Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - Δηλωσεις Παπαγεωργιου για το new deal


Aπο νομοσχέδια , και στρογγυλα λογια...δεν μπορώ να πω, χορτασα!! ηλιος
Ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Στο πλαίσιο της συζήτησης στη βουλή, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε ότι το τέλος διακοψιμότητας θα έχει αναλογικό χαρακτήρα.


Όπως είπε ο υφυπουργός απαντώντας στην κριτική που επιφύλαξαν στη ρύθμιση οι αρμόδιοι φορείς και βουλευτές - που τοποθετήθηκαν στην Επιτροπή επί του σχεδίου νόμου - «αυτό το οποίο κοιτάμε και θα κοιτάξουμε είναι να γίνει αναλογικότερο το μοίρασμα του βάρους της διακοψιμότητας».
Επίσης, απέναντι στον ισχυρισμό ότι με την διάταξη αυτή επιδιώκεται να επιδοτηθούν ενεργοβόρες βιομηχανίες επιβάλλοντας πρόσθετα τέλη στις ΑΠΕ, ο κ. Παπαγεωργίου αντέτεινε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν χιλιάδες εργαζόμενους.
Τέλος, αφού είπε ότι σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να ενημερώσει για περισσότερα σχετικώς με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, τόνισε ότι θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Παπαγεωργίου: Σε συμφωνία με παραγωγούς και τράπεζες το new deal
Εξάλλου ο κ. Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των εγγυημένων τιμών των φ/β με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.


Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να καταλήξει σύντομα σε μια νέα συμφωνία για το θέμα των εγγυημένων τιμών κατόπιν συζητήσεων με τους πανελλήνιους συνδέσμους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και με τις τράπεζες.
Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο των συζητήσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε πάντως πως «εμάς μας ενδιαφέρει το έλλειμμα, δηλαδή η λειτουργία του ΛΑΓΗΕ, δηλαδή της αγοράς. Τους παραγωγούς τους ενδιαφέρει να επιβιώσουν και τις τράπεζες τις ενδιαφέρει να μην έχουν κόκκινα δάνεια. Άρα έχουμε κοινό τόπο δημοσίου συμφέροντος».
«Θέλουμε να βρεθεί η φόρμουλα που θα ικανοποιεί και τις τρεις πλευρές» είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί μια μόνιμη, μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ και της αντιμετώπισής του τα επόμενα χρόνια.

πηγη  http://www.energypress.gr/news/PShfisthke-epi-ths-arhhs-to-nomoshedio-gia-tis-APE

 

33 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟ Φ/Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπουργε! Μην ξεχνάς τα αγροτικά φωτοβολταϊκά πάρκα. Η ΚΑΤΑΡΑ των αγροτών θα σε ακολουθεί για πάντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τους παραγωγούς τους ενδιαφέρει να επιβιώσουν" . Ενδιαφέρουσα άποψη. Αν την επεκτείναμε και συνολικά στην λειτουργία του κράτους (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) θα είχε ενδιαφέρον. Για κάθε ζήτημα ας επιλέγουν την λύση που απλά οδηγείσ την επιιβίωση λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περασε το αρθο 7??????????? περασε...... με υπουργικη αποφαση θα καθοριζονται οι τιμες μην τρωτε παραμυθι οτι θελουνε οι τραπεζες θα γινει τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Αυγενακης και η παρεα του τι εκανε χτες !!!!!!!!ΔΟΥΛΕΜΑ ...........φατε κουτοχορτο αγροτες που πανυγηριζατε..οτι τα λαμογια θα σας σωζαν........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις μανα σου ρε ηλιθιε που σου φταινε οι αγροτες..βλακα..

      Διαγραφή
  6. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/10 ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΚΑ ΕΩΣ 50ΚW.
    Η ΔΙΣΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    ΠΗΓΗ ΛΑΓΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΕΥΤΕΡΑ 7-10 πέρασε πληροφορημένε με τις δισκέτες κανείς δεν πήρε ευρώ τι έγινε την δισκέτα με χελώνα την έστειλαν .όποιος δεν θέλει να ζυμώσει άλλη μέρα κοσκινίζει
      δεν καταλάβατε οτι δεν θέλουν να πληρώσουμε για να αγανακτήσουμε και να τα πουλήσουμε για ένα κομμάτι ψωμί,να τα πάρουν οι τράπεζες και να τα μεταβιβάσουν στου γερμανοτσολιάδες ,,,,,,,ξυπνήστε ΕΛΛΗΝΕΣ

      Διαγραφή
  7. Ποια δισκέτα ρε μεγάλε θα πάει στις τράπεζες...σιγά μην στείλουν τις εντολές και με ταχυδρομικό περιστέρι...ωραίες πηγές έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://glosbe.com/el/en/%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B1
      ΑΝΟΗΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ

      Διαγραφή
    2. Αν είναι δυνατόν, στην εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών να χρησιμοποιούνται δισκέτες, όταν υπάρχουν πρωτόκολλα EDI και e-banking ενσωματωμένα στα μηχανογραφικά συστήματα των μεγάλων λογιστηρίων, που με ταχύτητα και ασφάλεια ολοκληρώνουν τις συναλλαγές μέσα σε ελάχιστα λεπτά, να μιλάτε ακόμα για δισκέτες cd και στικάκια...
      https://www.nbg.gr/wps/portal/el/Corporate/payments-liquidity-management/solutions/products/payments-solutions
      Αυτά τα παραμύθια τα λένε για να τρενάρουν κι άλλο τις καταστάσεις (σήμερα η δισκέτα, αύριο η δισκέτα, δεν διαβάζεται η δισκέτα, ξαναγράψε την δισκέτα και τα παπάρια μου που κουνιόσαντε)...

      Διαγραφή
  8. CD θα ειναι και οι οπαδοι του XT8088 το λενε δισκετα...χαχαχα...Παντως απο επισημη πηγη κι εγω για δισκετα ακουσα...και ειμαι οπαδος MacBook Pro χωρις καν DVD...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι το ΧΤ8088 ?

      Διαγραφή
    2. Προφανως κατι παραπλησιο του Comodore 64-128 η Αmstrad η Spectrum.. τα πρωτα home pc που παιρναν δισκετες αλλα και κασετες!! εεε ρε τι θυμηθηκα τωρα!!

      Διαγραφή
    3. Και μονο απο τις ερωτησεις σας αντιλαμβανεται κανεις με τι ηλικιες εχουμε να κανουμε. Δεν ξερω καν αν οσοι γραφουν εδω μεσα εχουν καμια σχεση με φωτοβολταικα.

      Διαγραφή
  9. ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΑ Φ/Β.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γιατι οσοι δεν ειναι αγροτες βρε κουραμπιε δεν ειναι κριμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
    ΟΣΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ Φ/Β ΠΑΡΚΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ.
    Οι ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΙΝΑΝΕΈΕΈ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυριο ξεκινάνε οι πληρωμές του ΛΑΓΗΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολο αστεια λετε.ειστε μια ευχαριστη ατμοσφαιρα.10 Απριλιου επρεπε νσα εχουν αρχισει.επισης ο Φεβρουαριος δεν εχει πληρωθει στο δικο μας εργο,οποτε περιμενε εσυ πληρωμες αυριο.

      Διαγραφή
  13. Κάθαρμα Μάκη κατέστρεψες τους αγροτές που φύτεψαν φωτοβολταϊκα στα χωράφια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν πρεπει να δεχτει κανενας χρηματα απο πληρωμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυριο θα βρεξει ανηθικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΓΗΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πληρωνουν τον Φεβρουαριο ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό με το ΧΤ 8088 τέλειο .Ολο το χάσμα των γενεών μέσα σε 30 σχόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ