Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η αποφαση του υπεκα - αποφαση "αλλων" συμφερόντων

Και Ξαφνικα στην αντζέντα, επειδη καποιους τους συμφέρει, πρώτο θεμα ειναι το πως θα δοθουν νεες αδειες;;; Πατε καλα; Δυστυχώς απο οτι φαίνεται αλλη μια φορα στο ΥΠΕΚΑ δεν υπαρχει σχεδιο , παρα μονο συμφέροντα. 
Αλλα γιατι να περιμένουμε κατι διαφορετικό απο αυτους που φωνάζουν για παταξη της φοροδιαφυγής και περνάνε στα υπουλα διαταξη για φοροεκπτώσεις σε οσους ήταν παρανομοι και δεν δήλωσαν τα εισοδήματα στην Λιστα Λαγκαρντ. Οι παρανομοι εσονται πρώτοι! Δαβαστε την παρακατω αναρτηση και αν καταλαβαίνεται κατι διαφορετικό πειτε μου.....ΗΛΙΟΣ


Στην αναμόρφωση των πινάκων που είχε καταρτίσει πέρυσι, οι οποίοι κατέγραφαν το κόστος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, προχώρησε χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας,
με βάση πλέον τα νέα πολύ χαμηλότερα στοιχεία κόστους της αγοράς. Προχώρησε επίσης, όπως και πέρυσι, στον καθορισμό του εύλογου IRR, δηλαδή της εύλογης απόδοσης της επένδυσης. Υπενθυμίζεται ότι ήταν 17% για τις εγκαταστάσεις στις στέγες και 12 – 14% για τις υπόλοιπες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Με βάση τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου θα εκδώσει, ακόμα και σήμερα, Υπουργική Απόφαση για τις νέες ταρίφες των καινούργιων φωτοβολταϊκών. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «δραματικά μειωμένες» ταρίφες. Είναι το πρώτο βήμα για να «ξεπαγώσει», με εντελώς άλλες όμως προϋποθέσεις, η χορήγηση νέων αδειών για φωτοβολταικά, μετά από 7μηνο (μέχρι σήμερα) πάγωμα, χωρίς όμως να είναι γνωστό πότε θα αποφασίσει κάτι τέτοιο το ΥΠΕΚΑ.

Το καυτό ωστόσο ζήτημα για τον κλάδο είναι τι θα αποφασίσει να κάνει το ΥΠΕΚΑ με το έσοδο των παλαιών φωτοβολταικών, των υφιστάμενων δηλαδή που έχουν συμβολαιοποιηθεί και λειτουργούν. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το τεράστιο πράγματι πρόβλημα που υπάρχει με το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, το οποίο επανέρχεται πιεστικά (ακόμα και από την τρόικα) χωρίς να δίνεται λύση, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται στη ρίζα του. Δηλαδή δεν εμφανίζεται το υπουργείο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις του μηχανισμού που δημιουργούν μεγάλο μέρος των ελλειμμάτων και κάνουν τις ΑΠΕ δυσανάλογα «υπόλογες» για την τεράστια τρύπα.

Έτσι συνεχίζει να επικρέμεται η απειλή για νέα περικοπή (της μίας ή της άλλης μορφής) του εσόδου των φωτοβολταϊκών επενδύσεων.

http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Isws-kai-shmera-h-apofash-YPEKA-gia-ta-nea-fwtoboltaika

3 σχόλια:

  1. Νέες άδειες, με εμάς απλήρωτους και ασύμμετρα κουρεμένους από την εισφορά, ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΑΣ.
    Αλλά βέβαια τα λαμόγια της ΡΑΕ χάσανε τα "πουρμπουάρ" τους από την αναστολή αδειών...
    Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 14 ΜΑΡ 2013 -9,56Π.Μ.
    ΜΑΣ ΕΞΙΓΗΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΡΑΕ ΕΔΟΣΕΣ ΜΠΟΥΡΠΟΥΑΡ ΚΑΙ ΠΟΣ ΕΓΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η έκδοση αδειών από ΡΑΕ ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα κομμάτια αποφέρει πολύ γρηγορόσιμο. Τι κάνει νάου νιάου?

      Διαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ