Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

H Παγκόσμια αγορά στις εγκαταστάσεις φωτοβολταικών στα υψηλότερα το 2014!

Οι παγκόσμιες φωτοβολταϊκές ( PV ) εγκαταστάσεις προβλέπεται να αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό σε τρία χρόνια το 2014 , ξεπερνωντας τα 40GW για πρώτη φορά και δημιουργώντας εσόδα εγκατάστασης περισσότερα 86 δις , σύμφωνα με το IHS .
Οι ετήσιες ηλιακές εγκαταστάσεις προβλέπεται να αναπτυχθούν με ρυθμό 18 % το 2014 , φθάνοντας τα 41GW και σηματοδοτώντας σταθερά το τέλος της διετούς επιβράδυνσης της ηλιακής βιομηχανίας. Το IHS δήλωσε ότι
επιβεβαιώνει την πρόβλεψη που διατύπωσε στις αρχές του 2013 ότι οι εγκαταστάσεις για το έτος θα ανέλθουν σε 35GW .

Οι Φωτοβολταϊκες εγκαταστάσεις το 2014 θα αυξηθούν κατά 17% . Αυτό είναι μια αύξηση, από το 15 % το 2012 και το 13 % το 2013 . Το 2014 θα φέρει το υψηλότερο ποσοστό αύξησης , σε σχεση με το  35 % το 2011 .

"Η επιταχυνση το 2014 οδηγείται από τις χαμηλές τιμές του συστήματος , τη δημιουργία νέων αγορών στις αναδυόμενες περιοχές και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη σε μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Κίνα », δήλωσε ο Ash Sharma , ανώτερος διευθυντής της έρευνας για τα φωτοβολταικά στο IHS . " Τα έσοδα της αγοράς επιστρέφουν σχεδόν σε επίπεδα ρεκόρ , και  οι κατασκευαστές φωτοβολταικών θα αφήσουν πίσω τους την αναταραχή των τελευταίων ετών και θα απολαύσουν τη βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών . "

Η Ευρώπη επιστρέφει στην ανάπτυξη

Παρά τις συνεχείς περικοπές στα κίνητρα της κυβέρνησης στις ώριμες αγορές φωτοβολταϊκών , όλες οι μεγάλες περιοχές του πλανήτη - δηλαδή , Ευρώπη , Μέση Ανατολή , Αφρική , Αμερική και Ασία - θα επεκτείνουν τις φωτοβολταικές εγκαταστάσεις τους το 2014 .
Η ανάπτυξη αποτελεί μια σημαντική καμπή για την Ευρώπη , η οποία υπέστη μια απότομη πτώση των ηλιακών εγκαταστάσεων το 2012 και φαινεται οτι θα εχει άλλη μια πτώση το 2013 .
«Ενώ οι φωτοβολταϊκες εγκαταστάσεις θα συνεχίσει να είναι παγωμένες ή να πεφτουν στις αναπτυγμένες αγορές της Ευρώπης , όπως η Γερμανία και η Ιταλία , η ταχεία ανάπτυξη αναμένεται στις αναδυόμενες χώρες της περιοχής , όπως η Τουρκία , η Πολωνία , η Ουκρανία και η Ρωσία , " ειπε επιπλεον ο Sharma  . «Η ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες φωτοβολταϊκών θα αντισταθμίσει τις κακές συνθήκες στις μεγάλες , καθιερωμένες αγορές ηλιακής ενέργειας . "
Αν και η Ευρώπη θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014 , το μερίδιο της Ευρώπης στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις θα συνεχίσει να μειώνεται λογω της Ασία και την Αμερικής που αυξάνουν τις εγκαταστάσεις τους.  . Το μερίδιο της Ευρώπης θα μειωθεί στο 29 % το 2014 , οταν ήταν 57 % το 2012 . Εν τω μεταξύ , το μερίδιο της Ασίας θα αυξηθεί σε 48 % , από 29 %.

Ισχυρό κλείσιμο το 2013

Η επιτάχυνση της ζήτησης έχει ήδη αρχίσει το 2013. Το IHS προβλέπει ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα κλείσει το έτος δυνατά , με το μεγαλύτερο αριθμό των τριμηνιαίων εγκαταστάσεων μέσα σε δύο χρόνια . Το IHS προβλέπει 9.8GW φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου , σε σύγκριση με 8.5GW στο δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο και τα 7GW κατά το πρώτο τρίμηνο .
Πηγη http://www.digitimes.com/pda/a20131003PR200.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ