Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η γερμανικη Solon δηλώνει αδυναμία να πληρώσει τα χρέη της

Σύμφωνα με τo bloomberg η εταιρία Solon SE (SOO1) αφού εγινε η πρώτη εταιρία φωτοβολταικών της Γερμανίας που δε μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και ζητά νομική προστασία για να συνεχίσει και να αναδομήσει τον τρόπο λειτουργίας της.

Η εταιρία Solon TO 1998 ήταν η πρώτη  εμπορική εταιρία φωτοβολταικών στο χρηματιστήριο της Γερμανίας, και η μετοχή της έπεσε 46% σε 50.2 ευρώ. Η εταιρία που εχει την έδρα της στο Βερολίνο κατέθεσε τα χαρτιά για
αδυναμία πληρωμής χρεών αφού απέτυχε να βρεί μια φιλική λύση συμβιβασμού με τις τράπεζες και τους επενδυτές.

Η εταιρία επιδίωξε να μειώσει τα κόστη της και να παρατείνει την αποπληρωμή δανείου 275 εκ ευρώ απο την Deutsche Bank και αλλες 7 τράπεζες.

Οι παραγωγικές φωτοβολταικές εταιρίες συμπεριλαμβανομένων της QCells SE και της Solarworld  "τρεκλίζουν" από τον ανταγωνισμό καθώς οι κινέζικες εταιρίες εχουν ριξει τις τιμές χαμηλά.


"Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν η Solon παραμείνει η μόνη ευρωπαική επιχείρηση που παλεύει" καθώς οι χαμηλές τιμές και τα υψηλά αποθέμετα θα πιέσουν περαιτέρω τα περιθώρια κέρδους του χρονου είπε αναλυτής του issupli.
 Προς το παρον η εταιρία προσπαθεί μέσα από την αίτηση περι χρεωκοπίας να βρεί τρόπους να επιβιώσει. Πιστεύουν οτι η εταιρία μετά το 2014 θα ειναι ικανή να καλύψει τις χρηματικοοικονομικές ανάγκες της.

Πηγη bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ