Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Χέρι βοήθειας απο Κινα στους κατασκευαστές φωτοβολταικών πανελ

Oι κατασκευαστές φωτοβολταικών προϊόντων στην Κίνα συνεχίζουν να καρπώνονται τα οφέλη από μια κυβέρνηση πρόθυμη  να στηρίξει μια προβληματική βιομηχανία. Το Πεκίνο προσφέρει τώρα φοροαπαλλαγές στους κατασκευαστές, σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσουν .

Από την 1 Οκτωβρίου, 2013, από τις 31 Δεκεμβρίου 2015, η κυβέρνηση θα επιστρέψει στους κατασκευαστές το 50% του φόρου προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με το πρακτορείο κρατικών ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν πληγεί σκληρά από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της αγοράς, τη μείωση της ζήτησης και τους διεθνείς εμπορικούς δασμους με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα βουνά χρέους για τους κορυφαίους κινεζικους παίκτες. Οι 10 πρώτοι καασκευαστές φ/β πανελ εχουν 16,3 δις δολλαρια χρέος.

Κάποιοι κατασκευαστές θα εξοντωθουν. Η Κινα απο μονη της δεν μπορεί να απορροφήσει την πλεονάζουσα παραγωγή. 

Με τα νεα αυτά, αναμενονται και αντιδράσεις απο την Αμερική και Ευρωπαική Ενωση, που ουτως η αλλως κατηγορούν τους Κινέζους για προστατευτισμό. 

πηγη http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/chinese-government-offers-pv-manufacturers-a-helping-hand_100012878/#axzz2gM5odHfg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ