Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Της φυλακής τα σίδερα δεν είναι για τους λεβέντες

λεφτααα, λεφταα, λεφταααα
Του Σωτήρη Παπαδοπούλου -Κυπρος

Η αυλαία έπεσε για την Κυπριακή Δημοκρατία, σχεδόν 39 χρόνια μετά την Τουρκική Εισβολή.
Μια χώρα που κανείς δεν έπαιρνε ευθύνες, μια χώρα που ο πολίτης αγόραζε αυτοκίνητο ακριβότερο από τον γείτονα για πλάκα, μια χώρα που έχτισε σπίτια παλάτια, μια χώρα που πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μια χώρα που οι
πολίτες έπαιρναν δάνεια για ψώνια στην Αθήνα.

Το διαπλεκόμενο σύστημα με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες αποκαλύπτεται βίαια μετά την απόφαση του Eurogroup.
Τοποθετούμε διοικήσεις σε ημικρατικούς για το κομματικό γούστο μας. Δίνουμε χρήματα για να στηρίξουμε σάπιες εταιρίες και Τράπεζες γιατί είμαστε ανίκανοι να αναλάβουμε ευθύνες. Αφήνουμε ελεύθερους πολιτικούς να δημαγωγούν και να βιάζουν την αλήθεια. Ψηφίζουμε νόμους με βάση το συμφέρον μας.

Δεν τιμωρούμαι Προέδρους που απέτυχαν και παράλληλα προκαλούν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ τις οποίες πληρώνει ο λαός. Ένας λαός που μέχρι πρόσφατα ήταν κοιμισμένος μέσα στο εύκολο χρήμα και των ωχαδερφισμό. Ο φίλος, του φίλου, οσο άχρηστος και αν είναι, κερδίζει την δουλειά του έντιμου που διεκδικεί.

Ήρθε η ώρα οι φυλακές να γεμίσουν απο αυτούς που έχουν καταληστέψει τα όνειρα των νέων, και τις θυσίες των παλιών. Τους αφήσαμε να το κάνουν, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να απολαμβάνουν την καταστροφή τους.

Πρόεδρε έχεις ιερή ευθύνη, στον μικρό αυτό τόπο, να αποβάλεις την βρωμιά και την σαπίλα. Όσο ψηλά και αν είναι. Όποιος και αν είναι. Ακόμη και ο πιο στενός σου συγγενής. Θέλω να τους πίσω απο τα κάγκελα. Εκεί που σήμερα μπαίνουν μεροκαματιάριδες επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν... Γιατί δεν έχουν!

Και αν δεν μπορείς να το κάνεις για τους πολίτες, το οφείλεις στα παιδιά και τα εγγόνια σου που θέλεις να κυκλοφορούν με ψηλά το κέφαλι. Δώσε μας την δύναμη έτσι να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να χτίσουμε το στολίδι μας.


http://www.24h.com.cy

1 σχόλιο:

  1. Πλάκα μας κάνει αυτός που το έγραψε?

    "Πρόεδρε έχεις ιερή ευθύνη, στον μικρό αυτό τόπο, να αποβάλεις την βρωμιά και την σαπίλα."...?

    Εννοεί τον πρόεδρο που βγήκε στην αρχή και είπε ότι καταθέσεις δεν πειράζονται όσο είναι πρόεδρος, μετά είπε στο διάγγελμα νο1 ότι είναι αναγκαίο κακό το κούρεμα, μετά το κόμμα του ψήφισε παρών στη βουλή χωρίς να έχει κάποια πρόταση ως φάνηκε και τελικά κουρεύτηκαν οι καταθέσεις (έστω όσες κουρεύτηκαν) ? από αυτόν τον πρόεδρο περιμένει την ιερά ευθύνη? καλά πες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ