Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Hλιακο Αεροπλάνο διασχίζει τις ΗΠΑ τον Μαιο

Η πρώτη διέλευση στις Ηνωμένων Πολιτείες απο από ένα ηλιακό αεροπλάνο αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα.  Οι τελικες προετοιμασίες σε μια προσπάθεια δύο ετών ολοκληρώνονται ώστε να γινει η πρώτη παγκόσμια πτήση χωρίς καύσιμα!

Ο Ελβετος  πιλότος Bertrand Piccard  έκανε την πρώτη διηπειρωτική πτήση του από την Ισπανία στο Μαρόκο τον περασμένο Ιούνιο. Ο στόχος για το αεροπλάνο ειναι τώρα να απογειωθεί από το Σαν Φρανσίσκο στις αρχές Μαΐου και να προσγειωθεί στη Νέας Υόρκη περίπου δύο μήνες αργότερα.
Με το άνοιγμα των φτερών ενός τζάμπο τζετ και το βαρος οσο ενος μικρού αυτοκίνητου, το Solar Impulse είναι απλώς ένα πειραματικό μοντέλο για την ομάδα καθώς χτίζουν ένα νέο αεροσκάφος που ελπίζουν ότι θα κάνει τον περίπλου της γης το 2015.
Το έργο ξεκίνησε το 2003 με € 90 εκατομμύρια ($ 112 εκατομμύρια) και συμμετεχουν μηχανικοί από την ελβετική εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων Schindler καθώς και τη βελγική ομάδα χημικών Solvay .
Ενώ το τρέχον αεροπλάνο εγινε για 24-ωρη πτήση, η επόμενη θα πρέπει να επιτρέψει έως και πέντε ημέρες και πέντε νύχτες την πτήση με ένα χειριστή - ένας άθλος που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Το αεροπλάνο τρέχει σε περίπου την ίδια δύναμη ως μια μοτοσυκλέτα και τροφοδοτείται από 12.000 ηλιακές κυψέλες που είναι ενσωματωμένες στο φτερό με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και δυνατότητα αποθήκευσης ίση με εκείνη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου Tesla.

πηγη reuters, Braden Reddall, San fransisco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ