Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Νικη για solar world - Hττα για καταναλωτες

H διεθνής επιτροπή ανταγωνισμού της Αμερικής αποφανθηκε εχθες οτι οι εμπορικές πρακτικές πώλησης φωτοβολταικών πανελ των κινεζικων εταιριών σε χαμηλές τιμές ήταν άδικες και εις βάρος των Αμερικανικων εταιριών. Αυτό εχει κοστίσει 2000 θέσεις εργασίας Αμερική.
Και οι 6 ψήφοι ήταν...
θετικοί οτι υπήρξε ζημία στην βιομηχανία. Οπως λεει εκπρόσωπος της solarworld  "αυτό είναι το πρώτο θετικό βημα για να επενέλθει ενας βιώσιμος διεθνής ανταγωνισμός στην φωτοβολταική αγορά".

Τι σημαινει αυτο; οτι ανοίγει ο δρομος για τα επομενα βήματα της επιτροπής που μπορεί να εχει ώς αποτέλεσμα να υπαρξουν προστιμα και  πιθανόν εξτρα φοροι για τα κινέζικα προιόντα απο τον Ιανουαριο του 2012. Πηγές λενε οτι αυτο μπορεί να καθυστερήσει για πιο μετα.
Οπως λενε οι nytimes.com οι αυξήσεις μπορεί να ειναι απο 50-250% ώστε να φτάσουν τις τιμές των Αμερικάνικων προιόντων! (Να χαρώ εγώ ελευθερο εμπόριο!!)
Ετσι λοιπον θα ακριβύνουν τα κινέζικα φωτοβολταικα πανελ σε Αμερική.


Ετσι θα γινουν ανταγωνιστικοί! Και μονο στα φωτοβολταικά τους πείραξε! Δεν βλεπουν οτι οι Κινέζοι είναι οι κυρίαρχοι στην παραγωγή παγκοσμίως σε ολους σχεδόν τους τομείς! Και πιστεύουν οτι με αυτές τις τιμές τα Αμερικάνικα θα αυξήσουν την Ζήτηση!

Περαστικά μας . Σε λίγο κοντά σας,  και στην Ευρώπη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ