Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τροπολογία Σκάνδαλο - Δώρο σε 2 εταιρίες - για fas track- Eπιβαρύνεται ο ΛΑΓΗΕ με 80 εκ/χρόνο!!!!!!

Τα μικρα, και τα μεγαλα ψαρια!
 Δηλαδή αυτό θα περάσει τώρα;;; Με μια απλη τροπολογία; Δεν θα ντραπείτε να βαλετε την υπογραφή σας κύριοι βουλευτές; Δεν θα ντραπείτε κύριε υπουργέ να επιβαρύνεται και αλλο τον ΛΑΓΗΕ; Δεν θα νραπείτε να εγκρίνεται αυτά τα εργα, οταν εχετε λοιδορήσει  ασύστολα την αγορα των φωτοβολταικών για τις υψηλές ταρίφες; οταν η αγορα, συμφωνα παντα με εσάς βαίνει προς κατάρευση;

(Πρεπει να το ψαξω παντως, γιατι ακόμα εκπλήσσομαι απο αυτά που ακούω, οταν εχουν γίνει τοσα και τοσα!)  ηλιος

XAΡΗΣ ΦΛΟΥΔΟΠΟΥΛΟΣ
Η αιτιολογία που προβάλλεται κάνει λόγο για «απεμπλοκή ενεργειακών επενδύσεων που είχαν υπαχθεί στη διαδικασία fast track». Στην πραγματικότητα πίσω από τη γενικόλογη διατύπωση, κρύβεται μια τροπολογία «δώρο»,
που προωθείται με πρωτοβουλία βουλευτών και η οποία θα οδηγήσει εκ νέου σε εκτίναξη του ελλείμματος του λειτουργού της αγοράς ΛΑΓΗΕ κατά τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως εκτιμούν παράγοντες της ενεργειακής αγοράς. Και βέβαια το λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι καταναλωτές μέσω του ειδικού τέλους ΕΤΜΕΑΡ που πληρώνεται υποχρεωτικά μαζί με το ρεύμα. 

Συγκεκριμένα η τροπολογία αφορά σε δύο ενεργειακούς ομίλους και προβλέπει γενναιόδωρες επιδοτήσεις στο τριπλάσιο ποσό από εκείνο που ισχύει για όποιον θελήσει να εγκαταστήσει σήμερα φωτοβολταϊκό. 

Έτσι ενώ η επιδότηση για τα φωτοβολταϊκά είναι στα 95 ευρώ η μεγαβατώρα και η κανονική τιμή του συμβατικού ρεύματος στη χονδρική αγορά είναι στα 50 με 60 ευρώ η μεγαβατώρα, οι τιμές που εξασφαλίζει η τροπολογία για επιλεγμένα έργα fast track των δύο ομίλων είναι στα 350 ευρώ η μεγαβατώρα, εγγυημένες για μια περίοδο 20 ετών. 
Σημειώνεται ότι η τροπολογία προωθείται σε μια στιγμή που τα φωτοβολταϊκά έργα έχουν «παγώσει» καθώς κυβέρνηση και τρόικα διαπίστωσαν τον κίνδυνο κατάρρευσης της αγοράς εξαιτίας των γενναιόδωρων επιδοτήσεων που δόθηκαν χωρίς όριο στον κλάδο των φωτοβολταϊκών τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, κατά κύριο λόγο ήταν ο λογαριασμός από αυτές τις επιδοτήσεις, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες στρεβλώσεις της αγοράς που οδήγησε στην ανάγκη να αυξηθεί πρόσφατα το τέλος ΕΤΜΕΑΡ από τα 9,5 ευρώ στα 20,8 ευρώ η μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές.

Τι λέει η τροπολογία
Σύμφωνα με το κείμενο  που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, φωτοβολταϊκά έργα που είχαν ενταχθεί σε fast track και έχουν άδεια παραγωγής πριν από τις 10 Αυγούστου του 2012, χωρίς να έχουν υπογράψει σύμβαση με το ΛΑΓΗΕ, μπορούν να υπογράψουν ακόμη και τώρα σύμβαση με το λειτουργό της αγοράς ηλεκτρισμού στην επιδοτούμενη τιμή που ίσχυε όταν έγινε δεκτή η αίτηση για fast track.

Με βάση τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν γίνει, η ρύθμιση, με την τελική της διατύπωση, θα αφορά σε φωτοβολταϊκά πάρκα  συνολικής ισχύος 150 MW. Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως αναφέρουν πηγές, ότι η ετήσια επιβάρυνση για το ΛΑΓΗΕ θα φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ ετησίως για 20 χρόνια. Σε περίπτωση που τα εν λόγω πάρκα υποστούν αναδρομικό κούρεμα στις τιμές τους (με βάση τις ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΕΚΑ) η ετήσια επιβάρυνση που θα προκύψει τελικώς είναι 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό που είχε υποβληθεί, οι εν λόγω επενδύσεις εμφανίζονταν να ξεπερνούν σε ύψος τα 800 εκατ. ευρώ. Ωστόσο με την πτώση των τιμών στο φωτοβολταϊκό εξοπλισμό τα τελευταία χρόνια, οι τιμές έχουν πέσει πάνω από 70%, δηλαδή στην πραγματικότητα το κόστος κατασκευής των πάρκων δεν ξεπερνά, με όρους αγοράς, τα 200 εκατ. ευρώ.

Η αιτιολόγηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που προωθούν την τροπολογία, εστιάζουν στο γεγονός ότι οι δύο εταιρείες που θα αναπτύξουν τα πάρκα, με εξασφαλισμένες αποσβέσεις σε χρόνο ρεκόρ, διαθέτουν εργοστάσια παραγωγής πάνελ και έχουν δεσμευτεί ότι εφόσον υλοποιήσουν τα έργα τους θα διατηρήσουν το προσωπικό στα εργοστάσια.
Όμως στις αιτήσεις στο fast track, μόνο η μία εταιρεία δεσμεύεται για 360 θέσεις  εργασίας ενώ η δεύτερη αναφέρεται γενικά σε θετικές επιπτώσεις για την υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας φωτοβολταϊκών (σύμφωνα με την ανακοίνωση του invest in Greece).  Σημειώνεται ότι τα εργοστάσια των εταιρειών που θα κατασκευάσουν τον εξοπλισμό αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν. 

Σύμφωνα πάντως με την ετήσια δυναμικότητα των εν λόγω μονάδων, εφόσον κατασκευαστούν 150 MW, οι θέσεις εργασίας διασφαλίζονται για ένα διάστημα 3 έως 5 ετών, με το συνολικό «επιδοτούμενο» τζίρο των πάρκων στο βάθος 20ετίας να φτάνει τα 900 εκατ. ευρώ έως 1,6 δισ. (ανάλογα με το αναδρομικό κούρεμα που θα αποφασιστεί).

Οι εταιρείες
Από την έρευνα που έκανε το Capital.gr φωτοβολταϊκά έργα που έχουν ενταχθεί στο fast track προέρχονται από δύο εταιρείες: Την εταιρεία Silcio του ομίλου Κοπελούζου και την εταιρεία Spes Solaris.

Συγκεκριμένα η Spes Solaris έχει κάνει πετύχει την υπαγωγή σε fast track για 51 πάρκων ισχύος 297MW σε δύο φάσεις στις 3 Νοεμβρίου του 2011 και στις 6 Ιουνίου του 2012. Τότε τα έργα εντάχθηκαν με προϋπολογισμό 301 εκατ. ευρώ και στο πλάνο που παρουσιάστηκε περιλαμβανόταν δέσμευση ότι διασφαλίζονται συνολικά 360 θέσεις εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής πάνελ που διαθέτει η εταιρεία του ιδιοκτήτη των έργων (Solar Cells Hellas).
Αντίστοιχα η εταιρεία Silcio κατάφερε να εντάξει στο fast track τις 3 Νοεμβρίου του 2011 φωτοβολταϊκά πάρκα 126ΜW. Σε αντίθεση με τις αιτήσεις της Spes Solaris, στις αιτήσεις της Silcio δεν υπάρχει δέσμευση για διατήρηση θέσεων εργασίας ή άλλες προσλήψεις, τουλάχιστον σύμφωνα πάντα με την τότε ανακοίνωση του invest in Greece.

Σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ - ΜΠΕ επικαλούμενο δηλώσεις από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναφέρει ότι τροπολογία αναφορικά με τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς "fast track" θα εξετασθεί εφόσον κατατεθεί. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η σχετική συζήτηση στη Βουλή δεν κατέληξε σε κείμενο συγκεκριμένης τροπολογίας, ενώ πρόσθεταν ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική συμφωνία των υπουργείων ΠΕΚΑ, Ανάπτυξης και του Invest in Greece ως προς την σχετική ρύθμιση.

πηγη capital.gr

26 σχόλια:

  1. την ΤΡΙΤΗ οργανωνεται συγκεντρωση των αγροτικών στην ΑΘΗΝΑ αφήνουμε τα χωράφια και τις δουλιες μας και ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ κατεβαινουμε στην ΑΘΗΝΑ διανυοντας 600 χιλιομετρα αντε να δουμε τη συμμετοχή σας και απο τους άλλους φωτοβολταικούς μεσσημέρι γύρω στις 12 θα είμαστε εκεί .........πολύ χαλαρά τους πήραμε μέχρι τώρα με το ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ τώρα ας αγωράζουν 2 -3 τόνους ΒΑΖΕΛΙΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα φάνηκε η λαμογιά της ΠΟΣΠΗΕΦ που καλωσόρισε τα fast track, δεν ντρέπονται και λιγάκι. Αλλά τι περίμενες, χάρη θα τους έκανε ο Μίχαλος??? Αυτά τα ζώα ο Παναγής και η παρέα του στην ΠΟΣΠΗΕΦ δεν κατάλαβαν τι παιζότανε και τους βάλανε στο χέρι. Να δω τώρα με τι μούτρα το λαμόγιο θα κοιτάει τους μικρούς στα μάτια!!! Κύριοι όσοι χαρήκατε με το πανηγυράκι των επιμελητηρίων, μάθετε πως ο Μίχαλος είναι κολλητάρι των καρχαριών του fast track!!! Και τώρα πλέον φάνηκε!! Αλήθεια Παναγή μήπως διάβασες τι ανακοίνωση προσκύνημα σου γράψανε ο "φίλος" σου ο Μίχαλος και τα άλλα λαμόγια διορισμένοι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές των επιμελητηρίων???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΟΣΠΗΕΦ καλωσορίζει τα φαστ τρακ. Ρε αη στο διάολο λέω εγώ κουφάλες!!! Καλά κάνανε και σε βρίζανε λαμόγιο Παναγή οι αγρότες. Σε ξερανε από τα χωράφια τι καριόλης είσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι επενδυσεις σε οποιον τομεα και εαν αφορουν ειναι ευπροσδεκτες..Αλλα οταν η καθυστερηση πληρωμων εφτασε το 7μηνο,διαρρεουν το περιφημο new deal,και μετα μερικοι βουλευτες πιεζουν για τα εργα fast track,και μαλιστα με εγγυημενες τιμες του 2011,ε τοτε μη πετανε σταχτει στα ματια του λαου..Βγαζει ματι το γεγονος οτι εξυπηρετουν συμφεροντα..Οι ιδιοι βουλευτες πιεστε για αρση του στρεβλου συστηματος,να πληρωνομαστε στην ωρα μας και μετα ας ξεκινησουν τα fast track!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα φανήκανε οι μασκαράδες των επιμελητηρίων, της ΠΟΣΠΗΕΦ και του Μίχαλου τι σκοπούς είχαν. Να φιμώσουν το κλάδο για το συμφέρον των μεγάλων με ένα προεδρείο από ανδρίκελα και ηλίθιους που ούτε διαβάζουν τις ανακοινώσεις τους. Πέταξε ο Μίχαλος μερικές καραμέλες για καπνό και βάλανε μπροστά τη φάμπρικα της διαπλοκής. Αν υπάρχουν μέλη στη ΠΟΣΠΗΕΦ που πολύ αμφιβάλλω να βγουν μπροστά και να πετάξουν την προδσσία και τα καλωσορίσματα των ΦΑΣΤ τρακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα θυμισω οτι οταν πηγαιναμε στις τραπεζες το 2011 για δανειοδοτηση των παρκων μας. "εσπρωχναν" σε γερμανικο εξοπλισμο που ηταν τοτε η κυβερνηση να δωσει κινητρα για ελληνικο εξοπλισμο που γινοτανε χαμος απο παραγγελιες!!!!
    Τωρα θυμηθηκαν αυτους τους ανθρωπους (450 εργαζομενοι στα εργοστασια).
    Ο κ. μανιατης ειχε αναγγειλει στην ecotech το 2012 οτι οποιος ειχε κατα 80% ευρωπαικο εξοπλισμο θα επερνε bonus 10% επι της εγγυημενης τιμης.
    Το οποιο φυσικα και δεν ισχυσε ποτε αλλα θα μπορουσαν να δωσουν κινητρα φορολογικα ωστε να διναμε τα.λεφτα μας σε ελληνικες εταιριες και κατευθυνση προς τις τραπεζες για ελληνικο εξοπλισμο!!!
    Τωρα τους επιασε ο πονος!!!!
    Ποιος θα τα πληρωσει αυτα τα παρκα, ποιος θα πληρωσει το φυσικο αεριο που θα καταναλωθει για ηλεκτροπαραγωγη???
    Ο γνωστος-αγνωστος ελληνας φορολογουμενος!!
    Που ειναι το δημοσιο συμφερον που επικαλουνται ολοι!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. NA H BOHTHIA TOY MIXALOU MESO POSPIEF, NA MPOUN KAI ALLA FV KAI MALISTA FAST TRAK WSTE NA KATAREUSOUME AMESA. BLEPIS BARETHIKAN OI TRAPEZES NA MAS PERIMENOUN NA MAS TA PAROUN!!! BALANE LOIPON TO MIXALO KAI A EPIMELHTHRIA MESO POSPIEF NA MAS TELIVSOUN. MOLIS EMEIS PETHANOUME OI MEGALOI THA TA BROUN STH MOIRASIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχω βαρεθει να ακουω για τις υψηλες ταριφες που απολαμβανουμε!!!
    Ποιος θα ερχοταν το 2010 να κανει υψηλου ρισκου επενδυση στην πτωχευμενη ελλαδα χωρις να υπαρχει κερδος???
    Επενδυθηκαν 4,5 δις μονο στα φωτοβολταικα εγινε της μουρλης στις αιτησεις!!!
    Τωρα φερνει η κυβερνηση και αλλους επενδυτες στις απε με τον λαγηε κοντα στην πτωχευση και καποιοι ερχονται να φτιαξουν εργα, καλα δεν ξερουν οτι το συστημα δεν αντεχει αλλο και οτι υπαρχει καθυστερηση 7μηνων!!!
    Τι τους εχουν υποσχεθει απο που θα τα παρουν?!?
    Οι μεγαλες εταιριες διασφαλιζουν σε πολυ μεγαλο ποσοστο τα κερδη τους πριν κανουν την επενδυση! Αρα για τα fast track υπαρχουν τα λεφτα. Για τους υπολοιπους δεν υπαρχουν!'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΠΟΣΠΗΕΦ εκφρασε τις αποψεις του οσοι δεν συμφωνουν θα πρεπει αμεσα να αποχωρησουν απο τον συνδεσμο για να τελειωνουμε.
    Τετοιες αποψεις ειναι για κανουν οι κατασκευαστες και αλλα εργα εις βαρος των παραγωγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.econews.gr/2013/10/12/fotovoltaika-agrotes-athina-106544/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΠΟΣΠΗΕΦ ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ΌΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ, ΆΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΌΤΙ ΤΑ ΚΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΛΙΣΤΑ ΔΕΊΧΝΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΏΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑ 7 ΜΉΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΏΝ. ΚΑΛΩ ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΈΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΟΎΦΑ ΤΟΥ ΜΊΧΑΛΟΥ Η ΠΟΣΠΗΕΦ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ, ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΆΜΕΣΑ ΤΑ ΜΈΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΊΝΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΆΔΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΏΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μία φορά και έναν καιρό μαζεύτηκαν πέντε βόδια και έφτιαξαν στα χαρτιά ομοσπονδία για να εκπροσωπήσουν δήθεν τους παραγωγούς. Επειδ´ όμως παραγωγοί μέλη δεν υπήρχαν , έπαν να βρουν νταβατζήδες μπάς και φέρουν κόσμο. Βρήκαν τα επιμελητήρια με τους πολημ´ενους Μίχαλους και έκαναν μερικά παρτάκια. Επειδή λίγος κόσμος τσίμοησε βαρέθηκαν και οι νταβατζήδες και βγάλανε στο τέλος τα ίδια τα βόδια που τους κάλεσαν στο κλαρί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παίζει βέβαια και το σενάριο τα βόδια της ομοσπονδίας να ήταν από την αρχή οι ιερόδουλες των νταβατζήδων Μίχαλων κλπ, απλά τώρα φάνηκε η βρώμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. H POSPIEF PASXEI APTO KARKINOMA TWN EGKATASTATWN, EMPORVN EXOPLISMOU, AN DN EINE H IDIA O KARKINOS AUTOS PLEON. NTROPH TOUS!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το λόμπι των εγκαταστατών δεν θα μας αφήσει εύκολα να ησυχάσουμε. Πρώτα ήταν ο ΣΕΦ που λέγανε ευθέως τα συμφέροντα τους και έφεραν τη φούσκα που ζούμε. Μετά επειδή δεν τους έπρεπε απτό γιουχάρισμα, βάλανε τον ΠΑΣΥΦ να προσφύγει στο ΣτΕ για να ανοίξουν πάλι οι άδειες και να πνιγούμε στο πανέλο αλλά χωρίς να πληρωνόμαστε. Κατέρρευσε ο ΠΑΣΥΦ, γιατί η κοινή λογική δεν αντέχει τέτοιες συμπεριφορές και λαμογιές, και κόντεψαν να μείνουν χωρίς φορέα. Τότε στήσανε τον ΠΟΣΠΗΕΦ με τις πλάτες των επιμελητηρίων και βέβαια του Μίχαλου. Στα επιμελλητήρια όμως μέλη είναι και οι εγκαταστάτες και μάλιστα πολύ ενεργά. Έτσι προσπάθησαν να φιμώσουν τους παραγωγούς και να τους καπελώσουν για να κάνουν τα γούστα τους. Έτσι εξηγούνται όλα για τις αγάπες του Μίχαλου στους τενεκέδες της ΠΟΣΠΗΕΦ αλλά και τις άκομψες έώς Προκλητικές επιθέσεις τους στους παραγωγούς. Στόχος ήταν και παραμένει η διάλυση του κλάδου των παραγωγών και η επικράτηση, πρόσκαιρη αλλά τόσο τους κόβει, των εγκαταστατών-εμπόρων-λαμόγιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δειτε ποιοι προτεινουν την τροπολογιhttp://m.euro2day.gr/1144333/article.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στα επιμελητήρια εγγράφονται υποχρεωτικά όλες οι επιχειρήσεις, επαγγελματίες κλπ οπότε πρόκειται για αχταρμά αντικρουόμενων συμφερόντων. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα τα επιελητήρια να προστατεύσουν τους παραγωγούς, γατί οι εγκαταστάτες και όλοι οι σχετιζόμενοι άλλοι επαγγελματίες ζητάνε να επιβάλλουν τα δικά τους. Προτείνω να μην ξανασχοληθούμε μαζί τους αλλά αντίθετα να τους εκτοπίσουμε και αυτούς και τα εκτρώματα τους τύπου ΠΟΣΠΗΕΦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τη τροπολογία της ντροπής τη στήριξε και ο λαμογιο-ΣΥΡΙΖΑ με τον Πετρακο προφανώς με το... αζημίωτο. Ο ΛΑΜΟΓΙΟ-ΣΥΡΙΖΑ πάλι, δέχεται τις μπούρδες των αγροτών για διαφοροποίηση τους από τους υπόλοιπους 100ρηδες. Ντροπή τους!!!! Εξελιγμένα καθολικά οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ για διαπλοκή απόλες τις μεριές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πολλά από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά ανήκουν σε μεγαλοκαρχαρίες. Ο Κοπελόζος έχει πολλά αγροτικά ΦΒ στη Μεσηνία. Βάζανε τους αγρότες μπροστά, τους δίνουν για πέντε χρόνια που δε μπορούν να πουλήσουν ένα ποσό το χρόνο και τα έσοδα από την πληρωμή ΛΑΓΗΕ πάνω σε κοινό λογαριασμό για να τα πάιρνει ο Κοπελούζος. Τα λεφτά τα έβαλε ο καρχαρίας και μόλις περάσει η πενταετία έχουν με συμβόλαιο προσυμφωνήσει την πώληση κα τυπικά του πάρκου τσάμπα. Κατά τα άλλα αγροτικά ΦΒ σου λέει ο άλλος... Τις παρατάσεις στις ταρίφες ψηλά των αγροτικών, μάλλον λόγω Κοπελούζου τις κάνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγω θα επαναλαβω οτι τα φωτοβολταικα θα "τρεξουν" απλα δεν πρεπει να παραμεινουν στα δικα μας χερια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΖΗΤΉΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΎΣ. ΜΆΛΛΟΝ Ο ΜΊΧΑΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΕΙΣΦΟΡΑ ΟΙ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΚΑ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΠΟΥ ΣΤΉΣΑΝΕ ΠΆΡΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕ ΨΗΛΈΣ ΤΑΡΊΦΕΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΎΛΑ ΚΌΣΤΟΣ. ΚΑΛΑ ΠΌΣΟ ΠΟΥΛΗΜΈΝΟΙ ΕΊΣΤΕ ΡΕ???? ΕΣΕΊΣ ΡΕ ΔΕ ΒΑΛΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟΠΑΡΚΑΚΙΑ ΣΑΣ???? ΆΛΛΑ ΜΆΛΛΟΝ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΊΧΑΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Παναγής συναλδελφε είναι απλα η βιτρίνα. Το πρόβλημα είναι από πίσω και συμφωνώ με τους προηγούμενους πως είναι τα επιμελητήρια. Δεν έχουμε καμία δουλιά εμείς να μας εκπροσωπούν ότα έχουμε δικούς μας συλλόγους. Πρόκειται για κρατικοδίαιτος συνδικαλιστές ... Πρέπει επίσημα να ζητήσουν οι σύλλογοι μας να μην είναι πλέον υποχρεωτική η εγγραφή μας στα επιμελητήρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Μίχαλος γιανπαράδειγμα δεν έχει ούτε κιλοβάτ, οπότε απ´ όπου πάρει τα περισσότερα εκεί τραγουδάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ