Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Οι τιμες στα φωτοβολταικα συνεχίζουν να πεφτουν και τον οκτώβριο ...

Επιβεβαιώνεται οτι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το en.solarf.net οι τιμες στα φωτοβολταικα προιοντα συνεχίζουν να πέφτουν ακόμα και μετα απο την εκθεση της Ταιβαν (το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου).

Παρόλη την αναζωπήρωση της ζήτησης απο Γερμανία, και της χαμηλότερης ζήτησης που υπάρχει εποχικά, δεν φαίνεται η ζήτηση να αυξάνει στα επίπεδα που θα ήθελαν οι εταιρίες. Οι εταιρίες εχουν αρχίσει να πιστεύουν οτι οι τακτικές των χαμηλών τιμών δεν αποδίδουν.


Προσωπικά πιστεύω οτι αποδίδουν , αλλα τιθεται θεμα χρήματοδότησης τόσο στην Ελλάδα οσο και στο εξωτερικιό. Εξάλου μην γελιόμαστε, υπάρχουν καποια περιθώρια ακόμη να πέσουν και αλλο οι τιμές.

Παρ'ολο που οι πολυσιλικόνη εχει υψηλή προσφορά, συνεχίζει να είναι η τιμή γύρω στα 42$ το κιλό.
Γεγονός που δεν επιτρέπει να μειωθεί από την πλευρά αυτή το κόστος της παραγωγής κυψελων.

Αυτή τη φορά στην Ταιβάν, πολλές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και οι μεγαλύτερες Κινέζικες εταιρίες παραγωγής φωτοβολταικών πανελ, δεν παρεβρέθηκαν, στην προσπάθεια να μειώσουν τα κόστη τους.

Η αγορά, περιμένει οτι τα μικτά περιθώρια κέρδους θα πέσουν σημαντικά στην Ταιβάν. Η κυβέρνηση της Ταιβάν, όπως λένε, οτι περισσότερο αρέσκεται στον να χρησιμοποιεί την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας σαν σλογκαν παρα σε πραγματικές προσπάθειες δημιουργίας εσωτερικής ζήτησης.

Αυτό κατι μου θυμίζει....Μήπως και εδώ δεν κάνουμε το ίδιο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ