Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αμερικάνικες εταιρίες φωτοβολταικών κατα Κινέζικων

Σύμφωνα με τους New York Times 7 Αμερικανικοι κατασκευαστές φωτοβολταικων πανελ (εκ των οποίων μία  η solarworld) κατέθεσαν αγωγή στο Εμπορικό τμήμα κατα των Κινέζικων φωτοβολαικών εταιριών την Τετάρτη κατηγορώντας τους  για αθεμιτες εμπορικές πρακτικές.

Καταρχήν τις κατηγορούν οτι...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
με τα δισεκατομύρια δολλάρια από Κινέζικες κρατικές επδοτήσεις βοηθήθηκαν να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους στην Αμερικάνικη αγορά και να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίες στην Αμερική .
Πως το κάνουν αυτό; Οι Κινέζικες εταιρίες μπορούν να εχουν χαμηλές τιμές μεσω φορολογικών ελαφρύνσεων, φθηνών πρώτων υλών, φθηνή γή, φθηνής ενέργειας και ύδρευσης, δισεκατομυρίων δανείων, βοήθειας εξαγωγών και ασφάλισης.
Η solarworld, όπως ανεφέρει το Reuters, λέει οτι οι Αμερικάνικες εταιρίες μπορούν να ανταγωνιστούν με οποιονδήποτε Κινέζο κατασκευαστή , οχι ομως με ολόκληρη την Κίνα.

ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ
Επίσης, τις κατηγορουν οτι πουλουν φωτοβολταικά πανελ σε χαμηλότερο κόστος απ'οτι απαιτείται για την κατασκευή και μεταφορά τους. Επισημαίνουν οτι δεν εχουν πλεονέκτημα χαμηλού παραγωγικού κόστους αφού τα εργατικά στη συγκεκριμένη αγορά είναι ενα μικρό μέρος του συνολικού κοστους των φωτοβολταικών πανελ. Επιπλέον το εργατικό δυναμικο στην κίνα είναι λιγοτερο αποδοτικό απ'οτι στην Δύση.

Οι κινέζοι αναφέρουν απο την πλευρά τους οτι είναι αισιόδοξοι οτι θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους και θα είναι καλά προετοιμασμένοι στην αγωγή.

Για να δούμε ....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ