Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΘΕΣ.Α.ΦΩ.Σ: Ίδρυση Θεσσαλικου συλλόγου αγροτικών φωτοβολταικών


Ο σύλλογος εχει πιάσει το νοημα των προβλημάτων στο χώρο (εκτακτη εισφορα-καθυστρήσεις ΛΑΓΗΕ).

Αλλα αν καταλαβαίνω καλα ο συνδεσμος ειναι μονο για τους αγροτες;;;
Τα προληματα αφορουν ΟΛΟΥΣ και ΟΛΟΙ μαζι πρεπει να ενωθουμε και να δρασουμε....

Την πρώτη του συγκέντρωση διοργανώνει ο Σύνδεσμος, τη Δευτέρα 11/3/2013 στις 6.00 μμ, στη Νίκαια της Λάρισας, στο πολιτιστικό κέντρο.
Καλούνται, οι αγρότες παραγωγοί των Νομών: Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων & Καρδίτσας να παρευρεθούν.


Περισσότερες πληροφορίες:
Για παραγωγούς από Λάρισα: 6937047856
Για παραγωγούς από Μαγνησία:
Για παραγωγούς από Τρίκαλα:
Για παραγωγούς από Καρδίτσα: 6977408999
και στο mail: info@afo.gr

EΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟ ΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΘΕΣ.Α.ΦΩ.Σ.
ΨΗΦΙΣΜΑ-ΑΠΟΦΑΣΗ
Το διοικητικό συμβούλιο μετά από απόφαση απευθύνει το παρακάτω ψήφισμα στον Υφυπουργό ΠΕ.Κ.Α Ασημάκη Παπαγεωργίου με κοινοποίηση του Γ.Γ. ΠΕ.Κ.Α Κων/νο Μαθιουδάκη, τον Υφυπουργό Γεωργίας Μάξιμο Χαρακόπουλο τα πολιτικά κόμματα, την Ρ.Α.Ε. τον ΛΑ.ΓΗ.Ε κλπ.
Ο Σύνδεσμος παρακολουθεί τα μέλη του κατά κύριο επάγγελμα αγρότες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β βάσει του νόμου 3581/2010 να βρίσκονται σε οριακό σημείο απόγνωσης και οικονομικό αδιέξοδο.

Οι λόγοι:
Α) Η ψήφιση του νόμου 4093/2012 που επιβάλλει έκτακτη και εξοντωτική εισφορά 30% επί του τζίρου (κύκλου εργασιών) των αγροτικών Φωτοβολταϊκών πάρκων.
Β) Οι μεγάλες καθυστερήσεις, πληρωμών από το ΛΑ.ΓΗ.Ε 6-7 μήνες.

Οι δύο παραπάνω πραγματικότητες έχουν ανατρέψει πλήρως την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με ΛΑ.ΓΗ.Ε - που μιλά για συγκεκριμένη τιμή πώλησης ανά παραγόμενη KW ενέργειας και συγκεκριμένο περιθώριο πληρωμών ενός μηνός περίπου- και έχουν αλλάξει εντελώς τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προχωρήσαμε στην επένδυση.
Επισημαίνουμε δε ότι ο σύνδεσμος μας δεν αφορά επιχειρηματίες, εταιρίες -νομικά πρόσωπα που έχουν την οργάνωση εμπειρία και τη δυνατότητα να μελετούν, να αλλάζουν αντικείμενα ενασχόλησης ανάλογα με τις συνθήκες αλλά αφορά κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι άκουσαν καλοπροαίρετα ηγεσίες του αρμόδιου Υπουργείου Γεωργίας να τους προσκαλούν για συμπληρωματικό εισόδημα παράγοντας πράσινη ενέργεια.
Έτσι δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένες μονάδες παραγωγής εώς 100 KW χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να τις μεταβιβάσουν για μια πενταετία κάτι που δε συμβαίνει με άλλες φωτοβολταϊκες επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή οι αγρότες παραγωγής ενέργειας από Φ/Β βρίσκονται σε απελπισία αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες με τοκοχρεολύσια εξοντωτικά, υψηλά επιτόκια 9,8-12% λόγω της οικονομικής συγκυρίας, χρωστούν ένα μέρος της συνολικής επένδυσης στις εταιρίες κατασκευής των πάρκων τους, τους βρίσκει στην αρχή της Επένδυσης που σημαίνει μηδενική απόσβεση, σε λίγο θα κληθούν να πληρώσουν φόρους ν'αποδώσουν Φ.Π.Α. για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει, έχουν χάσει παντελώς την ρευστότητα τους με αποτέλεσμα αυτό να είναι εις βάρος και της κύριας ενασχόλησης τους της αγροτικής δραστηριότητας.

Εάν συνεχιστεί για λίγο ακόμη αυτό το τοπίο πολύ φοβόμαστε ότι όχι μόνο θα χάσουμε τα πάρκα μας από τις Τράπεζες αλλά και την υπόλοιπη περιουσία μας τα κτήματα μας αδυνατώντας ν'ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Ζητούμε λοιπόν άμεσα από ους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και αφορά περίπου 500 Αγροτικά Φωτοβολταϊκα Πάρκα σ'όλη την Ελλάδα.

Α)την αφαίρεση της έκτακτης εισφοράς ή άλλο ισοδύναμο φορολογικό μέτρο και πληρωμή από ΛΑ.ΓΗ.Ε χωρίς καθυστερήσεις

Β)να υπάρξουν οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες που θα καθιστούν βιώσιμο το οικονομικό μοντέλο αποπληρωμής της παραγωγής ενέργειας από Α.Π.Ε και άμεσα να παρθούν τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα ακόμη και αν πρόκειται για την αναστολή νέων επενδυτικών σχεδίων στο χώρο των Α.Π.Ε. Προκαλεί έκπληξη η υπογραφή νέων συμβάσεων από ΛΑ.ΓΗ.Ε νέων αδειών από Ρ.Α.Ε. ενώ αδυνατούν να αποπληρώσουν την παραγωγή ενέργειας στις υφιστάμενες μονάδες παραγωγής Α.Π.Ε.

Είναι απίστευτο πως όλα αυτά συμβαίνουν εκ μέρους της πολιτείας απέναντι στους αγρότες, κύριους εκφραστές του πρωτογενή τομέα, όταν ακούμε ακόμη και από τα χείλη του πρωθυπουργού ότι καλείται να είναι ο τομέας που θα βγάλει το κάρο της οικονομίας από τη λάσπη.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΘΕΣ.Α.φΩ.Σ.

17 σχόλια:

  1. Σ Ι Δ Ε Ρ Ε Ν Ι Ο Σ και ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ 700 ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ 9500 ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ .ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/3/13 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10/3/13 ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΛΤ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αγρότες που λειτουργούν πάρκα δεν είναι πάνω από 50. Οι υπόλοιποι θα γραφτούν επειδή έχουν μόνο χαρτιά ή επειδή φυτεύουν ντομάτες??? Τα χαρτιά δεν σημαίνουν επενδύσεις...

      Διαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ Η΄ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΟΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου κάνει εντύπωση η πεποίθηση σου ότι θα ενημερώνεται ο καθένας από τους τοπικά εκλεγμένους στην Περιφέρεια του. Προφανώς στοχεύεις στο να είσαι από τους εκλεγμένους γι' αυτό και λες τα παραμύθια αυτά. Διαφορετικά δεν εξηγείται με τόση άγνοια που επικρατεί ακόμα και στα στοιχειώδη της ηλεκτροπαραγωγής να περιμένεις να ακούσεις ουσία από "νοματαίους"...

      Διαγραφή
  4. Παπακυριακού Γιάννης11 Μαρτίου 2013 στις 7:24 μ.μ.

    Ωραία να φτιάξουμε και ένα σύνδεσμο για το πάρκα πριν το 2010,για το 2010,άλλον ένα για τα πάρκα του 2011,άλλον για τα του 2012 και επίσης άλλον ένα για αυτά που πήραν επιδότηση!
    ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τεμπελχανάδες συνδικαλιστές που μόλις μοιράσουν καρεκλίτσες, δεν θα παράγουν απολύτως τίποτα. Θα λένε μόνο "ναι" στα μέλη τους, χάριν συνδρομής, ακόμα και αν τους ζητάνε ο γάιδαρος να πετάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέσα στην άγνοια και το σκοτάδι προβλέπω και πλιάτσικο με τις συνδρομές των συνδικαλισταράδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμενα με μπερδεψατε! Ο πασυφ συμφωνει δηλαδη? τα βρηκανε με σπηεφ και ο σπηεφ τα βρηκε με τα τις ΚΛΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΠΕΦ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΠΟΤΕ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΛΟΕΤΑΙΡΙΑ ΚΛΤ.ΑΠΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ.ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΒΕΙΣ ΧΟΝΤΡΑ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΗΕΦ Η ΤΟΝ ΠΑΣΗΦ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΜΟΝΟ Ο ΣΠΕΦ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΞΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΗΕΦ ΣΕΡΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΗ ΦΑΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΤ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΤΡΕΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩ ΕΓΩ ΣΠΙΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΩΝΑ ΦΙΛΕ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΤΗΣ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑ;Ι ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑ ΚΑΚΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε να δεις που με τις τρίχες που θα λέτε και Πολύ περισσότερο θα ζητάτε ώστε να πουλήσετε εκδούλευση στο ασκέρι φαντασμένων που θα σας ακολουθήσουν, θα καταλήξετε πάλι σε ναυάγιο τύπου KLT. Η φούσκα ξεκινάει πάντα από εμάς και καταλήγει πάνω μας. Θυμηθείτε το όταν θα ζητάτε ρουσφέτια...

      Διαγραφή
    2. Εσύ με τα κεφαλαία γράμματα Μπάτζιο σε λένε και γλύφεις έτσι τον εαυτό σου ?...

      Διαγραφή
  9. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΖΙ!!!!!ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ
    ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-3-2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΙΤΕ www afo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα... Εμείς μάθαμε ότι δεν γεμίζατε. ταξί, αφού πάνω από 50 αγρότες παραγωγοί πανελλαδικά δεν υπάρχουν! Ρε τι φούμαρα πουλάτε για να ζητάτε πάνω στην παραμύθα προνομιακή μεταχείριση.

      Διαγραφή
    2. Να συμπεριλάβετε και την καλλιέργεια βαμβακιού στο καταστατικό για μην αποκλείσετε κανέναν!!!

      Διαγραφή
  10. Εγώ πάλι θυμάμαι στα τέλη Γενάρη πως οι Θεσσαλοί φίλοι μας είχαν πάλι ιδρύσει Σύνδεσμο. Τον λέγαν ΠΦΣ αν θυμάμαι καλά. Τι έγινε λοιπόν παιδιά, τα σπάσατε πάνω στο μήνα και φτιάχνετε άλλον! Δεν λέω τσάμπα είναι αλλά ξεφτυλίζετε το θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ