Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι Βρυξέλες συζητούν πως θα ξεπληρώσουμε το χρέος

Καλώς ορισατε...
O επίτροπος της ΕΕ Gunther Oettinger , ο γενικός διευθυντής της Philip Lowe, και ο  Horst Reichenbach έχουν συζητήσει την ιδέα η Ελλαδα να ξεχρεώσει μέρος τους χρέους της σε μέλη της ΕΕ, όπως η Γερμανία, με την ηλιακή ενέργεια.

"Πολλές Γερμανικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλα θα ήταν καλύτερο να υπήρχαν περισσότερες εταιρίες" αναφέρει ο επίτροπος.

Εχει δε συγκροτηθεί μια ομάδα στην Ευρωπαική επιτροπή ATHENS TASK FORCE που στόχος είναι η απάντηση στην ερώτηση του πώς θα μπορέσει η Ελλαδα να αναπτυχθεί οικονομικά μέσω της ενέργειας. Η Ελλάδα εχει 50% μεγαλύτερη ακτινοβολία από τη Γερμανία και θα έπρεπε η χώρα να να την αξιοποιήσει μέσω των φωτοβολταικών. Η ανάγκη στη Γερμανία υπάρχει, και αν υπήρχαν και αλλες χώρες θα μπορούσε να δουλέψει.  Η δε ομάδα (το task force) δείχνει ενδιαφέρον για αυτή την προοπτική.

Το πρόβλημα που εντοπίζεται είναι της χρηματοδότησης!

Πηγή Εuroactiv.com

3 σχόλια:

  1. Μήπως αυτός ήταν ο σκοπός απ' την αρχή; Η αρπαγή του ήλιου μας, να πληρώνουν εξευτελιστικά μεροκάματα στους Έλληνες εργαζόμενους για να έχουν εκείνοι δωρεάν ρεύμα; Ή μήπως τα έργα θα γίνουν με δικούς τους ανθρώπους και εμείς απλώς θα κοιτάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Θεοδώση,

    Πόσο δίκιο εχεις!
    Τη δική μου γνώμη την εχω γραψει απο την πρώτη μερα που εδωσαν μια γεύση του προτζεκτ ηλιος οτι μονο για το καλο τις Ελλαδας δεν γινεται (http://fotoboltaika.blogspot.com/2011/08/blog-post_26.html#more)

    Εκτοτε εχουν δώσει διαφορα κομματια υλοποίησης του τρομερου προτζεκτ που ειναι ολα αρνητικά για την Ελλάδα.

    Τα φαουλ ειναι πολλα και τα εχω αναφέρει σποραδικα σε πολλές αναρτήσεις:

    -Θα βαλουν τα πανελ (Γερμανικα υποθετω και ακριβά!!). Σε καποιες ενημερώσεις βεβαια, φανταζομαι για κατευνασμό της κοινής γνωμης, είπαν οτι θα εχουν και καποια ελληνικα πανελ.
    - θα βαλουν την εγκατασταση, εμεις δεν εχουμε τεχνικες εταιρίες δηλαδη να κανουν τη μελέτη και την εγκατασταση!
    - θα παρουν δωρεαν εκτασεις!!! και αδειοδότηση χωρις γραφειοκρατικές διαδικασίες
    - θα χρηματοδοτηθουν εδω ειναι το μεγα σκανδαλο απο την Ευρωπαικη τραπεζα επενδυσεων (δηλαδη με δικα μας λεφτα!!)

    Αντε να δώσουν σε κανενα εργολαβο να κανει τα εργατικα, σιγα μην ερθουν οι γερμανοι εργατες εδώ με τους Ελληνικους μισθούς! Στελεχη Γερμναικά ναι, εργατες δεν νομίζω)και θα πουλήσουν την αναπτυξη ώς μεγα επίτευγμα! Γιατι; γιατι για μερικους μήνες θα βαλουν μερικους Ελληνες εργατες να τους το φτιαξουν!

    Τα ερωτήματα ειναι πολλα και τα αδιευκρίνηστα μέρη επίσης πολλα όπως πχ ποια θα ειναι η τιμη πώλησης της παραγώμενης ενέργειας;
    Σου φαίνεται λιγο περίεργο ολο αυτό; Είναι. Και ναι, αναρωτιέμαι μαζί σου, εμεις απλώς θα κοιτάμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δες και τη σημερινή δημοσίευση να φρικαρεις
    http://fotoboltaika.blogspot.com/2011/11/t_17.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ