Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Γερμανία: Τώρα προτεραιότητα στο δικτυο

Εν αντιθέσει με την Ελλαδα η Γερμανία είχε ενα σταθερο προγραμμα υλοποίησης και επενδυσης των φωτοβολταικών εγκαταστάσεων για 10 χρονια!!! Πετυχε και ξεπερασε τους στοχους και το διαφημίζει! 
Εμείς που ...πετύχαμε τους στοχους παρα το εχθρικο ασταθες επενδυτικό περιβάλλον και το μονο που βλέπουμε είναι οτι λογω αυτου αυξήθηκε το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ .....

Σύμφωνα με το photon o Γερμανικός Ομοσπονδιακός Υπουργός Περιβάλλοντος Peter Altmaier,  πρότεινε η Γερμανία να περιορίσει την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά τα επόμενα χρόνια υπέρ της επέκτασης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.  "Δέκα χρόνια, κάναμε τις εγκατάστασεις σύμφωνα με το σχέδιο, τώρα πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις" είπε ο Altmaier τη κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συζήτησης για την ενέργεια στης Γερμανία.


Συνέχισε ο Altmaier και ειπε ότι περισσότερα απο 7 GW από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν γίνει στη Γερμανία κάθε χρόνο για τα τελευταία επτά χρόνια. Με το ρυθμό αυτό, Altmaier λέει, η Γερμανία θα επιτύχει το στόχο της που καλύπτουν το 35% της ζήτησης της ενέργειας με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τέσσερα χρόνια νωρίτερα, μέχρι το 2016 αντί του 2020.

Αυτή η ταχεία επέκταση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει οδηγήσει σε απότομη αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, λέει ο Altmaier που έχει κάνει την αναδόμηση της ενέργειας λιγότερη ελκυστική. Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι πρεπει να επικεντρωθουν τώρα στην επεκταση δικτύου. Η επέκταση του δικτύου θα επρέπε να ηταν προτεραιτότητα χρόνια πριν , προσθέτοντας ότι η καθυστερημένη επέκταση του δικτύου σημαίνει ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να βασίζεται σε συμβατικές πηγές ενέργειας ως λύση back up για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, ο Stephan Kohler, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ενέργειας της Γερμανίας (Deutsche Energie-Agentur), δήλωσε οτι δίκτυο της Γερμανίας θα πρέπει να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό, λέγοντας ότι εάν δεν επεκταθεί μέχρι το 2022, η χώρα θα πρέπει να χάσει ένα σημαντικό ποσό της παραγόμενης ηλεκτρική ενέργεια ή να ξεκινήσει να εξάγει σε χώρες του εξωτερικού.



 Πηγή: PHOTON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ