Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Οχι στο υψηλο τελος ΑΠΕ για τους καταναλωτές



Πρασινη αναπτυξη και
πρασινα, ροζ, μοβ αλογα
Πρασινη ανάπτυξη
Χρόνια τώρα μας βομβαρδίζουν με την ανάγκη να μειώσουμε τις εκπομπές του CO2 για να ελλατωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όπως αναφερει η epia (European phοtovoltaic Industry association) η Ευρωπαική ένωση από το 2007 εχει δεσμευθεί να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια οικονομία που δεν θα εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα αλλα θα είναι
αποτελεσματική στην παραγωγή ενέργειας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι ανανεώσιμες πηγές, αναφέρει, αναμένεται να είναι η οικονιμκότερη επιλογή μεσο-μακροπρόθεσμα.  


Το πρωτόκολλο του Κυοτο
Το πρωτόκολλο του Κυοτο υποχρεώνει τις χώρες της Ευρωπαικής ένωση για μείωση 8% των εκπομπών για την περίοδο 2008-2012, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 και 20% μείωση έως το 2020. Οι χώρες που δεν εχουν υπογραψει το Κυότο είναι Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Κινα και πρόσφατα ο Καναδάς που αποχώρησε.


Το σύστημα της Ταρίφας
Οι τιμή που αγοράζει η ΔΕΗ το ρεύμα από τον παραγωγό είναι η λεγόμενη Ταρίφα (Feed in Tarrif). H ταρίφα αυτή την πληρώνει ο κάθε καταναλωτής στο λογαριασμό της δεη, ως τέλος απε. Προτείνετε από την epia ως η πιο ασφαλής μεθοδος , αφού δεν υπαρχει θεωρετικά περίπτωση να τελειώσουν τα χρήματα όπως θα ήταν η περίπτωση αν τα χρηματοδοτούσε η κυβέρνηση. 
Θεωρείτε δε, η ταρίφα, το πιο αποτελεσματικό κίνητρο αφενός γιατί ενισχύει την αύξηση του αριθμού εγκαταστάσεων, αφετέρου γιατί γίνονται εγκατάστασεις υψηλής ποιότητας και απόδοσης φωτοβολταικών συστημάτων (η ταρίφα είναι ανα παραγώμενη κιλοβατώρα).

Το τελος ΑΠΕ
Και έτσι έρχεται το τέλος απε και η στήριξη του συστήματος της ταρίφας. Η αύξηση στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε θα είναι 300%! Από του σε 25 ευρώ το χρόνο παρακαλώ!



Οι άλλες χώρες
Από λιγο ψάξιμο στο ιντερνετ στην Αγγλια το κόστος τέλους απε για το 2010 ήταν λιγότερο από 1p το μήνα ή 0,08% ενός λογαριασμού, πηγές δε αναφέρουν οτι αναμένεται να φτάσει τις 3,6 λίρες ετησίως.
Στη Γερμανία που ήταν για το 2010 η πρώτη παγκοσμίως χώρα με τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις το κόστος για ενα τυπικό νοικοκυριό ήταν 1,01ευρώ τον μήνα!

 Πως δηλαδή η Γερμανία μπορεί και επιδοτεί τοσα Giga εγκαταστάσεις με μολις 1 ευρώ το μήνα, και εμείς δεν μπορούμε; 
Μα είστε καλά;  Ενοχοποιείτε τα φωτοβολταικα για τη δική σας αδυναμία να βάλετε τα πραγματα κατω και να δείτε ποσο κανει ενα και ενα;
Θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα αρχίσει να χτυπάει το φωτοβολταικά με τις πέτρες!  Δεν θα μείνει κελί για κελί ορθιο! Χτυπάνε τον κόσμο, μας χτυπάνε, με αυξήσεις και χαράτσια από παντού! Σαν να μην υπαρχει πολιτική σκεψη και στρατηγική παρα μονο το βαρατε τους και ας κλαίνε. Kαι οπως παει δηλαδη, να υποθεσω οτι τα σχεδια για το 2014 ειναι με υψηλότερους στόχους!

Και να μην αναφερθώ σε οσα κατα καιρούς εχουν αναφερθεί και καταγγελθεί απο σπεφ και για το υψος των προστίμων που αν δεν πιασουμε τους στοχους απε θα πεσουν.

Πράσινη ανάπτυξη και πρασινα άλογα.

Καλα εκανε ο Καναδάς και έφυγε από το κυότο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ