Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Oκτώβριος - Πληρωμή Μάιος/Ιούνιος 2017

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής και μην ξεχνατε το ποσο.




Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 

δείτε ανάρτηση εδώ  -εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"
Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

Απο εδώ και στο εξής, οσα σχόλια έχουν ανάρμοστη γλώσσα θα κόβονται, παρόλο που μπορεί να περιέχουν και μία τοποθέτηση επί του θέματος.  

330 σχόλια:

  1. anagnodo19 Μαΐου 2017 - 4:27 μ.μ.
    Συνάδελφοι, γνωρίζει κανείς ένα μπορεί να ασφαλιστεί ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ στο πάρκο;
    Νίκος Κανάκης19 Μαΐου 2017 - 8:13 μ.μ.
    Όχι δεν μπορείς επειδή δεν ανήκει στην κυριότητα σου, παροτι τον πλήρωσες.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ19 Μαΐου 2017 - 8:24 μ.μ.
    Όχι δεν μπορείς εκτός αν το πάρκο είναι στην μέση τάση (έχει τον μετασχηματιστή εντός του πάρκου).
    Αν είναι στην χαμηλή τάση, ο μετασχηματιστής ανήκει στην κυριότητα της ΔΕΗ όπως γράφει ο Κανάκης.
    Μπορεί όμως να ασφαλιστεί η απώλεια κερδών που θα προκύψει αν ο μετασχηματιστής κλαπεί.

    Δημήτρης Γ.23 Μαΐου 2017 - 7:28 π.μ.
    Ποια μέση τάση ρε βούρλο Παπακυριακού, για μετασχηματιστή ΔΕΗ ρώτησε ο συνάδελφος, που υπάρχει μόνο στα πάρκα μέχρι 100 κιλοβάτ που συνδέονται στην χαμηλή τάση και εσύ φλυαρείς περιττές βλακείες όπως πάντα ίσα για να μας δείξεις πως υπάρχεις...!!!


    Να είσαι καλά Δημήτρης Γ. με έκανες και γέλασα!
    Τα πάρκα της μέσης τάσης δεν έχουν μετασχηματιστή; Μόνο αυτά της χαμηλής;
    Για να μαθαίνετε από τον σοβατζή όσοι έχετε πάρκα στην Μ.Τ. ότι δεν έχετε μετασχηματιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψευτράκο Παπακυριακού καμάρωσε το μήνυμα σου, που εσύ μίλησες για μετασχηματιστή σε πάρκα πάνω απο 100kw μέσα στο πάρκο ίσα για να πεις κάτι γελοίε.

      ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ19 Μαΐου 2017 - 8:24 μ.μ.
      Όχι δεν μπορείς εκτός αν το πάρκο είναι στην μέση τάση (έχει τον μετασχηματιστή εντός του πάρκου).
      Αν είναι στην χαμηλή τάση, ο μετασχηματιστής ανήκει στην κυριότητα της ΔΕΗ όπως γράφει ο Κανάκης.
      Μπορεί όμως να ασφαλιστεί η απώλεια κερδών που θα προκύψει αν ο μετασχηματιστής κλαπεί.

      Διαγραφή
    2. Τα πάρκα που είναι πάνω από 100kw.h έχουν μετασχηματιστή μέσα στο πάρκο βλαξ.
      Μπορείς να το καταλαβείς βλαξ;
      Συνεπώς μπορούν να τον ασφαλίσουν ΒΛΑΞ.
      Τα πάρκα που είναι στην χαμηλή τάση έχουν τον μετασχηματιστή εκτός του πάρκου, δεν ανήκει στην κυριότητα τους, συνεπώς δεν μπορούν να τον ασφαλίσουν ΒΛΑΞ!
      Σε κάποιο όμως συμβόλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά για τα πάρκα στην χαμηλή τάση, σε περίπτωση που κλαπέι ο μετασχηματιστής (που είναι έξω από το πάρκο βλάξ), τους καλύπτει την απώλεια κερδών.
      Το κατάλαβες τώρα;
      Στο έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα δηλαδή : να λόλα ένα μήλο. Αν δεν το κατάλαβες και τώρα...

      Διαγραφή
    3. Εγώ ζωντόβολο Παπακυριακού τα ήξερα αυτά απ' την αρχή. Εσυ ποιο λόγο είχες να επεκταθείς στα πάρκα μέσης τάσης που έχουν το μετασχηματιστή μέσα κλπ την ώρα που ο συνάδελφος απλά ρώτησε για μετασχηματιςτή ΔΕΗ (άρα έξω, άρα 100αρι πάρκο);;;;; μήπως για να αρχίσεις να μιλάς για ασφάλειες και να βγάλεις προμήθειαούλα ;;;;;

      Διαγραφή
    4. Πρεπει να σας εχει τσουξει πολυ στην εξω ζωη αυτος ο Παπακυριακου.....
      κι οχι μονο αυτο,
      αλλα σας γλενταει κι εδω μεσα....

      Διαγραφή
    5. Καθόλου..., απλά απαντάω στις μακακίες για να μην γίνουν μόδα και ο αρχιμακάκας μην γίνει μόδιστρος!!

      Διαγραφή
  2. ΣΠΕΦ: Η πραγματικότητα διαψεύδει την πρωτότυπη στατιστική Σταθάκη για τις πληρωμές των φωτοβολταϊκών

    https://energypress.gr/news/spef-i-pragmatikotita-diapseydei-tin-prototypi-statistiki-stathaki-gia-tis-pliromes-ton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαρη και τεκμηριωμενη απαντηση, μαλλον του Υπουργου του διεφυγε πως με 200 ημερες υπερημεριας, ξεκινουν οι παραγωγικοι μηνες ε!!!! επισης, να ερωτηθει ο Υπουργος, ποιος και ποτε του ειπε πως οι παραγωγοι ειναι ευχαριστημενοι, με 200 ημερες απληρωσιας !!!

      Διαγραφή
    2. https://www.b2green.gr/el/post/46374/

      Ευτυχως δηλαδη που απειληθηκαν με μυνησεις και της φυλακης τα σιδερα και κανανε τουμπεκι!!! Χαχαχαα που δηλαδη να μη φοβοτανε κι ολας!!!

      Διαγραφή
    3. Κανε μερικες μερες ημερες υπομονη ρε χαιβανι, ο Ιουνιος πλησιαζει, προλαβαινεις να μπεις και επισημα στην ομαδα συμπαραστασης της ΔΕΗ,, πουλας τον κλαδο σου και στηριζεις τον ανθρωπο που μας κλεβει και μας βριζει.

      Διαγραφή
    4. Δεν πουλαω κανενα!!! Απλα εκθετω το λαμογιοσυλλογο για τις παπαριες που μας τσαμπουναει και που μας εχει καταστρεψει!!

      Διαγραφή
    5. Τι να εκθέσεις ρε φουκαρά... Πάμε φτου κι απτην αρχή να γεμίσουμε ξανά τη σελίδα, πληρωμένε προπαγανδιστή που σε βόλευε η οριζόντια εισφορά του ν 4093. Όχι βέβαια επειδή έχεις πάρκο, γιατί καραμπινάτα δεν έχεις, αλλά επειδή γούσταρες χωρίς καμία λογική και αναλογικότητα να σκίζεις τα φωτοβολταϊκά όπως σου καπνίσει, γιατί στις άλλες ΑΠΕ σκατιαρη σπας μέση, αφού το αφεντικό σου τους παρακαλάει για δουλειές. Προσπαθήσατε μάλιστα με κάτι ρετάλια ψευτοσυλλόγους και τυφλοποντικεσωνα φτιάξτε αυλή, αλλά φάγατε βρωμοξυλο και δεν ξέρεις μάλιστα πόσο ακόμα σας περιμένει!!!

      Διαγραφή
    6. Αρα απο τα λεγομενα σου εισαι υπερ του New Deal!!!

      Τοτε αφου εισαι υπερ αρα και κατα του δικαστικου αγωνα των παραγωγων σε προηγουμενο σχολιο μου για το δικηγορο εκραξες και ειπες οτι θα μας φαει τα λεφτα και ειναι αχρηστος για τετοια δικη..?

      Μα εσενα επρεπε να σε χαροποιει που βρηκαν αχρηστο δικηγορο ωστε να επικρατησει το New Deal που εισαι υπερ!!

      Καπως δε μας τα λες καλα λαμογιακο τη μια ετσι την αλλη γιουβετσι!!! Ποιο ξεφτιλες πεθαινεται!!!

      Διαγραφή
    7. Της μπουρδολογίας το ανάγνωσμα... Άρα να ευχαριστήσω τον Παναγή και τον Παπακυριακού που τα πήραν... και βάλανε τον Κολλύρη να πάει τους παραγωγούς σε λάθος δικαστήρια για να κάνει μια τρύπα στο νερό!! Λοιπόν άκου Παπακυριακού-Παναγή, τον ψευτοκωδικό Ilias τόσο εσείς όσο και οι γενοπίτες φίλοι σας τον έχετε κάψει!! Τόσο πολύ μάλιστα που ακόμα και ο Τσίπρας τάχει πάρει στο κρανίο και ξεφτυλισε χθες δημόσια τον Παναγιωτάκη!!!! Σας περιμένουν ο εισαγγελέας και η φυλακή!!! Αυτή είναι η πραγματικότητα και όπως είπε πρέπει να συμφιλιωθείτε μαζί της!!!!

      Διαγραφή
    8. Καλα ουτες η αλλως δεν περιμενα να απαντησεις πανω σε αυτο που λεω εξαλλου το συνηθιζεις τη μπαλα στην κερκιδα!! Που κολλαει η Δεη ο Τσιπρας ο Παναγιωτακης και οι φυλακες με το σχολιασμο μου οτι εισαι υπερ του New Deal λογω IRR που μαθατε παπαγαλια να λετε απο το σουλτανο αλλα απο την αλλη κραζεις για την λανθασμενη επιλογη δικηγορου που θα επρεπε να εισαι υπερ ωστε να επικρατησει η δικη σου αποψη!!!

      Ρε παρτε το χαμπαρι ο βαψομαλλιας σας εχει παρει τα μυαλια και εχετε καταντησει καθυστερημενοι!! Αντε τωρα ενα τηλεφωνο στο μπαμπα σας να σου κανει ενα τηλεφωνικο φροντιστηριο που αγαπας τοσο πολυ οπωςμας λες!!

      Και κοιτα καποια στιγμη γραψου και στο συλλογο και μη τη βγαζεις τσαμπατζε με τηλεφωνα γιατι ο Αιας ο παλιουρας δεν σε γνωριζει οπως λεει καιδεν εισαι του συλλογου του!!! χαχαχα

      Διαγραφή
    9. Πάλι ξέχασες τα ψυχοφάρμακα και ξέφυγες..., λοιπόν για να το μαζέψουμε εγώ είμαι εναντίον της οριζόντιας εισφοράς που εσένα σε βόλευε και επειδή ακριβώς δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, δηλαδή τα λεφτά δεν υπήρχανε για να πληρώνεσαι εσυ 50% απόδοση, είμαι υπέρ των new deal όπου έχουμε όλες οι ΑΠΕ τον ίδιο τρόπο βαθμό απόδοσης IRR. Αν και πάλι δεν κατάλαβες την 1000ή φορά που το ξαναλέω αυτά, πρέπει να πας και σε άλλους γιατρούς!!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποιο σημαντικο νεο απο το 14 ειναι αυτο που κατεθεσε κι αλλος παραγωγος πριν καποιες μερες!!

    https://www.b2green.gr/el/post/46370/

    Αν την υποθεση την ειχε αναλαβει και σοβαρος δικηγορος θα μιλουσαμε για μια δικαιωση 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο συγκεκριμένος μπορείς να γίνεις ;

      Διαγραφή
    2. Απλα θεωρω οτι αν καποια στιγμη καταπεσει στα δικαστηρια το New Deal θα το θεωρησω τη μεγαλυτερη δικαιωση στο χωρο των ΑΠΕ με το πουλημα του λαμογιοσυλλλογου!! Τωρα αν εννοεις για το δευτερο που λεω δεν μπορω να μιλησω εδω για ευνοητους λογους για τη προσωπικη μου πειρα για το ποσο μακακας ειναι αυτος που ανελαβε την υποθεση... Ας ελπισουμε να ειναι τυχερος στα δικαστηρια γιατι το μυαλο του ειναι πως θα τα αρπαξει απο τους παραγωγους και μετα μη τον ειδατε τον παναγη!!!

      Διαγραφή
    3. Πες μας ρε λαμόγιο τι έγιναν τα λεφτά που έφαγε ο Κολλύρης με την ποσπηεφ και τον Παναγή για να στείλουν τον κόσμο σε λάθος αστικά δικαστήρια αντί για διοικητικά!!! Από τα αποδυτήρια αποτυχία, ίσα για τη μάσα!!!

      Διαγραφή
    4. Βάλανε και τον κομμωτή να τους συμβούλεψε με Skype λέει τρομάρα τους... 10 αγραμματα λαμόγια από κάτω και ένας κομμωτής, από πριν μεσίτης του Κολλύρη, να μιλάει νομικά...... χαχαχα τρομάρα του για να τους συμβουλέψει αν θα πάει η χωρίςτρα δεξιά ή αριστερά....

      Διαγραφή
    5. Ως προς τι η αγανακτηση σου..? Εσενα σε βολευει που μπλεξανε τους παραγωγους με αχρηστο δικηγορο... οποτε επρεπε να χαιρεσε και οχι να κραζεις για την επιλογη δικηγορου!!!

      Ποσο λαμογιο μπορει να εισαι παγιδευεσαι στα ιδια τα λεγομενα σου.. τη μια ετσι την αλλη γιουβετσι οπου φυσαει ο ανεμος και οπως μας βολευει!!!

      Εδω τα βρηκατε με τους αγροτες που τους βριζατε χαχαχα η Ναντια (Κομανετσι) των ΑΠΕ εχετε καταντησει!!

      Διαγραφή
    6. Μαθαίνω οτι τα εξαπατημένα θύματα του Κολύρη που τους πήγε σε λαθοσ Δικαστήρια ετοιμάζουνε μεγάλο χουνέρι στον παναγη και παπακυριακού...!!! Πήραν λάθος μίζες τα κολλητάρια σου και τα τις ξεράσουν!!!!!

      Διαγραφή
    7. Σε αυτο συμφωνω οτι ειναι καραγκιοζακος και εξαπατηθηκαν οι παραγωγοι που εμπιστευτηκαν την υποθεση σε καποιον που ασχολειται με την υποθεση μεχρι να πεσει το χρημα και μετα στα α......α του οτι βρεξει ας κατεβασει!!

      Βλεπεις εγω ειμαι με το δικαιο και οχι με προσωπικα συμφεροντα οπως εσεις!!!!

      Διαγραφή
    8. Ναντια πες αλευρι..... χαχαχα

      Διαγραφή
    9. Οπότε αφού συμφωνείς, τίθεται το εύλογο ερώτημα: είναι τόσο καθυστερημένοι ο Παναγής και ο Παπακυριακού που δεν ήξεραν ότι τα δικαστήρια τα αστικά είναι λάθος και ότι η υπόθεση πρέπει να πάει στα διοικητικά;;; Τις ταρίφες νόμος τις έκοψε και όχι μια εταιρεία από μόνη της, φως φανάρι λοιπόν ότι το θέμα είναι διοικητικό. Και καλά ο Παναγής είναι καταμπαμ λαμόγιο και βλάκας με σφραγίδα. Ας έρθουμε όμως τώρα και στον αλλο Καππαδόκη τον Παπακυριακού, που ο αρχιεπιστήμονας χωρίς σπουδές.... ή μάλλον με σπουδές κομμωτικής, γνωμοδότησε... για τον Κολύρη μέσω Skype τρομάρα του....!!! Αυτός λοιπόν τι από τα δύο είναι;;;;; Λαμόγιο ή βλάκας;;;;; Νομιπζω και τα δυο!!!

      Διαγραφή
    10. Eγώ νομίζω ότι λες τις μαλακίες την μία πίσω από την άλλη και έχω κουραστεί να σου απαντάω.

      Διαγραφή
    11. Έτσι μπράβο, πετά τη μάσκα Παπακυριακού και για έλα και απάντησε μας για την λαμογιά με τον Κολύρη!! Για έλα απάντησε ή μάλλον καλύτερα να έρθουν σπίτι ή στο κομμωτήριο σου οι εξαπατημένοι να τους εξηγήσεις με ποιο σκεπτικό και ποια ιδιότητα γνωμοδότησες υπέρ Κολύρη και των λάθος δικαστηρίων;;; Τότε δεν ήσουνα μήπως καραεπιστήμονας που τα ξέρει όλα οποως τώρα;;;; Ε;;;;;;;;; για πες μας ποπση μίζα πήρες;;;

      Διαγραφή
    12. Το εχεις δικαιο το ειπα για την επιλογη δικηγορου και οχι για το αν ηταν σωστη η επιλογη δικαστηριου αφου νομικος δεν ειμαι και δεν μπορω να ξερω αλλα θα δειξει...

      Για μενα το χειροτερο ειναι η αλλαζονεια του συγκεκριμενου δικηγορου και το ποσο προθυμος ειναι για τα παντα (ακομα και τ.......α να σου κανει) για να παρει μια βαρβατη υποθεση (αληθεια ποσους παραγωγους εκπροσωπει επι ποσο..?) και μετα τα παραταει και δεν την τρεχει την υποθεση οπως πρεπει γιατι ο στοχος του πραγματοποιηθηκε!!! Επισης που ακουστηκε σε καιρους κρισης που οι δικηγοροι πεινανε να εχει παρει χιλιαδες ευρω και να απαξιει και να μιλησει στους πελατες του και να μιλαει μεσω μεσαζοντων. Αληθεια στην ενημερωση της ΠΟΣΠΗΕΦ στη θεσσαλονικη ηταν...? Οι χιλιαδες ευρω που πηρε δεν αξιζαν ενα αεροπορικο εισητηριο να ερθει να μιλησει στους παραγωγους και βαζει ασχετους με νομικα να εξηγουν στους παραγωγους... τοση ξεφτιλα!! Οταν ηταν να παρει την υποθεση και το χρημα ανεβαινε προς τα πανω!!! Επειτα οι μεσαζοντες οι ιδιοι σε προσωπικη μου ερωτηση που εκανα μου ειπαν δεν εχουν πολλες ελπιδες αλλα αυτη η υποθεση θα την κερδισουμε σιγουρα στα ευρωπαικα δικαστηρια!! Δηλαδη τι σου λενε αδικα ξηλωνεστε το δικαστηριο θα χαθει εν γνωση μας για να παμε μετα στα ευρωπαικα που θα κερδισουμε σιγουρα!! Και τοτε ο μπαγλαμας ο δικηγορος γιατι δεν εκανε μια απλη δικη και ζητουσε εξτρα ποσα και για εξτρα παροχες αφου ηξερε οτι παμε για φουντο..? Επισης οταν εδω πριν απο μηνες ειπα γιατι δε παμε κατευθειαν σε δικη στα ευρωπαικα ο Παπακυριακου απαντησε οτι πρεπει να υπαρχει αποφαση απο Ελληνικα και μετα πας στα ευρωπαικα.. τοτε γιατι ανοιτηκαμε τοσο στην υποθεση..? Γιατι δε πηγαμε στο ΣΤΕ να παρουμε και γρηγορα το τριτο το μακρυτερο και μετα κατευθειαν στο ευρωπαικο που εκει αποσκοπει ολο αυτη η δικαστικη διαμαχη..? Επισης οταν σε συγκεντρωση συλλογου ρωτησα στα ισια το προεδρο τι γινετε με την υποθεση μου απαντησε κατα λεξη πολυ φοβαμαι οτι δε προικειται να βρουμε το δικαιο μας στην Ελλαδα και η υποθεση αυτη θα τραβηξει πολλα χρονια και ισως στα ευρωπαικα να βρουμε δικαιο που εκει ομως θελει μονο 10.000 ευρω να ενημερωσεις τον επιτροπο... Τοτε ρε τρομπες γιατι μας εχετε μπλεξει με το αλλαζονα που δεν κανει το κοπο ουτε να μας μιλησει και σας βαζει ασχετους με νομικα να ενημερωνετε..? Τι ποιο αντιεπαγγελματικο απο αυτο..? Αυτος ο ανθρωπος ειναι δικηγορος..? Βαριεται με τοσες χιλιαδες ευρω που αρπαξε να ερθει Θεσσαλονικη για ενημερωση!! Και γιατι μας εχωσε σε μια περιπετεια πολλων χρονων και 90% χαμενη ενω θα μπορουσε ποιο γρηγορα και ποιο ευκολα να παρει η υποθεση το δρομο για τα ευρωπαικα..? Μηπως εκει θα μεναν μισογεματες τσεπες και απλα ηθελε να τις γεμισει απο τους απελπισμενοους παραγωγους..? Ουστ ρε απο εδω που πηρες χρημα και δε σεβασαι να σε δουμε και μια φορρα ετσι το πως εισαι καραγκιοζακο που εβαλες προεδρους συλογων να μιλανε για νομικης φυσεως θεματα και εσυ χαιρεσαι το χρημα στην Αθηνα!!! Αντε ρε απο εδω παντου λαμογια!!!!

      Διαγραφή
    13. Να λοιπόν και σε κάτι που συμφωνούμε, ότι ο Κολίρης είναι καραλαμόγιο!! Τώρα όμως εσύ τους ψευτοπρόεδρους των ψευτοσυλλόγων που προπαγάνδιζαν τα λαθοσ αστικά αντί διοικητικά δικαστήρια του Κολύρη και μαζευαν το χρήμα και του το έδιναν και φυσικά έβαζαν και στις τσέπες τους, αυτό δεν το κατακρίνεις;;;; Τους θεωρείς οτι ταχαμου δεν γνώριζαν;;;;; Είναι για σένα άμοιροι ευθυνών;;;;;;

      Διαγραφή
    14. Και το ότι οι Καραπαταιώνες της ποσπηεφ έβαλαν ένα αγράμματο κομμωτή με Skype να προτείνει Κολύρη χωρίς να ξέρει που παν τα τέσσερα πέρα από την μίζα που θα πάρει, δεν υπάρχουν ευθύνες γι' αυτό;;;;;;; Βέβαια σίγουρα φταίνε και όσοι παραγωγοί από κάτω καθόντουσαν και άκουγαν ένα κομμωτή να τους κάνει νομικότεχνική ανάλυση για κλάμματα!!!! Είναι αυτό που λένε, δεν ήξερες αλλά δεν ρώταγες;;;;;

      Διαγραφή
    15. Εσυ παλι το πας σε υποθεσεις και μιζες ενω εγω στον αντιεπαγγελματισμο και στο σεβασμο προς τον πελατη που τους πηρες χοντρο χρημα!!!

      Μιλησα με αρκετους παραγωγους που συμετεχουν και ολοι μου ειπαν οτι οταν προσπαθησαν να μιλησουν με το δικηγορο αφου φαγαν καψωνι χοντρο στο τελος τους λεγαν δεν δινουμε πληροφωριες παρτε στο συλλογο σας να σας ενημερωσει!!!
      Τι λες ρε λαμογιο κανανε καμια συμβαση με δικηγορο τη ΠΟΣΠΗΕΦ...? Με σενα κανανε και εισαι υποχρεωμενος να δινει πληροφοριες!!
      Που ακουστηκε δικηγορος να αναλαμβανει υποθεση να παιρνει χρηματα (μιλαμε για χοντρο χρημα) και οχι μονο να αρνειται πληροφορηση στο πελατη αλλα να τους παραπεμπει σε συλλογο!!!! Για καταγγελια στο δικηγορικο συλλογο ειναι!!!
      Φιλαρακι σε σενα δωσαν την υποθεση οχι στο συλλογο και ουτε υπογραψαν χαρτι οτι η πληροφορηση θα γινεται αυστηρα μονο απο το συλλογο. Αυτα δεν τα ελεγες στις υπογραφες...

      Και τωρα παμε στα καψωνια.. εχω ακουσει απο παραγωγο να τον εχουν στην αναμονη 5 λεπτα να το σηκωνει αλλη κοπελα να τον λενε περιμενε ξανα και μετα να παρει το μεσσημερι.. σε αλλον να παρει το απογευμα να μιλησει με τον ιδιο το δικηγορο και να παιρνει μια εβδομαδα απογευμα και να μη το σηκωνει κανεις!! Σε αλλον τον λενε παρτε σε 2 ωρες να μπω στον υπολογιστη να δω την υποθεση σας να παιρνει μετα και αφου παλι και αυτον τον εχουν σε αναμονη να του λενε δεν δινουμε πληροφοριες μονο απο το συλλογο και σε αλλον παλι να του λενε τους κωδικους για τον υπολογιστη που ειναι η υποθεση για να δωσουν πληροφοριες τον χειριζετε μονο ο ιδιος ο δικηγορος και παρτε σε 1 ωρα να μιλησετε και παλι να μη το σηκωνει κανεις!! Η σουργελα εχει εκει στο γραφειο η κανουν καψωνι στο κοσμο!!!

      Και αν τελικα εχει τυχει για λογους βιοποριστικους να μην εισαι πλεον γραμμενος στο συλλογο αφου πολλοι πλεον εχουν αναγκη το 50αρικο εισπρατουν η απαντηση οτι δεν δινουμε πληροφοριες σε μη μελη πλεον η δε το σηκωνει κανεις!!!

      Δηλαδη καποιος που εδωσε τα ωραια του χρηματα (αληθεια να βγουν να πουν ποσοι παραγωγοι μετεχουν στον αγωνα για να ξερουμε το πακτωλο χρηματων που επεσε) και δεν ειναι ενεργο μελος συλλογου τελειωσε δεν ξερει τι γινεται με τη υποθεση και δε γνωριζει πλεον γιατι εδωσε χρηματα και δεν εχει τη παραμικρη ιδεα τι παιζει με την υποθεση!!! Ζει στα μαυρα τα μεσανυχτα!!! Αλλα μολις βρουν καμια νεα αιτια για να παρουν κι αλλο χρημα θα σε βρισκουν οι ιδιοι!!!! Η απολυτη ξεφτιλα δικηγορου!!!!!

      Διαγραφή
    16. "Ωραία" αυτά που μας λες, πολυ καλό που γίνονται έστω και τώρα δημόσια γνωστά στους παραγωγούς εμπλεκόμενους και μη με την απάτη αυτή. θεωρείς όμως ότι η ποςπηεφ που σε έμπλεξε δεν οφείλει να σε ενημερώνει;;;; δηλαδή επειδή πχ δεν ανανεώσες την συνδρομή σου στο ψευτοσυλλογο τους αλλά έχεις πληρώσει τα λεφτά σου στο δικηγορικό γραφείο που σε βάλανε, για λάθος δικαστήρια απ'την αρχή, δεν έχουν ευθύνη;;; Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την ανοχή σου. Εγώ θα τους μπινελικωνα από το πρωί ως το βράδυ, ιδίως όταν τα ρετάλια τους τύπου Παπακυριακού συνεχίζουν να κάνουν προπαγάνδα όλη την ώρα εδώ για να πουλήσουν ασφάλειες, ξεχορτάριασμα κλπ.

      Διαγραφή
    17. Μιλαω για πολλους παραγωγους που ηρθα σε επαφη αυτο το καιρο και οχι για μενα αφου εχω το προσωπικο μου δικηγορο και με εχει συμβουλεψει να ακολουθησω αλλο δρομο εδω και καιρο...

      Απλα δε γουσταρω τις μακακιες και τις αδικιες και οταν τις δω τις κραζω!!!!

      Διαγραφή
    18. Επισης απο τι ρωτησα και μου ειπαν οτι υπογραψαν αναθεση της υποθεσης με το δικηγορο οποτε ο συλλογος φερει ευθυνη μονο ηθικα η μη ενημερωση ωφειλετε καθαρα στο δικηγορο που εχει και ολο το μεριδιο της ευθυνης!!!

      Τα βηματα:

      Υποσχομαι και μιλαω ανα πασα στιγμη με οποιονδηποτε επενδυτη για να παρω την υποθεση!!

      Παιρνω χρηματα ζεστα και σπαρταριστα!!

      Χανω την πρωτη δικη αλλα λεω οτι την χανω εν γνωση μου για να δω τα επιχειρηματα της αλλης πλευρας!!

      Ζηταω κι αλλα ζεστα χρηματα για διεκδικηση κι σε αλλους τομεις με αλλες δικες αλλα παιρνω τα τρια μου απο τους παραγωγους!!

      Επειτα εξαφανιζομαι δεν μιλαω σε κανενα και οποιος παιρνει τηλ. τρωει καψωνι και παραπαμπετε σε συλλογο!!!

      Αφηνω διαροες οτι ειναι ολα χαμενα εσκεμενα για να καταφυγω στα ευρωπαικα αργοτερα!!

      Ωραιος ο τυπος...!!!

      Ποσοι επενδυτες κινηθηκαν ειπαμε..? Για καντε το πολλαπλασιασμο!!!

      Διαγραφή
  5. κ.Ι.ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ,καμμιά πληροφορία για πληρωμές Οκτωβρίου έχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οκτώβριος ρεεεεε.... Λαμογια αριστεροί.. Θα τον πιείτε μπούζι..πού θα πάει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
    https://www.b2green.gr/el/post/46374/se-antepithesi-i-dei-gia-ton-eidiko-logariasmo-ape

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το παραπάνω link:
      "Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΛΑΓΗΕ είχε αποφασίσει τον περασμένο Ιανουάριο να προχωρήσει σε άσκηση αγωγών κατά του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ για τη διεκδίκηση του συνόλου των ληξιπροθέσμων απαιτήσεων του ΛΑΓΗΕ για τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, πλέον τόκων υπερημερίας για τις καθυστερήσεις των τελευταίων πέντε ετών."

      ΕΙΧΕ αποφασίσει -η λέξη κλειδί της παραπάνω παραγράφου...τελικά τί έπραξε;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Απόφασησε τον Ιανουάριο ο ΛΑΓΗΕ να κάνει τις αγωγές γιατί αλλιώς θα έτρωγε τις μηνύσεις, τώρα όταν έρθει η ώρα όσοι είναι εκτός του ΣΠΕΦ και του ΠΣΑΦ θα μάθουν και λεπτομέρειες αργότερα όταν πρέπει.

      http://www.spef.gr/pdf/epistoli_SPEF_LAGHE_Μ200117_diasfalisi_ofeilwn.pdf

      Διαγραφή
    4. Μέχρι τότε αυτό που χρειάζεται να ξέρει ο κάθε παραγωγός είναι πως οι αγωγές του ΛΑΓΗΕ αφαιρούν όλους τιυς τόκους πενταετίας και όλα τα οφειλόμενα ληξιπρόθεσμα κεφάλαια μεχρι σήμερα.

      Διαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ??ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ CASH FLOW ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ.........???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Σεπτεμβρίου 2016
    24.05.2017


    Με νέες εντολές που δόθηκαν σήμερα προς τις τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Σεπτεμβρίου 2016. Με τις σημερινές εντολές εξοφλήθηκαν 555 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 43.969,87€, οπότε έχει πλέον εξοφληθεί το 93% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Σεπτέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς αν κάποιος ηλεκτρονικός επισκευάζει μετατροπείς SMA που είναι εκτός εγγύησης... Βρήκα κάποιον αλλά έχει μεγάλη αναμονή. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Chris, μπορείς εάν θέλεις να επικοινωνήσεις για επισκευή μετατροπέων SMA στο info@eldenergy.gr

      Διαγραφή
    2. Μου λες σε παρακαλώ ποιον βρήκες γιατι εχω κι εγω εναν tripower εκτος εγγυησης.

      Διαγραφή
    3. Next step labs ειναι η εταιρια αλλα ενας που μιλησα μου ειπε οτι αυτη τη στιγμη δεν μπορουν λογο φορτου. Μου ειπαν σε 1 μηνα θα μπορεσουν. Η διαδικασια ειναι: στελνεις inverter... σε 8 ημερες ολοκληρώνεται η διαγνωση κ σου λενε αν φτιαχνεται και ποσο κοστιζει. Εγω ειμαι εκτος εγγυησης αλλα ακομα δεν χαλασε κανενας... ομως δεν νομιζω να αργησει και πολυ :)
      Οσο για επισκευη στην sma 1100+φπα για να σου στειλουν ανακατασκευασμενο με 1 χρονο εγγυηση και να τους επιστρεψεις το χαλασμενο. Θα μιλησω κ Δαμίγο με αυτους αυριο. Ευχαριστω.

      Διαγραφή
    4. Παντος αν καποιος τσακαλος ηλεκτρονικος ασχοληθει με επισκευες μετατροπεων και με λογικη τιμη θα χ..τει στο τάλιρο.

      Διαγραφή
  12. Για να κλείσει ο μήνας χρειαζόμαστε 65 εκατομμύρια. Σήμερα η ΔΕΗ έχει cash flow. Κάτι ακούγεται για 50 (δεν το έχω επιβεβαιώσει).
    Αν ισχύσει το παραπάνω, με τα έσοδα από ΗΕΠ και κάτι ψιλά θα κλείσει ο μήνας μάλλος στις 31.
    Με το παραπάνω σκεπτικό τα 20ριά θα πληρωθούν περίπου στις 7/06.

    Επαναλαμβάνω, τα ποσά δεν έχουν επιβεβαιωθεί σχετικά με το cash flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βασικο ειναι να πληρωθουμε τον επομενο μηνα 2 μηνες μια και αρχιζουν τα μικρα τιμολογια οπως ειπε και ο υπουργος γιατι αμεσως μετα ξεκινανε ενφια και φορολογικη δηλωση οπου και με τις δοσεις στην τραπεζα δεν θα μενει τιποτα μεχρι τα χριστουγεννα. Η τελευταια ελπιδα μπας και κανουμε καλοκαιρι σαν ανθρωποι αλλιως το παρκο θα δουλευει για το κρατος και την τραπεζα και φετος....

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ειπε Συναδελφοι,, πριν λιγο ο Πρωθυπουργος της Χωρας !!!!
    «Ο καθένας έχει τον ρόλο του και ο διευθύνων σύμβουλος (Παναγιωτακης) έχει ρόλο να καταθέτει προτάσεις και σκέψεις, αλλά όχι να διαπραγματεύεται με τους δανειστές. Θα πρέπει ο ίδιος να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα».

    Οχι απλως θα συμφιλιωθει Συναδελφοι (δια στοματος Πρωθυπουργου),, αλλα θα σπασει τα μουτρα του, στον τοιχο της πραγματικοτητας !!!!!! εδω θα ειμαστε, ο Ιουνιος ειναι κοντα, σε εικοσι μερες λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Με μία κίνηση μπορούν να μειωθούν οι υπερημερίες στις 45 ημέρες


    Βρέχει χρήμα για την ΔΕΗ,αλλά ο παραγωγός κρατάει ομπρέλα

    625 ζεστά εκατομμύρια θα βάλει τον Ιούνιο στα ταμεία της η ΔΕΗ από την πώληση του ΑΔΜΗΕ.Με τα χρήματα αυτά μπορούν να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ 5 μήνες παραγωγής ΑΠΕ,από Οκτώβρη έως Φλεβάρη του 2017 μειώνοντας έτσι τις ήμερες υπερημερίας σε 45!!

    Προφανώς και γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει,παρόλο που η ΔΕΗ έχει χρησιμοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν ένα ποσό(περίπου 570 εκατομμύρια) ως προκαταβολή για την Πτολεμαΐδα 5.

    Αν από αυτά τα 625 εκατομμύρια πάνε στις ΑΠΕ τα 50 και πάλι καλά να λένε οι παραγωγοί αφού είναι ξεκάθαρο και πολλές φορές αποδεδειγμένο κατά το παρελθόν ότι δεν τους υπολογίζει κάνεις σε υπουργείο και ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το ποσό του cash flow επιβεβαιώθηκε. 45 εκατομμύρια.
    Δεν έχει επιβεβαιωθεί πότε θα τα λάβει ο ΛΑΓΗΕ. (μάλλον θα τα σπάσουν σε 2 δόσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιες πληρωμες ειναι το συγκεκριμενο cash flow κ μεχρι πιο ποσο κ.παπακυριακου???

      Διαγραφή
  17. Είχα γράψει νωρίτερα ότι για να κλείσει ο Σεπτέμβριος θα χρειαστούν 65 εκατομμύρια.
    Αν ο ΛΑΓΗε τα λάβει έστω και σε 2 δόσεις (1 αυτήν την εβδομάδα και τα υπόλοιπα την επόμενη) τα χρήματα αυτά, μαζί με τον ΗΕΠ, δεν επαρκούν για να ξεκινήσουν πληρωμές τιμολογίων Οκτωβρίου. Ίσως οριακά κλείσει ο Σεπτέμβριος 31/05.
    Συνεπώς τα 20ρια λογικά θα πληρωθούν 7/6 (για τιμ. Οκτωβρίου).
    Δεν γνωρίζω ακόμα πότε θα γίνει το επόμενο cash flow,λογικά κατά της 9-12/6 ούτε πότε αυτά θα αποδοθούν. Με βάση τα τωρινά στοιχεία τα 100ρια θα πληρώνονται 14 με 21 Ιουνίου.

    Επαναλαμβάνω πως όλα τα παραπάνω είναι με βάση τα σημερινά στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από ΣΠΕΦ στις 30/5/17 θα βγουν εμβάσματα για πληρωμές ως 3000 € από ΛΑΓΗΕ μηνός Οκτωβρίου. Εννοείται θα εχει κλεισει ο Σεοτεμβρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευτυχώς τουλάχιστον σε αυτό η Δ.Ε.Η. τήρησε την συμφωνία. Το cash flow των 45 εκατομμύρίων αποδόθηκε στο σύνολο του στον Λ.ΑΓ.Η.Ε.
    Με βάση τα παραπάνω θα ξεκινήσει ο Οκτώβριος τέλος Μαίου για τιμολόγια ύψους έως 3.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Σεπτεμβρίου 2016
    26.05.2017

    Συνεχίζεται η εξόφληση τιμολογίων για παραγωγή Σεπτεμβρίου 2016 με νέες εντολές που δόθηκαν σήμερα προς τις τράπεζες. Με τις σημερινές εντολές εξοφλήθηκαν 384 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 795.508,03€, οπότε έχει πλέον εξοφληθεί το 96% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Σεπτέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και μετα τουτου !!!!, αυτη η επιταχυνση πληρωμων ειναι τυχαια !!!!! ασχετη με την Νομικη απειλη -
    Κινητοποιηση κατα ΛΑΓΗΕ!!!!,, ασχετη με την αγωγη ΛΑΓΗΕ κατα ΑΔΜΗΕ - ΔΕΔΔΗΕ ,,, ασχετη με την απολογια του Παναγιωτακη σε λιγες ημερες στην ΡΑΕ !!!!! ,, ρε κοιτα κατι συμπτωσεις !!!!!
    Ολα αυτα ομως Συναδελφοι, δεν απαλλασσουν την ΔΕΗ απο την καταχρηση του ΕΤΜΕΑΡ, εστω και αν παμε σε 0 υπερημερια !!!!!!,,, δεν παραγραφεται ολη αυτη η αγωνια και ο προσωπικος εξευτελισμος μηνων !!!!,, η καταχρηση - υπεξαιρεση ειναι ποινικο αδικημα και ως τετοιο θα αντιμετωπιστει απο την Ελληνικη Δικαιοσυνη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ,,, και οποιοι σκεφτουν να ανταπαντησουν και καλα με δικαιολογια την αξοφληση μηνων χαμηλου budget ,, τους παραπεμπω στην σταση πληρωμων της ΔΕΗ στον Αυγουστο του 2016,, ας ψαξουν να μας πουν ,, ποιοι μηνες τοτε ηταν στην φαση εξοφλησης !!!!

      Διαγραφή
  23. Γνωρίζει κάποιος τώρα που έκλεισε ηSma στην Ελλάδα που μπορεί να απευθύνεται κάποιος σε περίπτωση αντικατάστασης inverter?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. H sma δεν έκλεισε.Έχει φύγει από την Ελλάδα και service provider ανέλαβε ο Άκτωρ για λογαριασμό της.
    Αν έχεις δικό σου συντηρητή μπορεί να αναλάβει αυτός να διεκπεραιώσει την διαδικασία.
    Αν όχι θα πρέπει να μιλήσεις μαζί τους.

    Υ.Γ. Προφανώς αναφέρεσαι στην περίπτωση μετατροπέα εντός εγγύησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. https://energypress.gr/news/kleinei-ta-grafeia-tis-stin-ellada-i-sma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Στην περίπτωση μετατροπέα εκτός εγγυήσεις με περίπου 800 € σου παίρνει το παλιό και σου δίνει ανακαινισμένο όπως γινόταν εντός εγγύησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δηλαδή εσύ τώρα λες ότι αν ο μετατροπέας του παραγωγού έχει κάψει και τις 2 πλακέτες και βαρίστορ, η sma ή ο Άκτωρ θα του πάρει το παλαιό με 800 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε βρίσκω αδιάβαστο. Η SMA εδώ και περίπου έξι μήνες με ένα χρόνο, έχει βγάλει νέο πρόγραμμα επίσημα για τους εκτός εγγυήσεις μετατροπεις και τους αλλάζει με 800 € και σου δίνει ανακαινισμένο ότι και να έχει πάθει, εντός τεσσάρων ημερών. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ SMA.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Σου αντικαθιστα το χαλασμενο με ανακατασκευασμενο... τα 800 ευρω ειναι για tripower 10000 και 1100 ευρω για tripower 17000. + φπα φυσικα. Το τσεκαρα με ακτωρ πριν μερικες μερες

      Διαγραφή
  28. Με μια γρήγορη ματιά δεν βρίσκω κάτι που να έχει ανακοινωθεί επίσημα.
    Με φίλο μου συντηρητή που ρώτησα μου είπε το εξής : πως σου παίρνει τον παλαιό και σου δίνει ανασκευασμένο με κόστος 1000 ευρώ. Προφανώς προσθέτει τον Φ.Π.Α. ενώ εσείς όχι.

    Υ.Γ. Όντως σε αυτό με βρίσκεις αδιάβαστο, δεν το γνώριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είναι χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη σου, τα οποία θα συμψηφίσεις με το χρεωστικό που προκύπτει από το τιμολόγιο που εκδίδεις στον ΛΑΓΗΕ στην περιοδική που κάνεις είτε κάθε τρίμηνο (β κατηγορίας) είτε κάθε μήνα (Γ κατηγορίας).
    Στον περίοδο μήνα λοιπόν ή τριμήνου όντως δεν είναι κόστος.
    Οπότε τα 800 ευρώ που γράψατε εσύ και ο Κανάκης είναι το καθαρό και με ΦΠΑ 992 ευρώ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μήπως μπορεί κάποιος να δώσει τηλ του ΑΚΤΩΡ .
    Ευχαριστώ
    mail: kokvas67@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κάτω δεξιά στην ιστοσελίδα είναι όλα τα στοιχεία του aktorfm

    http://www.sma-hellas.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ευχαριστώ Δημήτρης Γ.27 Μαΐου 2017 - 1:46 π.μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα σ όλους
    Με τα POS τελικά τι έχει γίνει... ξέρει κανείς κάτιτο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. .......ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μπραβο ετσι κραταμε ενα επιπεδο στον διαλογο και ενημερωνομαστε για θεματα που μας ενδιαφερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συμφωνώ πρέπει να κρατάμε επίπεδο στον διάλογο.
    Χαίρομαι όταν συμβαίνει και λυπάμαι όταν γίνετε το αντίθετο.Εννοείται ότι τα μαλώματα τα προσπερνάω και δεν τα διαβάζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ευχαριστώ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ευχαριστώ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!
    Δημοσιεύω τα αποσπάσματα από τον εκπρόσωπο της ΕΒΙΚΕΝ του Κοντολαίων. Με κεφαλαία τα σχόλια μου.
    (όλο το κείμενο είναι δημοσιευμένο στο energypress).

    "Ταυτόχρονα η ΔΕΗ οδηγείται σε οικονομική ασφυξία και από δικές της λάθος επιλογές , όπως η παροχή έκπτωσης εμπρόθεσμης εξόφλησης 15% σε όλη τη λιανική, αλλά κύρια από επιλογές της κυβέρνησης, όπως αυτή που για να μειώσει το έλλειμμα του λογαριασμού στήριξης των ΑΠΕ επιβάρυνε την ΔΕΗ για το 2017 με περισσότερα από 350εκ ευρώ. Και φυσικά επίσης λόγω της υποχρέωσης της να διαθέτει μέρος της λιγνιτικής παραγωγής της σε τιμές κάτω του πραγματικού πλήρους κόστους της."

    ΑΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ!


    "να σταματήσουν ή έστω να περιοριστούν δραστικά οι επιδοτήσεις στο χώρο της ενέργειας."

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    "Επίκαιρο παράδειγμα είναι η υπόθεση της παράτασης ισχύος του μέτρου της υπηρεσίας διακοπτόμενου φορτίου. Ένα μέτρο, κόστους μόλις 30εκ/έτος που συγκράτησε την εκτόξευση του κόστους ενέργειας για τη βιομηχανία , όταν κατ’ απαίτηση του μνημονίου καταργήθηκαν οι εκπτώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια.Μάλιστα αποδείχτηκε ότι στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση του Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας έφτασε στα όρια του blackout, η συνεισφορά του υφιστάμενου μηχανισμού διακοψιμότητας υπήρξε καθοριστική για τη διατήρηση της ευστάθειας του συστήματος."

    ΠΟΛΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ! ΕΙΔΙΚΑ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΞΕΠΑΤΩΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ!Α, ΝΑΙ...ΚΑΙ Η ΛΑΡΚΟ!ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΣΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΚΑΝΕ Η ΧΩΡΑ; ΠΟΙΟΙ ΞΕΠΑΤΩΣΑΝΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ Φ.Α. ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΗΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ;
    ΠΟΙΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ;

    Η απάντηση είναι πολύ απλή, τα όποια μέτρα εφαρμόζονται να έχουν βάθος χρόνου. Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Εάν η Πολιτεία δεν προωθήσει αίτημα παράτασης του μέτρου της Διακοψιμότητας, τότε οι μηχανές θα φρενάρουν ξανά.

    ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ!

    Κοινώς ο Κοντολαίων αντιλαμβάνεται ότι με εξαγορά των μονάδων της ΔΕΗ από ιδιώτες, θα οδηγηθούμε από μονοπώλιο (λέμε τώρα) σε ολιγοπώλιο γνωστών οικογενειών που λυμαίνονται το χώρο της ενέργειας και μακροπρόθεσμα το κόστος του ρεύματος θα ακριβύνει.
    Οπότε λέμε ότι θέλουμε και ότι πιάσει!
    Υ.Γ. Είναι δεδομένο πως αν συνεχίσουμε έτσι, με την αδιαφορία των παραγωγών και των κατακερματισμό σε συλλόγους που ούτε στο θέμα των υπερημεριών δεν μπορούν να συμφωνήσουν,
    κάποια στιγμή θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπερα αυριο θα βγει εντολη πληρωμων παραγωγης Οκτωμβριου???Την Τεταρτη θα δοθει νεα εντολη???Ξερει καποιος να μας ενημερωσει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκος Κανάκης25 Μαΐου 2017 - 8:49 μ.μ.
      Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από ΣΠΕΦ στις 30/5/17 θα βγουν εμβάσματα για πληρωμές ως 3000 € από ΛΑΓΗΕ μηνός Οκτωβρίου. Εννοείται θα εχει κλεισει ο Σεοτεμβρης.

      Διαγραφή
  42. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΕΑ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ???ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Υπάρχει κανένα νέο για πληρωμές σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2016
    30.05.2017

    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ μηνός Σεπτεμβρίου 2016. Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Οκτωβρίου 2016. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 3.627 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 2.829,06€ (28% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Οκτώβριο).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χαιρομαι που βλεπω επιτελους το ενδιαφερον - συμμετοχη και την αγωνια απο νεα ¨προσωπα¨,, κατι ειναι κι΄αυτο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελει η π.....α να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει!!!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Μπραβο για την αυτοκριτικη σου !!!! σε τιμα, φυσικα υπερβαλεις με το ¨π....α" αλλα θα θελαμε να γνωριζουμε γιατι τοση χαρα !!!,, να χαρουμε και μεις ρε αδερφε !!!!!

      Διαγραφή
  48. αι κοιμήθητε ρε, αύριο μαλωνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πληρώθηκε κανείς από Πειραιώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληρώθηκα. Γύρω στις 12:30 είδα τα λεφτά στο λογαριασμό.

      Διαγραφή
    2. την ίδια ώρα φάνηκαν και στον δικό μου ....αλλά κάτω από 3000.

      Διαγραφή
  50. μου χαλάσε το webbox μηπως ξερουμε τιμες και κανενα τηλεφωνο να ρωτησω αν υπαρχει εχουν περασει 5χρονια και ειναι εκτος εγγυησης.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΣ ΕΔΩ https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-sunny-webbox/k0

      Η ΕΔΩ https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-sunny-webbox/k0

      Διαγραφή
    2. Δώσε ένα email να σου προωθήσω κάτι.

      Διαγραφή
    3. http://www.kaolenergy.com/default.asp
      εδώ βρήκα ετοιμοπαράδοτο πριν μια εβδομάδα. Δεν ξέρω αν είναι λάθος που δημοσιεύω το site εταιρειας. Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
  51. Καλημερα γνωριζει καποιος να μας ενημερωσει ποτε θα δοθει νεα εντολη πληρωμης παραγωγης Οκτωμβριου και μεχρι τι ποσο θα ειναι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Μπορείς να ενημερωθείς σχετικά από το afo.gr. Τελικά είναι το μοναδικό site συλλόγου που ενημερώνει τακτικά και υπεύθυνα τα μέλη του. Ολοι οι υπόλοιποι απλά αερολογούνε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Για τον Ανδρεα το μαιλ jimkats11@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κ. Παπακυριακου πριν καποιες μερες ειπατε αν θυμαμαι καλα οτι μπορει να μην ασφαλιζετε ο μετασχηματιστης που ειναι εξω απο το παρκο αλλα υπαρχουν ασφαλιστιικες που ασφαλιζουν τις απωλειες κερδων λογω μετασχηματιστη (διαρκεια για αλλαγη απο τη ΔΕΗ η αντικατασταση απο κλοπη) Σε 2 μηνες τελειωνει το συμβολαιο μου καικανω ερευνα αγορας απο τωρα και μιλησα με 3 ασφαλιστικες και μου ειπαν οτι καμια ασφαλιστικη δεν ασφαλιζει απωλειες κερδων λογω μετασχηματιστη!! Εχετε κατι υποψη και τι ειπατε..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Απωλειες κερδων νομιζω ολες καλυπτουν... ασχετα αν εχει κλαπει ο μετασχηματιστης ή εχει βλαβη γενικης φυσης το δικτυο ή απωλεια απο μετατροπεα... το θεμα ειναι απο πιο ποσο και πανω. Πχ μπορει να σε πληρωνουν απο το 1ο ευρω ή μετα τα 300 500 ή 1000 ευρω απωλειας εσοδων. Φυσικα αναλογα αυξανεται και το ασφαλιστρο.εννοειτε οτι ειδικα αν το ποσο ειναι μεγαλο θα ζητουν ετησιο ή 6μηνιαιο συμβολαιο συντηρησης και φυσικα αποδειξη οτι εγινε συντηρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τι εχω ψαξει απωλειες θεωρουν οτι συμβαινει μεσα στο παρκο και επειδη ο μετασχηματιστης ειναι εκτος παρκου και ανηκει στη ΔΕΗ δεν αποζημιωνουν οτι απωλειες ωφειλονται σε αυτον. Μιλησα σημερα με τρεις ασφαλιστικες... εκτος και αν πετυχα τις τεις που δεν το κανουν!! Οι δικη σου ασφαλιστικη ποια ειναι?

      Διαγραφή
  56. ......ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΕΡΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ.......Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα δεν ειναι οι μερες και το ποσο αλλα αν ασφαλιζουν τις απωλειες λογω μετασχηματιστη σε 100αρια που εχουν μετασχηματιστη εκτος παρκου!!!
      Κ. Παπαδακη εχετε 100αρι με μετασχηματιστη εκτος και ειστε ασφαλισμενος για απωλειες λογω μετασχηματιστη και αν ναι σε ποια ασφαλιστικη..?

      Διαγραφή
    2. .....ΕΧΩ ΠΑΡΚΟ 80 KW ME ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΟΥ....ΕΧΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΕΡΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ.......ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ......ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ.......ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.......ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ......

      Διαγραφή
  57. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Όπως είχα γράψει και παλαιότερα, προκειμένου να φτιάξουμε το ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης, χρειάστηκε να κάνω μεγάλη έρευνα αγοράς και ήρθα σε επαφή με πολλές ασφαλιστικές και μεσίτες.Επίσης έπρεπε να μάθω να διαβάζω ασφαλιστήρια συμβόλαια, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο όσο κάποιοι νομίζουν. Επειδή βλέπω ότι εστιάζετε μόνο στο θέμα της απώλειας κερδών, σας γράφω περιπτώσεις που είναι εξίσου αν όχι και περισσότερο σημαντικές ::
    1. Οι ειδικοί όροι υπερτερούν των γενικών όρων. π.χ. Στον γενικό όρο γράφει ότι καλύπτει την πλημμύρα και στον ειδικό ότι την εξαιρεί. Συμπέρασμα : δεν καλύπτεστε από πλημμύρα.

    2. Σχετικά με την Απαλλαγή = το ποσό που πληρώνει ο παραγωγός στην ζημιά. Κάθε ζημιά έχει και μια απαλλαγή. Για παράδειγμα :
    α) η κάλυψη σεισμού έχει απαλλαγή το 2% του ασφαλισμένου κεφαλαίου υλικών ζημιών. Δηλαδή αν το πάρκο έχει ασφάλιση υλικών ζημιών 150.000 ευρώ η απαλλαγή στον σεισμό είναι 3.000 ευρώ.
    Δεύτερο παράδειγμα : απαλλαγή στα καιρικά φαινόμενα/αστοχία υλικού, κλοπή 10% της ζημιάς με ελάχιστο τα 500 ευρώ: Σε ζημιά ύψους 4.000 ευρώ η απαλλαγή είναι 500 ευρώ. Σε ζημιά 6.000 ευρώ η απαλλαγή είναι 600 ευρώ.
    Γ παράδειγμα : Απαλλαγή στην απώλεια κερδών. Η απαλλαγή αυτή μετριέται σε ημέρες, όχι σε χρήματα. Στο δικό μας ασφαλιστήριο είναι οι 5 ημέρες.
    3. Προσοχή στις λέξεις -καλύψεις : άλλο θύελλα, άλλο ανεμοστρόβιλος. Αν γράφει μόνο θύελλα δεν καλύπτει τον ανεμοστρόβιλο. Άλλο μερική βλάβη, άλλο ολική.

    4. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΣ: άλλο αποζημίωση στην πραγματική αξία και άλλο αποζημίωση σε αξία καινούργιου.
    π.χ. σε ασφαλιστήριο γνωστής ασφαλιστικής υπολογίζουν παλαιότητα σύμφωνα με την λογιστική απόσβεση!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη : π.χ. ασφαλίζεις το πάρκο 150.000 ευρώ. Στο 5ο έτος σου βραχυκυκλώνουν 2 μετατροπείς (inverter) οι οποίοι κοστίζουν 5000 ευρώ. Βάζουν παλαιότητα -50% δηλαδή τους κοστολογούν 2.500 ευρώ. Αφαιρούν και την απαλλαγή (π.χ. 1000 ευρώ) και σου δίνουν 1500 ευρώ για ζημιά 5000 ευρώ.
    5. Προσοχή στις προϋποθέσεις : σε όλα τα ασφαλιστήρια της αγοράς (το δικό μας εξαιρείται) για να σου καλύπτει την καθίζηση-κατολίσθηση εδάφους και τον σεισμό, ζητάνε να προϋπάρχει γεωτεχνική μελέτη πριν την κατασκευή του σταθμού. Συνεπώς η ασφαλιστική κατά την κρίση της και αν θέλει σας αποζημιώνει για τα παραπάνω, καθώς το 97% των σταθμών δεν έχει τέτοια μελέτη.
    Το ίδιο ισχύει και για την αντικεραυνική μελέτη.
    6. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΕΡΔΩΝ : Σας καλύπτουν την απώλεια κερδών ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Δηλαδή :
    α) Αν ο μετατροπέας είναι ΕΝΤΟΣ εγγύησης και η βλάβη καλύπτεται από την εγγύηση του κατασκευαστή (π.χ. SMA) και μέχρι να έρθει ο καινούργιος inverter στο πάρκο -πλέον μπορεί και σε 1 μήνα - δεν αποζημιώνεστε για την απώλεια κερδών. Θα πρέπει να υπάρχει ειδικός όρος για να σας αποζημιώνει.
    β) Π.Χ. : Δεν έχετε στις καλύψεις ανεμοστρόβιλο. Αν λοιπόν το πάρκο πάθει ζημιά από ανεμοστρόβιλο δεν σας αποζημιώνει για την απώλεια κερδών.
    7. ΟΡΟΣ 72 ΟΡΩΝ : όποιος παραγωγός έχει ασφαλιστήριο χωρίς αυτόν τον όρο, θα πρέπει να τον προσθέσει άμεσα.
    Παράδειγμα (σενάριο) : πέφτει κεραυνός (ή επαγωγικά ρεύματα) και καταστρέφουν 1 μετατροπέα και τις κάμερες του πάρκου. Μετά από μερικές ώρες ένα τράκερ πέφτει από τον αέρα και την επόμενη ημέρα το πάρκο πλημμυρίζει.
    Όποιος έχει τον παραπάνω όρο θα πληρώσει 1 ΑΠΑΛΛΑΓΗ.
    Όποιος δεν τον έχει θα πληρώσει 3 ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ για 3 διαφορετικές ζημιές.
    8. Ορισμένοι έχετε συμβόλαιο πυρός ή συμβόλαιο περιουσίας. Αυτά τα συμβόλαια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ και οι καλύψεις που έχετε είναι ελάχιστες.
    Παράδειγμα σε συμβόλαιο πυρός : Σας καλύπτει όταν η ζημιά γίνει συνέπεια φωτιάς. Αν δεν υπάρχει φωτιά δεν σας καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Παπακυριακού άλλο σε ρώτησε ο ilias και άλλα αντί άλλων απαντάς... Μάλλον δεν απαντάς, αλλά μας φλόμωσες στην προπαγάνδα για πώληση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σου ή των δήθεν γνωσεων σου.... Για να επανέλθουμε: έγραψες την περασμένη βδομάδα πως σε αποζημιώνει η ασφαλιστική για την απώλεια κερδών από την κλοπή του μετασχηματιστή ΔΕΗ και σε ρώτησε ο ilias σε ποιο συμβόλαιο το είδες αυτο;;; Άσε λοιπόν τους ανεμοστρόβιλους... και τις αερολογίες και πες μας ποιος παρέχει τέτοιον όρο, διαφορετικά παρτο πισω. Και μην αρχισεις πάλι τις τρίχες για μετασχηματιστή εντός του πάρκου για πανω από 100kw, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΔΕΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΠΑΡΚΑ ΜΕΧΡΙ 100KW.

      Διαγραφή
    2. Κανάκη δεν σε ρώτησε κανείς και πάλι πετάχτηκες. Ο ilias απευθύνθηκε σε εμένα, αν δεν κάνω λάθος. Αν θεωρεί ότι η απάντηση μου δεν τον καλύπτει, ας το γράψει ο ίδιος.
      Όσον αφορά τα δήθεν γνώσεων μου, υποθέτω και ασφαλιστές διαβάζουν το blog ,ας τα αντικρούσουν αν μπορούν.
      Με αφορμή το ερώτημα του, έγραψα κάποια πράγματα για τα ασφαλιστήρια τα οποία πολλοί παραγωγοί δεν τα γνωρίζουν. Ως συνήθως προσπάθησες να υποβαθμίσεις ότι έγραψα. Εκτός αν το μόνο που κατάλαβες είναι .....οι ανεμοστρόβιλοι από τα παραπάνω.
      Το ασφαλιστήριο που καλύπτει την απώλεια κερδών σε περίπτωση κλοπής του μετασχηματιστή το έχω συναντήσει σε αυτό που έχει κάνει η Interamerican με τον ΠΣΑΦ - αν θυμάμαι καλά το χρεώνουν με πρόσθετο ασφάλιστρο στα πάρκα έως 100kw.p με 80 ευρώ.
      Απ΄ όσο ξέρω ο ilias δεν είναι αγρότης και δεν νομίζω να μπει στους supported. Τώρα βέβαια επειδή τελευταία είσαι αγαπημένος με τον ΠΣΑΦ..... εσύ μπορείς να πάρεις το ασφαλιστήριο!
      - Δεν πουλάω κανένα ασφαλιστήριο γιατί για να μπεις στο δικό μας πρόγραμμα πρέπει να είσαι μέλος συλλόγου που ο ilias δεν είναι.


      Υ.Γ. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθεις πως όταν προσφωνείς κάποιον "κύριε", δεν ακολουθεί ενικός αριθμός αλλά πληθυντικός.

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνω οτι σε ενοχλεί το "κύριος" οπότε μετά χαράς το αφαιρώ. Τα υπολοιπα που γράφεις είναι ως συνήθως τρίχες....

      Διαγραφή
  59. Καλημερα , εχει στειλει κανεις ενημεροτητα με email την προηγουμενη και αυτη την εβδομαδα , και την εχουν περασει στο site ? Την εχω στειλε και ξανα-στειλει με email απο την προηγουμενη Τεταρτη και δεν την εχουν περασει.Τηλεφωνα προφανως και δεν τα σηκωνουν . Εαν κατεβει καποιος προς ΛΑΓΗΕ , μπορει να ρωτισει για παρκο αλλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλημερα ποτε θα δοθει νεα εντολη πληρωμων γνωριζει να μας ενημερωσει καποιος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλα εκει στο energypress απο ολη την ομιλια του ΤΣΙΠΡΑ στο φορουμ το μονο που βρηκαν να γραψουν σαν ειδηση ειναι η παραταση την διακοψιμοτητας ...δηλ πιο προπαγανδα για τους βιομηχανους πεθαινεις..!!!!! Ε Λ Ε Ο Σ!!!

    https://energypress.gr/news/tsipras-koinopoioyme-aitima-stin-komision-gia-3eti-paratasi-toy-metroy-tis-diakopsimotitas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  63. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ 'Η ΖΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ :

    ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ :


    Ο μετασχηματιστής ΔΕΔΔΗΕ ανήκει στην ιδιοκτησία της ΔΕΔΔΗΕ όπως και το δίκτυο που παίρνει το ρεύμα το φ/β.


    Επομένως, αφού πχ μια κλοπή / ζημιά στο δίκτυο ή στον μετασχηματιστή δεν είναι ασφαλισμένη, αυτή δεν καλύπτεται ούτε ως προς την απώλεια εσόδων της μονάδας.

    Και τούτο διότι η απωλεια εσόδων είναι πρόσθετη συνοδεύουσα κάλυψη και παρέχεται συνεπεία παντός καλυπτομένου κινδύνου του ασφαλιστηρίου (το οποίο βεβαίως καλύπτει τα ιδιόκτητα μηχανήματα) του ασφαλιζομένου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μενα 3 ασφαλιστικες που ρωτησα αυτο μου ειπαν γι αυτο και εκανα την ερωτηση στον κ. Παπακυριακου αλλα σημερα απο τι ειπε ειναι μονο για αγροτες σε προσθετη ασφαλιση γυρω στα 80 ευρω. Οποτε εμεις οι υπολοιποι παπαλα.
      Ψαχνοντας την αγορα τελευταια ειδα οτι ολα τα ασσφαλιστηρια πασχουν υπερ των ασφαλιστικων.... το οποιο το ανακαλυπτεις μονο οταν παθεις ζημια οπως εγω και τωρα τη ψαχνω παραπανω αφου ουτε και τη ζημια εχω φτιαξει ακομα και εχω μειωμενη παραγωγη.
      Μονο το συμβολαιο για μελη της Ποσπηεφ ειναι καλο αλλα με προυποθεσεις!!! Δε ξερω αν κατσαν αυτοι που ασφαλιστηκαν να το διαβασουν εχει παρα πολλους ορους που για να τους εφαρμοσεις θελεις κανενα 1000ρικο εξοδα το χρονο συν τα 300 που ζητανε ξεφευγεις σε ποσα που δεν ειναι εφικτα απο τους παραγωγους τη δεδομενη στιγμη. Μακαρι να μην ειχαμε new deal εκτακτες εισφορες και χρωστουμενα να μιλας με αλλα δεδομενα.

      Υπαρχει καποιος εδω που ειναι γνωστης και ευχαριστημενος απο ασφαλιστικη εταιρια..?

      Και μη πεις κανεις για διαφημηση γιατι εδω κοιταμε πως θα εχουμε καλυτερη ασφαλεια και αν καποιος σου τη δινει αυτη την ασφαλεια γιατι και να μη τον διαφημισουμε εδω!!!

      Διαγραφή
  64. Ilias ένας από τους λόγους που είναι πιο φθηνό είναι και οι προϋποθέσεις. Αλλά μην γελιέσαι....όλα τα ασφαλιστήρια τις έχουν. Εγώ τις τόνισα για να μην έχουμε μετά προβλήματα με τις αποζημιώσεις.
    Σε οποιοδήποτε ασφαλιστήριο θα σου ζητήσουν να έχεις τηλεμετρία και να λειτουργούν οι κάμερες και ο συναγερμός. Στα περισσότερα επίσης ζητάνε κέντρο λήψης σημάτων συνδεδεμένο με εταιρεία security. ΜMinimum η εταιρεία security κοστίζει 15-20 ευρώ το μήνα= 180-240 ευρώ το χρόνο.
    Στο δικό μας εξαιρέθηκε. Οι προϋποθέσεις λοιπόν ακόμα και αν στοιχίζουν 1000 ευρώ πρέπει να της τηρείς...και πραγματικά δεν στοιχίζουν ούτε 500 καθώς πάνω από τα μισά πάνε σε φόρο και ΕΦΚΑ
    (για παραγωγό που εμφανίζει λογιστικά κέρδη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ξέρεις ότι πάντα αυτός που καταρτίζει μια σύμβαση ή ένα συμβόλαιο, το φτιάχνει πάντα υπέρ του. Το θέμα είναι να μην ξεπερνάει το 60%-40% !

      Διαγραφή
  65. ..... ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ.....ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ.......ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΕΣ.....ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.....ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.......ΕΙΧΑΙ ΑΣΥΔΟΤΟΙ....ΟΛΑ ΕΙΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ....ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Το μεγάλο κακό με το ασφαλ συμβόλαιο σου Παπακυριακού είναι πως στέλνεις τον παραγωγό να κάνει υποχρεωτικά και συμβόλαιο συντήρησης και έτσι να μπαινει σε περιττά έξοδα +1000 ευρώ το χρονο, ίσα για να πουλάς εσύ συμβόλαια συντηρησης της voltalia.
    Ευτυχώς το συμβόλαιο πήγε άπατο αποτι μαθαίνω, γιατί οι περισσότεροι παραγωγοί είμαστε με ετήσια βεβαίωση τεχνικού που κοστίζει ελάχιστα (πχ 100 ευρώ) για πληρη ετήσιο έλεγχο, αφού οι περισσότεροι ασχολούμαστε και παρακολουθούμε τα παρκα μας καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καταρχήν το συμβόλαιο δεν είναι δικό μου, αλλά των συλλόγων.
    Όλα τα ασφαλιστήρια ζητάνε συντήρηση, απλά εσύ δεν το έχεις δει ή κάνεις ότι δεν το βλέπεις.
    Αν θυμάμαι καλά την τελευταία φορά λέγατε ότι ζημίωσα την εταιρεία που συνεργάζομαι και γι αυτό πλήρωσα την προσφυγή στο ΣΤΕ. Επίσης λέγατε ότι παίρνω μαύρα και μου έχουν γίνει καταγγελίες στην εφορία!
    Τώρα εσύ έμαθες ότι το συμβόλαιο πήγε άπατο. Από που το έμαθες; Ποιός το ξέρει για να στο πει; Προς δικήν σου πληροφόρηση σε ένα 6μηνο ασφαλίστηκαν 350 πάρκα.

    Την ετήσια βεβαίωση τεχνικού να την χαίρεσαι. Το ότι κάνεις κάτι που θεωρείς εξυπνάδα ενώ είναι λάθος, μην το διατυμπανίζεις γιατί παίρνεις και άλλους στον λαιμό σου.
    100 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τα καύσιμα, διόδια και ασφαλιστικό φορέα του υπαλλήλου.
    Αν υπάρχει άνθρωπος που δίνει τέτοιες βεβαιώσεις, τον βλέπω πίσω από τα κάγκελα. Όταν θα συμβεί η ζημιά (και κάποια στιγμή θα συμβεί) θα αποδειχθεί ότι μοίραζε κωλόχαρτα και τότε καλή του τύχη. Και καλή τύχη και στον ηλίθιο που άφησε το πάρκο ασυντήρητο γιατί νομίζει ότι αγόρασε σκουπόξυλο ή ασβέστη και όχι ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ο οποίος είναι εκτεθειμένος.
    Αλλά κι εγώ επίσης χάνω τον χρόνο μου μαζί σου και κάθομαι και απαντάω.
    2+2 =4 θα γράψω και θα σκεφτείς να πεις ότι κόλλησα το ίσον στο τέσσερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Από ληγμένα τέτοια που μας λες, έχεις πολλά ακόμη;;;;; Επειδή είσαι άσχετος προφανώς και δεν ξέρεις ή κάνεις πως δεν ξέρεις πως οι περισσότεροι παραγωγοί είναι μια χαρά με την βέβαιωση τεχνικού και μάλιστα έχουν υπάρξει και αρκετές αποζημιώσεις από ασφαλιστικές χωρίς κανένα πρόβλημα.
      Τώρα βέβαια εσύ πέρα από τσατσάρες (μιας και μίλησες πάλι πρώτος για ασβέστες και σκουπόξυλα) ως κομμωτής έγινες και ασφαλιστής (τον τίτλο του (ψεύτο)μηχανικού δεν τον γράφω για να μην τα κανουμε όλα ίσωμα...). Σε όσους λοιπόν κατάφερες να μπήξεις τα νύχια σου τους έστειλες και στην εφορία να θεωρήσουν, όπως έγραψες παλιότερα εδώ, το συμβόλαιο συντήρησης μη και στους πάρει και κάνας ανεμοστρόβιλος.... και σου φάει η voltalia τη μίζα.
      Άντε τώρα για νανάκια, φτάνει τόση δουλειά για σήμερα, και βάλε για μαξιλάρι τα χαρτάκια σου...

      Διαγραφή
  68. Επειδη θεωρω το θεμα ασφαλειας πολυ σοβαρο που το καταλαβαινεις μονο αμα την πατησεις (εγω φετος τη πατησα γι αυτο και τη ψαχνω απο τωρα ωστε να δω τι θα κανω σε 2 μηνες που ληγει το συμνολαιο μου!!)

    Λοιπον παραγωγοι προσεξτε καποια πραγματα πριν την πατησετε....

    Αυτα που θα πω ισχυουν για 4 ασφαλιστικες που εχω μιλησει αυτες τις μερες.

    Εχουμε υλικο σε εγγυηση αλλα κλεισιμο της εταιριας πχ πανελ κατι πολυ συχνο τοτε δεν αποζημιωνεσαι!!! Επισης εταιρια πανελ σου εδινε εγγυηση το 90% στην 10ετια και εχεις 40% αποδοση οποτε θελεις αλλαγη σε καποια η ολα τα πανελ αλλα η εταιρια εχει κλεισει η ασφαλισστικη δεν σου δινει τιποτα θεωρει οτι υπευθυνη ειναι η εταιρια που σου εδωσε την εγγυηση ασχετα αν ειναι κλειστη και δεν υφισταται πλεον η εισαι στα 4 χρονια του παρκου με 5ετη εγγυηση στα πανελ αλλα κλειστη την εταιρια κατασκευης δεν παιρνεις μια απο την ασφαλιστικη λογω το οτι εισαι μεσα σε εγγυηση και υπευθυνηειναι η εταιρια αν και κλειστη!!

    Χαλαζι θεωρουν αναλογα το μεγεθος δηλ μπορει να εχεις παθει ζημια στα πανελ και εξαιτιας μεγεθους να μη παρεις τιποτα. Επισης απο χαλαζι αντεξε το πανελ εξωτερικα αλλα επαθε ζημια εσωτερικη απο τις κρουσεις παλι δεν παιρνεις τιποτα απο τη στιγμη που απο την εξωτερικη επιφανεια εισαι ενταξει.

    Ανεμοστροβιλος αγνωστο μεχρι τωρα ειδος για την Ελλαδα αλλα πλεον εχουμε και απο αυτο τα τελευταια χρονια κυριως απο το Ιονιο πλευρα αλλα προσφατα χτυπησε την Κρητη ενας με ζημιες απο οπου περασε. Δεν καλυπτει καμια απο τις 4 που μιλησα!!!

    Ερωτηση ποτε τελικα αποζημιωνομαστε αφου οταν παθεις τη ζημια τοτε μονο ανακαλυπτεις ενα σωρο παπαριες των ασφαλιστικων.

    Γνωριζει κανενας ασφαλιστικη που να σε αποζημιωνει σε πιθανη ζημια ας πουμε στα πανελ και ενω ειναι σε εγγυηση αλλα κλειστο το εργαστασιο κατασκευης...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης ξεχασα την πλημυρα. Αν ριχνει καρεκλοποδαρα και γινει το παρκο λιμνη και αρπαξουν τα φρεατια υγρασια η και πλυμηρησουν δεν παιρνεις τιποτα!!!

      Διαγραφή
    2. Πολυ σημαντικο αυτο που σας λεω με τα πανελ... πανελ των 100 Watt βγαζουν 30 watt οχι λογω προωρης γηρανσης αλλα μη καλης κατασκευης και εχεις 10 χρονια εγγυηση για αποδοση στο 90% του πανελ και κλειστο εργαστασιο των πανελ δεν παιρνεις τιποτα το διευκρινησα και στις τεσσερις εταιριες που μιλησα υπαρχει εγγυηση μου ειπαν και θεωρουν την εταιρια των πανελ υπευθυνη!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Κ. Παπακυριακου ειπατε οτι οι συλλογοι καταφερατε να βαλετε στο ασφαλιστηριο συμβολαιο την προωρη γηρανση... οποτε να ρωτησω τρια πραγματα:

      1) Στα πανελ σχεδον ολες οι εταιριες πανελ λογω ανταγωνισμου και μαρκετιγκ διναν 90% στα 10 χρονια και 80% στα 20 η 25 χρονια οποτε η γηρανση περιλαμβανετε στις παροχες τις εγγυησης του κατασκευαστη των πανελ... οποτε ποια γηρανση περιλαμβανει το συμβολαιο που λετε?
      2) Αν το εργαστασιο των πανελ εχει κλεισει συνεχιζει το συμβολαιο που λετε να αποζημιωνει για τη γηρανση..?
      3) Ξετετε πως πιστοποιειται για το συμβολαιο η προωρη γηρανση..? Απο τι ξερω η θερμοκαμερα δεν το πιστοποιει αλλα εργαστηριακος ελεγχος στο καθε πανελ ξεχωριστα που σε ερωτηση μου σε εταιρια για το κοστος σε εργαστηριακο ελεγχο επι τοπου στο χωραφι σε καθε πανελ καλυτερα να τα αγορασεις καινουργια.

      Διαγραφή
    4. Σε ό,τι αφορά το χαλάζι, υπάρχουν περιπτώσεις που κάλυψαν την ζημιά με προσκόμιση των ανάλογων αποδείξεων.

      Επίσης, γνωρίζω ασφαλιστική που καλύπτει αστοχίες υλικών στην περίπτωση που έχει λήξει η εγγύηση.

      Διαγραφή
    5. Ilias υπάρχει εταιρία που ελέγχει on-site πάνελ και χρεώνει για τον έλεγχο 100€-250€/πάνελ, δηλαδή όσο κοστίζουν τα καινούργια πάνελ?

      Διαγραφή
    6. Τα καινούργια πάνελ έχουν 0,5-0,7ευρώ το watt. Δηλαδή για ένα πάνελ των 200 watt το κόστος για καινούργιο είναι 100 - 140 ευρώ. Το κόστος για έλεγχο που λες ειναι απλά εξωφρενικό!!!

      Διαγραφή
    7. Υπάρχουν πάνελ 170-350Wp σε εγκαταστάσεις (δεν μιλώ για αυτόνομα) και με τιμές που μπορεί να προσεγγίζουν το 1,00€/Wp.
      Αλλά δεν ήταν αυτό το ερώτημα!

      Διαγραφή
    8. Kmetrics γνωριζω τη πολυ καλη δουλεια που κανετε και οτι ειστε πολυ σοβαρη εταιρια με μηχανηματα για ελεγχο των πανελ που δεν ξερω αν εχουν αλλες στη Ελλαδα ωστε να σου πιστοποιησουν προβλημα σε πανελ αλλα αν εχεις 10 πανελ μειωμενης αποδοσης και θελω πιστοποιηση στο να ερθετε στο χωραφι με το τρειλερ ελεγχου που εχετε και να δειτε ολο το στριγκ ενα ενα τα πανελ ωστε να αποζημιωθω απο την ασφαλιστικη το κοστος που θα προκυψει και με το δικαιο σας αφου πρεπει να αποσβεσετε και τα μηχανηματα σας δεν θα ειναι υψηλοτερο απο την αγορα 10 πανελ..?

      Διαγραφή
    9. Για την εγγυηση που ειπατε οτι γνωριζετε εταιριες δεν ρωτησα αυτο αλλα οταν εισαι μεσα στην εγγυηση και εχει κλεισει το εργαστασιο παραγωγης των πανελ ας πουμε..

      Ρωτησα 4 ασφαλιστικες και μου ειπαν οτι εισαι σε εγγυηση και πρεπει να αποζημιωθεις απο το εργαστασιο των πανελ με αντικατασταση ασχετα αν ειναι κλειστο και δεν παραγει πλεων.... οποτε τι κανεις εργαστασιο δεν υπαρχει (βαρεσε κανονι) και εισαι μεσα στην εγγυηση..!!!

      Διαγραφή
    10. Kmetrics το κόστος που λες είναι εξωφρενικό!! Είναι αδιανόητο να χαλάσω τόσα λεφτά με την προοπτική... να (αν) αποζημιωθώ από την ασφαλιστική, αν αποδειχτεί πρόβλημα από τον έλεγχο σου..., αν, αν, αν. Για να έχει λογική για μένα ο έλεγχος, δεν θα έπρεπε το κόστος ελέγχου ανά πάνελ να υπερβαίνει το 10% της αξίας του πάνελ σε καινούργιο.

      Διαγραφή
    11. Οποτε εκει πρεπει να επομιστω το κοστος και των πανελ αλλα και το δικο σας του ελεγχου στα πανελ γι αυτο και αναφερθηκα σε εταιριες και οχι σε εσας.

      Ειναι πολυ λεπτο το θεμα γι αυτους που ειναι σε εγγυηση και με κλειστα εργαστασια παραγωγης των πανελ ακομα και για την προωρη γηρανση που εγγυουνται τα εργοστασια αλλα δεν υπαρχουν αφου οι ασφαλιστικες θεωρουν υπευθυνα τα εργοστασια που σου δωσαν την εγγυηση!!! Προσεξτε το μπορει οι ασφαλιστικες να αποζημιωνουν σε μικροποσα αλλα αν εχεις παρκο προβληματικο με μεγαλη αποζημιωση θα σου πουν εχεις ενεργη εγγυηση δεν ευθυνομαστε για αντικατασταση!!! Καποιοι ατυχοι πανε για φουντο αν τους συμβει και για τη φυλακη!!!

      Διαγραφή
    12. Ilias,

      1. Αν θυμάμαι καλά, τα δικά σου πάνελ είναι thin film, και το κόστος/πάνελ δεν συγκρίνεται με τα κρυσταλλικά.
      2. Στην δική σου περίπτωση, αν πραγματικά πρόβλημα έχουν μόνο 10 πάνελ, το κόστος τους είναι 200-300€ συνολικά (και για τα 10 πάνελ) και ενδεχομένως είσαι κάτω από το όριο τις απαλλαγής της ασφαλιστικής.
      3. Αν θυμάσαι, σου είπα ποιο είναι το πρόβλημα της εγκατάστασής σου. Και σου είπα και ποιες είναι οι λύσεις - χωρίς να προσπαθήσω να σου "πουλήσω" κάτι, το αντίθετο μάλιστα! Δυστυχώς, στην περίπτωσή σου είναι λάθος ο συνδυασμός πάνελ - ινβέρτερ (έπρεπε να επιλεγούν ινβέρτερ με γείωση αρνητικού πόλου) και σε αυτό ευθύνεται ο μελετητής, που δεν διάβασε το manual των πάνελ!
      3. Πρόβλημα έχουν όλα τα πάνελ της εγκατάστασης και δεν διορθώνει.
      4.Επίσης, δυστυχώς, επέλεξες πάνελ που το εργοστάσιο έκλεισε.
      5. Οπότε, στην δική σου περίπτωση δεν έχει νόημα ο έλεγχος.

      Διαγραφή
    13. Αυτα ειναι γνωστα αφου με ειχατε τοτε κατατοπησει οταν αλλοι ουτε ξεραν το προβλημα που εχω και μαλιστα δεν προσπαθησατε να πουλησετε αφου μου ειπατε ξεκαθαρα οτι δεν θα βοηθησει απλα θα σταματησει απο εδω και περα το προβλημα χωρις να επιστρεφει τα πανελ εκει που ηταν και γι αυτο σας θεωρω και απο τις καλυτερες αν οχι τη καλυτερη εταιρια στο ειδος της και ξερουν ολοι καλα εδω οτι δεν λεω ευκολα καλη κουβεντα. Μακαρι να ηταν ετσι οι εταιριες απο τοτε που αρχισαν να φτιαχνονται παρκα και τωρα δεν θα μας απασχολουσαν ασφαλιστικα συμβολαια.
      Τωρα σε μενα προσωπικα το προηγουμενο μηνα κτυπησα στιγμιαια το μεσημερι 90kw οποτε θεωρω οτι για σταθερο βορεια Ελλαδα και με λερωμενα πανελ αυτες οι Kwh ειναι καλες και μου δειχνουν οτι ακομα η φθορα στα πανελ δεν ξεκινησε. Οπως ειχατε πει και εσεις τοτε το ποτε θα αρχισει η πτωση εξαρταται και τη ποιοτητα των πανελ. Οποτε ναι δεν με ενδιαφερει αυτη τη στιγμη η αποδοση οπως λετε και ο ελεγχος με ενδιαφερει ομως η καλυψη μου σε καταστροφη των πανελ απο αλλες αιτιες και που επειδη ειμαι σε εγγυηση καμια ασφαλιστικη που μιλησα δεν μου παρεχει γιατι σου λεει εισαι σε εγγυηση και δεν τους ενδιαφερει αν το εργαστασιο εχει κλεισει προβλημα που αντιμετωπιζουν πολλοι αφου πολλα εργοστασια εχουν κλεισει!! Τι γινετε..? απο το προβλημα μου εκανα υποθεση και γι αλλους με την αποδοση των πανελ που δινουν οι κατασκευαστες και εχουν κλεισει!! Θεωρησα οτι επρεπε να ενημερωσω εδω γιατι και με αφορμη τη προωρη γηρανση που αναφερθηκε ο κ. Παπακυριακου και στην ουσια η την εχεις ηδη απο το εργαστασιο η εαν εχει κλεισει δεν σε καλυπτουν οι ασφαλιστικες!! Ισως ο κ. Παπακυριακου ναμας εξηγησει τι εννοουσε αποζημιωση για την προωρη γηρανση!!! Δηλ. το συμβολαιο των συλλογων δεν τους απασχολει εαν το εργαστασιο εχει κλεισει και εισαι σε εγγυηση ακομα..? Δεν το κοιταν καθολου εαν ας πουμε τα πανελ εχουν εγγυηση ακομα και σε αποζημιωνουν ασχετα που το εργοστασιο εχει κλεισει..?

      Διαγραφή
    14. Φυσικα απο τα παραπανω φαινεται οτι δεν ειμαι ο Παναγης δεν ειμαι ο παπακυριακου δεν ειμαι υπαλληλος του Υπεκα ονοματι δουλος αν θυμαμαι καλα χαχα δεν ειμαι Δεητσης δεν ειμαι διευθυντης της δεη μακαρι να ημουν και εχω παρκο!!! χαχααχαχα Απλα με εχει ξεσκισει το New Deal και θα το λεω μεχρι να τελειωσει το συμβολαιο μου!! Εκανα πανακριβο παρκο ασχετα αν τη πατησα απο το μελετητη και καποια στιγμη πρεπει να το ξαναφτιαξω με καθηστερησαν 3 μηνες η εταιρια των βασεων αν και ειχα δωσει προκαταβολες και ειχα κλεισει τιμες για το παρκο λογω καθυστερησης η εταιρια ξεκινησε αλλο παρκο και με καυστερησε και αυτη ενα μηνα και εκανε και η Δεη 2 μηνες ακουστε οχι γιατι δεν ειχε μετρητη αλλα καλωδια και οταν σκωτωθηκα και κοντεψε να γινει μακελιο μου ειπαν δανειστηκαν απο τη Δεη της Λαρισας!!! Με ολα αυτα με κοστησε σε αξια οσο παρκα που δεν κουρευτηκαν αλλα εγω κουρευτηκα λογω αλλων παραγωντων που δεν ειχα ευθυνη!!! Τα λεφτα επειδη ειχα μεγαλη συμμετοχη τα εδωσα για να ξεκινησει το παρκο πληρωνοντας κατασκευαστη βασεις πανελ και τελικα συνδεθηκα οταν τα παρκα ειχαν πεσει αρκετα!!! Φυσικα στο new Deal δεν τους ενοιαζε δεν μπορουσαν ας πουμε να δουνε ποτε πληρωθηκαν τα τιμολογια ολα στη εφορια φαινονται και ποσο μου κοστισε αλλα ειδαν τα λαμογια και αυτοι που το προτειναν ποτε συνδεθηκα!!!!!

      Διαγραφή
    15. Μαλιστα η εταιρια των βασεων σε συμφωνια με το κατασκευαστη μου ειπαν τα μισα λεφτα μπροστα και στελνουμε σε δεκα πεντε μερες τις βασεις με την εξοφληση!!! Και μετα αρχισαν τα εγκεφαλικα και καθε εβδομαδα μου λεγαν και διαφορετικη δικαιολογια αν και ειχαν πληρωθει!! Βλεπεις τη πατησα και στον κατασκευαστη (πλεον κλειστος και αυτος) και δεν τους ειχε βαλει ποινικες ρητρες στην αποστολη!!! Ποιον να πρωτοκυνηγησεις γαι ολες αυτες τις παπαριες και με παρκο που κυνδυνευει να καταρευσει ανα πασα στιγμη και οι αλλοι να προτεινουν την αλλαγη της συμβασης μου εξαιτιας IRR!! Ας ερθουν απο το παρκο να τους εξηγησω εγω IRR....

      Διαγραφή
    16. Με όλα αυτά που μας λες Ilias (ο ένας από τους 3-4 που γράφουν εδώ ως Ilias...) μάλλον έχεις μαζέψει όλη τη βλακεία του κόσμου απάνω σου. Είσαι με διαφορά το νούμερο ένα λάθος απ'την αρχή ως το τέλος. Τι να πρωτοπώ... Λάθος μελετητής, λαθοσ εγκαταπσταση, λάθος σύνδεση, λάθος εταιρεία πανέλων, λάθος, λάθος, λάθος.......θα έπρεπε να ξέρεις ομως ότι τόσα λάθη μαζί, δειχνουν κατι λαθοσ και για σενα. Ο χώρος των Απέ δεν είναι χώρος αναπήρων εγκεφαλικά, ούτε αναξιοπαθούντων... Είναι κι αυτός ένας χώρος επενδυτών με όλους τους κινδύνους. Εσύ μάλλον σποφάςισες να τα κάνεις όλα λάθος....και τώρα θέλεις να χορεύουν οι άλλοι στο θεόστραβο ρυθμό σου.... ώστε να σου πάει ίσια. Αυτά δεν γίνονται παλικάρι μου.... Ακόμα και στις σημερινές περιγραφές σου για μειωμένη απόδοση στο πάρκο σου, επικρατεί χάος... από τη μια μας λες ότι το πάρκο έχει πέσει 60% σε αποδοση λόγο προωρης γυρανσης των πάνελ και απ'την άλλη μας λες ότι εππιασες 90 kW ισχύ την οποία μας τη λες μετά λάθος κιλοβατώρες..... Πραγματικά τόσα μαζεμένα λάθη δεν έχω ξαναδεί, ούτε και στις χειρότερες οικοδομές....

      Διαγραφή
    17. και ερωτω αυριο μου σπαζουν τα μισα πανελ του παρκου (βρισκω σπασμενα αρκετα συχνα χωρις αιτια) και ενω πληρωνω ασφαλιστικη δεν παιρνω μια γιατι εχουν εγγυηση αλλα και με εργοστασιο κλειστο δεν μπορω να ζητησω αντικατασταση!!!!

      Διαγραφή
    18. Τελικα δικαιο εχει ο Παπακυριακου πρεπει να στα λενε 5 φορρες ως καθυστερημενος που εισαι!!

      Παμε απο την αρχη τα ποσοστα πτωσης των πανελ τα εθεσα ως παραδειγμα και το τι γινετε με τις ασφαλιστικες οταν υπαρχει εγγυηση και πτωχευσε το εργαστασιο που συμβαινει σε πολλους αλλα οχι σε μενα οτι πεσαν τα πανελ μου 60%. Ποσο τρομπας μπορει να εισαι...

      Δευτερον ενα λαθος εχει γινει στο παρκο μου απο κατασκευαστη με πολλα εργα και ο καθενας θα μπορουσε να τη πατησει!! Δηλαδη καποιοι που ειχαν επιλεξει πανελ που καρβουνιαζαν τα box και εγινε ολοκληρο θεμα και εκλεισε το εργοστασιο για σενα ειναι ηλιθιοι λογω της επιλογης των πανελ!!

      Τριτον μετα απο σηζητηση με αξιοπιστη εταιρια μου ειπε οτι το λαθος στη γειωση που εγινε καποια στιγμη θα αρχισουν τα πεφτουν σε αποδοση τα πανελ αλλα υπεθεσα λογω υψηλης αποδοσης ακομα δεν ξεκινησε οποτε ξερω πολυ καλα τι λεω.

      Τεταρτον βρες μου εναν που εκανε παρκο στην μεγαλη εξαρση και δεν τον καθυστερησε καποιος ειτε λεγεται Δεη ειτε κατασκευαστης ειτε εταιρια των πανελ ειτε εταιρια των βασεων η τρακερ!! Αντι να το σκεφτεις αυτο και να πεις ηταν αδικια το New Deal να αλλαζει ταριφες με την συνδεση ως ηλιθιος που εισαι περνας και στην επιθεση και μιλας οτι αυτο εγινε σε μενα και καλα να παθω αντι να αναλογιστεις οτι ολοι ηταν παθοντες στους χρονους την εποχη της εξαρσης των κατασκευων.
      Ειμαι σιγουρος τωρα θα κατσεις τωρα θα κοψεις και θα ραψεις λογια που λεω για να πεταξεις τη μακακια σου.. δεν πειραζει τι να κανουμε το προσπαθεις να εξηγησεις κατι στον καθυστερημενο σε υποβιβαζει στο επιπεδο του οποτε οτι καταλβες καταλαβες πτεροσαυρε!!!

      Διαγραφή
  69. Δημήτρης Γ.

    δεν με κατάλαβες! Ρώτησα αν εταιρία ζητά τα χρήματα αυτά.
    Κόστος ελέγχου 150-600€/πάνελ έχουν εργαστήρια όπως το Fraunhofer, PI Berlin, κ.α..
    Εμείς προσεγγίζουμε το +/- 10% της αξίας των καινούργιων πάνελ που ανέφερες, ανάλογα με τον αριθμό των ελεγχόμενων πάνελ.

    Ωστόσο, καλό είναι να έχετε ως επενδυτές κάποια πράγματα υπόψη σας.

    1. Όταν η κατασκευάστρια εταιρία των πάνελ έχει κλείσει, αν κάνεις δειγματοληπτικό έλεγχο, τον κάνεις μόνο στην περίπτωση που υποψιάζεσαι PID, προκειμένου να εγκαταστήσεις τις αντίστοιχες συσκευές. Και αυτό γιατί έχουμε αντιμετωπίσει περιπτώσεις που πλήρωσαν την εγκατάσταση συσκευών, αλλά το πρόβλημα ήταν κρακ στις κυψέλες. Άρα δαπανήθηκαν χρήματα άσκοπα!
    2. Στις περιπτώσεις που υπάρχει η κατασκευάστρια εταιρία και δεν πρόκειται για χαλάζι ή άλλο φυσικό φαινόμενο, τότε δεν έχει καμία δουλειά η ασφαλιστική! Με αποδείξεις, συνήθως δειγματοληπτικά, απευθύνεσαι στην εταιρία για τα περαιτέρω. Εδώ χρειάζεται προσοχή στο τι εννοεί ο "καθένας" αποδείξεις.
    Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις εταιριών που καλύπτουν πλήρως το σύνολο της δαπάνης ελέγχου και αποκατάστασης του προβλήματος. Γι' αυτό καλό είναι ο καθένας επενδυτής να διαβάσει την εγγύηση που συνοδεύει τα πάνελ του (τύπο και χρόνο αγοράς)
    3. Στην περίπτωση χαλαζόπτωσης, ειδικά όταν έχουν σπάσει "τζάμια", τότε είναι σίγουρο ότι η ζημιά δεν περιορίζεται στα "σπασμένα". Σίγουρα έχουν υποστεί κρακ και άλλα πάνελ που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι! Τότε ο επενδυτής απευθύνεται στην ασφαλιστική σε συγκεκριμένες πλέον αποδείξεις.
    4. Τέλος, αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως όταν υφίσταται κατασκευάστρια εταιρία είναι λάθος (και οικονομικό) να μην διεκδικείται αποζημίωση από αυτές, έχοντας πάντα αποδείξεις! Περιπτώσεις υπάρχουν πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απλά το πάρκο που σου αξίζει... αγόρι μου και όσο για τη γείωση που δεν σου βάλανε και σε κατατεστρεψαν, όπως με το ένα σου ψευτολογαριασμό έγραψες και ποιον να πρώτοκυνηγήσεις όπως επιπσης έγραψες (πέρα από τα πάνελ έχεις και με τις βάσεις πρόβλημα όπως πάλι έγραψες)... μάθε πρώτα οτι το -60% στα πάνελ δεν δίνει ποτέ 90kw!!! Είσαι τόσο βλάκας μάλιστα που ξέχασες πως έφερες και σοβαρή οπωσ λες εταιρεία για να σου μετρήσει τα πάνελ και να σου πει πως έχουν όλα πρόβλημα!!! Οπότε κόψε τα πολλά προφίλ γιατί δεν συνεννοείστε τι γράφετε αλλά και τους μπαφους... Έχεις γίνει σούργελο για το πόσο καθυστερημένος είσαι.

      Διαγραφή
    2. Όσο για τις ασφαλιστικές, εντάξει καλά.... το έπαιξες το 1-2 στο ψεύτοδιάλογο με τον κομμωτή για να (μπας και) πουλειατε προπαγάνδα εδώ, γιατί από ασφάλεια ούτε λεπι. Βλέπεις το έχασες στη μέση και με το που κατάλαβες οτι ξεφτυλιστηκες σαν άνθρωπος με τις βλάβες που έχεις από το πόσο άχρηστος ήσουν ακόμα και στα βασικά, μετά το γύρισες οτι δήθεν θεωρητικά ταλέγεις καιβπως άμα στο μέλλον πάθει κάτι το πάρκο και μακακιες.... Ουστ!!

      Διαγραφή
    3. Χαχαχααχ εισαι εντελως καθυστερημενος!!!! Παλι τιποτα δεν καταλαβες!!!!

      Δευτερη φορρα το λεω το 60% το εφερα παραδειγμα και οχι οτι εχω 60% πτωση και 90KW αποδοση!!
      Επειδη παλι δε θα το καταλαβεις θα θεσω αλλο παραδειγμα: Εισαι μεσα στην εγγυηση στο web box και χαλαει. Η εταιρια του web box ειναι πτωχευμενη οποτε ποιος σε αποζημιωνει..? Η ασφαλιστικη δεν αποζημιωνει επειδη ειναι σε εγγυηση αλλα το εργοστασιο κλειστο.

      Επειδη εισαι μπουνταλακος και παλι δεν θα το καταλαβεις το web box που εχω ειναι μια χαρα δεν εχω προβλημα!!!

      Επισης γειωση στο παρκο εχω και μαλιστα πολυ δυνατη τα πανελ μου εχουν μια ιδιορυθμια στη γειωση λογω μαλλον μη υπαρξης πλαισιου.

      Τωρα που το ξεκαθαρισαμε (αμφιβαλω για την νοημοσυνη σου) δικαιουμε να εχω 90 Kw αποδοση..? Ααα τι λεω εχω πτωση 60% χαχαχααχαχαχ ποιο βλακας πεθαινεις!!!

      Παλι αρχισαμε τα ιδια και ειμαι 4 προσωπα ταυτοχρονα χαχαχαχαχα αρε πτεροσαυρε το μυαλο σου ειναι πτηνου!!!!

      Διαγραφή
    4. Επισης να σου πω οτι εγω πτωση στο παρκο μου δεν εχω διακρινει και ουτε διακριναν σε ελεγχο που καναν ειδικοι απλα καποια εταιρια που τη θεωρω απο τις καλυτερες στο χωρο και μετα απο συνομιλια δικη μου με την ΣΜΑ μου ειπαν οτι καποια στιγμη θα αρχισει η πτωση στα πανελ λογω της ιδιορυθμιας τους αλλα αυτο εξαρταται και απο την ποιοτητα των πανελ ποτε θα αρχισει!! Εαν βαλεις οτι ολοι στην 10ετια μας θα εχουμε πεσμενη αποδοση κατι που παλι οι φωστηρες που εκπροσωπεις του λαμογιοσυλλογου δεν πηραν υποψην στις ρουφιανικες προτασεις τους στον Ασημακη τοτε ναι θα αλλαξω μετα τη δεκαετια σιγα σιγα ανα ινβερτερ τα πανελ. Καποιο σκεφτονται (οχι εγω) σε μετατροπη σε τρακερ. Φυσικα για να γινει αυτο θα πρεπει να τελειωνουμε με το λαμογιοσυλλογο σου γιατι παλι θα σκαρφιστει κανενα τρικ για να μαζευει χρημα στις πλατες μας και να μην εχουμε μια και μετα τη δεκαετια!!!

      Ελα τωρα καιγεσαι διαβασε προσεκτικα και γραψε την επομενη αρλουμπα σου πτεροσαυρε με μυαλο πτηνου!!!!!

      Διαγραφή
    5. Είναι τόσο γνήσια η ηλιθιότητα σου που πραγματικά θα ασχοληθώ μαζί σου. Κάποιοι που ξέρανε τα τετράποδα της ποσπηεφ οπωσ εσύ και μου το λέγανε ότι για να μπορέσεις να μιλάς μαυτους πρέπει να έχεις DNA ζώου είχαν δίκιο. Εδώ λοιπόν καμαρώνουμε ένα ζωντόβολο το οποίο πάει να μας πει ότι έκανε 50 απανωτά λάθη και πλήρωσε μάλιστα προκαταβολικά πολλουσ μήνες πριν φτιάξει το πάρκο σκουπίδι του και ήθελε να πάρει και περικεφαλαία για παράσιμο βλακείας. Χαχαχα σε κάνω πολύ κέφι...!! Έχεις το πάρκο που σου αξίζει!!! Να το βλέπεις κάθε μέρα να σου θυμίζει πόσο καθυστερημένος είσαι!!! Όλα σκουπίδια μέσα!! Χαχαχα

      Διαγραφή
    6. χαχααχχα δε περιμενα και να απαντησεις σε κατι σχετικο... οπως παντα τη μπαλα στη κερκιδα!! Σου ειπα εχω μια ιδιορυθμια στα πανελ στο παρκο και μιλας για 50 απανωτα λαθη... χαχαχα αληθεια καθησες και τα μετρησες παικταρα..? Ελα τωρα παμε μαζι οπως σου κανει τηλεφωνικο μαθημα ο βαψομαλλιας και εχουμε και λεμε 1 2 3 4 5 6 7 και τωρα μονος σου μεχρι το 10!!! χαχαχααχαχχα

      Διαγραφή
    7. Το νου σου στα σκουπίδια σου που τα χρυσοπλήρωσες καθυστερημενε προκαταβολικά κιόλας!! Χαχαχα πόσο βλάκας είσαι!! Βλάκας ράτσας ποσπηεφ!! Χαχαχα κοιτά τα να σου θυμίζουν πόσο αξίζεις!! Χαχαχα, που μου θες ασφάλεια χωρίς κάμερες...... πόσο βλάκας κουτοπόνηρος...!! Όλα σκουπίδια από κλειστές εταιρείες....! Άντε να κλείσεις και συ τώρα !! Χαχαχα

      Διαγραφή
    8. Ενταξει το καταλαβαινω δεν μπορεις οποτε 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 !!! !! ! !

      Χαχαχααχαχα αντε αυριο το 1 επι 1 ισον 1 παικταρα μου προδευεις εχεις και εσυ δικαιωμα στη ζωη!!!!!!

      Διαγραφή
    9. Επίδειξη γνώσεων κάνεις;;;;; χαχαχα!!!

      Διαγραφή
  70. Ηθελα να πω σε προβλημα που ειχα με μειωμενη αποδοση σε 100kw παρκο ηρθες ενας με μια θερμοκαμερα καναμε τις μετρησεις τις στειλαμε στην εταιρεια των πανελ το ονοματης αρχιζει S.....η απαντησει ηταν οτι δεν αναγνωριζαν τις μετρησεις ηρθε η kme....sεκανε μετρησεις δειγματολογικα στο παρκο στειλαμε τις μετρησεις και η εταιρεια των πανελ πληρωσε τις μετρησεις την εργασια και τα μηχανηματα για το φαινομενο pib.Οποτε με τις σωστες μετρησεις με την σωστη εταιρεια υπαρχει λυση.ειμαι παθων γιαυτο τα γραφω αυτα.Δεν θελω να κανω διαφημησει σε καμια εταιρεια,α και μην ξεχασω οτι αποζημιωθηκα για τα εξοδα μου σε 2μηνες περιπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια και μπραβο σου!!! Μπορεις να μου πεις τι θα ειχε γινει αν η εταιρια των πανελ σου ηταν κλειστη (φαλιριμεντο) που συμβαινει σε πολλους? Θα σε ειχε αποζημιωσει η ασφαλιστικη σου..? ΟΧΙ θα ετρεχες ακομα και δεν θα εφτανες γι αυτο και ανοιξα θεμα γιατι μελλοντικα θα την πατησουν πολλοι!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. οσο για την εταιρια που λες Κμ...ς ειναι κορυφαια σε τετοια θεματα!!! Αλλα με κλειστο εργοστασιο των πανελ αδικα θα εμπαινες στο κοπο αυτο ακομα και με αυτη την εταιρια που βρηκες να σου πιστοποιησει τη μειωμενη αποδοση και εκει ειναι το θεμα!!!

      Διαγραφή
  71. Ναι ευτυχως η εταιρια των πανελ ειναι μια απο τις μεγαλες στον χωρο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ilias ποτέ δεν έγραψα ότι το δικό μας ασφαλιστήριο καλύπτει το pid. Όποια ασφαλιστική το κάνει θα μπεί μέσα - αυτήν την κάλυψη κανείς δεν την δίνει.
    Όσο για το πότε μια ασφαλιστική καλύπτει σπασμένο πανέλο το έγραψα νωρίτερα. Όταν το σπάσιμο προέρχεται συνέπεια καλυπτόμενου κινδύνου. Aν π.χ. το ασφαλιστήριο σου καλύπτει το χαλάζι και σπάσουν πάνελ γι αυτόν τον λόγο, δεν παίζει κανένα ρόλο αν το πάνελ έχει εγγύηση από την κατασκευάστρια εταιρεία. Η ασφαλιστική σε αποζημιώνει. (δεν μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς πιστεύω ότι θα σε μπερδέψω).

    Σε κάποιο μέρος των σχολίων σου γράφεις ότι βρίσκεις τυχαία σπασμένα πανέλα.
    Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν όχι σε όλες τα πάνελ φαίνεται από τί έχουν σπάσει. Άλλη ζημιά κάνει το χαλάζι, άλλη η πέτρα που πετάχτηκε από κόψιμο χόρτων, άλλη αν έγινε απότομη διαστολή (π.χ. νερό γεώτρησης παγωμένο πάνω σε πάνελ με πλήρη ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες πανέλου).

    Υ.Γ. πάρκο με σοβαρό πρόβλημα pid δεν βγάζει peak 90. (δεν αναφέρομαι σε περίπτωση που το πάρκο έχει χιόνι, αλλά όχι τα πανέλα και βγαίνει ο ήλιος για 3 λεπτά).


    Dimitris Jim : πολύ καλά έκανε η εταιρεία των πάνελ και δεν αναγνώρισε την θερμογράφηση, καθώς έγινε της μόδας να αγοράζουν μια κάμερα και να λένε ότι κάνουν θερμογράφηση. Άντε και την έκανες την θερμογράφηση. Αν δεν την συνδυάσεις με iv test και δεν συντάξεις σωστή τεχνική έκθεση δεν πρόκειται να αποζημιωθείς.
    Και ακόμα και τότε να παρακαλάς να μην σου τύχει περίπτωση αντιπροσώπου εταιρείας στην Ελλάδα που το παίζει βλάκας, γιατί τότε τα πράγματα περιπλέκουν ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Δεν ειπα αυτο και ουτε μιλησα για pid στο σχολιο το δικο σας απλα η Κμετρικς μιλησε γι αυτο και απαντησα πανω σε αυτο.

    Οποτε παμε απο την αρχη μιλησατε για προωρη γηρανση... αν καταλαβα καλα εννοειται το 2-3% πτωση των πανελων τη πρωτη χρονια και 1% πτωση τα υπολοιπα χρονια. Γι αυτο και τα εργοστασια δινουν 90% αποδοση τα πρωτα δεκα χρονια και 80% στα 20-25 χρονια. Οποτε λεω αφου το εργοστασιο σε καλυπτει σε προωρη γηρανση εσας το συμβολαιο τι καλυπτει για να καταλαβω..? Και αν τελος παντων εχετε αυτο τον ορο στο συμβολαιο σε περιπτωση κλεισημο του εργοστασιου των πανελ και ενω εισαι μεσα στην εγγυηση η ασφαλιστικη θα σου καλυψει τις αλλαγες των πανελ λογω προωρης γηρανσης..? Το λεω οπως το εχω πει ξανα σε 4 ασφαλιστικες που μιλησα μου ειπαν οταν υπαρχει εγγυηση δεν καλυπτουν ανεξαρτητα αν εκλεισε το εργαστασιο γιατι για αυτους το προιον ειναι σε εγγυηση!! Οποτε εκει ηταν η ερωτηση μου στη μια με ανοικτο εργαστασιο σε καλυπτει αυτο οποτε τι καλυπτει το δικο σας συμβολαιο και στην αλλη με κλειστο εργοστασιο οι ασφαλιστικες αρνουνται γιατι θεωρουν το προιον σε εγγυηση!!
    Πιστευω να καταλαβατε τι εννοω και το θεμα ειναι σοβαρο με τα εργοστασια που εχουν κλεισει!!
    ΥΓ λεω το συμβολαιο σας για τη συζητηση για να μη μου πειτε των συλλογων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να σας λυσω και την απορια εμενα τα πανελ σπαζουν αρχες καλοκαιριου με τις πρωτες ζεστες. Υπαρχουν διαστολες στους δοκους που ζοριζουν τα πανελ στις δαγκανες που πιανουν και επειδη δεν υπαρχει πλαισιο αλουμινιου στα πανελ τρωνε ζορια στο κατω γυαλι που ειναι οι δαγκανες και σπανε. Βρισκω καθε χρονο απο 3 μεχρι 8 πανελ μεχρι στιγμης. Στα πρωτα χρονια ερχοταν απο το εργαστασιο και χωρις να το πιστοποιηση καποιος ειδικος το αναγνωριζαν και μου στελναν κατευθειαν καινουργια πανελ και επιβαρυνομουν τα εξοδα μεταφορας. Τωρα εργοστασιο δεν υπαρχει οποτε παπαλα.... Αυτο φυσικα δεν εχει καμια σχεση με το ερωτημα μου προς εσας που ειναι αλλου ειδους απλα ειπα να σας πω για ποιο λογο σπανε και το αναφερα και παλι σε σχολιο απαντηση προς τη κμετρικς οπως και για τη πτωση που της ειπα οτι δεν ξεκινησε ακομα λογω της στιγμιαιας παραγωγης 90Kw σε περιοχη Βορειας Ελλαδας σταθερο και με πολυ λερωμενα πανελ.. αυτα ολα ηταν σχολια απαντηση στην κμετρικς και δεν εχουν σχεση με την ερωτηση σε εσας.

      Διαγραφή
    2. Και τελευταια να σας πω οτι το προβλημα σε μενα της πιθανης μελλοντικης ραγδαιας πτωσης των πανελ δεν ειναι το pid αλλα κατι διαφορετικο με παρομοιο αποτελεσμα.

      Διαγραφή
  74. Έχω μπερδευτεί αν 2 παραγωγοί με το ίδιο ψευδώνυμο γράφουν στο blog.
    Κύριε ilias ουδέποτε έγραψα ότι το ασφαλιστήριο καλύπτει την πρόωρη γήρανση των πάνελ. Λάθος καταλάβατε.
    Το σχόλιο μου 1/01/2017 7:17 π.μ. ήταν : " 6. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΕΡΔΩΝ : Σας καλύπτουν την απώλεια κερδών ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Δηλαδή :
    α) Αν ο μετατροπέας είναι ΕΝΤΟΣ εγγύησης και η βλάβη καλύπτεται από την εγγύηση του κατασκευαστή (π.χ. SMA) και μέχρι να έρθει ο καινούργιος inverter στο πάρκο -πλέον μπορεί και σε 1 μήνα - δεν αποζημιώνεστε για την απώλεια κερδών. Θα πρέπει να υπάρχει ειδικός όρος για να σας αποζημιώνει."

    Πρόωρη γήρανση των πάνελ είναι το pid. Μια μείωση της τάξης του 1% ετησίως είναι αποδεκτή. Η κάθε εταιρεία έδινε και διαφορετική ποσόστωση στην εγγύηση απόδοσης -με σχετικά μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους.
    Το δικό μας συμβόλαιο δεν καλύπτει το pid. Με πρόσθετο επασφάλιστρο 20% και υπό την προϋπόθεση καθαρού ιστορικού ζημιών παρέχεται η δυνατότητα για ασφάλιση μηχανικών βλαβών που εμπίπτουν στην εγγύηση, όταν ο κατασκευαστής έχει πτωχεύσει. Εξαιρούνται όμως πάνελ και ζημιές φυσιολογικής φθοράς.
    Για να το περιγράψω πιο απλά, είναι μια καλή λύση γι αυτούς που έχουν tracker και η εταιρεία έχει πτωχεύσει, όχι για την δική σας περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ο ιδιος ειμαι απλα ειχα την εντυπωση οτι σε παλιο σχολιο σας (δεν μπορω να το βρω) ειχατε γραψει οτι καταφερατε να προσθεσετε τη προωρη γηρανση.. Προφανως θυμαμαι λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Κάποιες επισημάνσεις:

    1. Το PID είναι φαινόμενο που εμφανίζεται σε κρυσταλλικά πάνελ.

    2. Στα thin film το "αντίστοιχο" πρόβλημα λέγεται TCO Corrosion και είναι μιας μορφής διάβρωση.

    3. Το PID δεν είναι πρόωρη γήρανση. Είναι αστοχία υλικού που οφείλει να το "διορθώσει" ο κατασκευαστής των πάνελ.

    4. Το LID μπορεί να θεωρηθεί ως πρόωρη γήρανση. Είναι, και αυτό, αστοχία υλικού που οφείλει να το "διορθώσει" ο κατασκευαστής των πάνελ.

    5. Οι κατασκευαστές των πάνελ, για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση κατασκευαστικών αστοχίων θέλουν συγκεκριμένες αποδείξεις.
    Για να γίνει κατανοητό, ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές εγγυούνται ΜΟΝΟ ελάχιστη ισχύ των πάνελ. Όταν με πιστοποιημένη μέτρηση (με όρια ανοχής στην μέτρηση) αποδειχθεί ότι η αποδιδόμενη ισχύς των πάνελ είναι κάτω από το όριο βάση ηλικίας, τότε θέλουν να ξέρουν το γιατί υφίσταται η μειωμένη ισχύς. Δηλαδή, αν οφείλεται σε PID ή LID (που πρέπει να "διορθώσουν" αυτοί) ή σε κρακ που δεν φέρουν καμία ευθύνη! Τα κρακ συνήθως προέρχονται από χαλαζόπτωση οπότε πρέπει να πληρώσει η ασφαλιστική ή από την μεταφορά-εγκατάσταση-πλύσιμο οπότε τα πράγματα περιπλέκονται.

    6. Οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρίες πλέον, για την περίπτωση του PID, ζητούν μετρήσεις ισχύος και με χαμηλή ακτινοβολία προκειμένου να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα.

    7. Με τις θερμοκάμερες (ανεξαρτήτως ανάλυσης) μπορείς να δεις θερμοκρασιακές διαφοροποιήσεις στα πάνελ και ΜΟΝΟ. Αν μια "θερμή περιοχή" οφείλεται σε PID ή κρακ (και πως δημιουργήθηκε) ή οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να διαγνωστεί με βεβαιότητα. Με θερμοκάμερα μπορείς να διαγνώσεις ΜΟΝΟ αστοχία διόδων.

    8. Οπότε μην έχετε την "απαίτηση" στέλνοντας (ακόμα και λανθασμένες πολλές φορές) θερμικές απεικονίσεις και μετρήσεις ισχύος με θερμοκρασίες πάνελ 50-70C, να αρχίσουν οι Κινέζοι, Γερμανοί κτλ κατασκευαστές να "απαντήσουν" αποστέλλοντάς σας εμβάσματα χιλιάδων € ως "αποζημίωση". Πρέπει να γίνει γνωστό πως τα όποια μέτρα λαμβάνονται ανά περίπτωση στο πλαίσιο της εγγύησης ΔΕΝ πληρώνονται από τις κατασκευάστριες εταιρίες ΑΛΛΑ από τις ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν ασφαλίσει τα πάνελ οι κατασκευάστριες εταιρίες. Συνεπώς, και οι κατασκευαστές "λογοδοτούν και τεκμηριώνουν" ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ προς τις ασφαλιστικές τις αστοχίες, πριν οι ασφαλιστικές καλύψουν την όποια απαίτηση.

    9. Όταν υπάρχει κατασκευαστικό θέμα σε πάνελ ΜΗΝ απευθύνεστε στους Έλληνες εμπόρους. Δεν ευθύνονται οι έμποροι (νομικά και ουσιαστικά). (Είναι σαν να ζητάς ευθύνη από την αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών για μια τηλεόραση που αγόρασες πριν 1.5 χρόνο... και χάλασε). Τα όποια αιτήματα πρέπει να απευθύνονται ΑΜΕΣΑ στον κατασκευαστή των πάνελ.

    10. Τέλος, όταν δεν λαμβάνετε "ικανοποιητική" απάντηση από τις κατασκευάστριες εταιρίες σε αιτήματά σας, αυτό ΣΥΝΗΘΩΣ οφείλεται σε έλλειψη αποδείξεων που συνυποβάλλατε με το αίτημά σας!

    11. Υ.Γ. Το να αποφαίνεται κανείς για την κατάσταση των πάνελ με γνώμονα την στιγμιαία μέγιστη ισχύ είναι απλά ΛΑΘΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως γι αυτο ειπα στο κ Παπακυριακου οτι δεν μιλησα για pid στο σχολιο μου με εσας αφου σε μενα ειναι το TCO Corrosion που μου τα ειχατε εξηγησει ολα επακριβως τηλεφωνικα.
      Με το κ. Παπακυριακου ειχα σχολιασει τη προωρη γηρανση ασχετο με το δικο μου προβλημα αλλα μπερδευτηκε προφανως με το pid...
      Τωρα για το τελευταιο που λετε οτι η στιγμιαια μεγιστη υσχυ δεν αποφαινεται τη κατασταση των πανελ δεν το γνωριζα και πιστευα ενα παρκο για να πιανει τοσα Kw δε εχουν προβλημα και τα πανελ!! Μαλλον μελλοντικα πρεπει να μιλησουμε γι αυτο για να δω σε τι κατασταση ειναι τελικα τα δικα μου πανελ..!! :)

      Διαγραφή
  77. Kύριε Κmetrics συμφωνώ σε όλα, διαφωνώ στο 3 :
    Το αποτέλεσμα του pid φαινομένου είναι πρόωρη μείωση της απόδοσης των πάνελ και δεν οφείλεται σε αστοχία υλικού. Πολλές εταιρείες παραγωγής πανέλων δεν το γνώριζαν. Η Solon για παράδειγμα ήταν η πρώτη εταιρεία που της κάνανε μήνυση γι αυτό και μάλιστα ήταν και η πρώτη που έβγαζε πάνελ χωρίς προβλήματα pid. Αργότερα ακολούθησαν και άλλες.
    Εξάλλου, αν ήταν αστοχία υλικού θα το κάλυπταν και τα συμβόλαια μηχανικών βλαβών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ό,τι αφορά το PID να διευκρινίσω πως μιλώ καθαρά με τεχνικούς όρους, και όχι με όρους του κλάδου των ασφαλιστικών εταιριών.
      Με δεδομένο αυτό, και χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες, που δεν έχουν σημασία για τους ιδιοκτήτες φ/β εγκαταστάσεων -αυτό που πρέπει να τους αφορά είναι η παραγωγή της εγκατάστασης και να δρουν άμεσα όταν αντιλαμβάνονται έστω και "μικρή" πτώση-, την απάντηση την δίδετε ο ίδιος.
      Ακριβώς επειδή είναι αστοχία υλικού, ήτοι κατασκευαστικό πρόβλημα, οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρίες "βελτίωσαν" και πωλούν πλέον "PID free" πάνελ. Επί της ουσίας, άλλαξαν τύπο - ποιότητα υλικών στο στάδιο του encapsulation (ενθυλάκωσης) των κυψελών.

      Και δεν είναι "πρόωρη" γήρανση, διότι δεν "γήρανσαν" πρόωρα οι κυψέλες ή το πάνελ εν συνόλο, αλλά έχουμε "διαρροή" και απώλεια ρεύματος - ισχύος - παραγωγής από τις κυψέλες προς την βάσεις και την γη, μέσω του πλαισίου αλουμινίου των πάνελ.

      Σχετικά με το "PID free" μένει να αποδειχθεί στο μέλλον σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας, και όχι σε προσομοιώσεις-τεστ σε εργαστήρια.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά απαντάς kmetrics. Είναι αστοχία υλικού και συγκεκριμένα της μονωσησ. εμένα σε απλούστερα ελληνικά όταν ρώτησα το ΣΠΕΦ στο παρελθόν μου το εξήγησε ότι το PID προέρχεται από πρόβλημα στην μόνωσή μεταξύ των κυψελών και του πλαίσιου αλουμινίου, οπότε από κει διαρρέουν ηλεκτρόνια προς τις βασεισ και το έδαφος, άρα το πάνελ μένει με λιγότερα ηλεκτρόνια και δεν μπορεί συνεπώς να αποδωσει την ίδια ισχύ στη δεδομένη ακτινοβολία. Είχα και εγώ λίγο τέτοιο πρόβλημα, μου έβαλαν μηχανάκι που το βράδυ που σβήνει ο inverter στένλει ρεύμα στα πάνελ από το δίκτυο για να τους δώσει πίσω τα ηλεκτρόνια και σε έξι μήνες όπλα οκ.
      Τώρα βέβαια ο Παπακυριακού δεν πρόκειται να το δεχτεί, αφού προσπαθεί πάντα με χαζό αντιρρήσεις και ψεύτο ερωτήματα να αποκτήσει ιδιότητα ψεύτομηχανικού. Ούτε για ασφαλιστής όμως δεν κάνει...

      Διαγραφή
    3. Τώρα βέβαια που μπήκα εγώ στη μέση, μπορεί ο Παπά Κυριάκου να σου ζητήσει και συγνώμη... από γαλιφιά για να σε έχει φίλο.... γιατί με την απάντηση σου ως μηχανικός που φαίνεται ότι είσαι τον ξέσκισες. Σε διαφορετική πάντως περίπτωση θα σε αμφισβητούσε μέχρι τελικής πτώσης... για να πάρει πτυχίο ψεύτομηχανικού από το blog...... και με καθηγητή...τον Ilias!!

      Διαγραφή
    4. χααχαχαχα ο ανθρωπος εινα για τα σιδερα!!! Λεει....

      εμένα σε απλούστερα ελληνικά όταν ρώτησα το ΣΠΕΦ στο παρελθόν μου το εξήγησε...

      Εδω μιλαμε για εναν ερωτα μεγαλο και εσεις μιλατε για κατι πραγματα μικρα...
      χαχαχαχα

      Φρουρα φρουρα φρουρα ο ΣΠΕΦ γρηγορα χαχαχαχααχαχα

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Δημήτρης Γ.2 Ιουνίου 2017 - 2:53 μ.μ
      Είχα και εγώ λίγο τέτοιο πρόβλημα, μου έβαλαν μηχανάκι που το βράδυ που σβήνει ο inverter στένλει ρεύμα στα πάνελ από το δίκτυο για να τους δώσει πίσω τα ηλεκτρόνια και σε έξι μήνες όπλα οκ.

      Τι εγινε βλακακο σε δουλεψαν και σου καναν μαπα εργο και προσπαθεις να βγαλεις τα σπασμενα απο εμας.....

      Ψιτ που εισαι βλακακο ο χώρος των Απέ δεν είναι χώρος αναπήρων εγκεφαλικά, ούτε αναξιοπαθούντων.

      Και μια που ο βαψομαλλιας σε εχει εξπερ και τα ξερεις ολα λες...

      όταν ρώτησα το ΣΠΕΦ στο παρελθόν μου το εξήγησε ότι το PID προέρχεται από πρόβλημα στην μόνωσή μεταξύ των κυψελών και του πλαίσιου αλουμινίου, οπότε από κει διαρρέουν ηλεκτρόνια προς τις βασεισ και το έδαφος

      Οποτε ερωτηση εγω που δεν εχω πλαισιο στα πανελ και δε βρισκουν τα ατιμα τα ηλεκτρονια το δρομο προς τις βασεις και το εδαφος δεν παιρνεις κανενα τηλεφωνο τον ερωτα σου να μας πει πως θα τα βοηθησουμε τα καυμενα τα ηλεκτρονια να βρουν το δρομο τους..... χαχαχααχαχ ποιο βλακας πεθαινεις που μας εγινες και μηχανικος!!!!

      Διαγραφή
    7. Και που εισαι το μηχανακι που σου βαλαν και σε πιασαν κοτσο και στα πηραν καθυστερημενε που θελεις και παρκο σου το βαλαν σε λαθος σημειο....χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    8. Γρηγορα τηλ στον ερωτα να σου πει πως λεγεται αυτο που σου βαλαν χαχαχαχαχαχ ακου μηχανακι..? ποσα κυβικα δεν μας ειπες χαχαχαχαχααχ

      Διαγραφή
    9. Αρα οχι μονο εχω τα ηλεκτρονια φυλακισμενα στα πανελ τα καυμενα αλλα τα εχω και διαβρωμενα...χαχαχαχα αντε εμαθες και κατι σημερα χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  78. Απαντήσεις
    1. Οχι τετοιες ερωτησεις ο Δημητρακης παραμονευει και θα σε θεωρησει οτι εισαι βαλτος του Παπακυριακου...χαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Κ. Κακαρούνα στις 7/6/17 έχει cashflow

      Διαγραφή
  79. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ