Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κοινο Ευρωπαικό πλαισιο για ΑΠΕ σε κινητρα και επενδυσεις

Φανταζομαι οτι  στο σταθερο ρυθμιστικο πλαισιο δεν περιλαμβανεται η Ελλαδα! ΗΛΙΟΣ

Η  Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ενέκρινε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα σχετικά με την ανάγκη για μια κοινή πανευρωπαϊκή πολιτική για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας oσον αφορά τα  προγράμματα παροχής κινήτρων και το θέμα της υιοθέτησης νέων στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την περίοδο μετά το 2020.


Σύμφωνα με την επιτροπή, μια πιο ευρωπαϊκή προσέγγιση για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι απαραίτητη, επειδή τα διάφορα προγράμματα παροχής κινήτρων από τα κράτη μέλη της ΕΕ δημιουργούν προβλήματα », όπως ανεπάρκειες στη διασυνοριακή εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας

Τον Ιούνιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την ενέργεια Günther Oettinger κάλεσε για ένα κοινό ρυθμιστικο πλαίσιο για τα προγράμματα παροχής κινήτρων ανανεώσιμες πηγές ενέργειας . Ο Oettinger επέμεινε στην ανάγκη να μειωθούν τα κίνητρα για την προστασία των καταναλωτών, σημειώνοντας ότι οι επενδυτες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, είπε ότι οι επενδυτές πρέπει επίσης να υποστηρίζονται με ένα σταθερό ρυθμιστικο πλαίσιο, χωρίς απότομες αλλαγές με αναδρομική ισχύ ή κίνητρο, και ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας που παρεμποδίζει εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Επιτροπή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC) να αξιολογήσει τις δυνατότητες ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επιπλέον, η επιτροπή ζήτησε από την ΕΕ να θέσει στόχους για την περίοδο έως το 2050 και ζήτησε να εκτιμήσει το κόστος και τα οφέλη από την καθιέρωση ενός υποχρεωτικού κοινοτικού στόχου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030. Μια τροπολογία για να οριστει ένας δεσμευτικός στόχο του 40 με 45% για το 2030 έχει απορριφθεί από την επιτροπή με 18 ψήφους υπέρ έως 31 κατά.


Πηγή: Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, photon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ