Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Βουλγαρια: ακυρωση του 40% των φ/β και αιολικών που δεν τηρουν τη νομοθεσία

Εκτακτα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα και τη διασφάλιση του ηλεκτρισμού στη Βουλγαρία προτείνει ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Ασέν Βασίλεφ. Τα  μέτρα που αναμένεται να υιοθετηθούν μετά από σχετικές προτάσεις του Βασίλεφ περιλαμβάνουν:
- Την προσωρινή ακύρωση των συμβολαίων όσων παράγουν ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που έχουν
αποδεδειγμένα παραβιάσει τη σχετική νομοθεσία τους τελευταίους εννέα μήνες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, περίπου το 40% των φωτοβολταϊκών και αιολικών εγκαταστάσεων δεν έχουν υποβάλει στο Διαχειριστή του Συστήματος το σύνολο των απαιτούμενων στοιχείων σχετικά με την παραγόμενη ενέργεια και ως εκ τούτου δεν τηρούν τη νομοθεσία.

Αυτά τα έργα ΑΠΕ, όπως εξήγησε ο βούλγαρος υπουργός και μεταδίδει το πρακτορείο Novinite, θα τεθούν εκτός, μέχρι να ικανοποιήσουν όλες τις νομικές απαιτήσεις. 
- Την αποστολή προτάσεων προς την κρατική ρυθμιστική αρχή ενέργειας (Κρατική Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας και Ύδατος) για την τροποποίηση στη μέθοδο υπολογισμού της ενέργειας σε ηλεκτρικούς σταθμούς προκειμένου να κατάβαλλεται μόνο η διαφορά μεταξύ κόστους παραγωγής και κατανάλωσης
- Τη θέσπιση μηχανισμού από την ανωτέρω επιτροπή για καθαρά εξαγορά ηλεκτρισμού από τον εθνικό φορέα ΝΕΚ αι τις εταιρείας διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας
Όλες αυτές οι ενέργειες στοχεύουν στην καταπολέμηση των καρτέλ του ηλεκτρισμού, των μονοπωλίων και της αδιαφάνειας στη διαμόρφωση των τιμών – προβλήματα που είχαν οδηγήσει σε μαζικές διαμαρτυρίες τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία, η ρυθμιστική αρχή θα πρέπει επίσης να παρουσιάσει τεχνικά και οικονομικά τεκμηριωμένη πρόταση για εξαγωγές ρεύματος και να αλλάξει τα τέλη μεταφοράς.
Ο Βασίλεφ θα αποκαλύψει επίσης και αν έχει γίνει πρόοδος ως προς το ενδεχόμενο σύστασης δημόσιου διαβουλευτικού σώματος για την ενέργεια.

πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Se-ektakta-metra-prohwra-o-yp.-Energeias-ths-Boylgarias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ