Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Kαμμία εμπλοκή με αλλoυς ασφαλιστικούς οργανισμούς για τους αγροτες περαν ΟΓΑ


Ο νεοσύστατος πανελλήνιος σύνδεσμος φωτοβολταικών για τους αγροτες, φαινεται να ειναι αρκετα ενεργος και με οργανωση! Συμβουλες για ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Σε πολλούς συναδέλφους που έχουν υλοποιήσει εδώ και μήνες το έργο τους, αλλά και σε όσους το ολοκληρώσαν πρόσφατα, φτάνουν ή θα καταφθάσουν ειδοποιητήρια πληρωμής από τον ΟΑΕΕ.

Βάση του νόμου 3851 του 2010, ο οποίος προσδιορίζει το πλαίσιο κατασκευής και λιετουργίας των Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Πάρκων, η μοναδική υποχρέωση που έχουν οι Συνάδελφοι αγρότες ως προς την Ασφαλιστική τους εισφορά, είναι η μεταβολή της ασφαλιστικής τους κατηγορίας στον Ο.Γ.Α. προς την υψηλότερη (7η).

Καμία άλλη εμπλοκή με άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς δεν έχουν οι Αγρότες ιδιοκτήτες Φωτοβολταϊκών Πάρκων και θα πρέπει, μετά την μεταβολή της κατηγορίας τους στον Ο.Γ.Α. από την υπάρχουσα προς την ανώτερη (7η), μαζί με το ειδοποιητήριο που παρέλαβαν ή θα παραλάβουν από τον ΟΑΕΕ να μεταβούν στα γραφεία του ΟΑΕΕ και να ζητήσουν τη διαγραφή τους από τα μητρώα.

Αυτό ισχύει και για όσους έχουν υλοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες το έργο τους, αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα μεταβολή κατηγορίας στον Ο.Γ.Α.
Θα πρέπει απλώς να πληρώσουν αναδρομικά τη διαφορά κατηγορίας στον Ο.Γ.Α., η οποία ξεκινάει από την ημερομηνία λειτουργίας (σύνδεσης) του Φωτοβολταϊκού πάρκου.

http://www.afo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ