Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Φωτοβολταπατημένοι της KLT

Eπιστολή απο:

Είμαστε αντισυμβαλλόμενοι της εταιρίας « Κλιμαλεβητεχνική klt Ανώνυμη Εταιρία » που εδρεύει στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης και η οποία έχει ως αντικείμενο πέραν των άλλων, την εμπορία, εγκατάσταση και κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απόφωτοβολταϊκούς σταθμούς, ενώ εδώ και 18 χρόνια υπήρξε μία από τις πιο οικονομικά εύρωστες και γνωστές εταιρίες στην Ελλάδα στον κλάδο της θέρμανσης – φυσικού αερίου – κλιματισμού. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ιδιώτες ή συστήσαμε προσωπικές εταιρίες με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα και υπογράψαμε συμφωνίες παροχής έργου, με την εταιρία, στα έτη 2010 και 2011.
Ειδικότερα: Η υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών με την εταιρία της κλιμαλεβητεχνικής
σήμαινε ουσιαστικά αποδοχή από τη μεριά μας, του περιεχομένου μίας έντυπης και προδιατυπωμένης σύμβασης και των όρων αυτής. Η διαπραγματευτική ικανότητα μας, απέναντι στην παραπάνω εταιρία που ενέπνεε εμπιστοσύνη και διαφημιζόταν ως ιδιαίτερα έμπειρη στον χώρο των φωτοβολταϊκών έργων – ήταν δυσανάλογα σε βάρος μας ελάχιστη σε σχέση με εκείνη της κλιμαλεβητεχνικής. Ένας εκ των κρισιμότερων όρων ήταν η έκδοση από τη μεριά εκάστου εξ’ ημών μεταχρονολογημένων επιταγών σε διαταγή της εταιρίας και πρώιμη παράδοση αυτών στην τελευταία ως εγγύηση καλής εκτέλεσης της σύμβασης. Η παράδοση των επιταγών αυτών, από τη μεριά μας, δηλαδή, εκτελούνταν τη στιγμή υπογραφής του επίμαχου συμφωνητικού παροχής του έργου και δεν αποτελούσε σε καμία των περιπτώσεων, εξόφληση της εργολαβικής αμοιβής. Άπαντες οι αντισυμβαλλόμενοι συμφωνήσαμε ότι η εργολαβική αμοιβή θα παραδιδόταν μετά την ολοκλήρωση του έργου και πως τούτο θα διενεργούταν από τις τράπεζες οι οποίες θα χρηματοδοτούσαν προς όφελος μας, τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου.
Ο βασικός ως άνω όρος παράδοσης των επιταγών μας στην εταιρία κλιμαλεβητεχνική ήταν λοιπόν και ο ακρογωνιαίος λίθος της τακτικής εταιρίας να αποκτά εύκολα και γρήγορα χρήματα κεφάλαιο κίνησης και να χρηματοδοτείται από τις συνεργάτισσές αυτής, τραπεζικές εταιρίες, χωρίς καν να προβεί σε καμία πραγματική εργασία. Εξηγούμαστε: Η παράδοση επιταγών από τη μεριά μας διενεργούταν κατά τη στιγμή της υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού, βάσει του οποίου και σύμφωνα με ρητό όρο αυτού, οι εργασίες κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου θα ολοκληρώνονταν 60 τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες μετά την σύναψη αυτού. Παρ΄όλα τα προλεχθέντα και ενώ η εταιρία κλιμαλεβητεχνική δεν απέδειξε καμία πρόθεση να εκτελέσει τα έργα που κλήθηκε να αναλάβει για λογαριασμό μας – και ενώ προκλητικά μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας δεν προσήλθε καν στο χώρο όπου θα κατασκευαζόταν το έργο του φωτοβολταϊκού πάρκου και δεν προέβη σε καμία έναρξη εργασιών – η τελευταία φρόντισε να παραδώσει τις επιταγές έκδοσης μας, προς ενεχύραση στις τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόταν λίγες μόλις ημέρες μετά την υπογραφή του συμφωνητικού και με τον τούτο τον τρόπο εξακολουθούσε να χρηματοδοτείται από εκείνες.
Εν τέλει λοιπόν και ενώ έκαστος εξ΄ημών απαιτούσαμε και μάλιστα καταλήξαμε να παρακαλούμε την εταιρία κλιμαλεβητεχνική να πράξει το έργο που υποχρεώθηκε να αναλάβει, η ίδια απέδειξε πλήρη αδιαφορία να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και συνεχώς υποσχόταν πως θα ολοκλήρωνε το έργο σε σύντομο χρόνο, αμέσως μόλις ξεπερνούσε, όπως τόνιζε, κάποια προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε. 
Μετά από ασταμάτητες αναβολές χρόνου τις οποίες χορηγούσαμε στην ίδια προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο μας και να παραλάβουμε πίσω τις επιταγές που εκδώσαμε και να χρηματοδοτηθεί το έργο μας από τις τράπεζες από τις οποίες λάβαμε προέγκριση δανείου και έτσι να αποδεσμευτούμε από την αγωνία και ανησυχία που μας κατέβαλε, γεννήθηκαν υποψίες σε εμάς πως η εταιρία δε λειτουργούσε πράγματι και πως ήταν άδικος κόπος να αναμένουμε άλλο. Κάποιοι από εμάς μάλιστα καταλήξαμε να δώσουμε στην εταιρία πίστωση χρόνου για να εκτελέσει το έργο μας, του φωτοβολταϊκού πάρκου εδώ και δύο χρόνια περίπου.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, αναγκαστήκαμε πλέον, έκαστος εξ΄ημών να ζητήσουμε από την εταιρία να επιστρέψει σε εμάς τις επιταγές μας και κατόπιν εορτής ενημερωθήκαμε από την ίδια, δυσβάσταχτα έκπληκτοι, ότι αυτές είχαν μεταβιβαστεί σε τράπεζες ως αξία λόγω ενεχύρου – και κάποιες επιταγές οφείλουμε να τονίσουμε παρεδόθησαν και σε ιδιώτες – και πως η ίδια δε διέθετε χρήματα για τις ξαναποκτήσει και να μας τις παραδώσει. Επομένως, προσφύγαμε σε εξώδικο υπαναχώρηση από τη σύμβαση, ανάκληση των επιταγών μας και ζητήσαμε από τα αρμόδια δικαστήρια να απαγορευτεί με δικαστική απόφαση, η εμφάνιση των επιταγών μας προς πληρωμή και να λάβουμε τη δικαστική μεσεγγύηση αυτών. Κάποιοι από εμάς δικαιωθήκαμε προσωρινά και δικαστικά ( χωρίς μέχρι στιγμής, κάποια δικαστική υπόθεση, από όσο γνωρίζουμε, να περαιωθεί οριστικά ) άλλοι αντιμετωπίζουμε την απόρριψη των δικαστικών αιτήσεων μας και την επερχόμενη σφράγιση των επιταγών μας, κάποιοι επιπλέον, δε διαθέτουμε καθόλου χρήματα για να προβούμε σε δικαστικά έξοδα.
Σίγουρο είναι πλέον, πως όλοι από εμάς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον άμεσο κίνδυνο να εμφανιστούν οι επιταγές μας από τις τράπεζες που χρηματοδοτούσαν την εταιρία κλιμαλεβητεχνική προς πληρωμή, να σφραγιστούν, να μη λάβουμε ουδέποτε στο μέλλον δάνειο και για κανέναν σκοπό, να εκποιηθεί άδικα η περιουσία μας και να απειληθεί η επιβίωση μας. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το έργο της φωτοβολταϊκής μονάδας δεν εκτελέστηκε σε κανέναν από εμάς και φυσικά δε χρηματοδοτήθηκε από τις τράπεζες που ανέλαβαν να εκταμιεύσουν το δανειακό ποσό αμέσως μόλις η μονάδα μας λειτουργούσε. Βρισκόμαστε στο έλεος της προσωπικής, οικογενειακής και οικονομικής καταστροφής μας και πλέον ως ομοιοπαθούντες προβαίνουμε σε συνεχείς προσπάθειες να γνωρίσουμε όλα τα πρόσωπα – θύματα της παρούσας υπόθεσης και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε και έχουμε την άμεση ανάγκη της πολιτικής σας παρέμβασης – με όποιο τρόπο κρίνετε εφικτό – και προς επίλυση του τεράστιου προβλήματος μας να εκποιηθεί άδικα η περιουσία μας και να προσβληθεί αναπάντεχα η προσωπικότητα μας, σε όλες τις εκφάνσεις, κυρίως η αξιοπρέπεια, η τιμή και η ψυχική υγεία ημών και των οικογενειών μας. Για άλλη μία φορά, οφείλουμε να τονίσουμε πως δεν οφείλουμε χρήματα στην εταιρία κλιμαλεβητεχνική και ούτε φυσικά στις συνεργάτισσες τράπεζες αυτής, παρ΄όλα αυτά συνεχώς ικετεύουμε για την μη εμφάνιση των επιταγών μας.
Με τιμή,

3 σχόλια:

  1. Και τι θα γίνει τώρα με της επιταγές θα βγουν όλες η περιούσιες στο πλειστηριασμό? επειδη κάνανε απατή η τράπεζες και η ΚΛΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Diladi oloi aytoi pesan thimata apatis? Enas den katalave ti paizete? Mipws eixate kai eseis na pernete apo tin oli ypothesi? giati kopsate epitages kai den dialeksate tin odo pou pernoume oloi oi alloi, kai ennow meso trapezis! Kapou tin exete kai eseis leromeni thn folia sas den mporei, oloi toso aviasta na kopsate epitages!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα κάποιοι έπεσαν θύματα απάτης. Όμως οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να δείξουν ίδια κεφάλαια. Η κλτ είχε πλαφόν στις τράπεζες και έκανε προείσπραξη επιταγών από παλιά, λόγω του ότι είχε για δεκαετίες εμπορική δραστηριότητα με καλούς τζίρους. Έτσι λοιπόν, όταν δεν είχε κάποιος τα χρήματα, του ζητούσε επιταγές. Σε πολλές περιπτώσεις ζητούσε μακρινές επιταγές για όλο το ποσό για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αγορά του εξοπλισμού μέσα από το πλαφόν της, και να μπορεί να κινηθεί πριν βγει η εκταμίευση. Το επιχείρημα ήταν ξεκάθαρο: για να φέρει γρήγορα τα εμπορεύματα, έπαιρνε επιταγές π.χ. 6 μηνών ενώ η σύμβαση για το έργο ήταν 2-3 μήνες. Έγραφε επίσης στο συμφωνητικό πως αν για κάποιο λόγο λήξουν οι επιταγές πριν την εκταμίευση, θα τις επέστρεφε προς αντικατάσταση με άλλες. Και όλα αυτά είναι μόνο ένα μέρος της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ