Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σώζεται η φωτοβολταική εταιρία παραγωγής πανελ Suntech

Η διάσωση της Suntech φαίνεται να είναι στα σκαριά. Ο επενδυτικός όμιλος Investment Group Wuxi Guolian ισως  να συνδυάζει τις επιχειρήσεις του με την Suntech, πιθανώς με τη μορφή  κοινοπραξιών, αν τελικά υπογραφεί μια συμφωνία.

 Ο ομιλος Wuxi Guolian Development Group πληροφόρησε με τυπου  επιστολή προθέσεων (letter of intent) οτι μπορεί να
υποστηρίξει τη Suntech Power Holdings Co και να επενδύσει  150 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία .

Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μέρος μιας συνολικής αποκατάστασης και ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της Suntech. Εάν οι εταιρείες συμφωνήσουν με το σχέδιο , η Guolian μπορεί να επωφεληθεί από την παγκόσμια πλατφόρμα της suntech , τα δίκτυα διανομής και άλλες συνέργειες .
O  Διευθύνων Σύμβουλος Zhou Weiping της Suntechείπε , "Ακόμα κι αν η επιστολή αυτή είναι μόνο ενδεικτική και δεν αποτελεί δέσμευση , αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην αναδιάρθρωση της εταιρείας με τους βασικούς ενδιαφερόμενους . "
Ο Weiping πρόσθεσε ότι  η επιτυχής εφαρμογή αυτών των προσπαθειών θα διατηρήσει τη διεθνή πλατφόρμα της εταιρείας , θα ανοικοδομήση τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία της και θα  αποκαταστήσει τη Suntech ως παγκόσμια μάρκα .
Η Suntech , η μεγαλύτερη εταιρία φωτοβολταικών πανελ στον κόσμο μέχρι το 2011 βάση αποστολών , κήρυξε πτώχευση τον Μάρτιο. Η ομάδα είχε πάνω από 20.000 υπαλλήλους στο αποκορύφωμά της το 2010 .
Ο ομιλος Guolian είναι μια εταιρεία επενδύσεων με έδρα στο Wuxi , Jiangsu Province , στην  Κίνα, με  επενδύσεις κυρίως στον τομέα της οικονομίας και της βιομηχανίας . Το σύνολο ενεργητικού του Ομίλου στο τέλος του 2012 ανήλθε σε 6,7δις δολάρια .
πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/suntech-receives-150-million-letter-of-intent_100013280/#axzz2jEJlpA8k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ