Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Eιδική κατηγορία τα αγροτικά φωτοβολταικά - σκληρή γλώσσα στη βολή- εκανε λογο ο Μωραίτης για παιγνια στην πλάτη των αγροτών



Ζητώντας άμεσες λύσεις αλλά και ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη στάση των εμπλεκόμενων φορέων για τα αγροτικά  φωτοβολταϊκα, εμφανίστηκε ο Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας ως ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, σε νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ. Η συζήτηση ξεκίνησε με τον υπουργό Περιβάλλοντος,  να κάνει δεκτή την πρόταση Μωραΐτη να αντιμετωπίζονται τα φωτοβολταϊκα των αγροτών ως ειδική κατηγορία.

Ο κ. Μωραΐτης εξέφρασε την ικανοποίησή του αλλά χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα προχώρησε σε μια συνολική τοποθέτηση για το θέμα. Έκανε λόγο για «συστηματική,  εσκεμμένη παραπληροφόρηση και συκοφάντηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών», παρουσιάζοντας στοιχεία που αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα. Μίλησε για «παιγνίδια της ΔΕΗ και των τραπεζών» αλλά και «ελιτιστική αδιαφορία της πολιτείας». Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή για την ένταξη των αγροτικών φωτοβολταϊκών σε ειδική κατηγορία, ενώ ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση για τα σχέδια βελτίωσης των καπνοπαραγωγών.

Ο κ. Μωραΐτης υπενθύμισε ότι παλαιότερη δήλωσή του στην οποία υποστήριζε ότι «η δουλειά του αγρότη είναι το χωράφι του και οτι τα φωτοβολταϊκα είναι ένα συμπληρωματικό εισόδημα από το οποίο όμως ο αγρότης δεν πρέπει να αποκλειστεί, ώστε να στηριχτεί και να κάτσει στον τόπο του. Και μάλιστα να τον στηρίξουμε με έναν τρόπο που γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες» είπε χαρακτηριστικά. Σε ιδιαίτερα επικριτικό τόνο είπε ότι από τη στιγμή που οι αγρότες εντάχθηκαν «στήθηκε μια φάμπρικα κατασυκοφάντησης και παραπληροφόρησης από κάποιους που φαντάζονται τον αγρότη κολλημένο στη δεκαετία του 50.
Υπήρξε μια προσπάθεια δαιμονοποιήσης από διαφόρους ελιτίστικους κύκλους της πλατείας κολονακίου οι οποίοι είχαν έναν και μοναδικό στόχο και το λέω ξεκάθαρα: Για μια ακόμη φορά την πίτα να την μοιραστούν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς και κάποιοι κολλητοί. Φτάσαμε στο σημείο να κατηγορούνται οι αγρότες για το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ»
Όμως, όπως σημείωσε ο κ. Μωραΐτης «αυτό δεν σημαίνει ότι πολλοί δεν παρασύρθηκαν» ενώ θύμισε ομιλία του το 2010 όπου είχε τονίσει ότι «η δουλειά του αγρότη είναι το χωράφι του. Τα φωτοβολταϊκα δεν είναι δουλειά, είναι επένδυση με όλα τα ρίσκα που αυτή απορρέει» συνεχίζοντας: «Ένα μεγάλο μερίδιο των αγροτών μπήκε με δανειοδότηση 100%, με επιτόκια11%. Εκεί ακριβώς αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Διότι, σε αυτή την περίοδο της κρίσης, με τις έκτακτες εισφορές, με την πολιτική των τραπεζών και τα παιχνίδια - θα το πω  δημοσίως – που έπαιξε η Δ.Ε.Η κόντρα στους αγρότες, αυτή η επένδυση κατέστη ασύμφορη για πολλούς ».

Η πραγματική εικόνα
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε με στοιχεία την πραγματική εικόνα γύρω από τα φωτοβολταϊκα  των αγροτών: «Μιλάμε για περίπου, 1.500 αγροτικά φωτοβολταϊκα  σε όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για μόλις  το 2,89% του συνολικού όγκου των ΑΠΕ. Για να τελειώνουμε με τους μύθους θυμίζω ότι ο εθνικός στόχος για τα αγροτικά  φωτοβολταϊκα ήταν 500 MW μέχρι το 2014 και συνολικά 750 μέχρι το 2020.  Τελικά, δέσμευσαν μόνο τα 150 MW. Τα υπόλοιπα μοιράστηκαν στις άλλες κατηγορίες».

«Να μπουν σε ειδική κατηγορία»
Ο κ. Μωραΐτης με ένα γύρο επαφών αλλά και τοποθετήσεων στη βουλή ζητούσε επιτακτικά εδώ και μήνες να ενταχθούν οι αγρότες σε ειδική κατηγορία χαρακτηρίζοντας μάλιστα το εν λόγω αίτημα ως «δίκαιο και αυτονόητο».
Μάλιστα, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, στην επιτροπή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντάς του ότι «αν αυτό δεν γίνει θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα με τη νέα ΚΑΠ  η οποία δίνει βάρος στον ορισμό του ενεργού αγρότη». Τέλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για μια ακόμη φορά ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση για τα σχέδια βελτίωσης των επαγγελματιών αγροτών, οι οποίοι έχουν φτιάξει αγροτικά φωτοβολταϊκά. Όπως είπε «αφορά  χρήματα από τον δεύτερο πυλώνα τα οποία οι αγρότες και ειδικά οι καπνοπαραγωγοί δικαιούνται».

 Την πρότασή του για παράταση του χρόνου των συμβάσεων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά με τον ΛΑΓΗΕ επανέφερε στη βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο των ΑΠΕ.
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Την πρότασή του για παράταση του χρόνου των συμβάσεων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά με τον ΛΑΓΗΕ επανέφερε στη βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο των ΑΠΕ.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, είναι απαραίτητο να επιμηκυνθεί το διάστημα δεσμευτικής αγοράς της παραγόμενης από φωτοβολταϊκά ενέργειας προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στις επενδύσεις ηλιακής ενέργειας.

Παράλληλα, μία τέτοια ρύθμιση, σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να επιμηκύνουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει με τις τράπεζες.

Στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε παράλληλα στο Net - Metering, τονίζοντας ότι η υιοθέτηση του ενεργειακού συμψηφισμού δεν πρόκειται να επιβαρύνει κανέναν αλλά αντιθέτως θα προσφέρει ¨δωρεάν σχεδόν ρεύμα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε χιλιάδες νοικοκυριά και θα διατηρήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε από κοινού με άλλους "γαλάζιους" βουλευτές για φορολόγηση του φυσικού αερίου, ο κ. Αυγενάκης, τόνισε ότι στόχος δεν είναι το επιπλέον κόστος να μετακυλίεται στους καταναλωτές.

Όπως εξήγησε, η πρόταση προβλέπει φορολόγηση επί των κερδών, όπως ακριβώς έγινε και με τα φωτοβολταΪκά.

 http://www.afo.gr/fotovoltaika/index.php/ar/191-vouleftes-17102013


41 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΩΡΑ 4500 ΕΥΡΩ ΕΧΑΣΑ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΗ ΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα πηγες το δηλωσες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΡΕ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΕΚΟΨΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

      Διαγραφή
    3. μην τους λες τιποτα ας το βρουνε μονοι τους αν μπορουν μεχρι να κανουνε διασταυρωση στοιχειων θα εχει ληξη η συμβαση του ΛΑΓΗΕ τωρα προσεχε μην το βαλεις και στη δηλωση ΟΣΔΕ μεχρι να μας πει ο τσαυταρεις οτι δεν υπαρχει προβλημα δε δηλωνης πουθενα τιποτα μη σου πω ασε να περασει και μια χρονια πριν το δηλωσεις για να εισαι σιγουρος .

      Διαγραφή
  2. Το John Deere και στο συνταγμα αν δε πληρωσουν τους μηνες που χρωσταν τελευταιος θα φυγω απο τα μπλοκα και φετος ξερουν τη τους περημενει με καλαμποκι στα 19 λεπτα και τους κτηνοτροφους να τα εχουν παρει στο κρανιο με τους βοσκοτοπους 7 μηνες μπλοκα θα εχουνε εθικες οδοι ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΙς ΟΡΓΟΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δωσε και μενα μπαρμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τςρα κανενας κανενας διαχορισμος???? εεεεεεεεε ??????? οταν σας καλουμε να ειμαστε ολοι μαζι στον αγωνα και εσεις κανετε......αγωνα για να σταματησετε τις προσπα8ειες των αγροτων που εισουν φιλε μου???κοιτα 3-4 POST πισω να δεις τι σου λεω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Ioannis το καταλαβαίνω αυτό που λες δεν κάναμε εμείς την αρχή όμως.... Απο την αρχή μας έβλεπαν με σραβο μάτι.... Τώρα που βλέπουν οτι καπως πάμε να βρούμε το δίκιο μας πάνε να κολλήσουν ορισμένοι..... Τώρα μας λένε κάποιοι που μας έβριζαν.....και εμείς μάζι σας ειμαστε.φισικα και δεν είμαστε το ίδιο. Δεν νομιζω να έχει κανεις άλλος 11% επιτόκιο .

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  6. Η κα Πατριανάκου αναφερόμενη στα αγροτικά φ/β δήλωσε ότι «το σύστημα έχει επιδείξει αδυναμία να επιλύσει τα προβλήματα. Αποτελούν μία ιδιαίτερη ξεχωριστή κατηγορία, είναι περίπου 1.500 αγροτικά πάρκα, αντιστοιχούν στο 2,89 της συνολικά παραγόμενης ενέργειας και εκεί πλέον αντιμετωπίζουν το εξής σοβαρότατο πρόβλημα:
    Πρώτον, είναι 8 μήνες απλήρωτοι. Πρόκειται για ανθρώπους που είναι μεροκαματιάρηδες, οικογένειες που επένδυσαν για να έχουν ένα πρόσθετο εισόδημα είτε για την οικογένεια τους, είτε για τα ανάπηρα παιδιά τους, είτε για τα παιδιά τους που σπουδάζουν, είτε για να χρηματοδοτήσουν την αγροτική τους παραγωγή.


    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ πολυ καλο,ακου εκει προσθετο εισοδημα.
    Δηλαδη τα 60 χιλιαρικα τζιρος αν ειναι προσθετο το βασικο ποσο ειναι?
    Εμεις στις πολεις ειμαστε εκατομμυριουχοι και δεν εχουμε αναγκη. ΧΑΧΑΧΑ
    Ακου εκει αναπηρα παιδια τους.
    Αξιοπρεπεια ΜΗΔΕΝ στο βωμο της λαμογιας.
    Ο αγροτης που εχει την δουλεια του ειναι προνομιουχος που εχει και το παρκο.
    Εγω που εμεινα ανεργος και εκανα μια επενδυση εχω το προβλημα.
    Θα φατε καλα ομως λαμογια,ελατε νε την παρετε.......την υπογραφη μας,και θα δειτε τι θα παρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη εσενα τα καθαρα σου ειναι 60000;

      Διαγραφή
    2. Όλα ρε Ξανθοπουλε !!!!! Εσυ τωρεα με 60000 τζίρο είσαι εγκλωβισμένος ενω ο αγρότης τα βάζει παντελόνι????? Οτι να ναι ...αρκεί να πεις την μαλ..κια σου

      Διαγραφή
    3. Γιατι δεν τα βαζεις κι εσυ στο παντελονι σαν τον αγροτη;

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εσεις πλακα εχετε ... θελετε να καθεστε στις μεγαλουπολεις να εχετε τα παρκα στην επαρχια.. να σας φερνουν λεφτα κ οταν σας ρωτανε τι δουλεια κανετε? να απαντατε επιχειρηματιες-επενδυτες.ετσιι για λιγο image,, επιχειρω επενδυω σημαινει ρισκαρω αυτα που εχω για να βγαλω περισσοτερα.αυτο ειστε τους αγροτες τους εβαλαν στην μπιξνα με συγκεκριμενες προυποθεσεις κ ορους κ με περιορισμο στα συνολικα mw.τι σχεση μπορουμε να εχουμε εμεις οι αγροτες με την αφεντια σας κ τα ονειρα σας για πισινες porche κ μονοκατοικιες?η που πηγαινατε κ μπαινατε μετοχοι σε μεγαλα παρκα με οικονομια κλιμακας εργου 0..για να εχετε 1 επιπλεον εισοδημα. στο χωριο μου λενε οι μεταξωτοι κωλοι συγκεονται ευκολα. κ ευτυχως που ειμαι αγροτης κ οχι επενδυτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ , καλα τα λεει ο 3¨52 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3.52 Εισε μεγαλος μαλακας .......ξεφτυλισμενε τεμπελακο αντε να πιεΙς τσιπουρα να γιορτασης την νικη σου..εναντι ολων ..των αλλων ..κακων επενδυτων..και βαλε κανενα πακιστανο στα χωραφια σου..και οταν σου ζητησει τα χρηματα του..ξερεις εσυ..λαμογιο..κατειγγειλετον οτι εινε παρανομος ......ετσι σ εχουν μαθει να λειτουργεις τα λαμογια που ψηφιζεις... ΞΕΦΤΥΛΑ ...ΚΟΛΟΕΛΛΗΝΑΡΑ......τολαμας και μιλας για ολους εμας....ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνατε ομως οτι μας πηγατε 1-2 χρονια τα εργα πισω δινοντας σας η κυβερνηση πρωταιρεοτητα χωρις να την αξιζετε χωρις κεφαλαια κατοπιν εορτης! Καθε πικραμενος αγροτης που ειχε στρεματα εκανε τρελες αιτησεις που εμεις με κεφαλαιο δε τολμουσαμε να σκεφτουμε. 500Kw 300Kw αιτησεις χωρις μια στην ακρη! Ποιοσ ξεχναει στη ΔΕΗ της Λαρισας τις ουρες απο αγροτες απο τα ξημερωματα που εδειχνε η τηλεοραση. Λογικο ειναι να κανουν μονο το 2,89% και ερχεστε τωρα και μιλατε!! Ειχα ετοιμα τα λεφτα με πολυ παλια αιτηση και με πηγατε το εργο 2 χρονια πισω καραγκιοζηδες. Τουλαχιστον θα ειχα προλαβει να βαλω κατι στην ακρη χωρις το χαρατσι ενω εξαιτιας της βλακειας σας με συνδεσε η ΔΕΗ με το χαρατσι!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Kι εσύ δεν ήξερες, δεν ρώταγες ; Τα είχες έξω και τα 'φερες μέσα;

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mh koitate na deite ti ua kanoyme me tis plhrvmes poy kauhsteroyn.koitajte na bgaloyme ta matia mas monoi mas......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εχουμε επικοινωνησει καποιοι παραγωγοι για να κινηθουμε νομικα οποιος θελει μπορει να επικοινωνησει στο email mssolarfactory@yahoo.com.
    Σπυρος Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το "επάγγελμα" του φωτοβολταικου ειναι για επιχειρηματίες και φραγκάτους ? έχει ταμπέλα ? ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ? ρε λαμόγια μη μιλάτε που τσιμπούσατε ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ διπλα σε κωλονες της ΔΕΗ με 200 ευρώ το στρέμμα και σήμερα το παιζετε επενδυτες . αν δεν ήταν η ΜΠΙΡΜΠΗΛΗ ΚΑΙ Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ θα ειχατε αγοράσει τη μισή αγροτική ελλάδα για ψίχουλα ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΙΣΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΑΣ(που ήδη γινεται) λοιπόν το παραμύθι τέλος σας χάλασαν τη σουπα οι υπουργίνες και ακούστε πολύ καλα τον ΜΩΡΑΙΤΗ σας τα ρίχνει με το γάντι ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΛΟΥΜΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ιδιωκτήτες πάρκων 100kw Χ 100 = 1 mw δεν τρωμε αλλο κουτόχωρτο τα αγροτικά υπάρχουν και ειναι ξεχωριστή κατηγορία και ουδεμία σχέση με τον ΣΟΥΡΛΑ απο το μαργαριτι που γράφει μπαρούφες για δήθεν τραπεζικους κτλ. ας πάει να καταγγήλει αν ξέρει κάτι αλλά να καταγγειλει και το δικό του πάρκο που έχει μερικά πανελ παραπάνω απο το κανονικό και να φέρει τη ΔΕΗ να κάνει καταμέτρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ηλιθιε πρασινοαυλοκολλακα ..αει πνιξου..μαλακα ΛΑΜΟΓΙΟ με τους αλητες τους βουλευτες που στηριζουν εσενα και τον καθε ΜΥΤΗΛΙΝΕΟ....ΑΛΗΤΕΣ ΑΡΚΕΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. NΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σουρλας Βουρλακης δεν εχει σημασια φιλε μου πως υπογραφεις. Σημασια εχει τι γραφεις. Γιατι τοσο μενος για τους αγροτες? Ισως ειναι οι μονοι που αποδεικνυουν πως εφτιαξαν τα παρκα τους.Με ΔΑΝΕΙΚΑ απο τις τραπεζες.Καποιοι αλλοι οχι βεβαια ολοι, εστω λιγοι ξεπλενουν ακομη χρημα που δεν δικαιολογουν την προελευση του.... Γι`αυτο φιλε Σουρλα μην ξυνεσαι στην γκλιτσα του τσοπανη..Εαν εχεις στοιχεια για παρανομουντες αγροτες τι καθεσαι , υπαρχει εισαγγελεας . ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "..εγω εχω να στηριξω τα παρκα μου .." ΣΟΥΡΛΑ ΕΔΩ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ......... ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ
    ΠΟΣΑ ΠΑΡΚΑ ΕΧΕΙΣ 10 Χ 100? ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ....ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΑΝΕΛ ΚΑΙ ΙΝΒΕΡΤΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ? και αφιστε τις κλαψες και τα παραπονα περι εξαιρεσεων γιατι πριν λιγα χρονια για να μπείς στον αναπτυξιακο επρεπε να ειχες μπαρμπα στη κορωνι του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. προς φίλο 6.18 μ.μ..
    Φίλε, όσο δίκηο κι αν έχεις , σχετικά με την καταμέτρηση, το χάνεις για τον τρόπο που φέρεσαι. Κάποια στιγμή νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουν οι εξυπνάδες, οι βρισιές, οι μαγκιές και ένα σωρό αηδίες.
    Φυσικά, συμφωνώ και εγώ ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε νόμιμοι. ΄Ολοι μας μπορούμε να βάλουμε παραπανίσια πάνελς. Δεν νομίζεις όμως ότι κάποτε θα πρέπει σ' αυτόν τον έρημο τόπο να επικρατήσει η νομιμότητα, η ισότητα και η δικαιοσύνη? Αν δεν συμφωνείς με κάτι, μπορείς να εκφράσεις τις σκέψεις σου διαφορετικά. ΟΧΙ τέτοιους χαρακτηρισμούς παρακαλώ για όλους......Συμφέρον μας είναι να είμαστε τουλάχιστον μονιασμένοι, εφόσον δεν μπορούμε να είμαστε ενωμένοι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριε Σουρλα μην αυτοπροβαλεσαι κατ`αυτον τον τροπο και καλα εσυ δουλεψες στο εξωτερικο εφερες χρηματα, και τα επενδυσες.Εμεις που επενδυσαμε ως αγροτες νομιζεις οτι ειμασταν τελειως ξεμπαρκοι και στην πρωτη τραπεζα που βρηκαμε μπροστα μας μπηκαμε και μας εδωσαν λεφτα .Εγω σεβομαι τον κοπο σου και καλα κανατε και επενδυσατε στον τοπο σας . Παρακαλω ομως σεβασμο σε μια ταξη ανθρωπων που εχουν τις ιδιες δυσκολιες με εσας ... Και κατι ακομη . Μας αφαιρεσαν αδειες παραγωγης καπνου, ζαχαροτευτλων κ.τ λ . Δεν αναρωτιεσται λοιπον που θα βρει διεξοδο ο καθε επαγγελματιας για να ζησει????Δεν θελω να αντιδικω με κανεναν ,αλλα ελεος φιλε μου. Ως αγροτες πηραμε το 2,89 της πιττας,δηλαδη ψιχουλα.. Αλλου ειναι ο κοινος εχθρος..Να κοιταξουμε τι θα κανουμε με τις πληρωμες και να αφησουμε τη μιζερια ......ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ