Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Δανεια απο Αγροτική με το σταγονόμετρο


Σε πώληση όλων των συμμετοχών της στο χρηματοοικονομικό τομέα καθώς και των συμμετοχών της σε βιομηχανίες πρέπει να προβεί η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ως την 30η Ιουνίου 2012, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου που βρίσκεται σε..εξέλιξη, η ΑΤΕ θα πρέπει να έχει προβεί, βάσει δεσμευτικών συμβάσεων αγοραπωλησίας, σε εκποίηση των ακόλουθων συμμετοχών της:  α) Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε., β) Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών Α.Ε., γ) ΣΕΚΑΠ Α.Ε., και δ) Δωδώνη Α.Ε, ε) ΑΙΚΒanca Serbia, στ) ΑΤΕbank Romania, ζ) First Business Bank καθως και  α) Ελληνικά Πετρέλαια, β) Ελληνικά Χρηματιστήρια, γ) Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), δ) Folli Follie, ε) Τράπεζα Πειραιώς, στ) Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ), και ζ) Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ).

Σε περίπτωση που η Τράπεζα δεν προβεί σε σύναψη δεσμευτικών συμφωνιών αγοραπωλησίας έως τις 30 Ιουνίου 2012 για οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιχειρήσεις, θα πρέπει να δώσει στον Εντολοδόχο Αποεπένδυσης αποκλειστική εντολή την 1η Ιουλίου 2012 να προβεί σε πώληση των συμμετοχών, ώστε να ολοκληρωθεί η εκποίηση τους μέχρι το τέλος της περιόδου αναδιάρθρωσης.

Μαχαίρι σε δάνεια, ενεργητικό και κόστη Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προβλέπει μείωση ενεργητικού της Τράπεζας εντός του 2012 έναντι του 2009 κατά 27,%. Σε απόλυτα μεγέθη το σύνολο του ενεργητικού της ΑΤΕ ανήλθε την 31.12.2009 σε 32,78 δισ. ευρώ, έπεσε στα 31,22 δις ευρώ στο τέλος του 2010 και δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 26,74 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους. Στο τέλος του 2012 θα πρέπει να υποχωρήσει στα 24,3 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η μείωση μέχρι 31.12.2013 του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων της Τράπεζας τουλάχιστον κατά 13% και του δανείου χαρτοφυλακίου προς το δημόσιο τομέα τουλάχιστον κατά 28,6%. Σε απόλυτα μεγέθη το σύνολο των δανείων προς το δημόσιο από 5,87 δισ. ευρώ στις 31.12.2009, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 4.77 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους και τα 4,25 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012.

Περαιτέρω, η χορήγηση νέων δανείων θα γίνεται με τις συνήθεις προϋποθέσεις αξιολόγησης και όρους αγοράς. Σε σχέση με νέα δάνεια προς το δημόσιο τομέα και ιδιωτικές επιχειρήσεις ποσού άνω των 50 εκατ. ευρώ, η ΑΤΕ θα επιτρέπεται να συμμετέχει μόνο σε κοινοπρακτικά ή ομολογιακά δάνεια μαζί με ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αναφορικά με τις καταθέσεις, προβλέπεται η μείωση μέχρι την 31.12.2013 του συνόλου των καταθέσεων πελατών κατά 21%, συγκριτικά με το υπόλοιπο των καταθέσεων κατά την 31.12.2009 (ήτοι, €22.596 εκατ.).

Παράλληλα θα επιτρέπεται η προσέλκυση καταθέσεων με επιτόκια που δεν θα υπερβαίνουν τα συνήθη επίπεδα της αγοράς και υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος καταθέσεων δεν θα είναι χαμηλότερο από τις προτεινόμενες πηγές χρηματοδότησης λιανικής τραπεζικής που περιγράφονται στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης.




Πηγή euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ