Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η πίεση ...για αποπληρωμη των δανείων

Σύμφωνα με το Digitimes Research οι εταιρίες φωτοβολταικών ανησυχούν για την ικανότητα τους να αποπληρώσουν τα δάνεια που εχουν παρει. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, πολλές εταιρίες καταγράφουν ζημίες και είναι μπροστά
στο ενδεχόμενο της χρεωκοπίας. Πολλές εταιρίες εχουν χρεωκοπήσει κυρίως στην Αμερική και πολλές ομως Κινέζικες μικρές και μεσαίου μεγέθους εταιρίες αλλα και μεγάλες Ευρωπαικές (π.χ. Rec, Solar world, Conergy, Q-Cells) εχουν πάρει προσωρινά ή και μόνιμα μέτρα μείωσης της παραγωγής ή ακόμα εχουν κλείσει και ολοκληρα εργοστάσια.

Εχουν υπάρξει φήμες, ακόμα και οτι μια μεγάλη Κινέζικη εταιρία αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστού (μαλλον για τη Suntech λεει εδω).
Η Ευρωπαική κρίση χρέους έχει κάνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να γίνουν πιο συντηρητικά στον να δίνουν χρηματοδότηση στις φωτοβολταικές εταιρίες. Πολλές εταιρίες φωτοβολταικών είχαν πάρει δάνεια για να επεκτείνουν την παραγωγή τους με αποτέλεσμα ο δείκτης χρεους/κεφαλαιων (dept to asset ratio) να είναι αρκετά υψηλός. Η πίεση να ξεπληρώσουν τώρα τα χρέη τους εχει αναγκάσει πολλές εταιρίες φωτοβολταικών να αδειάσουν τις αποθήκες τους και να πωλούν τα αποθέματα τους ώστε να συγκεντρώσουν τα χρήματα αυτά.

Σύμφωνα με το Digitimes Researach , κατα τη διάρκεια της χαμηλής ζήτησης του 2011, ο δείκτης αυτός συνέχιζε να αυξάνει ενώ τα έσοδα σε ζεστό χρήμα συνέχιζαν να μειώνονται. Αυτό πολύ πιθανον θα αποτελέσει πρόβλημα για τις εταιρίες όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη ικανότητα τους να ξεπληρώσουν τα δάνεια.

Πηγη Digitimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ