Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Σπηεφ - Ποσπηεφ : Μεδοθευμένες οι καθυστερήσεις πληρωμών


Και η λυση ποια ειναι ; Θα μας τρελανετε!
Για μεθοδευμένες κινήσεις, προκειμένου οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών εξαθλιωμένοι να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για το new deal, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΠΗΕΦ Πιερίας και αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΗΕΦ, Τόκας Αστέριος στη γενική συνέλευση του Συλλόγου νομών Πιερίας και Ημαθίας, στις 27 Οκτωβρίου.

Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά (ΣΠΗΕΦ) νομών Πιερίας και Ημαθίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του επιμελητηρίου Πιερίας με απαρτία.

Στη Συνέλευση παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Τσώτσος Ιορδάνης, Πρόεδροι Επιμελητηρίων γειτονικών νομών και της Δράμας και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), ο Πρόεδρος Παναγής Γιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Τσικούρας Πέτρος.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΗΕΦ Πιερίας και αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΗΕΦ, Τόκας Αστέριος περιέγραψε την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί μετά την επιβολή της έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου σε ποσοστό 25% - 42% και με τις καθυστερήσεις πληρωμών οι οποίες έχουν φτάσει τους 6 μήνες περίπου. Τόνισε ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και οι καθυστερήσεις των πληρωμών αποτελούν μία μεθοδευμένη κίνηση προκειμένου να εξαθλιωθούν οι παραγωγοί και εξαθλιωμένοι να προσέλθουν να διαπραγματευθούν για το new deal.

Ο κ. Παναγής περιέγραψε τις δράσεις της ΠΟΣΠΗΕΦ και το πόσα έχει πετύχει μέσα σε διάστημα 5 περίπου μηνών από τότε που ιδρύθηκε. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:
- Συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη με το ΥΠΕΚΑ και την τρόικα όπου κατέθεσε τις θέσεις της για τα προβλήματα στον ΛΑΓΗΕ.
- Κατέθεσε μελέτη στο ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ.
- Έκανε τρεις συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών κ.  Μαυραγάννη και τον γ.γ. δημοσίων εσόδων κ. Θεοχάρη και διασφάλισε την υπόσχεση για τον συμψηφισμό των οφειλών του ΛΑΓΗΕ με τις υποχρεώσεις προς την εφορία των παραγωγών, καθώς και την επιστροφή των αποσβέσεων στο 7% μετά την μείωσή τους στο 4%.
- Σε τελευταία παρέμβαση στους ίδιους διεκδικεί την μη φορολόγηση του ποσού που αντιστοιχεί στην έκτακτη εισφορά με βάση και την αντίστοιχη εισήγηση από το γενικό λογιστήριο του κράτους.
- Πρωτοστάτησε στη κατάθεση αγωγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Η πρότυπη δίκη έγινε στις 9 Οκτωβρίου και η απόφαση αναμένεται σε περίπου τέσσερις μήνες.
- Παρευρέθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής εμπορίου της βουλής και με δική της παρέμβαση αποτράπηκε η τροποποίηση που θα έδινε το δικαίωμα στον υφυπουργό  ΠΕΚΑ να αναπροσαρμόζει τις τιμές των συμβάσεων.
- Με δική της επίσης παρέμβαση αποτράπηκε η έγκριση νέων φωτοβολταϊκών ισχύος 600MW  με τις ταρίφες που ίσχυαν το 2011.
- Με πρωτοβουλίες και ενέργειές της αποδεσμεύτηκαν 83 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών προς τον ΛΑΓΗΕ με αποτέλεσμα να μικρύνει ο χρόνος καθυστέρησης των πληρωμών.
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του ΣΠΗΕΦ Πιερίας και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΣΠΗΕΦ, Νίκας Άρης παρουσίασε τα οικονομικά προβλήματα στην αγορά ενέργειας και γιατί αυτά δημιουργήθηκαν. Ανέλυσε τις σκοπιμότητες που δημιούργησαν τα προβλήματα αυτά καταδεικνύοντας ότι με μεθοδεύσεις αντλούνται χρήματα από τον ΛΑΓΗΕ και οδηγούνται σε εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) και σε εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

Τόνισε ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές ενοχοποιούν τις ΑΠΕ ως υπεύθυνες για τις αυξήσεις του ρεύματος, συγκεκριμένα του ΕΤΜΕΑΡ, ενώ στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο ποσοστό που πληρώνει ο καταναλωτής για το ΕΤΜΕΑΡ καταλήγει εμμέσως στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο και εντέλει με όλα αυτά αυξάνει το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ. Παράλληλα, ο κ. Νίκας παρουσίασε την μελέτη που εκπόνησε, και την πρόταση που θα καταθέσει ΠΟΣΠΗΕΦ για την αντιμετώπιση του προβλήματος που λέγεται έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ.

Η πρόταση που παρουσιάστηκε ήταν η επικαιροποιημένη πρόταση που κατέθεσε η ΠΟΣΠΗΕΦ τον περασμένο Αύγουστο στο ΥΠΕΚΑ, η οποία προβλέπει το οποιοδήποτε έλλειμμα παράγεται μέχρι ένα μέγιστο ποσό, να καλύπτεται με εισφορά των παραγωγών με την μορφή δανεισμού στον ΛΑΓΗΕ και τα δανειζόμενα ποσά να επιστραφούν στους παραγωγούς στο τέλος της 20ετίας, με την μορφή επιμήκυνσης της σύμβασής τους.
Μετά από τοποθετήσεις των μελών του συλλόγου υπερψηφίστηκε η πρόταση και εξουσιοδοτήθηκε η διοίκηση της ΠΟΣΠΗΕΦ να διαπραγματευτεί για τις θέσεις αυτές.
Συζητήθηκε τέλος να οργανωθεί μία πανελλήνιας κλίμακας κινητοποίηση με συμμετοχή όλων των φορέων ΑΠΕ σε περίπτωση που το ΥΠΕΚΑ φέρει προς ψήφιση τα νέα μέτρα που φημολογούνται.

πηγη  http://www.energypress.gr/news/fwtoboltaika/Methodeymenes-oi-kathysterhseis-stis-plhrwmes-lene-oi-paragwgoi-f-b

42 σχόλια:

  1. Η ΑΠΑΡΤΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΟΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ.

    ΕΙΔΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ... ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!!! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΚΑΣ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ...
    ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ!
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΌ ΣΕΡΡΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΕ ΑΓΡΟΤΙΣ ΑΠΟ ΗΠΗΡΟ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΕΛΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΗΣ ΕΙΝΕ Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΟΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΠΗΔΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΕ ΑΧΡΙΣΤΟ ΡΕΜΑΛΙ. ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΗΤΗ ΠΑΝΑΓΗ, ΤΟΚΑ ΚΛΠ ΣΚΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΟΘΟΥΜΕ!! ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΞΑΦΑΝΙΣΤΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΟ ΗΤΑΝ. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΕΦΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΑΝΑΓΗ ΣΕ ΞΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΙ ΚΑΘΙΚΙ ΕΙΣΕ. ΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΤΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΙΜΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεφτυλισμένοι της ποσπηεφ επιτέλους καταλάβατε ότι πάλι μαλακία κάνατε και τα λεφτά του Μαρτίου είναι από ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ και όχι από ΦΠΑ?? Πήγατε πάλι να μας πουλήστετε μούφες, αλλά σας ξεφτύλισε η αλήθεια!

    Αλήθεια θα το ράψτε καμία φορά το κολόστομα?? Υπάρχει και η stimorol ξέρετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω με τους 3 φίλους παραπάνω! Όσοι ήταν χθες στο ΥΠΕΚΑ κατάλαβαν πολυ καλα τι παίζει...
    Καλο είναι να στηριζουμε όλοι το ΣΠΕΦ , είτε με την εγγραφή μας στο σύλλογο είτε με την παρουσία μας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γιατι είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται σοβαρα για τους παραγωγους του εμπεριστατομένα!

    Οι υπόλοιποι σύνδεσμοι που δημιουργήθηκαν μετα, δεν έχουν καν λόγο υπαρξης παρα μόνο τη προβολη των προέδρων!!
    Αν τους ενδιέφεραν πραγματικα οι παραγωγοι τους που τους εκπροσωπουν, θα ενσωματονοταν στον ΣΠΕΦ που ξεκίνησε πρωτος τη προσπαθεια και θα συνέχιζαν μαζι ΟΛΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παραπανω 4 σχολια ειναι γραμενα σιγουρα απο τον Λουμακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΡΑ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑΛΟ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδη τι εισαι και τραβας τετοιο ζορι με τους συλλογους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Λουμάκη, κύριοι όλων των λοιπών οργανώσεων,

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΌΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
    ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΗ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ........
    ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΌΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ.

    ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ κα Μπιρμπιλη ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ "ΦΟΥΣΚΑ" , ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ...............

    "Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος των φωτοβολταϊκών «άνθησε» από το 2010 με νόμους της τότε υπουργού ΥΠΕΚΑ κ.Τίνας Μπιρμπίλη που παρείχε εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους επένδυσης στα ηλιακά συστήματα παραγωγής ρεύματος."

    Πηγή: Διαμαρτύρονται οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών αλλά…όχι όλοι! | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/27667/diamartyrontai-oi-paragogoi-fotovoltaikon-allaohi-oloi#ixzz2jHf8it90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντί να γράφεις φιλολογίες που δεν θα σου δώσουν τα απλήρωτα χρήματα αλλά πολύ περισσότερο θα συνεχίσουν κάποιοι να τα παίρνουν προστάντζα και συ να μένεις ρέστος, τράβα καμιά μούτζα στα βόδια που δεν κατέβηκαν να φωνάξουν για τα λεφτά τους αλλά και που έκανα ότι μπορούσαν για να μην πληρωθείς. Ξέρεις ποιους εννοώ...

    Ανδρέας από Κόρινθο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όποιος καλοπροαίρετος και νοήμων διαβάσει το χθεσινό υπόμνημα του Λουμάκη, θα καταλάβει/διαπιστώσει ότι ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ εναντίον αυτών που πληρώνονται στην ώρα τους, έναντι των επαγγελματιών που (ΑΔΙΚΩΣ) καθυστερούνται.
    Και επί της ουσίας, το μόνο που ζητά είναι, να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΙΑΚΟΙ (παρανομο χαρακτηριζει τον συμψηφισμό....).

    υτό δηλαδή που τόσο καιρό επιδιώκει και ανεπίσημα διαρέει το υπουργείο, βγήκε ο Λουμάκης να το παρουσιασει ως "αίτημα της αγοράς".

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΑΡΕΣ ΜΟΥ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πουθενά δεν είδα καμμιά φωτογραφία από χθες..................
    Αληθεύει ότι ήσασταν τρεις κι ο κούκος ??? (μάλλον, τρεις κι ο Λουμάκης)

    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ..............

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ..........
    http://www.naftemporiki.gr/story/722458

    ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ 16 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ 55 ΛΕΠΤΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ALPHA ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΣΠΗΕΦΕΔΕΣ.

    http://www.alphatv.gr/shows/informative/news/webtv/kentriko-deltio-301013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι εντυπωσιακό ~!! Για αυτο ειχε μποτιλιαρει ολη η Αθηνα χθες !
      Αν βαλεις το ΔΣ του ΣΠΕΦ ο ταμειας, οι συγγενεις, γυναικες, παιδια , γκομενες, μερικοι πακιστανοι, περισσοτεροι θα επρεπε να ειστε !

      Διαγραφή
    2. Εσυ ομως ποιος είσαι δε μας ειπες....
      Μη χαλιέσαι 4:30, όσοι ειμασταν εκει ξέρουμε...

      Διαγραφή
    3. Δε σε καταλαβα ! Θες τα στοιχεια μου ;

      Διαγραφή
  14. Συνάδελφε μη συγχύζεσαι με το ΠΟΣΠΗΕΦ. Αυτούς δεν τους έχει ψηφίσει ποτέ κανένας, δεν υπάρχουν μέλη ποτέ σε συγκεντρώσεις τους και προσπαθούν να μας κοροιδέψουν περί ομοσπονδίας και τρίχες. Απλά μην ασχολείσαι μαζί τους διότι δεν είναι καν παραγωγοί. έτσι μπορούν να λένε ότι θέλουν αφού δεν υπάρχουν μέλη να τους γιουχάρουν για τις ζημιιές που κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν μου το έλεγαν αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω την αλητεία της ποσπηεφ! Όχι μόνο δεν τους ενδιέφερε αν θα πληρωνόμασταν αλλά συνεχίζουν να βρίζουν, να προσβάλλουν και να δυσφημούν τους παραγωγούς που πήγαμε στο υπεκα χθες για να υπερασπιστούμε τις οικογένειες μας και την ζωή μας.
    Όσο πληρωμένοι και ναναι πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ΑΛΗΤΕΣ!! Δεν εξηγείται αλλιώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΚΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΕΕ????? ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΡΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΙΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ???

    ΣΚΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΑ ΠΑΛΙΟΣΥΛΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΣΠΗΕΦ ΣΑς ΑΛΗΤΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εγινε μαγκα, σου χαλανε τι φατσα στο μαγαζι ;

      Διαγραφή
  17. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΚΑΡΙΟΛΗ.

    ΕΜΕΑΝΑ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΕΙΝΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΟΘΩ?? ΘΑ ΤΟΥ ΓΑ...ΣΩ ΤΗΝ ΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΕ ΚΑΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΙΟΤΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ! ΤΟΣΟ ΠΟΡΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.

      ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 'Η ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ
      ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΠΕΦ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΕΓΙΟ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΕΧΡΙ 45%.
      ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΠΑΤΣΕΣ ΑΝ ΖΩΡΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΟΑΝΤΡΑΚΙΑ ΣΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ.


      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΜΠΑΤΕΣ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΗΕΦ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΔΟΝ!!

      Διαγραφή
  18. ΨΥΧΑΚΙΑ!!!!!!που χαθηκες... ο ΠΑΝΑΓΗΣ σε γυρευει.........περασαν 3 ωρες χωρις να τον βρισεις..και ανυσηχω!Μολις τελειωσεις με τον κολλητο σου..ριξε και μια..κλανια προς ΛΟΥΜΑΚΗ μερια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΤΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:
    Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΟΙΚΟΙΟΘΕΛΩΣ 30% ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΜΝΕΣ ΤΑΡΙΦΕΣ.
    Ο ΛΟΥΜΑΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ:
    Η ΜΕΙΩΣΗ 30-40% ΣΤΙΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΚΑΙ "ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ".
    ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΕΛΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΟΥΝ ΟΙ ΛΟΥΜΑΚΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ.
    ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΗΔΗ.
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.
    ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΕΣ ΛΟΥΜΑΚΗΔΕΣ.
    Ο Χ Ι Σ Τ Η Ν Α Π Ο Δ Ο Χ Η Κ Α Θ Ε Ε Ι Δ Ο Υ Σ Μ Ε Ι Ω Σ Η Σ Τ Ι Σ Τ Α Ρ Ι Φ Ε Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε, ποιά είναι η μείωση που έχεις τώρα απο την έκτακτη εισφορά; Μήπως είναι μεγαλύτερη απο τη μείωση του new deal;
      Ο Λουμάκης και ο κάθε Λουμάκης δε θα ήθελε καμία μείωση, αλλά όταν ο υπόλοιπος κόσμος πεινάει
      καλό θα ήταν να μειωθούν λίγο τα όποια υπερκέρδη μας.

      Διαγραφή
    2. Ο τύπος είναι βολεμένος σε παρκάκι του 2013, ταρίφα 400+ και αναπτυξιακό. Ξέρει λοιπόν ότι το 37% που πληρώνει του πέφτει μια χαρά και παραμένει στη ξύλινη γλώσσα περί συμβάσεων. Αυτός όχι μόνο δε πεθαίνει αλλά υπερκέδη κιόλας έχει. Τώρα όμως που η ευρώπη αποδέχεται το κούρεμα με επίσημα απόφαση θα τον πιάσει πανικός!!

      Το new deal για να πληρώσει πραγματικά αυτό που του αναλογε,ί αφού δε γίνεται αλλιώς, ειναι εδώ...

      Διαγραφή
  21. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.........................Αμα εμεις οι ιδιοι μιλαμε για "υπερκερδη" τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Αυτα βλεπουν τα καναλια και μιλανε για λαμογια φωτοβολταϊκων. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ? ΠΟΥ ΖΕΙΣ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι τα έφτιαξαν οι πολιτικοί μας και να δίνουν γεναιόδωρα κίνητρα και το ταμείο να είναι μείον.
      ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!!

      Διαγραφή
  22. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΔΕΣ, ΠΑΝΑΓΙΔΕΣ, ΤΟΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΓΟΙ, ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΙ ΚΛΠ ΚΛΠ.

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΙ ΘΑ ΤΑΞΕΤΕ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ???

    Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ NEW DEAL!!!!

    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΝΑΛΟΓΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μάλιστα κύριε Λουμάκη, το καταλάβαμε.

    ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Oποιοι πιστευουν οτι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, οποιοι να το πω λαικα ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, οποιοι θελουν να παγιωσουν και να διασφαλισουν μεσω της νομικης οδου τα συμφεροντα τους, οποιοι θελουν μαζι με άλλους να διεκδικησουν τα λεφτα τους με ολα τα παρελκομενα ( υπερημεριες, επιδικιες, κτλπ ), οποιοι θελουν να συμμετασχουν σε κατι οργανωμενο, μαζι με συναδελφους-ομοιδεατες-συμπασχοντες, ας επικοινωνησουν στο mssolarfactory@yahoo.com

    Οσο περισσοτεροι, συνειδητοποιημενοι και οργανωμενοι, τοσο περισσοτερος επιμερισμος κοστους , τοσο περισσοτερη η πιεση που θα ασκηθει ποικιλοτροπως.

    Σας περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει ( και ελπιζω ), να υπαρχουν μερικοι επενδυτες, που να μην ειναι σαν κ σενα, που να κανουν δηλαδη σχολια απο τον ΚΑΝΑΠΕ. Ξαναλεω ακουραστα:
      Oποιοι πιστευουν οτι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, οποιοι να το πω λαικα ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, οποιοι θελουν να παγιωσουν και να διασφαλισουν μεσω της νομικης οδου τα συμφεροντα τους, οποιοι θελουν μαζι με άλλους να διεκδικησουν τα λεφτα τους με ολα τα παρελκομενα ( υπερημεριες, επιδικιες, κτλπ ), οποιοι θελουν να συμμετασχουν σε κατι οργανωμενο, μαζι με συναδελφους-ομοιδεατες-συμπασχοντες, ας επικοινωνησουν στο mssolarfactory@yahoo.com

      Οσο περισσοτεροι, συνειδητοποιημενοι και οργανωμενοι, τοσο περισσοτερος επιμερισμος κοστους , τοσο περισσοτερη η πιεση που θα ασκηθει ποικιλοτροπως.

      Σας περιμενουμε

      Διαγραφή
  25. http://energypress.gr/news/fwtoboltaika/Germaniko-endiaferon-gia-ependyseis-sthn-Ellada-se-f-b-kai-aporrimmata


    Μαλιστα γερμανικες επενδυσεις στα Φ.Β.... Τωρα δε μας ειπαν αν αναφερονται σε καινουργια εργα βαζοντας το λογαριασμο του Λαγηε ακομα πιο μεσα με πιθανες νεες περικοπες στις ταριφες η θα παρουν τα υπαρχοντα παρκα τζαμπα απο τις τραπεζες οι οποιες με τη σειρα τους θα μας τα εχουν φαει απο κατασχεσεις μετα τις εκτακτες εισφορες και τα New Deal..!! Και μη μιλησει κανεις για σχεδια Ηλιος γιατι οταν τα ακουνε οι Γερμανοι γελανε οσο δε παει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ