Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εταιρια Λαικής βασης για ΑΠΕ στην Κρήτη




Σχέδιο-βόμβα για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνει την ίδρυση εταιρίας λαϊκής βάσης με τη συμμετοχή της Πγκρήτιας Τράπεζας και της ΔΕΗ  ετοιμάζει να καταθέσει ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ.Αρναουτάκης, όπως προανήγγειλε κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης για τον στρατηγικό σχεδιασμό του νησιού τα επόμενα χρόνια.


Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, ο Στ.Αρναουτάκης προανήγγειλε πολιτικές πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κρήτης με πρώτη τη δημιουργία μιας εταιρείας λαϊκής βάσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

«Θα καταθέσουμε πρόταση για να αποβούν οι ανανέωσιμες πηγές ενέργειας υπέρ των πολιτών και όχι υπέρ κάποιου επιχειρηματία» απάντησε ο περιφερειάρχης σε όσους από την επιτροπή διαβούλευσης έθεταν θέμα για τον έλεγχο των ΑΠΕ και πώς θα γίνει ένας σχεδιασμός για να μη γεμίσει η Κρήτη ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά καταστρέφοντας το φυσικό τοπίο.

Ο περιφερειάρχης μάλιστα προανήγγειλε αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τον ορυκτό πλούτο και τους υδρογονάθρακες της Κρήτης λέγοντας ότι «δεν θα γίνει τίποτα στην Κρήτη ερήμην του λαού της και η Κρήτη θα έχει το μερίδιό της. Εμείς θα έχουμε λόγο και ρόλο σε όλα αυτά» ενώ αναφέρθηκε με θετικά λόγια στον κ.Μανιάτη και την έρευνα που θα ξεκινήσει για τους υδρογονάθρακες νοτίως του νησιού.

Ειδικά για τις ΑΠΕ ο κ.Αρναουτάκης όταν ερωτήθηκε επιβεβαίωσε τα όσα είπε και δημόσια στην επιτροπή επισημαίνοντας ότι είναι σε επαφή με την Παγκρήτια Τράπεζα και τη ΔΕΗ έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να αξιοποιήσει η ίδια η Κρήτη τις δυνατότητες που προσφέρουν οι πηγές ενέργειας είτε αυτή είναι αιολική, είτε ηλιοθερμική κλπ.

«Θα μπορούσε να είναι μια εταιρεία λαϊκής βάσης που θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι πολίτες» τόνισε ο κ.Αρναουτάκης και είπε ότι με το νέο έτος θα παρουσιαστεί αυτή η πρόταση.

"Για μας προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και οι ΑΠΕ", τόνισε ο κ.Αρναουτάκης.

(πηγη energypress.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ