Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η βιομηχανία φωτοβολταικών της Γερμανίας κερδίζει απο την κρίση στην Κύπρο


Stefan Nicola,  Βερολίνο, Βloomberg

 Η Βιομηχανία Φωτοβολταϊκών της Γερμανίας έχει ως στόχο να επωφεληθεί από την οικονομική κρίση στην Κύπρος, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα καταφύγιο των εγγυημένων αποδόσεων που παρέχονται από την καθαρή ενέργεια στα πάρκα. Η εταιρία Milk the Sun GmbH, με έδρα το Βερολίνο που συνδέει αγοραστές και πωλητές των φ/β έργων, είχε μεγάλη ζήτησή στις 26

Μαρτίου, καθώς οι Γερμανοί προσπαθούν να βρουν τρόπους  επένδυσης, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Felix Krause. Εκείνη την ημέρα η Κύπρος ήταν έτοιμη να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και φόρο στις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ (128.000 δολάρια).

Η αβεβαιότητα στην Κύπρο εχει δημιουργήσει ανησυχία σε όλη την Ευρώπη ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μπορεί να μην είναι ασφαλείς. Η Γερμανία αναγκάστηκε να επαναλάβει οτι εγγυάται τις καταθέσεις. Φαίνεται οτι η επενδυση στα φωτοβολταικά ισως ειναι μεγαλύτερης ασφάλειας, και αυτη η επιλογή θα μπορούσε να φέρει κεφαλαια στην φ/β αγορα της Γερμανίας. 

Οι επενδυτές ψάχνουν να επενδύσουν σε προτζεκτς με υλική υπόσταση. Με αλλα λογια προτιμουν να βάλουν τα χρήματα τους σε ενα φωτοβολταικό παρκο με εξασφαλισμένη αποδοση παρα να το αφήσουν με τη μορφή μετοχών ή καταθέσεων σε μία τραπεζα.


"Η κρίση στην Κύπρο έχει μειωσει και πάλι την εμπιστοσύνη στη ζώνη του ευρώ, ειδικά στη Γερμανία, που οδηγεί σε μια επιστροφή στην κτήση υλικών επενδύσεων», ειπε ο  Horst Loechel, καθηγητής οικονομικών στη Σχολή της Φρανκφούρτης Οικονομικών και Διοίκησης.
Η εταιρια Secondsol GmbH Γερμανίας και ProjectForum4t2, που δραστηριοποιούνται στα φωτοβολταικά ολες ανέφεραν  μια αύξηση της δραστηριότητας τους εν μέσω της κρίσης στην Κύπρο."Για πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους από τις αγροτικές περιοχές η κρίση είναι ένας λόγος για να επενδύσουν στην ηλιακή ενέργεια," 
Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία και τους πιθανούς εισαγωγικούς δασμούς κατά των κινεζικών μονάδων" δήλωσε ο προεδρος μιας εκ των εταιριών , καθως οι πωλήσεις του σχεδόν διπλασιάστηκαν μεσα σε τρεις- τέσσερις εβδομάδες. 


 πηγη http://www.bloomberg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ