Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γη υψηλής παραγωγικότητας: η Εγκύκλιος εκδόθηκε

Διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία αίρονται τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σχετικά με την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ και ειδικότερα φωτοβολταϊκών σε γή υψηλής παραγωγικότητας, υπέγραψε στις 14.12.2011 ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Δριβελέγκας.
Η εγκύκλιος, η οποία έχει εκδοθεί από τη Γενική Διεύθυνση
Γεωργικών Εφαρμογών και ΄Ερευνας – Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑΤ, απεστάλη σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Πολεοδομικές Υπηρεσίες), προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που έχουν οι επενδυτές για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης.

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ σε γεωργική γη συνεχίζει να γίνεται απρόσκοπτα βάσει της περίπτωσης α. της παραγράφου 6. του άρθρου 56 του Ν. 2637/98. Δηλαδή δεν υπάρχει καμία «απαγόρευση» για την εγκατάσταση ΑΠΕ σε γη υψηλής παραγωγικότητας, πέραν εκείνης που προβλέπει ο νόμος Μπιρμπίλη, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάθε νομό έκταση παραπάνω από 1% της γεωργικής γης.

Πηγη energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ