Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Οι απε στους τοπ 5 τομεις επενδυτικου ενδιαφέροντος



Στους πέντε κορυφαίους τομείς που προσελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό συμπεριέλαβε ο υπουργός Οικονομικων, Γιάννης Στουρνάρης, την ενέργεια, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις».
Όπως ειδικότερα ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ύστερα από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) τους τελευταίους 18 μήνες, τομείς όπως αυτός των φωτοβολταϊκών, της αιολικής ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων θεωρούνται από τους πλέον ελκυστικούς για ξένες επενδύσεις.

Πέραν από την ενέργεια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τομείς όπως τα ακίνητα, οι υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), ο τουρισμός και οι εξαγωγικές και μεταποιητικές εταιρίες.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια κεφαλαιαγορά ανταγωνιστική και ευέλικτη, ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστική σε επενδυτικά κεφάλαια.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση, η επένδυσή τους να καλύπτεται από τους κανόνες διαφάνειας και ρευστότητας, που εξασφαλίζεται μέσω μιας οργανωμένης αγοράς, όπως αυτή του ΧΑ.
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών τοποθέτησε την τελική φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών λίγο μετά τον Απρίλιο.

«Κατανοώ ότι υπάρχει στενότητα στην αγορά και δεν έχει αποκατασταθεί η επιθυμητή οικονομική ρευστότητα για τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ιδρυμάτων και προσδοκούμε ότι μόλις ολοκληρωθεί, τα ενισχυμένα και θωρακισμένα πλέον τραπεζικά ιδρύματα, θα μπορέσουν να παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο τους υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

πηγη http://www.energypress.gr/news/ananeosimes-phges/Stoyrnaras:-Stoys-top-tomeis-proselkyshs-xenwn-kefalaiwn-oi-APE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ