Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗΡΙΞΤΕ την Ελεύθερη ΕRT OPEN - Ελεύθερη Ενημέρωση

http://www.ertopen.com/
Δειτε και ακουστε ειδήσεις, καθημερινά. Στηρίξτε τους με οποιον τροπο μπορείτε, εστω και αν ειναι μονο κλικς .
Εισήγηση από τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη
Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ
Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν ένα δυνατό αγώνα απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, τη φτωχοποίηση, την ανεργία, κ.λπ. από τις 11/06 που η κυβέρνηση αντισυνταγματικά, εγωιστικά και εκδικητικά θέλησε να κλείσει την ΕΡΤ και να γεμίσει με μαύρο τις ζωές μας. Υψώσαμε ανάστημα και λειτουργούμε την ΕΡΤ πέρα από κάθε πρόβλεψη, με πλήρες πρόγραμμα, ειδησεογραφικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό, αθλητικό, σύμφωνα με τις επιταγές της Ελληνικής κοινωνίας και τις απόφασης του ΣτΕ.

Εδώ και 4 μήνες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και μεγάλο προσωπικό κόστος για να κρατήσουμε ανοιχτή στην κοινωνία τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ενάντια στην παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης στις 11/06/2013 να ρίξει μαύρο στις οθόνες και να απολύσει τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση με όλα τα μέσα, χρησιμοποιώντας παράνομα ακόμα και τους ιδιώτες ανταγωνιστές της ΕΡΤ, προσπαθεί με λύσσα να μας φιμώσει, παρά τη στήριξη της παγκόσμιας κοινότητας και των θεσμικών φορέων που στέκονται στο πλευρό μας.

Η αλληλεγγύη του απλού έλληνα πολίτη, του συνταξιούχου, του άνεργου μας έχει συγκινήσει.
Η στήριξη της UNI, των διεθνών φορέων και της παγκόσμιας κοινότητας έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην διάρκεια του δίκαιου αγώνα μας, γιατί ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι αγώνας μόνο για τις 2.500 επιπλέον απολύσεις στα ήδη δύο εκατομμύρια περίπου που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά είναι ένας αγώνας για τη δημοκρατία, για τους θεσμούς ενάντια στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και ανάχωμα στα κακόβουλα σχέδια της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απέδειξαν ότι ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες είναι ικανοί να παράγουν ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλότατου επιπέδου, ενημερωτικό και πολιτιστικό – ψυχαγωγικό και να το εκπέμπουν στο 60% της Ελλάδος και σε όλη την Ευρώπη, μέσω του δορυφόρου ΑΣΤΡΑ 23,5 (με μεγάλο κόστος, είναι αλήθεια) και διαδικτυακά, από το ertopen.com.

Απέδειξαν ότι είναι δυνατή η λειτουργία μιας πραγματικά δημόσιας πλουραλιστικής και δημοκρατικής ραδιοτηλεόρασης,  ανοιχτής στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Μια ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ συντελέστηκε αυτούς τους 4 μήνες στην ΕΡΤ! Ένα φεστιβάλ που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ! Με την αλληλεγγύη και την βοήθεια χιλιάδων καλλιτεχνών! ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟΙ, ΣΥΝΘΕΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ, ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ, κ.λπ.
Συμμετείχαν, εκτός από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ακόμα και από το εξωτερικό, που ήρθαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπόρευση στον αγώνα μας, γνωστά και αγαπημένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της μουσικής, διαμορφώνοντας ένα πλούσιο τηλεοπτικό πολιτιστικό πρόγραμμα, με ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του κόσμου  και πολλών συλλογικοτήτων…
Έγιναν, επίσης, πολλές ανοικτές συζητήσεις στο προαύλιο, με συμμετέχοντες από το χώρο της επιστήμης και της τέχνης και των κοινωνικών αγώνων, εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες, καθώς και εκδηλώσεις για παιδιά. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, αξιόλογες κινηματογραφικές προβολές.
Όλα αυτά στο Ραδιομεγαρο της ΕΡΤ - αλλά όχι μόνο! Παντού, σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, στην ΕΤ3 και σε όλους τους ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, όπου  η συμπαράσταση και η συμμετοχή καλλιτεχνών και κόσμου ήταν και είναι συγκινητική.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας συμπαραστέκονται σε αυτή μας την προσπάθεια για  να κρατήσουμε την ΕΡΤ ζωντανή, πομπό πολιτισμού και της κοινωνίας που αγωνίζεται…

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν εκπέμπουν απλά και μόνο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Εκπέμπουν ένα δυνατό σήμα αντίστασης και αγώνα όλων των εργαζομένων, ενάντια στις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την απαξίωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την καταπάτηση της δημοκρατίας.
Η δικομματική κυβερνητική κοινοπραξία ενοχλείται, επειδή το Ραδιομέγαρο είναι σημείο συνάντησης μια κοινωνίας που αντιστέκεται,  έχει γίνει  σημείο αναφοράς αγώνα και τόπος μιας ευρύτερης συνάντησης εργαζομένων και ανέργων, σωματείων και συλλογικοτήτων, που κινητοποιούνται και αντιστέκονται.

Από την άλλη, η κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας, προσπαθεί να διασπάσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και  να λειτουργήσει το παράνομο μόρφωμα της «Δημόσιας Τηλεόρασης» για  να στήσει το δικό της μιντιακό μνημονιακό φερέφωνο.
Για να εκπέμψει πρόγραμμα, δε διστάζει να προχωρήσει στην κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομιμότητας, με την απασχόληση υπό καθεστώς αδήλωτης και «μαύρης» εργασίας εργαζομένων - κατ' επιλογήν προσληφθέντων στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, που δεν είναι άλλος από το Ελληνικό Δημόσιο.

Χρησιμοποιεί εκβιαστικά την ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά και βιοπορισμό, στήνει ένα αδιαφανές σύστημα δίμηνων προσλήψεων, μοιράζει από δω και από κει υποσχέσεις για μόνιμη δουλειά στην επόμενη φάση της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, απειλεί με όλους τους τρόπους τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων που παραμένει στο Ραδιομέγαρο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασπάσει την ενότητα τους.
Η κυβέρνηση επίσης, γνωρίζοντας τις παρανομίες και την αντισυνταγματικότητα των αποφάσεων της για την ΕΡΤ και τους άλλους φορείς, αποφάσισε την απόσυρση της ΠΝΠ και τη μη εισαγωγή του σχεδίου νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το ίδιο θέμα, στο οποίο προβλέπεται και αναδρομικότητα.
Θέλει να νομιμοποιήσει τις παρανομίες της μέσω τροπολογίας, με την οποία θα επιχειρήσει να φέρει τετελεσμένα και να αποπειραθεί να κάνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο εκκρεμεί η απόφαση.

Κινείται ύποπτα και υπόγεια, ώστε να παραπλανήσει το κοινοβούλιο και να υφαρπάξει τη ψήφο του, δίνοντας συγχρόνως για άλλη μια φορά το δείγμα της κυβερνητικής επιλογής της πυγμής και της φασιστικής νοοτροπίας. Η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί είναι, με οποιοδήποτε τρόπο που θα επιλέξουν, να πάρουν πίσω τις αποφάσεις τους περί κλεισίματος της ΕΡΤ, γιατί εμείς οποιαδήποτε αντισυνταγματική ενέργεια -και είναι!- θα την προσβάλουμε στα θεσμικά όργανα.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης -πλην του φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής- καθώς και τα συνδικάτα και παρά πολλοί φορείς, στηρίζουν τον αγώνα μας και δεν μετέχουν στις εκπομπές της παράνομης αποαλούμενης «Δ.Τ.», σε αντίθεση με την ΕΡΤ που συμμετέχουν οι πάντες στις εκπομπές της, ακόμα και κυβερνητικοί!

Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, η εκδήλωση της έμπρακτης και αγωνιστικής μας αλληλεγγύης. Να δείξουμε ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας στέκεται αλληλέγγυος σε όσους επιμένουν να αντιστέκονται και  να αγωνίζονται, σε όσους επιμένουν να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς και απειλές, αγνοώντας ακόμα και το προσωπικό κόστος.
Σε όσους επιμένουν να βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».
Αυτός ο αγώνας επιβάλλεται να συνεχιστεί και για να συμβεί αυτό, εκτός από την απαράμιλλη ψυχή, τη θέληση και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων της ΕΡΤ, απαιτούνται και  πολλά λειτουργικά έξοδα.
Προσδοκούμε σε όποια οικονομική ενίσχυση, ώστε όποιος θέλει να συμβάλλει και με αυτό τον τρόπο στη διατήρηση του μετώπου αντίστασης κατά των μνημονικών πολιτικών και υπέρ του καθαρού και εντίμου αγώνα των εργαζομένων, για τους θεσμούς, τη δημοκρατία και την ελευθερία.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΙΝΑΙ:
ALFA – ΕΜΠΟΡΙΚΗ BANK / IBAN: GR 150120 0400.0000000 88500768
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ / ΙΒΑΝ: GR 390110 1800 00001804 80071

 πηγη http://www.ertopen.com/fakelos-ert/item/6809-anoichth-ert-4-mhnes-o-agwnas-twn-ergazomenwn#.Umtxi1PLK8k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ