Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Επανερχεται το light new deal στο προσκήνιο: Τιμολόγια μετα 6 μηνες & μείωση ΜΟΟΟΝΟΟΟ 25-30%!

Τυχερακιδες! Τοσα πλεονεκήματα!!

Την οριστική λύση για την εξάλειψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ και την ομαλοποίηση των πληρωμών των παραγωγών αναζητά η κυβέρνηση και συγκλίνουσες πληροφορίες φέρνουν την πρόταση για «λογιστική εξάλειψη» και σχετικά περιορισμένο «κούρεμα» των παλιών συμβάσεων να συζητείται τις επόμενες ημέρες με το οικονομικό επιτελείο.
Πρόκειται για μια πρόταση  η οποία προβάλλεται ως εναλλακτική της αρχικής του ΥΠΕΚΑ για το new deal των φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση στοχεύει στη λογιστική εξάλειψη του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ στο τέλος του 2014. Για να το επιτύχει αυτό, απαιτεί από τους παραγωγούς να μην κόβουν για ένα εξάμηνο τιμολόγια πώλησης του ρεύματος (έτσι κι αλλιώς πληρώνονται με καθυστέρηση έξι περίπου μηνών) και ταυτόχρονα τους εξασφαλίζει ότι στο εξάμηνο αυτό δεν θα πληρώνουν ΦΠΑ και δεν θα πληρώνουν δόσεις στις τράπεζες. Με βάση αυτό το σενάριο, η μεσοσταθμική μείωση των εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά δεν θα χρειαστεί να είναι πάνω από 25 με 30% (έναντι 45% της αρχικής πρότασης του υπουργείου) και θα υπάρξει «ανταπόδοση» με 5ετή χρονική επιμήκυνση των αδειών λειτουργίας. Δεν θα χρειαστεί να υπάρξει μείωση στις ταρίφες των άλλων ΑΠΕ πέραν των φωτοβολταϊκών.

Σύμφωνα με τους εισηγητές της πρότασης, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, καθώς μηδενίζεται λογιστικά το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ πράγμα που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται μια δίκαιη απόδοση των επενδύσεων των παραγωγών ΑΠΕ, αφού ό,τι χάνουν από τη μείωση της ταρίφας θα το πάρουν από την παράταση της σύμβασής τους. Από την άλλη επιτυγχάνεται συγχρονισμός των πληρωμών των παραγωγών από το ΛΑΓΗΕ με τις χρηματικές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες και το κράτος. Αλλά και οι τράπεζες έχουν όφελος, αφού θα υπάρχει μια συνεχής ροή αποπληρωμής των δανείων των παραγωγών. Το θέμα αυτό «τρομάζει» τις τράπεζες που αναζητούν εναγωνίως λύση.

Στο βαθμό που η πρόταση γίνει δεκτή και από το υπουργείο Οικονομικών, θεωρείται βέβαιο ότι θα νομοθετηθεί άμεσα ώστε να κλείσει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ενεργειακός τομέας.
 
Πηγηhttp://www.energypress.gr/news/Sthn-telikh-eytheia-oi-syzhthseis-gia-to-light-new-deal-twn-fwtoboltaikwn

37 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ερθετε αλητες με τις προτασεις σας , σας περιμενουμε.
    Σπαστε τις συμβασεις αν μπορειτε,αλητες.
    Λογια χθες βουλευτη γυναικας της δημοκρατικης αριστερας,οι αγροτες πρεπει να προστατευθουνε αφου ειναι αγροτες και επενδυσαν,οι επενδυτες απλα ατυχησαν, ρε δεν απο εδω απητες, ελατε εδω ειμαστε σας περιμενουμε,και αν μπορειτε σπαστε τις συμβασεις. Συνεχιστε να κανετε φωτογραφικες διαταξεις σε δικους σας μας βολευει στο δικαστηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥ....ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΤΑ 360MW TOY KΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΗΤΟΙ..ΜΕ ΤΑΡΙΦΕΣ 2011..ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση καλό είναι για να καταλάβουμε προς τα που πήγαιναν όλοι οι εκβιασμοί. Θα κλείσει ο ΛΑΓΗΕ, θα βγάλουν τα Φ/Β από το δίκτυο κλπ κλπ που ακούμε και διαβάζουμε τόσο καιρό. σου λέει δεν μπορεί, μετά από όλα αυτά τα σενάρια θα τους έρθει γλυκό αυτό. Ηλίθιοι και αλήτες της τελευταίαςσ υποστάθμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ερωτησεις που περιμενουν απαντηση!!
    Θα γινει διακοπη δραστηριοτητας των εταιριων μας που ως μονη δραστηριοτητα ειναι τα φωτοβολταικα?
    Θα κλεισουμε τους διακοπτες και αν ναι τα συστηματα ασφαλειας πως θα λειτουργουν 'η θα χασουμε και τα ασφαλιστικα συμβολαια που εχουμε, οι ελεγχοι των inverter πως θα γινονται?? Αν δεν κλεισουν οι διακοπτες τι θα γινει θα δινουμε δωρεαν το ρευμα και χωρις τιμολογια???
    Τα χρηματα που θα χρωσταμε στον οαεε γι'αυτο το εξαμηνο ποιος θα τα πληρωσει?
    Η εξαμηνη περιοδο χαριτος των τραπεζων εμενα περσι μου κοστισε 6400€ ποιος θα τα πληρωσει αυτα?
    Θα μου παρακρατουν και 30% απο τον λαγηε χωρις εγω να πληρωνομαι για το ρευμα που θα δινω τσαμπα??
    Οαεε, επιμελητηριο, εκτακτη εισφορα αλληλεγγυης θα πληρωνω για οσο καιρο εχει διακοπη η επιχειρηματικη μου δραστηριοτητα??
    Αυτο αφορα μονο τα επενδυτικα φωτοβολταικα 'η και τα αγροτικα?
    Αν οι διακοπτες ειναι ανοιχτοι θα πληρωνω λογαριασμο στην δεη για το ρευμα που ξοδευω??
    Οι υπολοιπες απε θα πληρωνονται κανονικα??
    Εγω λεω να κοψω μετα το εξαμηνο ολη την παραγωγη που θα εχω δωσει στο δικτυο και να παω δικαστικα να παρω τα χρηματα μου!!!
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εαν δεν υπογραψουμε της νεες συμβασεις και παμε δικαστικα θα τα καταφερουμε τη λετε?

      Διαγραφή
    2. καταρχάς είμαι αντίθετος σε οποιοδήποτε new deal όμως πρέπει να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε.το μήνα σεπτεμβρίου δεν θα το κόψουμε με ημερομηνία 30/09 ή 1/10 η άλλη ημερομηνία του οκτωβρίου αλλά μάρτιο η απρίλιο του 2014 μέχρι τότε θα εισπρατουμε τα είδη κομμενα τιμολόγια. όταν κόψεις μάρτιο ή απρίλιο τιμολόγιο αλλά θα γράφεις παραγωγή σεπτεμβρίου εισπρατεις άμεσα το τιμολόγιο και πληρώνεις το φ.π.α μετά ανάλογα σε ποιο δίμηνο ή τρίμηνο είναι.έτσι έχουν λογιστικό μηδενισμό χρεών στο λαγηε.το θέμα είναι ότι και τώρα έχουν εξάμηνη καθυστερηση και δεν μας πληρώνουν μήπως θέλουν να υπογράψουμε νέα σύμβαση με πολλα ψιλά γραμματα και μετά χάσουμε τα πάντα από τα ψιλά γραμματα.η σύμβαση που έχουμε δε μπορεί να σπάσει αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει γι αυτό προσοχή και να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε.προσοχή στα παπαγαλακια και υπομονή κάποια στιγμή θα φέρουν επίσημα τις προτάσεις τους

      Διαγραφή
  7. Ακου Σπυρου μ......μακη. τι σε νοιαζει για τους αγροτες?κομπλεξικος εισαι?αι παιδακι μου ασχολησου με κανα πληκτολογειο στον καναπε σου παρηγγηλε κ κανα πιτογυρο γιατι απο το πολυ καθισιο σε λιγο δεν θα τον βλεπεις αι σιχτιρ τενεκε που θες να βγαλεις το ματι του γειτονα..ελληναραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας νοιάζει όλους διότι η προνομιακή μεταχείριση κάποιων θα επιβαρύνει
      όλους τους υπολοίπους .

      Διαγραφή
  8. Ε καλα εσυ πλεον δεν εχεις προβλημα......οι βουλευτες που υπογραφουν την τροπολογια για τον μυτηληναιο..εινε οι ιδιοι που υπογραφουν για τους αγροτες......οποτε τους αγιοποιης...ξεφτυλα!!!!!!.....αντε λοιπον να πιεις τα τσιπουρα στην υγεια τους......και βουλωστο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ. ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν πουμε οτι στο new deal μας κατεβαζουν τη ταριφα 25-30 κατω δηλαδη οσο και η εκτακτη εισφορα τωρα δηλαδη σαν να εχουμε εκτακτη εισφορα σε ολη τη περιοδο του συμβολαιου γιατι ο λογαριασμος θα βγαινει τοτε και δεν βγαινει τωρα αφου οπως μας λενε το ελλειμα μεγαλωνει. Επειτα με τους 6 μηνες το μηδενιζουμε και μετα παλι θα μεγαλωνει οπως μεγαλωνει τωρα αφου θα ειναι το ιδιο κοψιμο στα λεφτα που ισχυει και τωρα που μεγαλωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με μεσοσταθμικ´ περικοπή 30% και ΕΤΜΕΑΡ 15 δεν παράγεται νέο έλλειμμα και όποιος το αμφισβητεί να δει και το δελτίο του ΛΑΓΗΕ που το αποδεικνύει. Οπότε θα έπρεπε να μείνουμε σταθεροί Κατά μέσο όρο σε υπερημερία 5 μηνών στις πληρωμές εφ´οσον πληρώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος. Τώρα αν δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί της δεη, πάνω στην πεντάμηνη καθυστέρηση προστίθεται και το μερίδιο που μας αναλογεί σε αυτό. Δυστυχώς όμως επειδή η δεη συμψηφίζει και έτσι πληρώνονται προνομιακά τα νησιά και τα οικιακά ΦΒ, τρώμε εμείς και τη δική τους αναλογία στις καθυστερήσεις, γιαυτό και φθάσαμε 6μηνη υπερημερία. Έχω μάθει όμως για προσφυγές που έγιναν στη ΡΑΕ για τους συμηφισμούς αυτούς κατά των νησιών και των οικιακών προνομιακών πληρωμών, οπότε αναμένονται εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς 10:43 εσυ ξερεις αν θα μπεις σε αυτο το λογιστικο τρυκ του υπεκα???
    Προφανος απο καποια αγνωστη προς εμας πηγη θεωρεις οτι εισαι ενταξη, πες μας την πηγη σου και τι σου υποσχεθηκε να τελειωνουμε!!
    Αν παρακολουθεις το block θα καταλαβεις οτι ειναι ενημερωτικο οποτε αν εχεις πληροφοριες διαφωτισε μας!!
    Αν δεν εχεις κατσε για να μαθεις!!!
    Απαντω σε συναδελφο 11:05 απο την στιγμη που δεν εχει ψηφιστει κατι τα τιμολογια τα κοβουμε ως εχει.
    Παντως οποιος εχει απαντησεις στα ερωτηματα μου θα παρακαλουσα να τις γραψει!!!!
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεγαλύτερη μαλακία από αυτή, ΔΕΝ έχω ακούσει στην ζωή μου!!! Αυτοί που την εισηγήθηκαν πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Harvard...δεν εξηγείται αλλιώς!!!
    Άκου, λογιστικό μηδενισμό του ελλείμματος...
    Δηλαδή τί, έστω ότι δεν κόβουμε τιμολόγιο για 6 μήνες (έτσι κι αλλιώς, λέει, υπάρχει 6μηνη καθυστέρηση)...
    Αφενός αυτό αποτελεί φορολογική παράβαση, αλλά ας πούμε ότι ο Στουρνάρας δίνει το ΟΚ με νομοθετική ρύθμιση...
    Αφετέρου, όταν περάσουνε οι 6 μήνες, και κοπούνε τα τιμολόγια αυτά μαζεμένα, τι θα έχει γίνει;
    Θα έχει κάνει στο 6μηνο ο ειδ. λογαριασμός τόσες εισπράξεις, ώστε να μηδενιστεί το σημερινό έλλειμμα, και να καλύψει και τα τιμολόγια παραγωγής 6 μηνών που θα κοπούν μαζικά;...
    Και θα γίνουν όλες οι πληρωμές, μαζεμένες;
    Δεν νομίζω, απλά αυτό το τρυκ μετακυλύει το έλλειμμα κατά 6 μήνες, δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να υφίσταται!
    Απλά αφού κάπου μέσα στο 6μηνο θα έχει προσωρινά, ακουμπήσει το έλειμμα, το μηδέν, θα πούνε στην Τρόικα "ορίστε το μηδενίσαμε"...
    Λες και αυτοί είναι χαζοί!!!
    Επίσης λέει τη μείωση θα την φάνε μόνο τα φωτοβολταϊκά... Από καμία έρευνα δεν προκύπτει όμως, ότι μόνο αυτά ευθύνονται για το έλλειμμα του ειδ. λογαριασμού.
    Αντίθετα, παρά τις έκτακτες εισφορές που διαδοχικά έχουν επιβληθεί, το έλλειμμα δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε, απλά και μόνο επειδή ο τρόπος πληρωμής είχε στρεβλώσεις.
    Άρα πρέπει να γίνει μια ρεαλιστική αποτίμηση των συνιστωσών που παράγουν το έλλειμμα του Ε.Λ., να ποσοτικοποιηθεί το πρόβλημα, να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις των επιδοτούμενων ορυκτών καυσίμων από τον Ε.Λ., και στο τέλος να γίνει ταμείο.
    Επίσης, λέει, θα δοθεί παράταση 5 ετών των συμβάσεων (άδειες λειτουργίας είναι απίστευτα άστοχος όρος που δηλώνει ασχετοσύνη)...
    Δηλαδή, μας λένε ότι θα μας παρατείνουν το δικαίωμα ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ παραγωγής, κατά 25%, αλλά θα μας μειώσουν την ταρίφα ΤΩΡΑ και ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ κατά 30%...Στην 20ετία βέβαια, η παραγωγή των φ/β θα είναι θεωρητικά περίπου στο 80%, εαν και εφόσον δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα τεχνικών βλαβών, οπότε η παραγωγή ενέργειας τότε θα ισοδυναμεί με παράταση ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ παραγωγής κατά 20%, σε τιμές μειωμένες κατά 30%: μας δίνουν σε μελλοντική αξία, 14%, για να μας πάρουν ΤΩΡΑ, 30%...
    Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η κλεψιά... Η παρούσα αξία, αποληθωρισμένη, της μελλοντικής αξίας μετά από 20 χρόνια (είμαι καλός και πιάνω την αρχή και όχι το τέλος της 5ετίας), αν θεωρήσουμε ένα εύλογο μεσοσταθμικό επιτόκιο αναγωγής 3% που λαμβάνεται υπόψη στην συντριπτική πλειοψηφία των μελετών, είναι στο 54% της μελλοντικής!!!
    Άρα, το 14% αξίας που μας δίνουν τότε, ισοδυναμεί με 7,5% ΤΩΡΙΝΗΣ ΑΞΙΑΣ, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ!!!
    Και με αυτό το 7,5 % ζητάνε να τους δώσουμε εμείς το 30%;;;
    Είναι στα καλά τους!!!!!
    Λοιπόν ΑΝ θέλετε να "παίξουμε", να κάνουμε μείωση εμείς, αλλά κάντε και εσείς μείωση φορολόγησης κερδών και παράταση αδειών 10 έτη, και απόδοση του ΦΠΑ υπέρ του ειδικού λογαριασμού, μέχρι τον μηδενισμό του ελλείμματος.
    Να συνδράμει και το κράτος στην μείωση του ελλείμματος. Μην ρίχνει το μπαλάκι συνέχεια στους επενδυτές και στους καταναλωτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεγε ο,τι θες. Ολα θα γινουν οπως θελει η Σιων. Τα πιονια της γνωριζουν πληρως τα προβληματα και θα επιδιωκουν συνεχως να τα διατηρουν η και να τα διογκωνουν. Θα υποφερουμε κι αλλο πολυ περισσοτερο το επομενο διαστημα ολοι. Ομως αυτο που μετρα ειναι η ΨΧ να παραμεινει σε Ιωνικά μεγέθη. Μετα αυτα τα ανθρωποειδη απλως θα πεταχτουν στη γωνια απο τα αφεντικα τους, πρωτους απο ολους θα τους πεταξουν, να το θυμομαστε και να μην στενοχωριοναστε.

      Διαγραφή
    2. Τα τιμολόγια των 6 μηνών δεν θα κοπούν ποτέ και θα αγνοηθούν σιωπηρά και από τους παραγωγούς και από το κράτος . Κατόπιν θα κόβονται κανονικά τα τιμολόγια των επομένων μηνών τα οποία θα πληρώνονται χωρίς καθυστέρηση (.....) , με νομοθετημένες νέες τιμές , μειωμένες κατά 25%-30% από τις σημερινές ...

      Διαγραφή
    3. θα κοπούν τα τιμολόγια....Να βλέπουμε ρε παιδιά τί διαβάζουμε. Απλά το τιμολόγιο του Οκτωβρίου θα κοπεί τον Απρίλιο, του Νοεμβρίου τον Μάιο κοκ...Στην πράξη ζητάει το ΥΠΕΚΑ να γίνει ένα pause για 6 μήνες. Με τον τρόπο αυτό μηδενίζεται το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ. Όμως για να μην αυξηθεί απαιτείται είτε να παραμείνει η έκτακτη εισφορά για πάντα (που δεν γίνεται και δεν συμφέρει κανένα) ή να υπάρξει κούρεμα στις ταρίφες για πάντα. Γιαυτό και δίνει 5ετή επέκταση. Αυτό δεν είναι κακό με την προϋπόθεση να πληρωνόμαστε κανονικά (εντός 30 ημέρών από την έκδοση του τιμολογίου).

      Αυτό όμως που δεν λέει είναι τί θα γίνει αν ο λογαριασμός του ΛΑΓΗΕ βγάλει πλεόνασμα. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα είμαστε σε ύφεση με ότι αυτό συνεπάγεται σε καταναλώσεις ρεύματος, ρύπους κτλ. Όταν θα αποκτήσουμε (κάποια στιγμή στην επόμενη 20ετία ανάπτυξη) ο ΛΑΓΗΕ θα βγάζει πλεόνασμα. Τότε θα το δώσουν σε καινούργιες επενδύσεις, στους δικούς τους κτλ, αλλά όχι σε εμάς που το έκοψαν.

      Εν κατακλείδι μακάρι να γίνει αυτό που λένε αλλά όχι μόνο το μισό....Να υπάρχει ρήτρα για επιστροφή των κομμένων μελλοντικά

      Διαγραφή
    4. Επέτρεψε μου να επιμείνω . Θα απαιτήσουν να χαριστεί παραγωγή 6 μηνών και σε .... αντάλλαγμα δεν θα πληρώνονται δόσεις δανείων και περιοδικές ΦΠΑ για το ίδιο χρονικό διάστημα ...

      Διαγραφή
    5. δεν μπορεί να γίνει αυτό για 2 λόγους:
      1) Δεν μπορείς να εκχέεις ενέργεια στο δίκτυο δωρεάν. Εκτός του ότι είναι παράνομο το βασικό πρόβλημα είναι ότι θα καταρεύσει και η ΟΤΣ.
      2) Αν χαρίσεις την ενέργεια και επειδή είναι χειμερινοί οι μήνες δεν θα κλείσει το έλλειμα του ΛΑΓΗΕ. Ενώ αν τιμολογήσεις την παραγωγή του οκτωβρίου τον Απρίλιο κλείνει

      Το θέμα φίλε είναι ότι ο Στουρνάρας δεν θα το δεχτεί αυτό γιατί θα χάσει ΦΠΑ και φόρο από χρήματα τα οποία δεν έχει δώσει σήμερα...

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ ότι δεν θα κοπούν τιμολόγια για 6 μήνες και μετά θα κόψουμε τιμολόγιο μετά απο 7 μηνες το μηνά αυτό αλλά με την παραγωγή του μήνα και όχι του 6μηνου και τον μήνα. Αν είναι να κόψουμε και του εξάμηνου τότε δεν μειώνετε το έλλειμμα απλά μεταφέρετε και που θα βρει τότε τα χρήματα ο ΛΑΓΗΕ να πληρώσει 6 μήνες μαζεμένους. Είναι ξεκάθαρο ότι εννοεί ότι η 6μηνη παραγωγή θα είναι δωρεάν και αφού θα έχουν πληρώσει τα τιμολόγια αυτά που μας χρωστάνε και δεν θα έχουμε κόψει νέα για 6 μήνες τον 7 μηνά που θα κόψουμε θα πληρωθεί κανονικά στο 20 ήμερο.

      Διαγραφή
    7. Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου ... Ο 5:33 μ.μ. έχει δίκιο ως προς τις τεχνικές και νομικές δυσκολίες του εγχειρήματος τους , το οποίο κινείται στα όρια της παράνοιας ...

      Διαγραφή
  15. swstos o paixths foyl tou assou me rhgades.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν θέλει πολύ μυαλό αν έχουμε πλεόνασμα θα κάνουν κοινωνική πολιτική στις πλάτες μας κατεβάζοντας το ΕΤΜΕΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η μονη λυση ειναι :ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΜΕΑΡ !! Τα αλλα ειναι μπαρμπουτσαλα !!1 Ειναι υποχρεωση της ΡΑΕ να το προτεινει και του Υπουργειου να το θεσπίσει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω βλεπω οτι θελουν να προλαβουν να μην κοψουμε το εκκαθαριστικο του οκτωβριου που ειναι καλα λεφτα!!!
    Το εξαμηνο που λενε, θα το χαρισουμε γιατι ο μηδενισμος δεν ειναι για το 2013 αλλα για το 2014 οποτε αν τον μαρτιο κοψουμε ολους τους μηνες παλι ελλειμα θα υπαρχει!!!
    Οπως αναφερθει ηδη με 25-30 % εκτακτη εισφορα δεν βγαινει οποτε να μην τρωμε κουτοχορτο.
    Δεν δεχομαι να χαριζω στο κρατος και τα λεφτα μου να τα γλεντανε οι αλλες απε. 'Η ολοι θα πληρωσουμε για τον λαγηε 'η δεν θα πληρωθει κανενας απο τον λαγηε.
    Για μενα το δικαστηριο ειναι η μονη διοδος δεν θα πληρωνω στο κρατος τιποτα και θα τα δινω στον δικηγορο να τους κυνηγησει μεχρι εκει που δεν παει!!! Δεν γινεται να ψηφιζουν νομους και να μας κλεινουν την επιχειρηση.
    Οποιος θελει ας επικοινωνησει στο e-MAIL. mssolarfactory@yahoo.com
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παντως αλλο 30% εκτακτη εισφορα και αλλο 30% μιωση ταριφας ......... μην τα μπερδευουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα το υπεγραφα το New Deal μόνον με τις παρακάτω προυποθέσεις :

    1) Να ισχύσει η τιμαριθμική αναπροσαρμογή όπως είχαμε υπογράψει
    2) Να πληρώνονται στο εξής πρώτα τα φβ και μετά το αέριο κλπ
    3) Σε περίπτωση αλλαγής των νέων όρων του New Deal θα μειώνεται με όλη την επιβάρυνση (οχι μονον την αύξηση) το αέριο και οποιοδήποτε άλλο ΑΠΕ εφ’όλης της μείωσης.
    4) Το ποσόν που μας εχουν παρακτατήσει απο την εκτακτη εισφορά να μειώσει μελλοντικό φόρο
    5) Να εγγυηθεί επιπλέον το δημόσιο οτι το ΕΤΜΕΑΡ θα ισοσκελίζει το οποιο μελλοντικό ανοιγμα εντός του επομένου μηνός
    6) Οι τράπεζες θα υποχρεούνται να προεξοφλούν οποιοδήποτε μελλοντικό έλλειμα και τυχόν τόκος υπερημερίας θα εισπράτεται απο τον ΛΑΓΗΕ
    7) Θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του πάρκου σε άλλη περιοχή εαν πληρούνται όλοι οι όροι της αρχικής αδειοδότησης.
    8) Οι τράπεζες θα μειώσουν το επιτόκιο κατα 2-3%
    9) Με νόμο θα γίνουν πολύ αυστηρές οι παραβάσεις για τους κλεπτοαποδέκτες καλωδίων , πανέλων ,inverter κλπ
    10) Οι τράπεζες θα επεκτείνουν τον χρόνο δανείου κατά 10 ετη
    11) Θα υπάρχει επιδότηση επιτοκίου κατα 5% για την αλλαγή των inverter στα 10 και στα 20 ετη που θα απαιτηθεί.
    12) Σε περίπτωση αθέτισης της νέας συμφωνίας δεν παραιτουμαστε απο τον ειδικό φορο που μας παρακρατηθηκε και την εξαμηνη τιμολόγηση που δεν θα τιμολογήσουμε
    13) Θα δοθούν επιπλέον εγγυήσεις για τις πληρωμές
    14) Η οφειλή απο το κράτος θα μπορεί να συμψιφήσει λοιπές οφειλές στο Δημόσιο , δικαιωμα το οποίο θα μπορεί να μεταβιβαστει σε τρίτον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε ζητάς και πολλά!! Εδώ δεν μας δίνουν τα λεφτά μας θα μας ρωτήσουν και για το new deal! Αν με ρώταγαν και γω τα ίδια θα έλεγα!! όμως δεν θα με ρωτήσουν όπως δε με ρωτούν και τώρα πώς τα βγάζω πέρα καταχρεωμένος, οικογενειάρχης και απλήρωτος αισίως 8 μήνες με δάνειο, εφορία, και ΦΠΑ να τρέχουν και να τοκίζονται!!

      Διαγραφή
  21. ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ, ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ NEW DEAL?
    ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελα ντε ...κανεις δεν ξερει τιποτα.......και εγω αυτη την απορια εχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατι τι οφελος θα εχουν αυτοι που εχουν παρει δανειο! Εγω παντως την λεγομενη 6μηνη περιοδο χαριτος της τραπεζας την πληρωσα 6400€ σε τοκους. Εγω δεν δεχομαι αοριστιες των τραπεζων! Εαν θελουν τα πεντε χρονια συν της συμβασης ας τα κεφαλαιοποιησει το κρατος και να τα δωσει στις τραπεζες ως αποπληρωμη των δανειων μας. Οσο για αυτους που βαλανε μετρητο να τους δωσουν φοροαπαλλαγες.
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ