Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΠΑΣΥΦ: Πρεπει να υπάρχει εκπροσώπηση απο παραγωγους ΑΠΕ στον ΛΑΓΗΕ /ΔΕΔΔΗΕ


Αίτημα να εκπροσωπούνται οι παραγωγοί ΑΠΕ στον ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να μπορούν να ενημερώνονται έγκαιρα και υπεύθυνα για τη διαχείριση των χρημάτων του ειδικού λογαριασμού, διατυπώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών ΠΑΣΥΦ.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο: Μετά την ανακοίνωση από τον ΛΑΓΗΕ του απολογισμού του ειδικού λογαριασμού των ΑΠΕ για το 2012 είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει άμεση ανάγκη εκπροσώπησης
όλων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, μέσω των φορέων τους, στους διαχειριστές ΛΑΓΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ.

Τα χρήματα του ειδικού λογαριασμού είναι χρήματα των παραγωγών ΑΠΕ τα οποία διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ χωρίς να εκπροσωπούνται οι παραγωγοί των ΑΠΕ, χωρίς να έχουν γνώση του πως ακριβώς γίνεται η διαχείριση, τι χρήματα μπαίνουν, από πού και πόσα μπαίνουν, εάν μπαίνουν στο σωστό χρόνο, που και πως κατευθύνονται, με ποιο τρόπο και σε ποιο χρόνο.

Σήμερα, ο κάθε παραγωγός, προκειμένου να ενημερωθεί, πρέπει να περιμένει κάθε τέλος χρόνου τον απολογισμό ο οποίος είναι μονομερής και καταγράφει αόριστα μια κατάσταση από την πλευρά του ΛΑΓΗΕ με τρόπο ελλιπή και αόριστο. Ο δε παραγωγός, ανίσχυρος και με παντελή έλλειψη πληροφόρησης, καλείται να αντιμετωπίσει χαώδεις καταστάσεις και παύση πληρωμών ένα χρόνο μετά το γεγονός.

Στα πλαίσια της αντικειμενικής και δημοκρατικής λειτουργίας της ηλεκτρικής αγοράς θα πρέπει οι παραγωγοί ΑΠΕ να εκπροσωπούνται και να έχουν γνώση της όλης διαχείρισης των χρημάτων που διαχειρίζεται ο ειδικός λογαριασμός.

Πηγη http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/PASYF:-na-ekproswpoyntai-se-LAGHE-DEDDHE-oi-paragwgoi-APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ