Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Φούσκα η αγορά των φωτοβολταικων;

Φφσσσσσςςςςς
 Το παράλληλο σύμπαν της ενέργειας γνωστό και ως ανανεώσιμες πηγές οπου εχουν επενδυθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ετοιμο να καταρεύσει.

Εκωφαντικοί θόρυβοι ξεφουσκώματος ακούγονται το τελευταίο διάστημα και μοιάζει σαν τη φούσκα των dot-com πριν απο καμμια δεκαετία. Τα τελευταία νέα για την Γερμανική εταιρία
solon υποδηλώνουν οτι ο γίγαντας εσκασε! Και φαίνεται οτι η αγορά των φωτοβολαικών χανει σιγα σιγα την υποστήριξη του παρελθόντος τόσο πολιτική οσο και τραπεζική.


Η Deutsche Bank που τα τελευταία χρόνια είχε προωθήσει την πρασινη ενέργεια τρελά, και ειχε κανει και καμπανια ώστε οι κυβερνήσεις να δώσουν κινητρα μεσω των υψηλών ταριφων, αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την εταιρία solon στην αποπληρωμή δανείου των 375 εκ δολλαρίων που ειχε παρει.

Σήμερα, ειναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσεις ολες τις εταιρίες που εχουν προβλήματα ή είναι κοντα στη χρεωκοπία και οι οποιες δεν θα υφίστανται αν δεν υποστηρίζονταν απο το φορολογικό σύστημα. Προς το παρον η Αμερική εχει ξοδέψει για τις απε 9.6 δισ, που το περιοδικό times ανέφερε οτι ειναι 3 φορές περισσότερο απ'οτι ανέμενε το κονγκρέσο.

Οι επιδοτούμενες εταιρίες σην Αμερική εχουν τα συνήθη επιχειρήματα οτι δημιουργούν νεες θέσεις εργασία και πρασινη καθαρή ενέργεια. Ερευνες ομως δείχνουν οτι οι επιδοτήσεις στις εταιρίες και οι φόροι καταστρέφουν ισο αριθμό θέσεων εργασίας!



Financial Post by Terence Corcoran

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ