Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Παραγωγή Φωτοβολταϊκών Iανουαριος/Φεβρουάριος - Πληρωμή Ιούνιος/Ιούλιος 2016

Ενημερώστε όταν έχετε πληρωθεί  τράπεζα, περιοχή φ/β, ημ/νια πληρωμής, και μην ξεχνατε το ποσο.





Για να μπορέσετε να σχολιάσετε 
δείτε ανάρτηση εδώ - εν συντομία ενας λογαριασμός απο το gmail χρειάζεται. Καντε αναζήτηση στο google "gmail account"



Για πληροφορίες σχετικά με προηγούμενους μήνες πληρωμής δείτε Πληρωμές Παραγωγής αλλη ανάρτηση εδώ. 

491 σχόλια:

  1. Καλημέρα, Ο ΛΑΓΗΕ εχει να βγαλει ανακοινωση απ τις 15/6 για πληρωμες κανενα νεο? υπαρχει περιπτωση να συντομευσουν οι πληρωμες λογω της καταβολης δοσης και εξοφληση ληξιπροθεσμων οφειλων του δημοσιου?
    http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ayth-th-dosh-poios-tha-thn-parei.4131101.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσοι δεν επιασαν 5ετια για το τελος επιτηδευματος ο λογιστης μου ειπε οτι στα Φωτοβολταικα βαλαν να πληρωνεις και για την εδρα και για το υποκαταστημα οποτε πληρωνεις εις διπλουν...!! Δε ξερω αν κανει λαθος οποτε αν καποιοι πιανουν 5ετια του χρονου η του παραχρονου δεστε φετος τι θα κανετε μηπως κανετε εδρα το παρκο.. (δε ξερω αν γινετε το ψαχνω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ.......ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΟΙΚΙΣΚΟΣ......

      Διαγραφή
  3. Αυτό που λες Ilias δεν είναι μόνο στα φωτοβολταϊκά, σε όλες τις εταιρείες ισχύει, δεν στα είπε καλά ο λογιστής σου ή δεν κατάλαβες καλά τι σου είπε.
    Αν το φ/β πάρκο είναι κάπου χωρίς "κανονική" διεύθυνση(αγροτεμάχιο στη θέση Ψ στην τοπική κοινότητα Χ αντί για πχ Καραΐσκάκη 3, Βόλος) θα πρέπει να δείξεις στην ΔΟΥ ότι έχεις οικίσκο για να μπορείς να κάνεις έδρα στο χωράφι (με τιμολόγιο αγοράς και φωτογραφίες).
    Κάτι που μερικοί δεν ξέρουν είναι ότι μπορείς να πάρεις εξαίρεση από το τέλος επιτηδεύματος του φ/β αν αυτό είναι εγκατεστημένο σε χωριό με πληθυσμό έως πεντακόσιους (500) κατοίκους ή σε νησί με πληθυσμό κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) κατοίκους. Αυτό κανονικά γίνεται αυτόματα από το σύστημα, αλλά έχω δει σε πάρκα να μην έχει περαστεί σωστά η διεύθυνση και να πρέπει να πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοκλήρωση εξόφλησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Δεκεμβρίου 2015
    22.06.2016
    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων ΑΠΕ μηνός Δεκεμβρίου 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει περίπτωση οι πληρωμές του Ιανουαριου να ξεκινήσουν Παρασκευή;Μίλησε κανεις με τον Κ.Μποτση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα κανένα νέο για πληρωμή; πολύ ησυχία έπεσε όλοι για μπάνιο πηγατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παύλο έχουν αναφέρει οτι θα ξεκινήσουν στις 29 του μήνα, θεωρώ ότι θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα !!!

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα. Αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα με την επικοινωνία με το πάρκο (δυσλειτουργία router, δικτύου κτλ.)λόγω υψηλών θερμοκρασιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι λογικό να έχετε προβλήματα αν οι θερμοκρασία περιβάλλοντος που βρίσκεται ο εξοπλισμός υπερβαίνει τους 55-60C

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ο εξοπλισμός βρίσκεται μέσα σε οικίσκο τύπου isobox με δύο μικρά παράθυρα. Πολύ πιθανό να πιάνει εκεί μέσα τέτοιες θερμοκρασίες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι κάνοντας με sms (μεσω gsm συσκευής rect 3s) reset το router και το webbox, δε γίνεται update στην ip που παίρνω μέσω dyndns.Αυτό είναι εφικτό μόνο πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν έχει πέσει η θερμοκρασία. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ ανά πάσα ώρα και στιγμή ούτε κάμερες να ανοίξω ούτε webbox δω.

      Διαγραφή
    3. Αν είναι του ΟΤΕ, πάρτους τηλέφωνο και πέστους το πρόβλημα και απαίτησε καλύτερη γραμμή.

      Διαγραφή
  10. άρα είναι θέμα modem-router... οι κατασκευαστές στα "τυπικά" modem-router συνήθως δίνουν μέγιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος 40C. Σίγουρα στον οικίσκο αναπτύσσεται πολύ υψηλότερη...
    Άρα οι λύσεις που έχετε είναι:

    1. Αλλαγή Modem-router που αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες
    2. Καλύτερος αερισμός του οικίσκου, ίσως με εξαναγκασμένη μεταφορά θερμότητας
    3. Κλιματιστικό στον οικίσκο
    4. Τίποτα από όλα αυτά και περιμένετε να πέσουν οι θερμοκρασίες... βέβαια, το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή το Modem-router θα παραδώσει το "πνεύμα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριοι εχω φωτοβολταικο στην σπαρτη 43 β ειχαμε και εχουμε για 8 μερες πανω απο 38 β το λαθος ειναι οτι οι οικισκοι χτιζονται ενω πρεπει να ειναι συρμα γαλβανιζε χοντρο και τα μηχανξματα σε υψος 150 εκ ςγω απο το 2009 δεν εχω κανενα προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για 3G router έχω να προτείνω TELTONIKA. Τα δουλεύω έδω και 3 και πλεον χρόνια, σε ιδιόκτητους φ/β σταθμούς, αλλά και τρίτων, μετά απο αρκετές αποτυχημένες επιλογές. Έχουν μεγάλη ανθετικότητα στη σκόνη και στις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, διαθέτουν ενσωματομένο modem (δεν θέλουν usb stick) και ping reboot. Προς το παρόν έχω μηδενικές αστοχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ έχω το globe surfer III της option και μέχρι τώρα που βγάζει κάποια κολλήματα λόγω ζέστης, δεν είχα κάποιο σοβαρό θέμα. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα τα φτύσει τελείως και δεν είναι καθόλου φτηνό. Κανενα 200αρι έχει νομίζω αν όχι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιθανότατα σήμερα θα ανακοινωθεί πληρωμή για ποσά μέχρι 2.500 ευρώ.Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχει νέα εντολή πληρωμής για ποσά μέχρι 3.500 ευρώ.
    Δεν μπορώ ακόμα να ενημερώσω το ύψος της μεθεπόμενης πληρωμής, σίγουρα όμως θα γίνει μετά την 4/7.
    Πιθανολογώ πως ένα μεγάλο μέρος από 100ρια θα πληρωθεί το διάστημα 4/7-8/7, ενώ οι πληρωμές για τα υπόλοιπα 100ρια και για μεγαλύτερα θα ξεκινήσουν μετά τις 11/7.

    Υ.Γ. Ενδέχεται κάποια ποσά να διαφοροποιηθούν, αλλά οι αποκλίσεις από το παραπάνω δεν θεωρώ πως θα είναι μεγάλες. Το επόμενο cash flow θα πραγματοποιηθεί 1/7 και από αυτό θα καθοριστεί η μετέπειτα πορεία των πληρωμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εάν αρχίσουν οι πληρωμές σήμερα θα έχει δημιουργηθεί ένας κύκλος 24ημερων που εξοφλούνται οι χειμερινοί μήνες.Με βάση αυτήν εκτίμηση και μόνο χωρίς να έχω οποιαδήποτε άλλη πληροφορία εκτιμώ οτι οι πληρωμές του Φεβρουαρίου θα περί να ξεκινήσουν 18-20 Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Ιανουαρίου 2016
    24.06.2016

    Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων παραγωγής Ιανουαρίου 2016. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 4.980 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 2.811,94€ (38% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί συνάδελφοι πάρα πολύ καλό και αξιόπιστο χωρίς καθόλου κολλήματα είναι το TELTONIKA RUT 500 3G/4G. Διαθέτει sms reboot και sms status που είναι απίστευτες δυνατότητες. Ανεξάρτητα όμως από την ποιότητα του κάθε ρουτερ δεν είναι σωστό να υπάρχει αυξημένη θερμοκρασία σε χώρο όπου λειτουργούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Εκτός από το ρούτερ πολύ σύντομα θα έχουν πρόβλημα το καταγραφικό , ο συναγερμός , τα τροφοδοτικά κ.α. Αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά περιπτώσεις όπου οι κατασκευαστές των ΦΒ σταθμών έχουν τοποθετήσει μέσα στους οικίσκους ακόμη και τα inverters. Η θερμοκρασία μπορεί να πέσει με την χρήση βιομηχανικών fan ή ενός μικρού κλιματιστικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνωρίζεις αν συνεργάζεται καλά με το δίκτυο της vodafone? Έχω ένα router ZTE R216Z (αυτό που δίνει η vodafone) και έχω συνέχεια πρόβλημα με το webbox, το πολύ μία φορά την ημέρα στέλνει επιτυχώς τηλεμετρία.

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά συνεργάζεται με όλα τα δίκτυα, αρκεί να υπάρχει σήμα... Μήπως το πρόβλημά σας είναι το σήμα?
      Στα πλεονεκτήματά του είναι ότι έχει και auto reboot!

      Διαγραφή
    3. Τα ρούτερ που δίνουν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας είναι για οικιακή χρήση και σχεδόν πάντα παρουσιάζουν προβλήματα στους ΦΒ σταθμούς . Με το TELTONIKA θα ησυχάσετε .

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμα μου δείχνει 5/5 και έχω και εξωτερική κεραία, οπότε δεν νομίζω να είναι αυτό.
      Θα δοκιμάσω το ρούτερ που προτείνετε, έχει και σχετικά μικρό κόστος (130€).

      Και πάλι ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    5. " ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ¨,,σεβασμος στο topic !!!! , δεν τρωμε βρουβες !!!!

      Διαγραφή
    6. Kmetrics Greece & Refusol Sunpower θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι. Το έχω σετάρει εδώ και 3 ημέρες και αν εξαιρέσω ένα κόλλημα που είχε και δεν μπορούσε να στείλει πληροφορίες στο dyndns, μετά από upgrade και reset πλέον όλα δουλεύουν άψογα.
      Με γλιτώνετε από αρκετές επισκέψεις στο πάρκο!

      Διαγραφή
  18. Αγαπητοί συνάδελφοι ψάχνω για junction box solexus για πάνελ της εταιρίας Scheuten που έβγαλαν τα γνωστά προβλήματα. Έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπάρχει σύστημα επισκευής-αντικατάστασης για τα συγκεκριμένα junction box

      Διαγραφή
    2. ΤΗΛ. 6947-808508. ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΩΣ ΕΛΥΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΤΑΥΡΟΣ

      Διαγραφή
    3. Είχα το ίδιο πρόβλημα για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε στο mail skflaris@gmail.com

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  19. Τα solexus είναι προβληματικά υπάρχει κιτ από εξωτερικό και τα αλλάζεις όλα
    Το έκανα το 2015 σε 100kwh στην Καλαμάτα σε 400 πανελ
    Είναι καλύτερο να τα αλλάξεις όλα γιατί σιγά σιγά θα βραχυκυκλώνουν .
    Μέσα σε 1 χρόνο μου είχαν βραχυκυκλώσει περίπου 30 .
    Η ασφάλεια δεν με κάλυψε διότι τα schedule next έχουν βγει προβληματικά ,η εταιρία έχει πτωχεύσει και έχει εξαγοραστεί από άλλη εταιρία η οποία όμως δεν καλύπτει παλαιότερες εγγυήσεις ..
    Μετά την αντικατάσταση αυξήθηκε και η παραγωγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πειραιως στη Δράμα, πληρώθηκε ο Ιανουάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα μηπως γνωριζει καποιος να μας ενημερωση σχετικα με τον επενδυτικο νομο 3299/2004 για φωτοβολταϊκά ισχυς 20kw. θα γινουν πληρωμες και αν ναι γνωρίζουμε ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σχετικά με τα προβλήματα στα router μόλις έμαθα ότι η cosmote έκανε αλλαγές εδώ και 20-25 ημέρες στο δίκτυό της με αποτέλεσμα πολλά ρουτερ να έχουν πρόβλημα.
    Προτείνω όποιος έχει πρόβλημα να απευθυνθεί στον αντιπρόσωπο ή στον κατασκευαστή.
    Υποθέτω ότι θα λυθεί το θέμα με κάποιο νέο firmare.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πειραιώς Θεσσαλονίκη πλήρωσε για πάρκο 20 kw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. eurobank δεν εχει πληρωσει δεν ξερω τι παιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Mηπως γνωριζει καποιος να μας ενημερωση σχετικα με τον επενδυτικο νομο 3299/2004 για φωτοβολταϊκά ισχυς 20kw. θα γινουν πληρωμες και αν ναι γνωρίζουμε ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τραπεζα Πειραιως, νομος Αττικης 2.770ευρω σημερα το μεσημερι πληρωσε απ τη διαταγη της παρασκευης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αλληλουια!!!!
    http://energypress.gr/news/den-ayxanei-etmear-oi-promitheytes-reymatos-tha-klithoyn-na-kalypsoyn-tin-trypa-toy-eidikoy

    Επιτελους και μακαρι να βγει αληθινο το αρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω εχουμε φτασει...
      να παρακαλαμε να κανουν το αυτονοητο...
      Καλλιο αργα παρα ποτε....

      Διαγραφή
    2. Και η ΔΕΗ με αιτημα της ζηταει αυξηση λογαριασμων για να μετακυλησει το χρεος στους καταναλωτες.... Φαυλος κυκλος και παλι τα σκατα θα τα φαμε εμεις.

      Διαγραφή
  28. Mηπως γνωριζει καποιος να μας ενημερωση σχετικα με τον επενδυτικο νομο 3299/2004 για φωτοβολταϊκά ισχυς 20kw. θα γινουν πληρωμες και αν ναι γνωρίζουμε ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν έχεις καμία πληροφορία παρακαλώ να με ενημερώσεις. το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πριν μια εβδομάδα το γραφειο που ασχολείται με την επιδότηση μου ζήτησε πιστοποιητικα και φορολογικές ενημεροτητες και πιστεύει ότι οι πληρωμές θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

      Διαγραφή
    2. Στον νεο αναπτυξιακό που προσφατα ψηφιστηκε δεν προβλέπεται εξαιρεση των μικρών Φ/Β .
      Αρα παμε σε 7ετή εξόφληση.
      Ομως επιδή έχουμε ηδη ολοκληρώσει δικαιούμασται τις τρεις πρώτες δόσεις
      Οι επόμενες 4 ετήσιες με πρώτη απο την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ολοκλήρωσης
      Αλλα εάν οι υπολοιπόμενες δόσεις έχουν ποσό μικρότερο των 20.000 καταβάλλονται εφ άπαξ
      Επομένως κατα την δική μου ερμηνεία μάλλον θα πληρωθούν όλες μαζί ή κατ ελάχιστο τρεις στο 16 και οι υπόλοιπες στο 17

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  29. ΕΤΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2500 ΓΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΑΠΟ 100 kW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Ιανουαρίου 2016
    29.06.2016

    Συνεχίζεται, με νέες εντολές προς τις τράπεζες, η εξόφληση των τιμολογίων παραγωγής Ιανουαρίου 2016. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 2.070 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 3.442,93€ (54% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχουν στην αγορά panel first solar ή κάποια αντίστοιχα για να αντικαταστησω κάποια σπασμένα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Έχει πληρωθεί κάποιος με την χθεσινή εντολή από τον ΛΑΓΗΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εμεις που τα εχομε Πελοπ περιμενομε τα μεγαλυτερα ποσα! Εσεις τυχεροι πληρωνεστε ενωρις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ προκαλείς και δυναμιτίζεις τα πνεύματα.
      καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε πριν γράψουμε κάτι.

      Διαγραφή
  34. Καλησπερα μπορει να μου πει καποιος το φαξ για τις ενημεροτητες ? Την εστειλα με μαιλ αλλα δεν βλεπω να εχει γινει καποια ενημερωση . Φαινεται ακομη η παλια . Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα, πληρώθηκε κανείς από Εθνική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ζακυνθος χθες πληρωθηκα απο Εθνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλημέρα,

    Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βρώ ποιο πάνελ είναι ελλατωματικό και μου ρίχνει την παραγωγή;
    Έχω 6 πανομιότυπα τράκερ 10kW το καθένα και το ένα μου βγάζει κάθε μήνα μικρότερη κατά 5-10% παραγωγή.
    Μπορώ π.χ να πάρω κάθε πάνελ και με ένα πολύμετρο να μετρήσω τάση ανοιχτού κυκλώματος μέχρι να βρώ κάποιο με μεγάλη διαφορά από τα άλλα ή δε θα καταφέρω τίποτα και τζάμπα ο κόπος; Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από την βλάβη που έχει/έχουν τα ελαττωματικά πάνελ.
      Αν είναι πρόβλημα στο junction box τότε πιθανότατα θα φανεί στην Voc.
      Αν είναι πρόβλημα στις κυψέλες μάλλον όχι.

      Γενικά, μετρήσεις ισχύος για να είναι σωστές και να εξασφαλίζουν σωστό αποτέλεσμα γίνονται μόνο υπό φορτίο...
      Η Voc και το Isc επηρεάζονται ελάχιστα (με εξαίρεση τα juction box) από οποιαδήποτε βλάβη (PID, LID, μικρο-κρακ, χαλάζι κτλ) και συνήθως μετρώνται κοντά στην ονομαστική, ανεξάρτητα από την κατάσταση των πάνελ.

      Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να βρεθεί με θερμοκάμερα, αλλά όχι σίγουρα.

      Τι μάρκα είναι τα πάνελ σας και τι ηλικίας?
      Όλοι οι άλλοι παράγοντες έχουν αποκλειστεί?

      Διαγραφή
    2. Τα πάνελ είναι TENESOL TE225-60P και είναι από το 2012.
      Δεν έχει αποκλειστεί τίποτα, απλά βλέπω την τάση λειτουργίας στο συγγεκριμένο τράκερ-ινβερτερ να είναι μικρότερη πάντα από τα υπόλοιπα (510V έναντι 530V τώρα), όπως επίσης και το ρεύμα στη μία από τις 2 σειρές του τράκερ (κάθε τράκερ έχει 2 σειρές πάνελ παράλληλα συνδεδεμένες στον ινβέρτερ) να έιναι μικρότερο (7,8Α έναντι 7,4Α τώρα). Γιαυτό υπέθεσα ότι κάποιο πάνελ πρέπει να έχει πρόβλημα.

      Διαγραφή
    3. Οι πρώτες εύκολες κινήσεις που μπορείς να κάνεις είναι:
      1. Αν το τράκερ έχει πάνω από 1 στρινγκ τσέκαρε ποιο στρινγκ σου δινει λιγότερη παραγωγή. Αν όλα δίνουν την ίδια, ισως είναι πρόβλημα του ινβερτερ
      2. Αν ένα (α) στριγκ δίνει λιγότερο, κάνε αλλαγή αυτό το στρινγκ με ένα άλλο (β) και αστο να δουλέψει μια ημέρα. Εαν το στριγκ (β) δωσει πάλι μειωμένη παραγωγή τότε έχει πρόβλημα ο ινβερτερ. Αν το σρτινγκ (α) δωσει λιγότερη παραγωγή έχει πρόβλημα κάποιο πάνελ.
      3. Αν δεν είναι πρόβλημα ινβερτερ, κάνε οπτικό έλεγχο στα πάνελ του προβληματικού στρινγκ. Στα κουτιά των πάνελ κοίτα αν υπάρχει καμία παραμόρφωση. Στο μπροστινό μέρος ψάξε για σπασίματα, ραγίσματα, γενικά οτιδήποτε ασυνήθιστο.
      4. Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλέψει φέρνεις κάποιον να το κοιτάξει με κάμερα κλπ.
      5. Αν και αυτός δεν το βρει, αλλάζεις τα πάνελ του στριγκ με τη σειρά αν έχεις στοκ και είναι ευκολο
      6. Αν δεν έχεις στοκ και δεν θέλεις να αγοράσεις, ή είναι δύσκολο, ψάχνεις μήπως κάποιος έχει tigo και μπορεί να στα δανείσει να τα βάλεις πάνω στο στρινγκ για να δεις την απόδοση κάθε πανέλου

      Διαγραφή
    4. Και κάτι ακόμη, αν τα πάνελ έχουν σκόνη, πριν το παραπάνω σημείο 3, κάνε ένα πλύσιμο. Πολλές φορές από τη σκόνη δεν φαίνονται προβλήματα στα πάνελ. Μόλις πέσει το νερό και καθαρίσουν, μπορεί το πρόβλημα να είναι πασιφανές.

      Διαγραφή
    5. Κι ένα τελευταίο σχόλιο, αν εξ αρχής είχαν την ίδια απόδοση, μπορεί από κατασκευής να υπάρχει θέμα. Κοίτα τα ταμπελάκια στα πάνελ του προβληματικού στρινγκ και δες μήπως όντως κάποιο έχει ουσιωδώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

      Το ένα στρινγκ δίνει όντως λιγότερο οπότε πρέπει καταρχήν να αλλάξω τη θέση των στρινγκ για να δω τι φταίει.

      Οπτικά τα πάνελ δε φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα. Θα τα ξαναελέγξω λεπτομερώς, στην έσχατη περίπτωση όμως που μπορώ να βρω κάποιον για έλεγχο με κάμερα; Είδα ότι νοικιάζουν κιόλας θερμοκάμερες. Θα είναι εύκολο να τα ελέγξω μόνος μου ισως;

      Διαγραφή
  38. Αν τα πάνελ σας είναι αυτά http://www.wilden-metallbau.de/downloads/TENESOL/TE%20220-240-60P+%20220-240%20Wp%20poly.pdf, από τα δεδομένα που δίνετε, δηλαδή συνδεσμολογία και τάση - ένταση (που σημειωτέον ότι αυτά τα ρυθμίζει ο ινβέρτερ), κάποιο θέμα έχουν τουλάχιστον 2 πάνελ, ίσως και περισσότερα...

    Ενδεχόμενα πολλά, όπως PID ή μικρο-κρακ που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.
    Junction box (σε 1-2-3 πάνελ) μάλλον δεν είναι γιατί δεν θα επηρέαζε τόσο...

    Πρέπει να δείτε πότε ξεκίνησε η μείωση της παραγωγής και με τι ρυθμό ("μία και έξω" ή σταδιακά). Ίσως έτσι μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα...

    Κατά 99% ινβέρτερ δεν είναι...

    Πάντως, υπάρχει διαδικασία για να βρείτε τι φταίει ή ποιο/α πάνελ έχει/ουν πρόβλημα/τα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι τα πάνελ. Για το πότε ξεκίνησε δε μπορώ να είμαι σίγουρος καθώς τα δεδομένα προηγούμενων μηνών έχουν χαθεί. Εξαρχής υπήρχε διαφορά πάντως, αλλά όχι τόσο μεγάλη. Εσείς δραστηριοποιείστε και βόρεια Ελλάδα;

      Διαγραφή
    2. Οπότε, πιθανώς οφείλεται σε κατασκευαστικό πρόβλημα κάποιων πάνελ...

      Ναι, στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, και όχι μόνο...

      Διαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα.Μπορεί κάποιος να μου πει κάποιος εάν ο αριθμός της ΔΕΗ που έχει το πάρκο δηλώνεται στο Ε2 ή θα δηλωθεί ως "999999999" εφ΄όσον δεν υπάρχει κτίσμα και υπάρχει μόνον ο οικίσκος.Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πρότεινα να το βάλεις κανονικά γιατί κάποια στιγμή θα φανεί αδήλωτο και ενδεχομένως να μπλέξεις με εκπρόθεσμες τροποποιήσεις Ε9 & πρόστιμα (νομίζω 200€ είναι για το Ε9).
      Επίσης δεν σε επηρεάζει κάπου αρνητικά να μπει, το πολύ πολύ να σου ζητήσει η ΔΟΥ στοιχεία του ακινήτου και με μία ΥΔ ότι δεν υπάρχει κτίσμα αλλά πρόκειται για ΦΒ πάρκο θα έχεις ξεμπλέξει.

      Διαγραφή
  41. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 16.36 τώρα και ακόμα καμία ανακοίνωση στον ΛΑΓΗΕ για πληρωμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Ιανουαρίου 2016
    06.07.2016
    Με νέες εντολές προς τις τράπεζες, συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων παραγωγής Ιανουαρίου 2016. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 4.690 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 25.758,88€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 90% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μήπως ξέρει κανείς εάν καταργήθηκε η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε χωριά κάτω των 500 κατοίκων, γιατί μου βγήκε στο εκκαθαριστικό να πληρώσω τέλος επιτηδεύματος 650 €. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ'όσο ξέρω δεν έχει αλλάξει:
      Νόμος 3986/2011 - Άρθρο 31
      4) Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εµπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελµατίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά µε πληθυσµό έως 500 κατοίκους και σε νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους. Επίσης εξαιρούνται ατοµικές εµπορικές επιχειρήσεις και η ατοµική άσκηση ελευθέριου επαγγέλµατος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατοµικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευµατία υπολείπονται 3 έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει επίσης η περίπτωση να έπρεπε να το πληρώνεις και τα προηγούμενα χρόνια και από λάθος του συστήματος να μην το έβγαζε στο Ν/Ε5/Φ01. Έτυχε πέρυσι σε ένα συνάδελφο και του βεβαιώσανε και για τα προηγούμενα 2 έτη!
      Πρέπει να μιλήσεις με το λογιστή σου

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα ξέρει κάποιος πώς αφαιρούνται τα παγαια από της δηλώσεις γιατί μου βγήκε φόρος 2000 παραπάνω από την περσινή δήλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΕΤΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 29% ΑΠΟ 26% Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ 75% ΑΠΟ 55% ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ....

      Διαγραφή
  46. Δεν νομίζω να είναι αυτό δεν δικαιολογεί το 3% αύξηση τόσο μεγάλη διαφορά. Μιλάμε μόνο για τον φόρο δεν έχω βάλει την προκαταβολή. Με τα ίδια έσοδα και τα ίδια έξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. 1. Τα πάγια δεν αφαιρούνται από την δήλωση. Τα πάγια μειώνουν το ποσό προς φορολόγηση. Έχετε μητρώο παγίων; Αν ναι,έχει καλώς και την απόσβεση την κάνει ο λογιστής σας. Δεν έχετε μητρώο παγίων; Ο Θεός και η ψυχή του τι αποσβέει το έτος!
      2. Πώς καταλήξατε στο συμπέρασμα οτι λόγω των παγίων άλλαξε το ποσό που πληρώνετε; Ελέγξατε και τα υπόλοιπα έξοδα που δηλώσατε στις προηγούμενες χρήσεις; Μήπως υπήρχε διαφορά;
      3. Έχει αλλάξει ο τρόπος που υπολογίζονται τα έξοδα των αυτ/των.
      4. Έχει γίνει σωστός χειρισμός στην απόσβεση της έκτακτης εισφοράς;
      5. Η διαφορά του 3% στην φορολόγηση θα μπορούσε να δικαιολογήσει την αύξηση κατά 2.000 ευρώ. Εξαρτάται από το ύψος του τζίρου που δηλώνετε. Απαντώντας "δεν νομίζω" σημαίνει οτι δεν έχετε καν κοιτάξει τον τζίρο της χρήσης του 2014 και αυτής του 2015.

      Διαγραφή
  47. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω και παρακαλώ πολύ θα ήθελα κάποιος να μου το εξηγήσει.
    Κατά καιρούς όλο και κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα, ή ψάχνει απάντηση σε ένα ερώτημα του.
    Επανειλλημμένα, αν και δεν είναι δουλειά μου, έχω δώσει πληροφορίες, είτε αφορά την συντήρηση, είτε τις πληρωμές, είτε λογιστικά, είτε οτιδήποτε άλλο.
    Για ποιόν λόγο δεν γράφεστε σε έναν σύλλογο έτσι ώστε επιτέλους να ενημερώνεστε για τις επιχειρήσεις σας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε; Για τα 50 με 100 ευρώ που έχει η συνδρομή; Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Όσον αφορά για το τέλος επιτηδεύματος δεν έχει αλλάξει όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Stergios.
    Επίσης σας έχω αναφέρει παλαιότερα πως όσοι άδικα το πληρώνατε τις προηγούμενες χρονιές μπορείτε να κάνετε αίτηση προκειμένου να σας επιστραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα σας, έχω σε 2 πάρκα SMA Inverters που λειτουργούν από το 2012. Τους τελευταίους μήνες παρότι λειτουργούν κανονικά η οθόνες τους έχουν σχεδόν όλες "σβήσει" και μετα βίας βλέπω κάτι.

    Είναι λογικό μέσα σε 4 χρόνια να έχει συμβεί αυτό? Εχει άλλος συνάδελφος τέτοιο πρόβλημα? Αποτελεί ελάττωμα για το οποίο μπορώ να ζητήσω αλλαγή οθόνης ή Inverter μιας και είμαι ακόμη εντός εγγύησης?

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
    Χρήστος Ζάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά μπορούν να φταίνε, αλλά είσαι μέσα στην εγγύηση, επικοινώνησε με την SMA (μέσω email, γιατί τηλέφωνο αμφιβάλω ότι θα σηκώσουν), εξήγησε το πρόβλημα, βάλε και τους σειριακούς κωδικούς και θα στο λύσουν.

      Διαγραφή
    2. Αυτό συμβαίνει γιατί πιθανότατα τις οθόνες τις χτυπάει άμεσα ο ήλιος. Οι οθόνες της SMΑ έχουν πρόβλημα όταν συμβαίνει αυτό.

      Μπορείτε, εφόσον είστε εντος εγγύησης, να αιτηθείτε αντικατάταση από την SMA.

      Διαγραφή
    3. Ναι, συμβαίνει όταν η πρόσοψη των ινβέρτερ δεν είναι προστατευμένη από τον ήλιο. Και μπορούν να αντικατασταθούν οι οθόνες (και μόνο) στο πλαίσιο της εγγύησης.

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλους!

      Επομένως θα μου στείλουν οθόνες μόνο, τις οποίες είναι εύκολο να αντικαταστήσω μόνος??? Είναι ας πούμε plug & play κατά κάποιον τρόπο?

      Διαγραφή
    5. Εξαρτάται από τις γνώσεις σας.
      Απαιτείται να ανοιχθεί το μαύρο (κάτω) καπάκι του ινβέρτερ... και εκεί έχει ρεύμα... αν είστε εξοικειωμένος με το θέμα ΟΚ... δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο... Βεβαίως πρέπει να έχετε κλείσει προηγουμένως ΟΛΑ τα "ρεύματα"....
      Αν πάλι όχι, πρέπει να το κάνει συντηρητής...

      Διαγραφή
    6. Δεν φταιει η οθονη....το εχω παθει κι εγω,
      μια πλακετα αλλαξαμε και επανηλθαν τα γραμματα της οθονης στο εντονο μαυρο χρωμα που ειχαν.
      δε γνωριζω ποια πλακετα κ πως λεγεται γιατι ασχοληθηκε ο ηλεκτρολογος συντηρητης μου με τις περεταιρω λεπτομερειες.

      Διαγραφή
    7. Υπαρχουν πληροφοριες στο σαιτ της σμα πως να αλλαξεις τη πλακετα με την οθονη. Επισης και βιντεακια στο YouTube. Βασικο να εχεις κλεισει τα ρευματα και απο τις δυο πλευρες (Πανελ-Πινακα Ac-Dc) και να περιμενεις λιγο πριν βαλεις χερι. Τραβας προς τα κατω ενα χερουλακι που θα δεις απο κατω και ξεβιδωνεις το μαυρο καπακι. Το κακο ειναι οτι οταν βαλεις τη νεα οθονη εχει μηδενικες Kwh και αρχιζει απο την αρχη οποτε αν θελεις να υπαρχει συνεχεια θα πρεπει πριν κλεισεις τα ρευματα να σημειωσεις τις Kwh και να τις εμφυτευσεις στη νεα οθόνη που ειναι καπως πιο δυσκολο αλλα υπαρχουν και εκει βιντεακια στο YouTube.

      Διαγραφή
    8. Να μη ξεχασω οτι εγω εκανα τη διαδικασια ακριβως οπως λεγαν οι οδηγιες και οταν εμφυτευσα τις Kwh ενω στον ινβερτερ μπηκαν κανονικα στο sunny portal προστεθηκαν με τις παλιες και ειχα μια μερα με τρελες αποδοσεις αλλα με αιτημα στη ΣΜΑ το διορθωσαν απο τη Γερμανια μετα απο καποιους μηνες.

      Διαγραφή
    9. Και κατι ακομα η οθονη εχει πανω κατι ρυθμιστες φροντισε να τους γυρισεις στη ιδια θεση που εχουν και οι παλιες οθονες.

      Διαγραφή
  50. Από Πειραιώς πληρώθηκε κανεις σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ένας συγγενής μου ψάχνει για αγορά μικρού φ/β (≈20kw), αν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο, μπορείτε νε επικοινωνήσετε στο maιλ grigoryjay@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριε Παππά,

    αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου , τηλ 6933347552

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. θα ήθελα να ρωτήσω τον Κο Παπακυριακού σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση του ΛΑΓΗΕ για το τέλος διατήρησης του δικαιώματος κατοχής αδείας παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας,εάν πρέπει να κάνουν κάτι και οι παραγωγοί που έχουν πάρει εξαίρεση από την υποχρέωση λήψης αδείας παραγωγού με απόφαση της ΡΑΕ. Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Παπαδόπουλε, δεν αφορά τα πάρκα που έχουν πάρει άδεια εξαίρεσης.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Παπακυριακού

      Διαγραφή
  56. Πολύ ησυχία έπεσε... Πληρωθήκαμε όλοι και όλα καλά προς το παρόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Ιανουαρίου 2016
    13.07.2016
    Συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων παραγωγής Ιανουαρίου 2016 με νέες εντολές προς τις τράπεζες για την εξόφληση 500 πάρκων με πληρωτέο ποσό έως 433.374,90€, οπότε θα έχει πλέον εξοφληθεί το 96% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιανουάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Οπότε να αναμένουμε σύντομα να ξεκινήσει ο Φεβρουάριος ή έχουμε δρόμο ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μακαρι να ξεκινησει γρηγορα γιατι εχουμε να πληρωσουμε τον φπα και δοση τισ εφοριας μεχρι τελους του μηνα και λεφτα δεν υπαρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα με ενδιέφερε. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να αφήσεις κάποιο email ή τηλέφωνο?

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  63. Έχει παρατηρήσει κανείς εδω και δυο μέρες το sunnyportal βγάζει λάθος μονάδες στην συνολική παραγωγή ; Ενώ στην ισχύ (Kw) δείχνει σωστά, την ημερήσια παραγωγή τη βγάζει κάτω απο μία κιλωβατώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. -493,28 εκ. μεσα ο ειδικος λογαριασμος τελος του 2018 και ψηφησαν νομο απο περσι να αλλαγη στο μοντελο της αγορας ηελεκτρισμου....αλλα τιποτα προς το παρο...!!! ν συσκεπτονται ακομη.....αντε να δουμε...??? μνημονιακη υποχρεωση ο ισοσκελισμος του.. αλλα κανουν τον αλεκο.....!!! σφυριζοντα κλεφτικα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Η τελευταία πληροφόρηση που είχα ήταν για 25 Ιουλίου. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ύψος ποσού για την ώρα.

    Θέμη, τα νούμερα που παραθέτει ο ΛΑΓΗΕ είναι λάθος,καθώς λάθος είναι οι παραδοχές τους. Σε αυτά που βλέπεις,πρόσθεσε άλλα 40 εκατομμύρια.
    Για την ώρα το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως 31/12/2017, ο λογαριασμός θα έχει μηδενίσει. Τον τρόπο θα τον μάθεις σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Μακαρι Γιαννη μακαρι...αλλα να κραταμε μικρο καλαθι..!!!! δεν εχουμε δει ασπρη μερα μεχρι σημερα....ας ελπισουμε....!!

      Διαγραφή
    2. Κε Παπακυριάκου θα βοηθούσε στην ηρεμία μας αν οι πληροφορίες που έχετε αφορούν σε κόστος που θα πληρώσουμε εμείς σαν παραγωγοί ή όχι για το μηδενισμό. Αν ξέρετε κάτι, έστω και ανεπισήμως θα εκτιμούσα αν το αναφέρατε μιας και γράψατε το παραπάνω σχόλιο.

      Διαγραφή
  68. ''Για την ώρα το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως 31/12/2017, ο λογαριασμός θα έχει μηδενίσει. Τον τρόπο θα τον μάθεις σύντομα.''
    Θα πονέσουμε ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ο μηδενισμός του ελλείματος σημαίνει και μηδενισμό των υπερημεριών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. αναρτήθηκαν ενημερωτικά σημειώματα του Ιούνιου 2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω κάτι περισσότερο εδώ. Μέχρι και πριν λίγο καιρό πηγαίναμε ολοταχώς για σφαγή και ελάχιστοι το κατάλαβαν. Ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας, καθώς στην Ελλάδα είμαστε,αλλά τουλάχιστον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

    IDV έχει διαφορά το λογιστικό από το ταμειακό έλλειμμα.Τον Ιανουάριο είχαμε λογιστικό έλλειμμα λιγότερο από 80 εκατομμύρια (δεν αντιστοιχεί ούτε σε 1 χειμερινό μήνα πληρωμής) αλλά οι υπερημερίες άγγιζαν τους 4 μήνες.Πολύ απλά κάποιος κρατάει παράνομα τα χρήματα μας.
    Σε γενικές γραμμές όμως, ναι μηδενισμός του ελλείματος σημαίνει μικρότερες υπερημερίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. καλησπέρα μήπως ξέρει κανείς αν θα δώσουν λεφτά που χρωστάει το κράτος σε ιδιώτες και σε εμάς κανένα ψιχουλο;Οι πληρωμές φεβρουαριου ποτέ ξεκινάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. To κράτος και οι υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα χρωστάνε στην ΔΕΗ πάνω από 220 εκατομμύρια. Αν ποτέ η ΔΕΗ τα εισπράξει,θα αυξηθεί η ρευστότητα της, και ΙΣΩΣ με τη σειρά της δώσει περισσότερα χρήματα στον ΑΔΜΗΕ και αυτός με την σειρά του στον ΛΑΓΗΕ από όπου και πληρωνόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. καλησπέρα πολλά τα ισως κύριε παοακυριακου ......κανένα νεο για πληρωμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. http://energypress.gr/news/katatithetai-sti-voyli-neo-montelo-gia-ape-diagonismos-gia-fotovoltaika-epivarynsi-gia-toys

    Συγκεκριμένα θα υπάρξει ένα καινούργιο έσοδο του Ειδικού Λογαριασμού το οποίο θα πληρώνουν οι εταιρείες προμήθειας. Το έσοδο αυτό θα αντιστοιχεί στο μέρος εκείνο από την πτώση της Οριακής Τιμής Συστήματος που οφείλεται στη διείσδυση των ΑΠΕ στο σύστημα. Έχουν γίνει οι σχετικοί υπολογισμοί και έχει οριστεί το ποσοστό της «τρύπας» που θα καλούνται να καλύψουν οι προμηθευτές. Η μεθοδολογία υπολογισμού είναι συγκεκριμένη και θα περιληφθεί στο νόμο.

    Σύμφωνα πάντα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η εφαρμογή της μεθοδολογίας θα επιφέρει ένα «ισορροπημένο» νέο κόστος για τους προμηθευτές, το οποίο εκτιμάται ότι μπορούν να το απορροφήσουν χωρίς να μετακυλιστεί στα τιμολόγια του ρεύματος και από την άλλη δεν θα «κλείσει» η αγορά αλλά θα παραμείνει με μια δυναμική που να επιτρέπει την περαιτέρω απόκτηση μεριδίων από τους ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Κε Παπακυριάκου αλλά η ιστορία μας διδάσκει ότι οι προμηθευτές (η ΔΕΗ ουσιαστικά λόγω του μεγέθους της) δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια και θα "χάνει" 200εκ. το έτος από τα κέρδη της.
      Είναι μοναδική ευκαιρία να είμαστε ΌΛΟΙ οι φωτοβοτλαϊκοί (διασυνδεδεμένο, μη-διασυνδεδεμένο, στέγες, νέοι, παλιοί, αγρότες)ενωμένοι σε αυτό το μέτωπο και να επιμένουμε στο να τηρηθεί αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο γιατί μας συμφέρει αλλά γιατί είναι δίκαιος: η ΟΤ είναι μειωμένη λόγω της παραγωγής ΑΠΕ και αυτό το καρπώνονται 3-4 χρόνια τώρα οι προμηθευτές και σφυρίζουν ανέμελα. Κυριολεκτικά αυτά τα χρήματα φεύγαν/ουν από τις τσέπες των πολιτών και πηγαίναν σαν υπερκέρδη στους προμηθευτές.

      Διαγραφή
  78. Ταιριάξτε τώρα το παραπάνω με το προηγούμενο σχόλιο μου....

    Κύριε Black, μπορείτε να με καλέσετε στο 6939513778;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Υπάρχει κάποιο νεότερη πληροφορία για το πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή Φεβρουαρίου ;Γιατί δεν έχει δοθεί εντολή πληρωμής από τον ΛΑΓΗΕ σήμερα όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε Τετάρτη. Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. θα βγουν αύριο ή μεθαύριο εντολές Φεβρουαρίου για πληρωμές ως 3.300 €. την επόμενη εβδομάδα για ποσά ως 4.000 € και στις 29/7 που υπάρχει csh flow με την ΔΕΗ για μεγαλύτερα ποσά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ξερει κανεις ποτε η δεη θα μας δωσει τους κωδικους τηλεμετρησης για να μπορουμε να βλεπουμε και μεις την παραγωγη μας μεσω του μοντεμ που εχουμε πληρωσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσο γνωρίζω έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την τηλεμέτρηση και θα καθυστερήσει.

      Διαγραφή
  83. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΑΘΡΟ ΣΤΟ ΕNERGYPRESS : Στα 350 εκατ. ευρώ το χρόνο υπολογίζεται το ποσό που θα κληθούν να «επιστρέψουν» οι προμηθευτές ρεύματος στον Ε.Λ.ΑΠΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μηπως ξερετε αν μειωθηκε το ποσοστο αποσβεσης φετος;
    Γιατι αυτο μου ειπε ο λογιστης μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Όχι με 10% τα μηχανήματα και 4% τα κτίρια! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ποναει η ΔΕΗ. Τσουζει !

    Δεν κατάλαβε οτι σε 2-3 χρόνια μπορεί και να μην υπάρχει καν στην προμήθεια.

    Θα είναι μια ανάμνηση, σαν τα κρατικά ΚΤΕΟ.

    Αντε ρε κωλόπαιδα, λίγα τα ψωμιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. idv πρέπει να έχεις μεγάλη πείνα η μεγάλη φασαρία στο κεφάλι σου σε προσλαμβάνουν για να καθαρίζεις τα πάνελ με 400 εύρο το μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τσουζει και σενα, έ ?

      ΔΕΗ, ΔΕΗ ?

      Περαστικά ! Βρες καμιά δουλειά να κάνεις γιατί έρχεται πείνα μεγάλε.

      Διαγραφή
  89. Τωρα μάλλον θα πρέπει να κόψουν και τα δωρεάν σάντουιτς στην δεη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ρε νούμερο λες να περιμένο να ζήσω απο τα φωτοβολταϊκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ρε νούμερο λες να περιμένο να ζήσω απο τα φωτοβολταϊκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα τα κατάλαβες μεγάλε !

      Μπραβο,δεν σου ξεφευγει τίποτα.

      Σου προτείνω νο παραδίδεις μαθηματα Λογικής και Ορθογραφίας.

      Θα κονομήσεις.

      Τύφλα να 'χουν τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης

      Διαγραφή
    2. για πεδια κιριε παπακιριακου μιπος ξερις αν βγι καμια ανακινοσι σιμερα και ποσο ευχαριστο

      Διαγραφή
    3. για πεδια κιριε παπακιριακου μιπος ξερις αν βγι καμια ανακινοσι σιμερα και ποσο ευχαριστο

      Διαγραφή
  92. Ο ΛΑΓΗΕ ξεκίνησε πληρωμή Φεβρουαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Τα χρήματα του Φεβρουαρίου ήδη φάνηκαν στην Εθνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει βγάλει ανακοίνωση ο Λαγηε για πληρωμές. ..πως γίνεται? ?

      Διαγραφή
    2. Πιθανολογώ ότι το άτομο που είναι υπευθυνο στο ΛΑΓΗΕ για την ανανέωση του site είναι σε διακοπές. Λογικά θα φανεί η ανακοίνωση αν όχι αργότερα μέσα στη μέρα, κάποια στιγμή την άλλη εβδομάδα.

      Διαγραφή
    3. Οκευ ..Θα δούμε μέχρι τι πόσο ας γράψει κάποιος να υπολογίσουμε το πότε θα πληρωθούμε. ..

      Διαγραφή
  94. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Φάνηκαν στην εθνική πρέπει να είναι μεχρι 3700

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Κάποιος από ετε που έχει πληρωθεί να μας ενημερώσει αν μπορεί για να δούμε μέχρι πόσο έχει δοθεί εντολή πληρωμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλησπέρα μια ερώτηση. Εγώ είχα τιμολόγιο Φεβρουαρίου 3900 και από ότι είδα μπήκαν 2600. Πως μπορεί να γίνει αυτο; πως μπορώ να επικοινωνισω; ανα γνωρίζει κάποιος ας με βοηθήσει παρακαλώ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Μηπως ειχες φορολογικη ενημερωτητα με παρακρατηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ μηνός Ιανουαρίου 2016. Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Φεβρουαρίου 2016. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 6.840 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 3.713,97€ (53% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Φεβρουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Ψηφίζετε αύριο η δήμηνη παράταση υποβολής δηλώσεων επαγγελματιών αγροτών

    http://psaaf.blogspot.gr/2016/07/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ενημέρωση για το πότε θα δοθεί νέα εντολή για πληρωμές υπάρχει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Πειραιώς Θεσσαλονίκη πλήρωσε για 20αρι πάρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Καλησπερα. Μηπως ξερεις καποιος για το ποτε θα ψηφιστει το νεο νομοσχεδιο που αλλαζει τις τιμες της κιλοβατορας??? και αν θα ισχυει για ολες τις νεες ΑΠΕ η χρηματιστιρικη τιμη που ακουγεται ή θα ισχυει για καποια kw και πανω???? Κυριε Παπακυριακου μηπως εχετε καποια ενημερωση?? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Κυρία Ιωάννα,
    το νομοσχέδιο είναι στην κατοχή της Ε.Π.Η.Ε. εδώ και αρκετό καιρό. Την Τετάρτη μαζί με αρκετούς συλλόγους θα έχουμε συνάντηση με τον κύριο Σκουρλέτη (πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου).
    Για να διατυπώνετε την παραπάνω ερώτηση, προφανώς και σκέπτεστε να προχωρήσετε σε τέτοια επένδυση. Θα σας συμβούλευα να το συζητήσετε με παράγοντες τις αγοράς προτού προβείτε σε τέτοια κίνηση.
    Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε από τον σύλλογο σας, αν ανήκετε σε κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Ioanna, το ν/σ ψηφίζεται το πολύ σε 10 μέρες. Δεν υπάρχουν χρηματιστηριακές τιμές αλλά δημοπρασίες στα φωτοβολταϊκά. Για τα κάτω των 500 kW ΦΒ δεν αλλάζει τίποτα αφού παραμένει σε τιμή το ΟΤΣχ 1,1 ή 1,2 δηλαδή τα 5 λεπτά περίπου ανά κιλοβατώρα. Για τα μεγαλύτερα ΦΒ από τις δημοπρασίες οι τιμές θα κάτσουν περίπου στα 8-9 λεπτά. Θα σας πρότεινα για περισσότερα να επικοινωνήσετε με σοβαρούς συνδέσμους μου μετείχαν ενεργά στην διαμόρφωση του και να μην στηρίζεστε σε επιτήδειους συνδικαλιστές ή ψεύτο παράγοντες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟΣ ??? ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΑΣ ??ΔΗΛ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΑΣ??? ....ΣΚΕΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΟΜΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΣΕΙΣ..???? ΓΙΑ ΨΕΥΤΟ ΣΑΣ ΚΟΒΩ...!!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Θέμη, είναι η γνωστή τακτική λάσπης στον ανεμιστήρα. Ποτέ δεν πρόκειται ο εν λόγω "κύριος" να δώσει τέτοια στοιχεία. Κρύβεται πίσω από την ανωνυμία που του προσφέρει το blog.

      Διαγραφή
    4. Πάλι καλά που μυγιάστηκες αρχιτενεκέ, που όλες οι κουβέντες σου είναι για να αυτόπροβάλεις το μηδέν σου. Ήμουνα σίγουρος πως θα τσιμπήσεις αφού ξέρεις πως και ψευτοσυνδικαλιστής είσαι και ψευτοπαράγοντας. Συ Είπας!!! Αν κατάλαβες καλά επειδή δεν ξέρεις να το Ράβεις δημιουργείς τα προβλήματα και στον εαυτό σου. Αντί να απαντήσεις στην Ioanna στην ουσία αυτού που ρώτηςε άρχισες τη γνώριμη φανφάρα αυτοπροβολής. Θα μου πεις, είχες υποχρέωση να απαντήσεις;; Φυσικά όχι. Κανένας δε σε ρώτησε όμως για το που σπαταλάς τη ώρα σου ούτε για το πρόγραμμα σου αργόσχολε ψευτοσυνδικαλιστή. Εγώ πάλι ως απλός αλλά διαβασμένος παραγωγός της έδωσα δυο απλά μεγέθη για τα φωτοβολταϊκά του νέου νόμου ώστε καταλάβει η γυναίκα τι πάιζει. Ούτε που το διάβασα προέβαλα, ούτε ποιος με διαφώτισε, ούτε άλλες προπαγάνδες της δεκάρας.

      Διαγραφή
    5. Εσύ έχεις όμως φαίνεται πρόβλημα...
      οι άλλοι ολοι βλέπουμε. ...!!

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. H κυρία Ιωάννα απευθύνθηκε σε εμένα προσωπικά, και ως συνήθως πετάχτηκες εκεί που δεν σε σπέρνουν. Πέταξες τη γνωστή λάσπη ανώνυμα......Σε προκαλώ να το κάνεις επώνυμα, να δώσεις και το Α.Φ.Μ. σου όπως έχω κάνει εγώ...Δεν πρόκειται ποτέ να το κάνεις.
      Όταν παραγωγός κάνει ένα ερώτημα, αλλά καταλαβαίνεις πως δεν γνωρίζει βασικά στοιχεία, το να δώσεις μια απάντηση σαν την δική σου μπορεί να τον μπερδέψει περισσότερο. Δεν είναι μόνο η εγγυημένη τιμή, αν σκέπτεται για μονάδα άνω των 500kw.p. Γι αυτό και πρότεινα να συμβουλευτεί παράγοντες της αγοράς χωρίς όμως να κατονομάζω.
      Τώρα όσο για την ενεργή συμμετοχή που είχατε στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, δεν χρειάζεται να το σχολιάσω.
      Η πρόταση για το πλαφόν στην παραγωγή και το "χτύπημα" στα tracker πάντως δικό μου δεν ήταν. Ούτε των υπολοίπων συλλόγων της χώρας που είμαστε σε διαρκή επαφή. Ξέρεις αυτήν που έσπρωχνε και η γνωστή ιστοσελίδα που έχετε μεγάλες αγάπες.
      Πιστεύω ακράδαντα πως ο κλάδος πρέπει να ενωθεί. Αυτός ήταν και ο σκοπός της συνάντησης στην Θεσσαλονίκη. Παραβρέθηκαν όλοι οι σύλλογοι της χώρας εκτός από τον σύλλογο σου, παρότι προσκλήθηκε. Προφανώς και σε ενοχλεί, γι αυτό και η γνωστή λάσπη.
      Στην ΡΑΕ 2 φορές έχουμε πάει όλοι μαζί, εκτός φυσικά από τον σύλλογο σου.
      Σήμερα στο υπουργείο το ίδιο. (Σ.Α.Φ.Η., Ε.Σ.Α.Φ., Π.Ο.Σ.Π.Η.Ε.Φ., Θ.Ε.Σ.Ι.Φ., Π.Σ.Α.Φ., Ε.Π.Η.Ε.)
      Θα μπορούσατε κάλλιστα να στηρίξετε την κίνηση αυτή, αλλά δυστυχώς κάποιος από εσάς θέλει να είναι βασιλικότερος του βασιλέως και αν δεν είναι, απλά δεν συμμετέχει.

      Διαγραφή
    8. Συνεχίζεις και πατάς μπανανόφλουδες. Εγώ μίλησα για σοβαρούς συνδέσμους και εσύ (που προφανώς εξαιρείς τον σύλλογο σου από αυτούς... γιατί άραγε;;) εσπευσες να αυτοκαρφωθείς ως ψεύτοσύλλογος. Μόνος σου το έκανες!!! Τώρα όσο για την επιλογή μου να ανήκω στον ΣΠΕΦ, θα μου επιτρέψεις να μην τρώω τις τρίχες σου. Ο ΣΠΕΦ είναι εκεί κάθε μέρα για τον κλάδο (χωρίς αυτοπροβολές) όταν εσύ μετράς ψεύτοσυναντήσεις στη χάσει και στη φέξει με κουστωδία λίγων ασχέτων μαζί ίσα για πολιτικό καφεδάκι. Ζεις από τη διχόνοια γιαυτό και μας λες πως δήθεν εςύ έγραψες το μνημόνιο και γλύτωςαμε το πλαφόν... Ποςο γελοίος είςαι ρε... Ας μην ήταν το εναρμονιςμένο IRR που φρόντιςε ο ΣΠΕΦ να υπάρχει για όλες τις ΑΠΕ και οτι το πλαφόν έπιανε και τους αιολικούς και θα σουλεγα εγώ που θαςουνα τώρα καραγκιοζάκο!! Να σου πω μάλιστα για να μαθαίνεις πως υιοθετείται και πάλι λύση που πρότεινε ο ΣΠΕΦ για τον λογαριασμό, σύμφωνα με ενημέρωςη που λάβαμε πριν λίγες μέρες αλλά διαβαςαμε και στα ΜΜΕ, το περασμένο Μάρτιο για τον υπολογισμό της ΟΤΣ χωρίς ΑΠΕ και την δημιουργία νεας συνιστώσας εσόδων στο λογαριασμό με βάση τη διαφορά της από την κανονική. Η πρόταση ΣΠΕΦ το Μάρτιο έπαιζε καιρό στο Energypress και αλλού. Τώρα εσύ αμα θες να λες τα ίδια και τα ίδια λέγε τα... Ουσία δεν έχεις. Προπαγάνδα κάνεις σε ένα ασκερι ελάχιςτων ανθρώπων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού και που δεν διαβάζει τίποτα άλλο από μπλογκ.

      Διαγραφή

  109. ΔΕΗ: οι ΑΠΕ συρρικνώνουν τη λιγνιτική παραγωγή – «Δεν πληρώνει» το έλλειμμα





    Αναφορικά με δημοσιεύματα με τα οποία στο επικείμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τις ΑΠΕ πρόκειται να περιληφθεί διάταξη με την οποία θα προβλέπεται ότι το έλλειμμα του ΕΤΜΕΑΡ θα το επωμίζονται οι προμηθευτές, δηλαδή κατά κύριο λόγο η ΔΕΗ, κύκλοι της Επιχείρησης παρατηρούν τα εξής:

    «Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι ειδικότερα στο περιβάλλον που διαμορφώνεται με τις πρόσφατες ρυθμίσεις και τις οικονομικές πιέσεις που θα δεχθεί η ΔΕΗ εξαιτίας των ΝΟΜΕ, των ΑΔΙ κλπ, θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση της Επιχείρησης με πενταψήφια ή εξαψηφια ποσά εκατομμυρίων. Γιατί βέβαια, στις σημερινές συνθήκες, τυχόν μετακύλιση του κόστους αυτού από τη ΔΕΗ στους καταναλωτές είναι αδιανόητη.





    Πιστεύουμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όχι μόνο γιατί στο αρχικό σχέδιο νόμου που είχε τεθεί σε διαβούλευση, δεν υπήρχε παρόμοια διάταξη, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι ο σημερινός νομοθέτης δεν ακολουθεί τη γνωστή, πάγια πεπατημένη «όλα τα βάρη και τα προβλήματα της αγοράς ΗΕ τα φορτώνουμε στο γνωστό υποζύγιο, τη ΔΕΗ».

    Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε κάθε καλόπιστο παράγοντα της αγοράς ότι η περιβόητη μείωση της οριακής τιμής συνεπεία και των ΑΠΕ, πράγμα το οποίο αποτελεί την αιτιολογική βάση της υποτιθέμενης ρύθμισης σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει πλήξει καίρια τη λιγνιτική παραγωγή, με τεράστιες επιπτώσεις για τη ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Πότε θα είναι η επόμενη εντολή πληρωμής γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει γιατί μέχρι Παρασκευή έχουμε πολλά να πληρώσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Δεδομένου του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζουμε εν όψη των υποχρεώσεων μας για το τέλος του μήνα και σε σχέση με το γενικότερο όφελος στην αγορά υποχρεούνται να πραγματοποιήσουν έγκαιρα τις πληρωμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Φεβρουαρίου 2016
    27.07.2016
    Συνεχίζεται, με νέες εντολές προς τις τράπεζες, η εξόφληση των τιμολογίων παραγωγής Φεβρουαρίου 2016. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 1.510 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 4.324,81€ (64% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Φεβρουάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ