Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Η Sunpower 2 φορές χειρότερη από τη Solyndra

Αντε να προστατευτείς τώρα!
Η sunpower (SPWR-NASDAQ) έχει  ήδη 820 $ εκατομύρια δολλάρια σε χρέος, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατα 20 εκατομμύρια δολλάδια από την κεφαλοποιηση της εταιρίας. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κυριος Νeil McCabe  στο Humanevents άν ηταν τράπεζα θα την είχαν κλείσει.

Αντ'αυτού ελαβε σανίδα σωτηρίας και νέα χρηματοδότηση δυο φορές μεγαλύτερη απ'οτι πήρε η solyndra πριν χρεωκοπήσει.


Η sunpower είναι πολύ δυνατή στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης με πλαίσια που εχουν απο τις υψηλότερες αποδόσεις ανα τετραγωνικό. Παρ'ολαυτα δεν λείπουν οι "δραστηριότητες ενίσχυσης" της και των σκοπών της με δωρεες σε δημοκρατικούς, και τις καμπάνιες τους, ακόμα και πρόσληψη ενός γιού γερουσιαστή στην εταιρία της!

Σύμφωνα βέβαια με  τον CFO της εταιρίας και το human events  ένα νέο δάνειο θα βελτιώσει την λειτουργία της εταιρίας. Από την άλλη όμως εχουν γίνει σειρά μηνύσεων από διάφορους επενδυτές που εκρεμμεί η εκδίκαση τους.

Πως γίνεται αυτή η εταιρία με τόσα δάνεια, να παίρνει καινούργιο δάνειο 1.2 δις δολλαρια (το διπλασιο απο το δάνειο που πήρε η solyndra) για να χτίσει εργοστάσιο στο Μεξικό που θα δημιουργήσει στο σύνολο 15 μονιμες θεσεις εργασίας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ