Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αντιποινα της Κίνας στην επιβολή δασμών στα φωτοβολταϊκά απο ΕΕ


Kenneth Rapoza, Forbes Contributor

Η Κίνα κατέστησε σαφές τη Δευτέρα ότι θα προβεί σε αντίποινα, εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει να παίζει σκληρή μπάλα με τη βιομηχανία φωτοβολταικων  πάνελ της χώρας.

"Αν η Eυρωπαική ένωση επιμείνει στην επιβολή δασμών στις
κινεζικές παραγγελίες εξαγωγών και  βλάψει σοβαρα τα συμφέροντα των Κινέζων κατασκευαστών, η κινεζική κυβέρνηση δεν θα σταθεί να βλέπει. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων των κινεζικών επιχειρήσεων », ειπε ο Chong Quan, αναπληρωτής εκπρόσωπος του διεθνούς εμπορίου με το Υπουργείο Εμπορίου στην CHINA DAILY εχθες.

"Για άλλη μια φορά, καλούμε την E.Ε. να εξετάσει σοβαρά τις προτάσεις της Κίνας,  και την προσφυγή από τις επιχειρήσεις κατα των κινέζικων φωτοβολταικών και να χρησιμοποιήσει με  προσοχή διορθωτικά μέτρα. Ελπίζουμε ότι η διαφορά μπορεί να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων ", δήλωσε ο Τσονγκ.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκέφτεται να επιβάλλει δασμούς εμπορίου με την Κίνα στους ηλιακούς συλλέκτες, λέγοντας ότι η βιομηχανία επιδοτείται και υποσκάπτει τον ευρωπαϊκό τομέα φωτοβολταικών πανελ. 


http://www.forbes.com


1 σχόλιο:

  1. οχι θα μενανε οι σχιστοματιδες με σταυρωμενα χερια, προσοχη ξερουν και καρατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ