Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Γιατί η ζήτηση στη Γερμανία παρέμεινε χαμηλή;


Απο REUTERS
Για την ηλιακή βιομηχανία το τελευταίο τρίμηνο του 2011(Οκτωβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος) αποδυκνείεται αλλη μία δύσκολη περίοδος. Η πτώση στις κρατικές επιδοτήσεις, η χαμηλή ζήτηση, η υπερπροσφορά στα φωτοβολταικά πανελ εχουν οδηγήσει πολλές εταιρίες φωτοβολταικών να χαμηλώσουν τις τιμές τους και τα κέρδη τους.

Αναμένονταν μετά τον Σεπτέμβριο αύξηση των φωτοβολταικων εργων και ιδιαίτερα από τη Γερμανία,
αλλα αυτό δεν παρατηρήθηκε, τουλάχιστον στο βαθμό που θα ήθελαν οι εταιρίες. Αποτέλεσμα κάποιες εταιρίες να κηρύξουν πτώχευση και αρκετές να πάρουν μέτρα για μείωση του κόστους τους και να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις πώλησης για το έτος.
"Παρα τους υψηλούς συντελεστές αποδοσης των έργων (IRR) σε σχέση με τις χαμηλές τιμές πώλησης (ASP) το ζήτημα της χρηματοδότης ανέβαλε τα έργα αυτά, με την προσδοκία ακόμα χαμηλότερων τιμών¨ είπε αναλυτής της τράπεζας Deutsche Bank!

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ενώ η Γερμανία έχει το 45% των εγκαταστάσεων της παγκόσμιας αγοράς να μειωθεί και στο μισό (epia)
Επιπροσθέτως η διαμάχη που έχει ξεκινήσει μεταξύ των Αμερικάνικων και Κινέζικων εταιριών εξελίσεται πλήρη κλιμακα εμπορικό πόλεμο, που δεν βοηθάει καθόλου την βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ