Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ

Προς τιμή του αδικοχαμένου Μυλόνογλου ,παραγωγού ηλ. ενέργειας από φωτοβολταϊκά, από την Αγχίαλο Θεσσαλονίκης ,που δεν  άντεξε τα άδικα μέτρα που έχουν επιβληθεί  στον κλάδο μας , ο Σύλλογος μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους αρμοδίους:
Προς
1. κ. Ευάγ. Λιβιεράτο, Υπουργό Π.Ε.Κ.Α.
2. κ. Ιωάν. Στουρνάρα, Υπουργό Οικονομικών
3. κ. Ασ. Παπαγεωργίου, Υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α.
4. κ. Ν. Βασιλάκο, Πρόεδρο Ρ.Α.Ε.
5. κ. Γρ. Αντωνόπουλο, Πρόεδρο Λ.Α.Γ.Η.Ε. Α.Ε.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Αξιότιμοι κ.κ. Πρόεδροι ,

την Τρίτη 26/2/2013 πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι διά του τύπου την αυτοκτονία του Μυλόνογλου από την Αγχίαλο Θεσσαλονίκης , αγρότη – παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, που εμπιστεύτηκε την πολιτική ηγεσία του τόπου που τον διαβεβαίωσε, όπως και χιλιάδες άλλους μικροεπενδυτές, ότι επενδύοντας στα φ/β θα έχει ένα πρόσθετο
οικογενειακό εισόδημα για να ζήσει την οικογένειά του.

Βεβαίως κανείς δεν του είπε, όπως και στους χιλιάδες άλλους μικροεπενδυτές, ότι:
1. Θα πληρώνεται την ενέργεια που παράγει όχι όπως λέει η σύμβαση που υπέγραψε με το κράτος αλλά όποτε θέλει το κράτος (ήδη μετά από έξι μήνες που παρήγε και πουλούσε το ρεύμα δεν αξιώθηκε να πληρωθεί και άνθρωπος τίμιος δεν άντεξε να χρωστά και να μην μπορεί να πληρώσει)
2. Θα πρέπει κάθε τρείς μήνες να καταβάλλει στη ΔΟΥ το ΦΠΑ που ακόμη δεν εισέπραξε από το Δημόσιο και αν αδυνατούσε θα έμπαινε στη φυλακή.
3. Θα έρθει η πολιτεία να αναιρέσει την υπογραφή της στην σύμβαση που είχε υπογράψει μαζί του και θα του επιβάλλει αναδρομικά «έκτακτη εισφορά 30% επί του τζίρου του και θα του ανατρέψει τον οικονομικό σχεδιασμό της επένδυσης. Και βεβαίως όλοι ξέρουν ότι η επιβολή της εν λόγω εισφοράς έχει στόχο να διατηρήσουν οι λίγοι στην ενέργεια τα προνόμια τους και να χρεοκοπήσουν οι μικροεπενδυτές και όχι να εξυγιάνει τον λογαριασμό των Α.Π.Ε.
4. Θα έρθει ένας Υπουργός Οικονομικών και θα τον φορολογήσει και επί της έκτακτης εισφοράς που ουδέποτε εισέπραξε.
5. Οι «κρατικοδίαιτες» τράπεζες θα συμπεριφέρονται ως τοκογλύφοι, χρεώνοντας υπερβολικά επιτόκια και δεν θα αντιλαμβάνονται τις αντικειμενικές αδυναμίες (μη πληρωμή από το Δημόσιο) για την καθυστέρηση εξόφλησης των δανείων τους.

κ. κ. Υπουργοί, κ. κ. Πρόεδροι,
όλοι πλέον γνωρίζουν τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της αυτοκτονίας , που θυσιάζουν τους αγώνες και τις ελπίδες χιλιάδων μικροεπενδυτών προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας αυτού του τόπου. Σας καλούμε σεβόμενοι την μνήμη του αδικοχαμένου Μυλόνογλου , να αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν άμεσα οι στρεβλώσεις που έχουν φέρει σε αδιέξοδο την αγορά ενέργειας στη χώρα μας ώστε να μην ξαναζήσουμε άλλα τέτοια τραγικά περιστατικά και να δικαιωθεί ο άδικος χαμός του Μυλόνογλου.

Σε διαφορετική περίπτωση σας καθιστούμε συνυπεύθυνους και για τυχόν νέα τραγικά παρόμοια περιστατικά.

Μετά τιμής
Γ. ΜΠΑΤΖΙΟΣ
Πρόεδρος προσωρινού Δ.Σ. του Σ.Π.Η.Ε.Φ. Ν. ΣΕΡΡΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. κ. Aν. Σαμαρά , Πρωθυπουργό της Ελλάδας
2. κ. Ευ. Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
3. κ. Φ. Κουβέλη, Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.
4. Μ.Μ.Ε.

14 σχόλια:

  1. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Δεν είχα σκοπό να αναρτήσω κανένα σχολιό μου μέχρι την ανακοίνωση των νέων μέτρων.
    Αλλά αυτή η είδηση είναι τόσο συνταρακτική που με αναγκάζει να το κάνω.

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΡΕΛΟ-ΑΝΩΜΑΛΟ,ΟΛΟΙ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ.
    ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ;
    ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ ΚΡΕΜΙΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ
    ΤΑ ΤΑΒΑΝΙΑ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟ
    ΤΕΛΟΣ,ΑΛΛΑ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου αυτού, δυστυχώς μπορώ να καταλάβω την σύγχυση του εξαιτίας της ληστρικης επιδρομής αυτής της κυβέρνησης των απατεώνων! Οσο για εσένα αντιφωτοβολταικέ είσαι ζώο! Αφού δεν έχεις βάλει ευρώ σε αυτή την δουλειά θα σου συνιστούσα να μας αφήσεις ήσυχους, αλλά σίγουρα κάποιο συμφέρον θα έχεις για να ασχολείσαι, τον ρόλο σου παίζεις που δεν σέβεται τίποτα απο ότι φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. Οι ανθρώπινες πράξεις είναι υποκινούμενες από κίνητρα και τη λογική, τουλάχιστο όσον αφορά τους υγιείς, μη ηλίθιους ανθρώπους.
      Μήπως θα μπορούσες να μας περιγράψεις τα κίνητρα ενός ανθρώπου που εμφανίζεται σε χώρο όπου συχνάζουν άνθρωποι που έχουν ένα συγκεκριμένο θέμα-πρόβλημα, και παρόλο το γιουχάρισμα, χωρίς κανένα εμφανές υλικό ή ψυχολογικό κίνητρο, δίνει όλη του την ενέργεια σε ρόλο προβοκάτορα;
      Ενδεικτικά κίνητρα που μπορώ να σκεφτώ: ανεκπλήρωτα απωθημένα, ψυχική αστάθεια-μαζοχισμός, καλλιέργεια κλίματος από αντίθετα συμφέροντα.
      Μην αρχίσεις τα περί προειδοποιήσεων για προστασία των επενδυτών, φιλευσπλαχνίας κτλ γιατί στερούνται κινήτρων στο βαθμό που επιμένεις μ αυτή την ένταση.

      Διαγραφή
    3. Αντιφωτοβολταικέ αφού το μπινελίκι που τρως εδώ μέσα δεν είναι ικανό να σε ξυπνήσει και να σε κάνει να καταλάβεις πόσο μίζερη φυσιογνωμία είσαι, κάνε μια χάρη στην κοινωνία και πήγαινε κρεμάσου. Και να είσαι σίγουρος πως αυτό θα είναι μια χαρμόσυνη είδηση για όλους εμάς, κι όχι σαν το παλικάρι που έφυγε άδικα, επειδή απλά περίμενε να γίνουν όσα συμφωνήθηκαν στην σύμβαση του. Μια σύμβαση που είχε κάκαλα να την υπογράψει και να πάρει το ρίσκο, ενώ εσύ προφανώς το μεγαλύτερο ρίσκο που έχεις πάρει στην ζωή σου ήταν όταν αποφάσισες για πρώτη φορά να να δοκιμάσεις πως ειναι να αναπνέεις από το στόμα κι όχι από την μύτη. Τραγικέ τύπε, σκουπίδι, που θα τολμήσεις να πεις πως λυπάσαι ενώ την ίδια ώρα γουστάρεις να παίζεις με τα νεύρα όλων των επενδυτών!
      Συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Μυλόνογλου, αλλά δεν είναι η μοίρα μας να λέμε απλά ένα τυπικό "συλλυπητήρια", πρέπει να δράσουμε κατά της ληστρικής αντιμετώπισης από την κυβέρνηση. Είμαστε από τα μεγαλύτερα θύματα εξαπάτησης μαζί με αυτούς που αγόρασαν ομόλογα.

      Διαγραφή
  2. Αντιφωτοβολταικός speaking.


    Πως γίνεται να λέτε αυτά που εγώ έλεγα,οτι δηλαδη θα σας εξαπατήσουν και να με βρίζετε,
    δεν μπορώ να καταλάβω.Σιγά σιγά όλοι οι φωτοβολταικοί θα αυτοβαφτίζονται κορόιδα και
    θύματα εξαπάτησης (δηλαδή θα επιβεβαιώνουν τις απόψεις μου) και από την άλλη θα με βρίζουν.
    Βάζω στοίχημα οτι στο τέλος θα λέτε οτι εγώ φταίω που πέσατε έξω στις επενδύσεις σας.

    Φίλε 13 Μαρτίου 2013 - 1:43 μ.μ. με επιβεβαιώνεις με πανηγυρικό τρόπο!

    Όταν κατόπιν εορτής υιοθετείς απόψεις και αντιλήψεις της αντίθετης πλευράς,αλλά παράλληλα
    την αποκαλείς ως τραγικέ τύπε και σκουπίδι τότε συμβαίνουν δυο ενδεχόμενα.

    Ή βρίσκεσαι σε κατάσταση νοητικής σύγχυσης ,κοινώς τρικυμία εν κρανίο
    Ή ενστερνίζοντας την άποψη ενός τραγικού τύπου γίνεσαι και εσύ τραγικός.

    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
    ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΛΗΘΙΝΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΑΟΥΛ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΕΙΣ ΛΟΓΟ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ. ΤΑ ΕΙΠΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ, ΣΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΜΗΣΟΥ.

      Διαγραφή
  3. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ.ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΣΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ
    ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ,ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ!
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΔΟΥΛΟΙ;

    ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ,ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΚΙΣΙΜΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΕ "ΟΙΚΟ" ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΜΕ ΤΗ ΤΣΑΤΣΑ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΣΟΥ ΤΩΡΑ ΤΡΟΛ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ WIKIPEDIA
      Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες
      Ένα ιδιαίτερα επίμονο και ενοχλητικό τρολ μπορεί να αποτρέψει άλλους χρήστες από το να συμμετάσχουν σ' έναν κοινό διάλογο, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τη διάλυση μιας διαδικτυακής κοινότητας. Αν ένα τρολ αγνοηθεί από την υπόλοιπη κοινότητα (πρόκειται συνήθως για το πιο αποτελεσματικό μέτρο), συνήθως αρχίζει να παράγει όλο και πιο ενοχλητικά και προσβλητικά μηνύματα με μόνο στόχο να προκαλέσει αντίδραση. Αν αυτή δεν έρθει, τότε το τρολ συνήθως εγκαταλείπει την κοινότητα.
      Η συμμετοχή ή απάντηση σε συζήτηση που συμμετεχει το τρολ, σατιρικά περιγράφεται ως "τάισμα" του τρολ, γι' αυτό και υπάρχει η συνήθης παραίνεση «μην ταΐζετε τα τρολ» (Αγγλ. "Don't feed the trolls") ωστε να μην προκληθούν αντιδράσεις που θα ικανοποιήσουν το τρολ, ή περαιτέρω δυσάρεστες τροπές.

      Διαγραφή
    3. Αφήστε τον ρε παιδιά γιατί ανχωνεστε αφού τέτοια μετρα που περιμένει αυτός να ανακοινωθούν δεν θα ανακοινωθούν
      Διότι δεν ειναι καθόλου να καθόλου εύκολο για αυτούς να επέμβουν στην σύμβαση με το έτσι θέλω και αν σήμερα διαβάσατε τον Ιούνιο το ΣΤΕ θα διεξάγει και την πιλοτική δική για την εκτακτη εισφορα
      Οπότε θα πρεπει οι κύριοι του υπουργείου να βρουν άλλους τρόπους εξυγίανσης της αγοράς ηλεκτρισμού διότι αυτοί που έχουν ήδη επιβάλει δεν λύνουν οριστικά και μόνιμα το πρόβλημα

      Διαγραφή
  4. Αντιφωτοβολταικός speaking.

    Η μόνη περίπτωση να μην λάβουν μέτρα είναι μόνο όταν θα υπάρξει εκείνο το
    γεγονός που θα ξεκινήσει την αλυσιδωτή αντίδραση των γεγονότων που οι "ψαγμένοι" περιμένουν.
    Μέχρι να συμβεί εκείνο το γεγονός και νέα μέτρα θα λάβει η Τρόικα και οι ταρίφες θα πιάσουν πάτο και η οικονομία μας θα χειροτερεύει και οι άνεργοι θα πολλαπλασιάζονται και οι αυτοκτονίες θα ξεπεράσουν το κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε δεν ξέρω ποιο γεγονός υπόνοιες αλλα αν περιμένεις να γίνει επανάσταση η τρίτος παγκόσμιος πόλεμος η οτι το κράτος θα πτωχευσει μάλλον δεν θα φτάσει η ζωή σου για να τα δεις να συμβαίνουν που δεν θα συμβούν οπότε μην καταστροφολογεις χωρίς νόημα και όσο αναφορά τα νεα μετρα για τα φωτοβολταικα σου το λέω υπεύθυνα οτι δεν θα ειναι όπως τα περιμένεις για να χάρεις
      Επίσης εχω να σου πω οτι δεν επένδυσαμε τα χρήματα μας για να καθόμαστε και να εισπράττουμε υπάρχουν πολλοί και απρόβλεπτοι παράγοντες που δεν επιτρέπουν ποτε τον εφησυχασμό για την λειτουργία ενός Παρκου απαιτείται η συνεχής επαγρύπνηση και παρακολούθηση της λειτουργίας του που δεν ειναι εύκολο να σου εξηγήσω έτσι απλά πάντως δεν ειναι έτσι απλό όπως σου φαίνεται εσένα

      Διαγραφή
  5. Αγαπητε Ηλιε,
    Στα ειχα πει,οσο δεν φιμωνεις το τρολ,θα χανεις τους αναγνωστες σου.Οπως διαπιστωνεις και ο ιδιος,οι σχολιαστες εχουν εξαφανιστει.Θα μεινετε εσυ και το τρολ.
    Καλυνυχτουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς κ. Μπατζιο και μελη του ΔΣ
    Σας ευχαριστω εκ μερους της οικογενειας μου για την αναφορά στο όνομα του πατέρα μου.
    Θα ερθω σε επαφη μαζί σας, ωστε να υποστηρίξω όπως μπορώ, τις από δω και πέρα ενέργειές σας.
    Με τιμή,
    Μυλονόγλου Κόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ