Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Νέος Λαγηε - Μνημονιακό μορφωμα!

  • Ενας λιβελος κατά των φωτοβολταικών, σε "υποπτο" χρόνο  δημοσίευσης,   και με μια "διαρροή" πληροφοριών σε ενα σαιτ με πολύ ευρύτερη απήχηση και κοινό απο αλλα γνωστά ενεργειακά σαιτ. Και μονο διαβαζοντας τις υπερλειτουργίες του νεου ΛΑΓΗΕ   πας σε....αλλο παιχνίδι, σε αγνωστα μερη , καινουργια και αποτρόπαια! Μήπως εφαρμοζεται η θεωρία του σοκ και δεος;;;;Χρήζει ερμηνειών το συγκεκριμένο αρθρο..και πολλών πολλών αμφιβολιών. ηλιος

Νέος φορέας, στη θέση του ΛΑΓΗΕ, για να κοπούν οι επιδοτήσεις στα φωτοβολταϊκά - Eνήμερη η τρόικα

Στην ίδρυση «νέου ΛΑΓΗΕ», δηλαδή νέου φορέα στη θέση του σημερινού  Λειτουργού του Συστήματος, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο.
Αυτός είναι ο τρόπος που βρήκε η κυβέρνηση να μειώσει ακόμη περισσότερο τα βάρη από τα
φωτοβολταϊκά που προκύπτουν στο ενεργειακό σύστημα και έχουν οδηγήσει την αγορά σε πλήρη ασφυξία. Ήδη έχει ενημερωθεί η Τρόικα για τις κυβερνητικές προθέσεις και στελέχη των δανειστών που μετέβησαν στις Βρυξέλλες συζήτησαν το θέμα με πρόσωπα-κλειδιά της Κομισιόν στον ενεργειακό τομέα.

Αποκλειστικές πληροφορίες του www.newmoney.gr αναφέρουν ότι το φλέγον θέμα συζητήθηκε στο γραφείο του Επίτροπου Ενέργειας κ. Εντιγκερ αλλά και σε σύσκεψη με τον άμεσο συνεργάτη του, τον Σκωτσέζο κ. Λόου. Χαρακτηριστικά μεταφέρθηκε στη συζήτηση η πρόθεση αυτή της Αθήνας ως «η μόνη λύση ώστε να μην καταρρεύσει το ενεργειακό Σύστημα της Ελλάδας».
Πάντως, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, η Κομισιόν είχε κάνει έμμεσες πλην σαφείς παρατηρήσεις στην Αθήνα για το υπερβολικό ύψος των επιδοτήσεων προς τα φωτοβολταϊκά αφού το αντίστοιχο μοντέλο είχε επιβληθεί μόνον στη Δανία με σημαντική αιμορραγία και εκεί για το ενεργειακό Σύστημα.

Ο νέος φορέας, που θα έχει φυσικά και άλλη ονομασία, όχι μόνον θα σηκώσει όλες τις ευθύνες του ΑΔΜΗΕ όπως έχει ήδη αναφέρει το www.newmoney.gr, αφού ο τελευταίος βαίνει προς μετοχοποίηση «καθαρός» από βάρη, αλλά θα αποφασίσει ποιες επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά θα κρατήσει και ποιες θα αφήσει εκτός. Ευνόητο είναι ότι όσες μείνουν εκτός «νέου ΛΑΓΗΕ» (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία) χωρίς καμία απολύτως επιδότηση δεν μπορούν να σταθούν και θα κλείσουν.

Στο ΥΠΕΚΑ, αναγνωρίζουν ότι οι επενδυτές έχουν δίκιο όταν φωνάζουν για τις επιδοτήσεις, διότι το 2010, η τότε υπουργός κ. Μπιρμπίλη είχε  φτιάξει καθεστώς επιδοτήσεων σκανδαλωδώς ευνοϊκό με μονοπώλιο της παραγωγής σε προκαθορισμένη υψηλή τιμή από το Σύστημα. Τότε λοιπόν όλοι έσπευσαν να επενδύσουν και όσοι πρόλαβαν ευνοήθηκαν ενώ όλοι οι υπόλοιποι έμειναν ή θα μείνουν στα κρύα του λουτρού.

«Έχουν δίκιο οι άνθρωποι, αλλά προτιμάμε να γκρινιάζουν 3000 επενδυτές, παρά να καταστραφούν 6 εκατομμύρια νοικοκυριά από την πιθανή κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας» λένε χαρακτηριστικά στο ΥΠΕΚΑ.
Ο νέος ΛΑΓΗΕ  θα είναι επίσης και ο «αστυνομικός» ντου Συστήματος Εμπορίας Ηλεκτρικού Ρεύματος από ιδιώτες: κορυφαία στελέχη του ΥΠΕΚΑ, είπαν ότι «με το νέο Σύστημα δεν θα υπάρχει οίκτος  για τους παραβάτες και όποιος δεν είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις του, θα χάνει αυτόματα την άδεια εμπορίας». Για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ για την απόδοση του Έκτακτου Τέλους, γνωστού ως χαράτσι), ο προμηθευτής θα έχει περιθώριο τεσσάρων ημερών προκειμένου να τις αποπληρώσει προς το Δημόσιο και να καλύψει την θέση του.

Εάν δεν το πράξει, τότε ο ΛΑΓΗΕ θα προχωρά στην αφαίρεση της άδειας εμπορίας και συναλλαγών και θα ερευνάται αυτόματα μήπως υπάρχει παράνομη παρακράτηση χρημάτων.
Την  Παρασκευή ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Μάκης Παπαγεωργίου έχει προγραμματίσει σύσκεψη για το φλέγον θέμα της ενεργειακής αγοράς με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (ΡΑΕ, ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΗ, ΕΣΑΗ, ΔΕΠΑ). Το πιεστικό πρόβλημα ρευστότητας    δεν λύνεται αν δεν εξοικονομηθούν χρήματα για να τροφοδοτηθούν ΔΕΗ-ΛΑΓΗΕ και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την δραστική έως οριστική εξάλειψη των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά.

Η  ΔΕΗ, αναγκάζεται να κρατά για λογαριασμό της κονδύλια ύψους 370 εκατ. ευρώ. από το Σύστημα και δεν πληρώνει το σύνολο των υποχρεώσεών της προς τους ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ. Αυτοί με τη σειρά τους  δεν πληρώνουν τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν πληρώνουν τη ΔΕΠΑ και ο φαύλος κύκλος δεν πρόκειται να λυθεί εάν δεν υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις.

88 σχόλια:

  1. ασημακη μακη λαμομακη εσυ γκρινιες δεν θα ακουσεις.........αλλιως θα την ακουσεις.τα παιδια πρεπει να εχουν φαγητο στο τραπεζι. το φυσικο αεριο η δεη οι λιγνιτες να πληρωσουν
    ο μυτηληναιος ειναι καλοπληρωτης?τους ορους εσυ τουσς εβ.αλες.η δημοκρατια δεν τρομοκρατειται απο την βια,ο σαμαρας το ειπεε.ακους φασιστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προτιμαμε να γκρινιαζουν 3000 ανθρωποι... αραγε εχουν συναισθηση που μπορει να φτασει αυτη η γκρινια οταν καποιος εχει καταστραφει ολοκληρωτικα επειδη ετσι καποιοι το αποφασισαν και δεν εχει κατι αλλο να χασει στη ζωη του;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα δεν γινονται ουτε σε χωρες με καθεστωτα.
    Κραταμε γερα.
    Αλοιμονο, ας μας εκτελεσουν αν ειναι.
    Θα εχουν πολεμο που ξεκινησε,τα παντα που κανουν ειναι αντισυνταγματικα και στοχευμενα.
    Ευρωπαικο δικαστηριο ερχομαστε και οταν θα βγουνε οι αποφασεις θα εχουν μεσα εντοκα διαφυγοντα κερδη και αποζημιωση για ηθικη, ψυχικη αποζημιωση,γιατι μιλαμε για κατι στοχευμενο οπως βλεπετε.
    Ειναι εκ προμελετης και αυτο θα πληρωθει απο τα σκουπιδια αυτα.
    Η συμβασεις ειναι το οπλο μας.
    Μας τις εδωσαν,ηξεραν ποσες μπορουσαν να εγκρινουν,τιποτα δεν εγινε κατα λαθος.
    Ειναι ολα στοχευμενα.
    Αγοραζουν συνεχεια οι γερμανοι παρκα μεσω γνωστης τραπεζης.
    Κατι σημαινει αυτο.
    Κραταμε εως τελους,και θα περασουμε αυτη την τρικυμια.
    Οσοι θελουν ας με βρισουν ξανα,οσοι θελουν ας με ακουσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας δουλευουν αυτοι ετσι;;;Σε ποια χωρα προχωρησαν σε κατι τετοια π αναφερεται πιο πανω οτι και καλα σκεφτεται το υπουργειο;;;;Ουτε επι χουντας!! Οσο φασιστες ειναι Χ.Αυγιτες αλλο τοσο ειναι και οι κυβερνωντες που ειναι ηθικοι αυτουργοι για τον θανατο ατομων λογω οικονομικης κρισης..Ειναι δυνατον με εισφορα 25-42%(ουσιαστικα τιμη kwh 0,37-0,18) να φωναζουν πως ειμαστε οι χαιδεμενοι της Ευρωπης με υψηλο IRR??? ακους εκει εκλεκτικη επιλογη σταθμων ΦΒ στο και καλα νεο λαγηε,ελεος!!!Ας τ δοκιμασουν,εχουμε πιστη στα ευρωπαικα δικαστηρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι συμβασεις στηριζονται στο ελληνικο συνταγμα και το ευρωπαικο δικαιο.
    Χθες στην πιλοτικη δικη το δημοσιο αρνηθηκε το οποιο οφελος απο την εκτακτη προσφορα των φωτοβολταικων.
    Εαν δεχτουμε οτι λογο αλλαγης των συνθηκων πρεπει να αλλαχτουν οι συμβασεις μας θα πρεπει να αποζημιωθουμε πληρως βαση του ν. 3088 οπως ειπε χθες ο κ. Προκοπης Παυλοπουλος.
    Το εχω ξαναγραψει τα κοκκινα δανεια που θα εχουν μετα οι τραπεζες ποιος θα τα πληρωσει....μηπως παλι ο ελληνας φορολογουμενος???? Που ειναι το δημοσιο συμφερον???
    Μαλλον καταλαβαν οτι η εκτακτη εισφορα δεν θα σταθει νομικα και αρχιζει η τρομοκρατια.
    Παντως θυμηθειτε το εξης τα φωτ/κα τα θελουν σε αλλα χερια και οχι στα δικα μας γι'αυτο δημιουργουν αυτο το χαος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΛΕΞΗ ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
    ΛΑΓΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα! Οργανωμενη μαφια στα προτυπα Ιταλικης μαφιας,απο ανθρωπους που φορανε κουστουμια! Αυτο μου θυμιζει ολο αυτο! Τα φωτοβολταικα δηλαδη μας λενε φταινε και θα καταρευση η ενεργειακη αγορα στην Ελλαδα..μαλλον νομιζουν οτι ειμαστε βλακες.να ξερουν οτι δεν ειμαστε βλακες,και θα ερθει καιρος να πληρωσουν γι αυτα που κανουν.συναδελφοι φωτοβολταικοι μην πτοηστε..αυτες ειναι κινησεις πανικου και προπαγανδας που δεν εκανε ουτε ο Χιτλερ.οι ανθρωποι ειναι γελοιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέμε ότι θα πληρώσουν εν καιρώ ;
      Με τη δευτέρα παρουσία ;
      Γιατί αλλιώς δεν το βλέπω. Αν δε βασιστούμε στη δικαιοσύνη ........

      Διαγραφή
  8. Θελουν να επενδυσει ο κοσμος επισης σε μικρες αναμογαννητριες με 0,25 την κιλοβατωρα ακουστε τι μας παραμυθιαζουν τα καθικια για να παρουν και αλλο τσαμπα ρευμα οταν αλλαξουν παλι και εκει τους κανονες .Λυπαμε που εμπλεξα σε αυτο το ξεφτιλικι και ζω ακομα σε αυτο το κολοκρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. giati den sygentronume 7000 ypografes (osoi oi paragogoi peripou) na tous stiloume sto ypourgio energias tis EE gia diamartyria ?
    pio poles pithanotites exoume na akoustoume ekei para edo ston topo moas dystixos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. .....ΕΣΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ... ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ . ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ . ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΟΜΩΣ . ΔΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και στο ενδιάμεσο μέχρι τη δευτέρα παρουσία αυτοί θα γλεντάνε στην υγειά των κορόϊδων και τα κορόϊδα θα πεινάνε.......

      Διαγραφή
  11. Οπότε αν επιχειρήσουμε να συνδέσουμε το παραπάνω άρθρο μάζι με παλιότερες "διαρροές" έχουμε:

    Ίδρυση νέου ΛΑΓΗΕ που θα μας καλέσει να υπογράψουμε τις νέες συμβάσεις (New Deal).

    (άρα προσπερνάνε το πρόβλημα αυτών που θα αρνηθούν τις νέες συμβάσεις)

    Περίεργη αναφορά σε "Μονοπώλιο Παραγωγής"

    Αναφέρεται στον όρο για υποχρεωτική αγορά του συνόλου της παραγώμενης ενέργειας που έχουμε στα υπάρχοντα συμβόλαια? (Άρα δεν θα αγοράζει το σύνολο ,δεν θα πληρώνει όλες τις kWh το ιδιο? )

    Σε συνδυασμό με το (2) επίθεση στην έννοια εγγυημένη τιμή?

    Με βάση τον Υπουργό τις συμφωνίες δεν τις κάναμε με το ελληνικό κράτος αλλά με την Μπιρμπίλη.

    Άρα ότι και να συμφωνήσουμε τώρα, σε ένα χρόνο αλλάζει ο υπουργός και λέει δεν ξέρω τίποτα , την νέα συμφωνία την κάνατε με τον Παπαγεωργίου και πάμε πάλι από την αρχή
    Συμπέρασμα: Μπανανία

    Δένει με την πρόταση της Πειραιώς για εξι μήνες καθυστέρηση των τιμολογίων για αποπληρωμή των των παλιών χρεών

    Σε έξι μήνες ο νέος ΛΑΓΗΕ θα έχει ολοκληρώσει τα νέα συμβόλαια και θα αρχίσει να πληρώνει με τους νέους όρους αλλά πχ με τιμολόγιο αρχής τον Ιουνίου 2014.

    Στο εξάμηνο αυτό ο παλιός ΛΑΓΗΕ αποπληρώνει τους έξι μήνες που μας καθυστέρησαν και κλείνει χωρίς έλλειμα

    Για όσους δεν υπογράψουν παραμένει άγνωστο το τέλοςτους

    Τους χαρίζουμε λοιπόν έξι μήνες και μηδενίζει το έλλειμα !!!!!!!!!!

    Θα τα λέμε σύντομα και από κοντά όλοι μαζί από την φυλακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΟ ΔΕΣΜΗΕ ΣΕ ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΓΗΕ ΣΕ ΑΡΧΙΔΗΕ.ΜΕΤΑ ΤΙ ΕΧΕΙ...?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνω με ολους σας και δεν θα τους περασει ειτε δικαστικα στη πατριδα μας ειτε στα Ευρωπαικα, το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν το πουλαω ουτε θα μου βγαλουν τον καρκινο. Φωνη λαου οργη θεου σε αυτην την ΧΟΥΝΤΑ! Απλα να μεινουμε ολοι ενωμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλαδη ο νεος λαγηε που δεν θα εισπρατει τα τελη ρυπανσης απο την δεη γιατι με αυτον τον τροπο το κρατος θα πληρωνει το τιμημα του αδμηε. Θα φορτωθει και το ελλειμα του αδμηε!!! Δεν θα εισπρατει τελος ερτ! Που θα βρει τα λεφτα να πληρωνει τους αλλους εκτος φωτοβολταικων στις υφισταμενες τιμες???
    Προσωπικα αν γινει αυτο θα κανω μηνυση με σκοπο την μειωση του ετμεαρ στο επιπεδο του 2010 γιατι πλεον τα φωτοβολταικα δεν θα πληρωνονται απο το συστημα ενεργειας και αφου οπως υποστηριξαν ολοι οι κυβερνητικοι παραγοντες η αυξηση ηταν εξαιτιας των φωτοβολταικων αν δεν υπαρχουν φωτοβολταικα δεν υπαρχει και λογος αυξησης του ετμεαρ.
    Επισης θα ζητησω τα χρηματα των ορων συνδεσης πισω καθοτι πλεον η δραστηριοτητα μου ως παραγωγος θα εχει αφαιρεθει παρανομος απο το κρατος!!!
    Να δω που θα βρεθουν τα λεφτα των αποζημειωσεων, τα χρωστουμενα γιατι τα τιμολογια εχουν κοπει και εχουν περαστει στην εφορια και τα λεφτα για τα κοκκινα δανεια???
    Συναδελφοι θα ξαναπαμε στα δικαστηρια οποτε πρεπει να βοηθησει ο ενας τον αλλον ωστε να εκπροσωπηθουν ολοι!!! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΔΗΚΟΜΑΝΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ;;

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥς ΚΑΙ ΔΙΚΑΑΣΤΗΡΙΑ ..

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΙΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ 1000 ΕΩς 5ΟΟΟ ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ 10 ΕΩς 50Ν ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!


    ΑΥΞΣΗΣΗ ΘΑ ΜΑς ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑς ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ 1Η ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη βιάζεσαι να μαζέψεις λεφτά. Τουλάχιστον για τον ασημάκη. Ο τύπος είναι απλά αυτό που φαίνεται μπροστά. Ο αχυράνθρωπος του συστήματος. Όπως κι ο στουρνάρας και οι υπόλοιποι. Απλά έχουν καβαλήσει και το καλάμι και σε λίγο θα το πιστέψουν ότι κυβερνάνε.

      Διαγραφή
    2. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ ΣΕ 30 € ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ, ΑΞΗΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΡΑΓΓΑ !!
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΔΕΣ !!
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ LARGE !!!!

      ΑΚΟΥς ΑΣΗΜΑΚΙ ;; ΘΕς ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ;;;;;

      Διαγραφή
  16. εγω 8ελω να του χωσω κατι αλλο.......συγουρα 8α του αρεσει.... και αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μην ακουτε τις μ.....κιες του κα8ε παλιοπ...στα λαγου.... εν η8ελαν κατι τετοιο δεν 8α υπηρχαν .....διαροες.....ειχατε ακουσει τπτ για κλεισιμο της ΕΡΤ...... μπαμ και κατω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πότε θα πληρωθούμε την παραγωγή του ΜΑΡΤΙΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν θα μας πληρωσουν τον Φεβρουαριο, λιγες μερες μετα...

      Διαγραφή
    2. Από ότι πληροφορήθηκα σήμερα 11-10-13 δεν θα γίνουν πληρωμές των τιμολογίων (μηνός Μαρτίου) εντος του Οκτωβρίου. Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές του Φεβρουαριου !! Καθυστέρηση 7 μηνών! Η υπερημερία ξεφεύγει από κάθε Κοινοτικό Δίκαιο. Βλέπε σχετ αρθρο για τις καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου...

      "Με στόχο να μη συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους ιδιώτες η κυβέρνηση ετοιμάζει να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα στο οποίο θα περιγράφει τις νέες διοικητικές διαδικασίες που χρειάζονται οι Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου για την εκτέλεση των πληρωμών του Δημοσίου.

      Σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει μεταφέρει στο Εθνικό Δίκαιο την Κοινοτική Οδηγία 2011/7/ΕΕ. Για τις Καθυστερήσεις Πληρωμών ο νόμος 4152/2013 (παράγραφος ζ) έχει ενσωματώσει την σχετική Κοινοτική οδηγία 2011/7/ΕΕ , με πρόβλεψη από την 16η Μαρτίου 2014 η πληρωμή των τιμολογίων του Δημοσίου να γίνεται εντός 30 ημερών ή εντός 60 ημερών αναλόγως της περίπτωσης. Μετά από το διάστημα αυτό μπορεί να απαιτηθεί τόκος υπερημερίας.

      Σημειώνουμε ότι οι προθεσμίες αυτές ήταν νομοθετημένες από χρόνια στη χώρα μας αλλά έμεναν ανενεργές

      Διαγραφή
  19. Η ερώτησή σου με σκοτώνει!! Το πράμα φάνηκε από την αρχή! Δεν έβαλαν διπλό μήνα το Φεβρουάριο που τα περισσότερα τιμολόγια ήταν μηδενικά θα βάλουν στο μέλλον¨? Το κλου της υπόθεσης είναι ότι σήμερα που μπήκαν τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν πήρα φράγκο γιατί έχω μεγάλη φορολογική δήλωση!!!! Ποιος μπορεί να συντηρήσει δέκα μήνες οικογένεια χωρίς να εισπράττει από πουθενά? Το ρεζουμέ είναι ότι ψάχνουν φόρμουλα να πατσίσουν τα χρεωστούμενα και θα τη βρουν είμαι βέβαιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαβασα σημερα στην εφημεριδα των συντακτων οτι στο υπεκα υπαρχει τροπολογια η οποια θα εξαιρει απο το κουρεμα των τιμων στα φωτοβολταικα. σε οσους υπαχθουν ως στρατηγικοι επενδυτες στο fast track. Δηλαδη εκει το κρατος θα βρει λεφτα να πληρωνει???
    Μεχρι τωρα ειχαμε διαχωρισμο μεταξυ φωτοβολταικων και αλλων απε τωρα θα εχουμε διαχωρισμο μεταξυ φωτοβολταικων μεσα στην κριση και αυτων που ερχονται τωρα!!!
    Δηλαδη σε αυτους δεν υπαρχει μεγαλη διεισδηση φωτοβολταικων στο συστημα οπως υποστηριζει ο κ. στουρναρας και ο λαγηε!!!
    Σε αυτους δεν υπαρχει λαθος της ε.ε!
    Απο οτι φαινεται τα φωτοβολταικα θα "τρεξουν" στα επομενα χρονια απλα δεν πρεπει να βρισκονται σε ιδιοκτησια του απλου ελληνα πολιτη!!!!
    Παρακαλω αν γινεται να αναρτηθει ολο το αρθρο της εφημεριδας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προσθετω οτι και το energy press εχει αρθρο για ξεπαγωμα των εργων fast track τα οποια εχουν εγκριθει το 2011 (με τιμες προφανως του 2011)!!!
    Πληρης εξευτελισμος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάβασα και εγώ. Ότι και να πω είναι λίγο. Και μετά λένε για εγκληματική οργάνωση για την Χρυσή Αυγή. Αυτοί είναι μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση που έγινε ποτέ κατά του κράτους και των πολιτών του. Θέλω να δω τι βλακώδες δικαιολογία θα βρουν για να το δικαιολογήσουν όλο αυτό.

      Διαγραφή
  22. Οπως αναφερουν τοπικες εφημεριδες της Πατρας "μαραζωνουν τα εργοστασια φωτοβολταικων στην περιοχη τα οποια εχουν 450 εργαζομενους".
    Τα εργα αυτα εχουν βγει εκτος στοχων απε οπως και τα οικιακα αρα δεν τα προσμετρουν στους εθνικους στοχους.
    Να δουμε τους βουλευτες που θεωρητικα ειναι με το μερος μας αν θα το ψηφισουν!!! ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό πάλι με τους βουλευτές που είναι με το μέρος μας......
      Αυτό κι αν σκοτώνει. Ας κράζαμε οργανωμένα κάθε τρις και λίγο τους τοπικούς μας βουλευτές και θα σου λεγα εγώ αν θα το ξανασκεφτόντουσαν ή όχι πριν ψηφίσουν κάθε μαλακία. Αλλά ο καθένας την πάρτι του και να νομίζει ότι θα γλυτώσει ο κώλος του.

      Διαγραφή
  23. Επιτελους ας δουμε την πραγματκοτητα οι βουλευτες σου λενε τι θελεις να ακουσεις και την στιγμη του ψηφου το ριχνουν δαγκωτο.
    Μονο οι πραξεις εχουν βαση τα υπολοιπα ειναι μπουρδες.
    Θα το περασουν με νομοθετικη πραξη βαση της δεδηλωμενης οποιος ειναι μαζι μας ας διαφοροποιηθει για να μην περασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Περιμενω απο τους συλλογους σημερα καταγγελτικα δελτια τυπου παντου και ας βαλουν τους βουλευτες τους να γινει επερωτηση στη βουλη. Να μας πουν οι "κυριοι" του υπεκα αν υπαρχει τετοιο θεμα!!!
    Μηπως αυτο ειναι το νεο ενεργειακο μιγμα που ειπε και ασημακης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σεναριο για το 2014 οπως εγω το αντιλαμβανομαι.
    Θα βγαλουν εκτος οσους δεν υπογραψουν με χαμηλη τιμη του 2014. και στην θεση τους αυτοματος θα μπουν τα fast track το οποια ειναι επενδυσεις γυρω 1,5 δις ευρω. Υπολογιστε ποσους υπολογιζουν να πεταξουν εξω 'η ποσες συμβασεις θα αλλαξουν "οικιοθελως".
    Μετα θα βγουν να πουν στον κοσμο οτι προταξαν το δημοσιο συμφερον και μειωσαν το κοστος των απε για να ελαφρυνουν τα βαρη του πολιτη.
    Και πλεον δεν κινδυνευει η αγορα ενεργειας στην χωρας και εκαναν τις μεταρυθμισεις που θα επρεπε να γινουν χρονια θα παρουν και τις ευλογιες τις ε.ε.
    Ελπιζω να βρουν οι βουλευτες τα αντερα και να μην το επιτρεψουν αλλα προσωπικα δεν πιστευω οτι θα το κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. OIKONOMIA
    Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 - 09:16
    "Πανωπροίκι" €80 εκατ. το χρόνο σε δύο φωτοβολταϊκές εταιρείες

    Εκτύπωση σελίδαςΑποθήκευση σελίδαςΑποστολή με e-mailΠροσθήκη στο αρχείοΜέγεθος κειμένου
    Του Χάρη Φλουδόπουλου

    Η αιτιολογία που προβάλλεται κάνει λόγο για «απεμπλοκή ενεργειακών επενδύσεων που είχαν υπαχθεί στη διαδικασία fast track». Στην πραγματικότητα πίσω από τη γενικόλογη διατύπωση, κρύβεται μια τροπολογία «δώρο», που προωθείται με πρωτοβουλία βουλευτών και η οποία θα οδηγήσει εκ νέου σε εκτίναξη του ελλείμματος του λειτουργού της αγοράς ΛΑΓΗΕ κατά τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως εκτιμούν παράγοντες της ενεργειακής αγοράς. Και βέβαια το λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι καταναλωτές μέσω του ειδικού τέλους ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνεται υποχρεωτικά μαζί με το ρεύμα.

    Συγκεκριμένα η τροπολογία αφορά σε δύο ενεργειακούς ομίλους και προβλέπει γενναιόδωρες επιδοτήσεις στο τριπλάσιο ποσό από εκείνο που ισχύει για όποιον θελήσει να εγκαταστήσει σήμερα φωτοβολταϊκό.

    Έτσι ενώ η επιδότηση για τα φωτοβολταϊκά είναι στα 95 ευρώ η μεγαβατώρα και η κανονική τιμή του συμβατικού ρεύματος στη χονδρική αγορά είναι στα 50 με 60 ευρώ η μεγαβατώρα, οι τιμές που εξασφαλίζει η τροπολογία για επιλεγμένα έργα fast track των δύο ομίλων είναι στα 350 ευρώ η μεγαβατώρα, εγγυημένες για μια περίοδο 20 ετών.
    Σημειώνεται ότι η τροπολογία προωθείται σε μια στιγμή που τα φωτοβολταϊκά έργα έχουν «παγώσει» καθώς κυβέρνηση και τρόικα διαπίστωσαν τον κίνδυνο κατάρρευσης της αγοράς εξαιτίας των γενναιόδωρων επιδοτήσεων που δόθηκαν χωρίς όριο στον κλάδο των φωτοβολταϊκών τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, κατά κύριο λόγο ήταν ο λογαριασμός από αυτές τις επιδοτήσεις, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες στρεβλώσεις της αγοράς που οδήγησε στην ανάγκη να αυξηθεί πρόσφατα το τέλος ΕΤΜΕΑΡ από τα 9,5 ευρώ στα 20,8 ευρώ η μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές.



    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ...ΦΙΛΟΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΔΩΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...ΣΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ..ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ...Φ.Β....!!!! ΑΙΣΧΟΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μη τυχον και βγει ο Παπαγεωργιου και πει για ελλειμμα ΛΑΓΗΕ,διογκωση και μετρα,γτ θα παει απο εκει π ηρθε...Απατεωνες ολοι..Μετα σ λεει καλυτερα να θυσιαστουν 3000 παρα 6 εκ ανθρωποι...Fast track με ταριφες 2011!!Ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και τι θα γίνει αν βγει και το πει ; Ποιός θα του φέρει αντίρρηση ; Οι δημοσιογραφάρες ; Οι ανύπαρκτοι σύλλογοι ; Ή εμείς που βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δημοσιογραφοι θα μιλησουν μολις δουν λεφτα στην ακρη..Οσο το αλλο,τρωγομαστε ολοι σα τ σκυλο με τ γατο,γτ δε μπορουν να τα ´´χωσουν´´ σε καποιο υπουργο..Καθε επενδυση εχει την ιδιαιτεροτητητα της,αλλα πολλοι δε τ καταλαβαινουν..Κακως...Αρκετοι συλλογοι εκαναν ευλογη δουλεια με την εννοια οτι προτεινα,προτεινουν,πιεζουν για αλλαγες της ΟΤΣ,αλλα και τροπο ευρεσης λυσης του ελλειμματος..Δεν εχω καταλαβει γτ αγροτες και μη,εχουν χωριστει σε 2 στρατοπεδα..Μια αληθεια ειναι,οτι πολλοι αγροτες βασιστηκαν οτι θα παρουν επιδοτηση αμεσως,χρεωθηκαν με 11% επιτοκια και τωρα επιτειθεντε στην ´´αλλη ´´ κατηγορια επενδυτων,λες και φταινε αυτοι...Ολοι μια ΓΡΟΘΙΑ,και οχι διασπαση..Αυτη βλεπει το ΥΠΕΚΑ και χαιρεται....

      Διαγραφή
    2. ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥς ΓΙΑΤΟ ;; ΚΑΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΗΜΑΚΗ ;; ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ !! ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕς !! ΚΑΙ Ο ΛΑΜΑΚΗς ΤΟΥ ΣΠΕΦ ΑΡΧΙ-ΜΑΛΑΚΑΣ.

      ΤΩΡΑ ΕΚΑΤΣΗ Ο ΠΑΝΗΒΛΑΚΑς ΚΑΙ ΕΓΤΑΨΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΣΕΛΙΔΕς ΕΜΕΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΞΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑς ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕς !!!
      ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΟΖΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟς !!

      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΓΡΟΤΕς, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΠΟΙΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟς ΤΡΟΠΟς ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥς ! ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΛΩς ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ. ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΕΜΕΙς ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.

      Διαγραφή
    3. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι... Εσύ εκεί βασίσου και κάτσε να δεις τι κούρεμα θα φας. Σιγά ρε καραγκιόζη μην ασχοληθούν μαζί σου για λαδώματα. Το έχουμε χάσει τελείως εδώ μέσα. Νομίζει ο καθένας με ο παρκάκι του ότι έγινε και βιομήχανος. Κούνια που τον κούναγε και με το δάνειο απλήρωτο.

      Διαγραφή
    4. ΟΙ ΑΓΡΌΤΕΣ ΚΑΚΟΣ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΠΟΣ ΔΙΑΦΈΡΟΥΝ. ΚΕΓΩ ΑΓΡΟΤΙΣ ΕΙΜΕ ΆΛΛΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΆΡΚΟ. ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΈΝΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΆΛΛΑ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΞΕΡΟΥΜΕ ????

      Διαγραφή
    5. ΕΓΟ ΜΆΛΙΣΤΑ ΣΙΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΦ. ΕΙΝΕ ΌΤΙ ΠΙΟ ΔΙΚΕΟ ΈΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ. ΑΠΌΤΙ ΞΕΡΟΜΚΑΙ Ο ΠΣΑΦ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΕΣΤΗΛΕ ΠΡΌΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΟΣΝΤΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ 2011 ΚΟΣΤΙΖΑΝ 300ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ 2013 150000 ΟΠΌΤΕ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕΓΆΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΔΊΚΑΙΗ ΑΦΟΥ ΚΕ ΤΑ ΔΙΟ ΈΧΟΥΝ ΤΑΡΊΦΑ 45.

      Διαγραφή
  30. Οπως διαβασα η μια εταιρια ειναι του ομιλου κοπελουζου. Ποσα θα παρει ακομα??? Συνολικα δυο εταιριες εχουν γυρο στα 400mw. Θα πρεπει οι δικηγοροι που συντασουν τωρα τα υπομνηματα για την εκτακτη εισφορα να προσθεσουν την βουληση του υπεκα να προωθησει τετοια νομολογια για να απαξιωσουν το κεντρικο επιχειρημα του λαγηε και του κρατους για την υπερμετρη εισοδο φωτοβολταικων στο συστημα!!!
    Επιτελους με τους γελοιους εχει να πει κατι ο λαληστατος κ. Στουρναρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΔΗΚΟΜΑΝΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ;;

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥς ΚΑΙ ΔΙΚΑΑΣΤΗΡΙΑ ..

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΙΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ 1000 ΕΩς 5ΟΟΟ ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ 10 ΕΩς 50 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ !!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ ΣΕ 30 €, ΟΠΟΤΕ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΘΕ1Η ΜΗΝΑ.

    01.papadopoulos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και η λύση να βάλουμε από κάτι λιγότερο ο καθένας να βρούμε κάποιον να φάει 2-3 από αυτά τα παλικάρια και να δεις πως θα σφίξουν οι κώλοι.....

      Διαγραφή
    2. Πολυ ωραια ιδεα !!!!!!

      Διαγραφή
  32. Βλεπω τωρα στο καναλι της βουλης τον ασημακη στις 10/10/2013 στη διαρκη επιτροπη ειπε...
    1) απο την στιγμη που θα περασει ο ΤΑΠ απο την ελλαδα θα εχουμε στην διαθεση μας αεριο το οποιο πρεπει να διατεθει προς καταναλωση
    2) κατα μεσο ορο το 70% του αεριου ειναι για ηλεκτροπαραγωγη οποτε καποιος πρεπει να πληρωσει το κοστος του αεριου και αυτος δεν θα ειναι ο καταναλωτης.
    3) η εννοια αγροτικα φβτβολταικα εχει χρησιμοποιηθει για εσωτερικη καταναλωση ωστε να συνεννοουμαστε αν επιχειρησει να χρησιμοποιηση αυτον τον ορο στην ευρωπαικη επιτροπη για διαφοροποιηση της αντιμετωπισης τον εν λογο φωτοβολταικων θα κατηγορηθει για κρατικη επιχορηγηση.
    4) το ενεργειακο μιγμα καθε χωρος οροζεται βαση των δυνατοτητων της εμεις εχουμε λιγνιτη που δεν εχουν οι αλλοι να μην τον χρησιμοποιησουμε!!!
    5) θα μπορει να μεταφερει καποιος την μοναδα του σε αλλη περιοχη χωρις να βγαλει καινουργια αδεια απλα να παρει γνωμοφουηση απο την ραε.
    Αυτα τα ολιγα προλαβα για να καταλαβουμε ολοι που το πανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι ιδιοκτήτες Φ/Β εμπαίζονται συνεχώς από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να φορολογήσει οτι μπορεί και οτι βρεί, μέσα σε αυτά έπεσαν και τα Φ/Β. Το μέλλον είναι αβέβαιο και ευτυχώς που δεν έσπευσα να αγοράσω και να τοποθετήσω κανένα φ/β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ ρε φίλε τι δουλειά έχεις εδώ μέσα τότε και γράφεις??

      Διαγραφή
    2. Μιλας ομως ανηθικως εγωιστικα και αυτο δειχνει την απανθρωπια σου. Εγω που επενδυσα δεν με πειραζει τιποτα. Εχω ελευθερη ΨΧ.

      Διαγραφή
    3. Εκτος κι αν δουλευεις στο υπουργειο και ανοιγεις δρομους για πωλησεις των εργων μας. Μετα θα φυγουν ολα τα μετρα?

      Διαγραφή
  34. ΗΛΙΕ ΑΝΟΙΞΕ ΈΝΑ BLOG ΓΙΑ ΤΑ FAST TRACK ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ. ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΤΟΥ ΜΊΧΑΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΠΟΥ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΝ ΌΠΩΣ ΛΈΝΕ ΤΟ ΚΑΤΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ FAST TRACK. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίχα γραψει για τα fast track, πριν απο 1,5 χρόνο περίπου.
      http://fotoboltaika.blogspot.com/2012/03/fast-track-fotovoltaika.html, Οπως και τοτε, ετσι και τωρα;;;

      Διαγραφή
    2. Εμείς οι αγρότες καταστραφήκαμε απο τα φωτοβολταϊκά.

      ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ.
      ΦΩΝΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ.

      Διαγραφή
  35. Σχολιο κ.Παναγοπουλου silcio " εμας ποιος θα μας αποζημιωσει για τα επενδυτικα μας project.....το ελλειμα ειναι εξαιτιας του φυσικου αεριου".
    Ο κ. Παπαγεωργιου ειπε στην επιτροπη οτι θα πρεπει να διατεθει προς εσωτερικη καταναλωση το φυσικο αεριο που θα εχουμε μεσο του αγωγου ΤΑP. Προφανως εχουν συμφωνησει σε πλαφον καταναλωσης αεριο για να περασει απο την ελλαδα ο αγωγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κολόπαιδα της ΠΟΣΠΗΕΦ σας τη φόρεσε κανονικά ο Μίχαλος και σας έβαλε να φιλήσετε τα πόδια των φαστρτακηδων. Ντροπή σας ξεπουλημένα κοπρόσκυλα. Αλλά βέβαια από διορισμένους συνδικαλιστές επιμελητηρίων τι περίμενες... Καμία συνδρομή πλέον στα επιμελητήρια για να ψωφολογήσουν και αυτοί και οι λογής ΠΟΣΠΗΕΦΕΔΕΣ τους που τους ιδρύσανε για να φιμώσουν!!! Ποιος ρε σας ψήφισε εεε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι προβλημα υπαρχει με την ΠΟΣΠΗΕΦ ??
      Με τον ΣΠΕΦ ολα ειναι καλα ;;;;; Που προτεινε απο μονος του 40 % μειωση ;;;

      Διαγραφή
    2. Ο ΣΠΕΦ απέδειξε πως το 30% που πληρώνουμε αρκεί, φθάνει να πληρώσουν και τα οικιακά και πως σε 2 χρόνα μπορούμε ναχουμε και ελάφρυνση. Το υπουργείο ζητούσε 45%. Η ΠΟΣΠΗΕΦ δεν λέει τίποτα ειδικό, αλλά καλωσορίζει τα νέα εκατοντάδες μεγαβάτ για να βουλιάξουμε τελείως.!!! Όποιος καταλαβαίνει, βλέπει τους εγκαταστάτες και μάλιστα μεγέθους καρχαρία από πίσω από τη στάση της ΠΟΣΠΗΕΦ που θα οδηγήσει σε κούρεμα 80%. Έτσι θα ετιτελεστεί ο στόχος να μας πάρουν τα πάρκα οι ΦΑΣΤ τράπεζες και τα λαμόγια συνεργάτες τους.

      Διαγραφή
    3. Ο ΣΠΕΦ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ "ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΥΜΑΚΗς ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕς ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ" ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΩΠΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΑΥΤΟΥς ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ !! ! ! ! !! Ο ΛΟΥΜΑΚΗς ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ !!

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑς ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑς. ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑς ΣΤΗΝ ΚΙΛΟΤΙΝΑ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ".

      ΟΠΩς ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΉ !!! ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕς ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙς ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΞΣΕΙς ΣΤΗΝ ΤΑΡΙΦΑ.

      ΟΠΟΙΟς ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ 'Η ΒΛΑΚΑς 'Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΟς !!!!!!!

      Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΜΕΑΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΟΥ ΝΑ ΕΝΕΡΓΞΣΕΙ ΑΜΕΣΑ !!

      Διαγραφή
    4. ΦΑΕ ΤΑ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΜΑΚΑΚΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΤΏΡΑ, ΚΆΤΣΕ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΊΓΟ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΤΣΆΜΠΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΜΕ ΣΈΝΑ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΆΣ ΚΑΙ ΑΎΞΗΣΗ ΤΑΡΊΦΑΣ. ΜΟΩΣ ΜΠΉΚΕΣ ΜΕ 18 ΛΕΠΤΆ ΟΠΌΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ Η ΕΘΣΦΟΡΆ ΚΑΙ ΤΣΆΜΠΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ????

      Διαγραφή
    5. Παναγής Ιωάννης (τηλ:6948751400)13 Οκτωβρίου 2013 στις 12:17 π.μ.

      ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΛΟΥΜΑΚΗ ::: !!!! ΒΓΗΚΕΣ ΣΤΑ BLOG ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ;;; ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ΅ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΟΥ ΠΟΣΠΗΕΦ ΜΑΚΑΚΑ ;; ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ !! ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ::

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    7. Είναι αποκρουστικό το επίπεδο αυτό. Λυπάμαι που ο Παναγής Ιωάννης όπως υπογράφει παραπάνω συμπεριφέρεται δημόσια με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που υποτίθεται ότι προεδρεύει φορέα να μιλάει με αυτό ο ύφος.

      Το ίδιο ισχύει και για όλους τους ανώνυμους που βρίζουν εδω. Απλά αυτοί έχουν το ακαταλόγιστο και τέλος πάντων εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, οπότε η συμπεριφορά τους δεν θίγει συνολικά τον κλάδο αλλά μεμονωμένα ως ατομικά περιστατικά.

      Διαγραφή
    8. 2.02 ΝΑ ΜΟΥ ΚΆΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΆΛΛΑ ΕΓΟ ΟΎΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΜΕ ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΩΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΩ. ΟΠΌΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΚΆΝΕΙΣ, ΝΑ Α ΛΈΩ ΧΥΜΑ ΓΙΑ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟ ΚΑΛΑ ΤΗ ΣΤΟΦΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΜΕ ΑΠΛΗΡΟΤΟΣ ΕΦΤΑ ΜΉΝΕΣ, ΧΡΟΣΤΑΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΈΠΩ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΝΑ ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ. ΆΜΑ ΜΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΈΣΑ ΕΜΕΊΣ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΟΘΟΜΕ ΠΌΤΕ. ΘΑ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΜΌΝΟ ΑΥΤΟΙ. ΤΌΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΑΥΤΟ??????

      Διαγραφή
  37. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ::::

    ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ !! ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟ !!

    ΕΙΤΕ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΙΣΘΩΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΤΣΕΚΑ.

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ :::

    ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΓΑ :!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βάζω τα πρώτα 500 αν είναι να φάνε 2-3 από την κλίκα.

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΣΕ ΕΧΩ ΥΠΟΨΗ ΜΟΥ !!!

      01.papadopoulos@gmail.com

      Διαγραφή
  38. http://www.econews.gr/2013/10/12/fotovoltaika-agrotes-athina-106544/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ :: ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΒΓΑΕΛΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟς ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ;;;

    ΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ 5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ 6
    ΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ 50 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ 60

    ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ... ΠΟΣΑ ΘΕς ΚΥΡΙΕ ;; ΠΑΡΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑς ΗΣΥΧΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Να πληρωσουμε μια ομαδα δημοσιογραφων να βρουνε του παπαγεωργιου τις επικοινωνιες με τους εντολεις του να τελειωνουμε. Να βγαλουν το σκανδαλο να ησυχασουμε οπως με τον αλλον του ταιπεδ που εκανε βολτες με το jet του μελισσανιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ;; ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑς. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑς ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙς !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΙ ΚΆΝΕΙΣ???? ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΩΝ, ΤΟΥΣ ΜΊΧΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΚΆΝΕΙΣ???? ΔΕ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙΣ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΎΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΔΕ ΘΑ ΜΗΝΕΙ ΚΈΡΔΟΣ. Η ΜΟΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΎΣΗ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΈΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΙΡΆΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΊΧΑΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !! ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙς ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥς ΔΙΝΟΥΝ ;;

    ΣΤΟΥς ΒΟΥΛΕΥΤΕς ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ !!!
    ΟΠΟΙΟς ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΤΟΥ !!!


    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝΒ ΜΙΧΑΛΟ ;;

    ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΜΑΚΗ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟ ΜΟΥΝΙΔΙ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΜΑς ΠΟΥΛΗΣΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Δεν πληρωνω κανεναν. Ο πρωην υπουργος εθνικης αμυνας χρειαζεται παρεες παντως στη φυλακη. Υπαρχει η νομικη καλυψη, αλλα να ηπγνωριζουν καποιοι οτι το δικαστηριο αναγνωριζει και ηθικη αλλα και κοινο συμφερον. Ο νομοταγης λοιπον πολιτικος δεν σημαινει οτι καλυπτεται δικαστικα, εποειδη δεν παρεβει τους νομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πότε θα πληρωθούμε την παραγωγή του ΜΑΡΤΙΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Δεν θα ηθελες να ρωτησεις απο ενδιαφερον τους συναδελφους σου, αν εχουν πληρωθει για τον μηνα Φεβρουαριο? Αφου δεν ενδιαφερεσαι για τον διπλανο σου, η κατασταση στον χωρο των φωτοβολταικων ανωνυμε συναδελφε θα συνεχιζεται ως εχει. Και να σε ενημερωσω οτι δεν εχουμε πληρωθει για τον Φεβρουαριο ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Δεν θα ηθελες να ρωτησεις απο ενδιαφερον τους συναδελφους σου, αν εχουν πληρωθει για τον μηνα Φεβρουαριο? Αφου δεν ενδιαφερεσαι για τον διπλανο σου, η κατασταση στον χωρο των φωτοβολταικων ανωνυμε συναδελφε θα συνεχιζεται ως εχει. Και να σε ενημερωσω οτι δεν εχουμε πληρωθει για τον Φεβρουαριο ακομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Όταν θα δείς τον κόλο σου χωρίς καθρέπτη, τότε θα πληρωθεις και τον ΜΑΡΤΗ.
    Δηλαδή ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΈΈ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Στουρνάρας σε ερώτηση του Χατζηνικολάου για τα φ/β παραδέχτηκε ευθαρσώς ότι έπεξαν έξω όσον αφορά το όλο θέμα όχι μόνο αυτοί αλλά και όλοι στην Ευρώπη και η πτώση των εγχώριων τιμών ακολουθεί την αντ΄σιτοιχη πτώση σε όλο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Οι Ίωνες ετοιμαζονται να λύσουν το προβλημα της ανελευθερίας των Γραικών. Καθημερινα αυτες τις μερες τους βλεπω να Ίπτανται, κυριολεκτω. Αυτό προς ενημέρωση των σιωνιστικών πιονιών που νομιζουν οτι διοικουν μια χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Στειλτε ολοι μηνυματα στην εκπομπη του Χατζηνικολαου για τον Τσιπρα. Να πει κατι για τα φωτοβολταικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μας φωτισε και ο τσιπρας..Μιλησε για την πρασινη αναπτυξη και οτι η ελλαδα πρεπε να επενδυσει και να στηριξει τις ΑΠΕ αλλα ως εκει δυστυχώς δεν ειπε τπτ αλλο.Για ελλειματα ουτε λογος...

      Διαγραφή
  53. ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΡΟΤΕΣ.
    ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ