Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Επιβεβαιώνεται η πτώση στις τιμές Φωτοβολταικών πανελ το 2012

Mετά και την πρώτη ανάρτηση περι πτώσης τιμών εχουμε και δεύτερη πηγή που αναφέρεται για τις τιμές το 2012. Πιό συγκεκριμένα ο αναλυτής του Isuppli Henning Wicht προβλέπει οτι η χαμηλή ζήτηση για φωτοβολταικά στην Ευρώπη θα οδηγήσει
σε περαιτέρω "μαχες τιμών" μεσα στο 2012.


Tα περιθώρια κέρδους θα μειωθούν και άλλο σε όλο το μήκος της αλυσίδας των προμηθευτών. Τα waffers, η σιλικόνη είναι σε πτώση αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσουν να πέφτουν. Η παγκόσμια ζήτηση είναι πιθανόν να αυξηθεί τον Απρίλιο του 2012 λογω της Ευρώπης και των φωτοβολταικών προγραμμάτων στην Κίνα. Άν υπάρξει θετική αντίδραση στις χαμηλές τιμές του 2012 τότε θα οδηγηθούμε, συμφωνα παντα με τον Wicht σε ενα πιο "υγιές επιχειρησιακό " περιβάλλον στο τέλος τους δεύτερου εξαμήνου του 2012 .

Ο μεσος ορο τιμής των φωτοβολταικών πανελ αναμένεται  να πέσει στα 0.65 ευρώ τον Μάρτιο του 2012. Αντίστοιχα για  τα μεγάλα φωτοβολταικά συστήματα  αναμένεται να πέσουν γύρω στα 1.6euro/watt στο 3 τρίμηνο και στο 1,5euro/watt στο τεταρτο τρίμηνο και στα 1,8ευρώ/watt για τα μικρότερα συστήματα στις στέγες.


πηγη en.solarf.net

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης των τιμών των πανελ πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ