Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Απο 6 Μαρτίου αναδρομικά οι ταρίφες για τα Κινέζικα πανελ

Σύμφωνα με το bloomberg, και οπως εχει ενημερώσει και στο παρελθον το blog, φαινεται οτι αρχιζει να υλοποιείται,(πριν καν βγει απόφαση απο την Ευρωπαική επιτροπή!) το σχεδιο για δασμους στα κινέζικα πανελ.  Το καινούργιο ειναι οτι  δόθηκε εντολή στα τελωνεία να καταγραφούν τα πανελ εισαγωγής απο Κινα απο σήμερα 6 Μαρτίου.

Το ενδιαφέρον ειναι οτι οι Κυβερνήσεις της ΕΕ πρεπει να αποφασίσουν ώς  αρχές Δεκεμβρίου αν θα βάλουν τους δασμούς , οι οποιοι θα ισχύουν για 5 χρονια.  Η Ευρωπαϊκή επιτροπή απο την αλλη
πρέπει να αποφασίσει έως αρχες Ιουνίου αν θα εφαρμόσει προσωρινά δασμούς αντιντάμπινγκ και εως τις αρχές του Αυγούστου αν θα υπάρξουν πιθανές προκαταρκτικές αντισταθμιστικές εισφορές. Aρα απ'οτι καταλαβαίνω ειναι στη διακριτική ευχερεια των κυβερνήσεων, αν θα τις επιβάλουν ή οχι.

Αναρωτιέμαι αν αραγε θα περασει αυτή η  "παρανομία" της Ευρωπαικής επιτροπής να επιβάλει τις ταρίφες .... αναδρομικά. Παντως καλου κακου οι εταιρίες και οι χονδρέμποροι εχουν αρχίσει να προσαρμόζονται. Μάλιστα η εταιρία ProSun εχει αρχίσει να επιβραδύνει τις εισαγωγές από την Κίνα λόγω της πιθανότητας ότι οι Ευρωπαίοι εισαγωγείς αργότερα θα αναγκαστούν να πληρώσουν τιμωρητικούς δασμούς επί των εμπορευμάτων.

Οι Κινεζικές εταιρείες έχουν αποκτήσει περισσότερο από το 80 τοις εκατό της αγοράς στην Ευρώπη για τα ηλιακά προϊόντα σε σύγκριση με περίπου μηδέν το 2004, δήλωσε ο ProSun ΕΕ στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν η Επιτροπή κίνησε την περίπτωση ντάμπινγκ.

Η Ευρώπη απο την αλλη αντιπροσωπεύει περίπου τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών. Η Κίνα παράγει περίπου το 65 τοις εκατό των ηλιακών συλλεκτών σε όλο τον κόσμο, ενημέρωσε η επιτροπή είπε πριν από έξι μήνες, όταν ξεκίνησε η ερευνα για το ντάμπινγκ.
Η ΕΕ είναι η κύρια εξαγωγική αγορά της Κίνας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τεχνολογία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80 τοις εκατό των κινεζικών πωλήσεων στο εξωτερικό, σύμφωνα με την επιτροπή.

Η πρόταση μου για οσους φτιάχνουν τώρα το φ/β σύστημα τους ή στους επόμενους μήνες να σιγουρευτούν οτι η εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγινε πριν απο τις 6 Μαρτίου. Βαλτε καλύτερα    αρχές Φεβραουαριου για να ειστε οσο πιο ασφαλείς γινεται με αυτους.  


πηγη http://www.bloomberg.com/news/2013-03-05/eu-to-register-chinese-solar-panels-highlighting-tariff-threat.html

1 σχόλιο:

  1. Να βάλουμε και εμείς ταρίφες στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα.
    Όπου συμφέρει την Γερμανία ελεύθερη αγορά.
    Να βάλουμε ταρίφες σε όλες τις εισαγωγές, να αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή, να πέσει η ανεργία, να έχουμε μόνο εξαγωγές όπως η Γερμανία.
    Αλλά εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί έχουμε ελεύθερη αγορά, γιατί έχουμε δώσει την εθνική κυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ