Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Τι λενε οι φημες για τις νεες τιμες στα φωτοβολταικα

Kαι αμα δείτε ασπρη μέρα....
Φήμες λένε οτι το σχεδιο που επεξεργαζεται το υπεκα για νεες τιμες στα φωτοβολταικα παρκα αφορα:
- μειωση της ταριφας κατω απο 25 λεπτα στις υπογεγραμμένες συμβασεις και το τυρακι θα ειναι

-  παραταση της σύμβασης για 10 επιπλέον χρόνια δηλαδή στα 30 χρονια απο τα 20 που εινα σήμερα.

Ιδωμεν

13 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ
    1) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

    2) Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΤΟΚΑ

    3) ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ.

    3) ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΛΟΓΟ ΜΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΛΑΓΗΕ).
    ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΛΟΓΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα 25 λεπτά δεν λένε τίποτα. Αν πρόκειται για μεγάλα πάρκα τύπου ΔΕΗ ή άλλων fast track 8 - 9 λεπτά και πολύ τους είναι!!!

    Στους υπόλοιπους σωστή αναλογικότητα βάσει μεγέθους (100 kW, 1Mw κλπ)μονάδας και φυσικά του περιθωρίου κέρδους (περίοδος κατασκευής-κόστος ως προς την κλειδωμένη ταρίφα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμμετοχή των τραπεζών στο κούρεμα. Κούρεμα βαθύ των επιτοκίων π.χ. 4%, κούρεμα κεφαλαίου δανείου (γατί όχι;) και παράταση της αποπληρωμής του δανείου στα 30 χρόνια όσο δηλαδή και η νέα διάρκεια ΛΑΓΗΕ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριοι ξεχάσατε κάτι βασικό ο εξοπλισμός δεν θα αντέξει χωρις αντικατάσταση για 30 χρονια ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος

      Διαγραφή
  4. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΞΕΡΟ ΟΧΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΑΜΕ ΜΕ ΣΑΛΙΟ Η ΧΩΡΙΣ Ε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε φίλε ποιος είπε οτι θα πρεπει να πούμε ναι στα τρέλα σχέδια του υπουργείου αντιθέτως εγώ λέγοντας οτι ο εξοπλισμός θέλει αντικατάσταση ενοουσα ακριβώς αυτό οτι η παράταση ειναι αδύνατη διότι δεν φαντάζομαι οτι όσο και να εχει πέσει το κόστος του εξοπλισμού θα μας δώσει το κράτος λεφτά για την αντικατάσταση εξάλλου ως τότε θα εχουν βγει πανελ ποιος ξέρει τι τεχνολογίας και απόδοσης φυσικά πολύ καλύτερα απο τα σημερινά που θα ειναι και πάλι ακριβά σχετικά
      Αρα ας ξεχάσουν αυτά τα βλακωδη σχέδια και ας ψάξουν άλλους τρόπους να ομαλοποιηθουν τα πράγματα στην αγορά ενεργειας

      Διαγραφή
  5. Ας παρακολουθήσουμε το ΌΧΙ της Κύπρου που τους οδηγεί και ας αφήσουμε τις απολυτοσίνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕςςςςς ΡΑΓΙΑΔΕςςςςςς !!!

      ΚΟΡΟΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡ-ΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥ !!!

      Διαγραφή
  6. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ Η ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!! ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΟΤΟ!

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΟΡΘΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.

    ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.

    ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ .ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ . ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ "ΕΑΝ Ο ΛΑΓΗΕ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ"

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΗ "ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ ΕΝΩ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΩΝ".

    ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΓΡΑΠΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ...... ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ?
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    "ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΣ".

    ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ Φ/Β ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΣΟΥΝ ΑΣ ΔΕΧΤΟΥΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ 3 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΣ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ