Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Bουτια τα λειτουργικά κέρδη της sma λογω Ασίας

Frankfurt, 27 Μαρτίου (Reuters) - 
H κορυφαία Γερμανική εταιρία φωτοβολταικών αντιστροφών  SMA Solar εταιρεία ανακοίνωσε οτι τα κέρδη και το μέρισμα ειναι κατά το ήμισυ σε σχεση με το περασμένο έτος. Ο λογος ειναι οτι οι φθηνότεροι Κινέζικοι inverter εβλαψαν τις τιμές και τα περιθώρια κέρδους για τα βασικά προϊόντα της.
Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο των φωτοβολταικών inverter - ένα βασικό στοιχείο των
φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που απαιτείται για να τροφοδοτήσει την φωτοβολταικη ενέργεια στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας - σημείωσε 58-τοις εκατό πτώση στα λειτουργικά κέρδη το 2012! δηλαδή ειχε € 102 εκατομμύρια (131.000.000 δολάρια).

Η εταιρία θα προτείνει μέρισμα € 0,60 ανά μετοχή για το 2012, σχεδον το ήμισυ απο τις € 1,30 ανά μετοχή που κατέβαλε για το 2011.
Η υπερπροσφορά των πανελ και των κυψελών έχουν οδηγήσει σε μια κρίση των τιμών στην ηλιακή βιομηχανία κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με το τμήμα Wuxi της Suntech να ειναι η πιο προσφατη εταιρεία που εμπλεκεται σε αδυναμία πληρωμών.
Η κρίση είχε επηρεάσει και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους της SMA, η οποία έπεσε από περίπου 27 τοις εκατό το 2010 σε 7 τοις εκατό το προηγούμενο έτος. Η ομάδα της sma επανέλαβε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει μια περαιτέρω απώλεια το τρέχον έτος, με τις πωλήσεις να πέφτουν από € 1,46 δισεκατομμύρια το 2012, στα € 0,9 δισεκατομμύρια και στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Πίεση στα περιθώρια κέρδους είδαν επίσης η Siemens, καθώς και ο όμιλος της Bosch, που πρόσφατα αποφάσισε να φύγει απο την βιομηχανία φωτοβολταικών.
πηγη reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ