Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τελος του 2011 οι αποφάσεις για μείωση στις ταρίφες


Θα κανουμε ομελετα;
Απο συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενεργειας και Κλιματικής Αλλαγής  για τα αποτελέσματα διασκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
Εγινε ερώτηση από ΑΡΓ. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: Επειδή το αναφέρετε στο κείμενο της συνέντευξης στη σελίδα 16, λέω για τη χρηματοδότηση μέσω εγγυημένων τιμών που παραμένουν πιο ανταγωνιστικές της
Ευρώπης και μιλάω για τις εγγυημένες τιμές των ΑΠΕ. Αυτό επειδή το αναφέρετε θα μπορούσε κανείς να πει ότι περιμένουμε αλλαγές σε αυτό.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έχω δηλώσει, και μάλιστα και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κλάδου των φωτοβολταϊκών έχουν δηλώσει, ότι έχει έρθει η ώρα να υπάρξει μια μείωση, μια συντόμευση, αν θέλετε, του χρόνου στη διαδικασία μείωσης των εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά. Είναι γνωστό αυτό, δεν είναι κάτι καινούριο.
Όμως να τονίσω δύο πράγματα. Πρώτον δεν θέλουμε να κάνουμε καμία απολύτως κίνηση η οποία θα έχει αναφορά στο παρελθόν και στις ισχύουσες επενδύσεις, γιατί είναι λάθος σήμα στην αγορά. Και δεύτερο, σε κάθε περίπτωση να θυμόμαστε ότι οι εγγυημένες τιμές στα φωτοβολταϊκά, σήμερα, και στις άλλες ΑΠΕ εκφράζουν επίσης και τη δυσκολία χρηματοδότησης που έχουν οι επενδυτές δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δυστυχώς και τη δυσκολία ξένων τραπεζών να χρηματοδοτήσουν ακόμα και μεγάλα φωτοβολταϊκά έργα σημαντικών παικτών.
ΑΡΓ. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ: Ανακοινώσεις πότε θα περιμένουμε γι΄ αυτό;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγη energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ