Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ SOLYNDRA - ΝΕΟΤΕΡΑ

Μετα την υπαγωγή της στο άρθρο περι χρεωκοπίας στις 6 Σεπτεμβρίου, και τις σκηνές απείρου κάλους στις 8 Σεπτεμβρίου με το FBI να εισβάλει στα γραφεία της εταιρίας, το επόμενο στάδιο είναι η εταιρία να βρεί αγοραστή.
Έχει προσλάβει τραπεζίτες (Imperial Capital LLC) που έχουν ήδη επικοινωνήσει με 100 πιθανούς αγοραστές.  Προς το παρόν δεν δήλωσε ενδιαφέρον κανένας γι'αυτό και παρέτεινε το χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος!

Που να πανε να πάρουν κάποια εταιρία με τόσο "ακριβό" μοντέλο παραγωγής?

Η εταιρία ανακοίνωσε την περασμένη παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου οτι θα γίνει  δημοπρασία στις 28 Οκτωβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Στη συνέχεια στόχος είναι στης 2 Νοεμβρίου να επικυρώσουν την αποδοχή της πώλησης μετά την χρεωκοπία.

Άν η εταιρία δεν βρεί αγοραστή, που θα συνεχίσει να επενδύει στην παραγωγή της , τότε θα προβεί σε ρευτοποίηση του εξοπλισμού, κομμάτι κομμάτι σε όποιον ενδιαφέρεται.

Ελπίζω για το καλό όσων έχουν αγοράσει ήδη φωτοβολταικά solyndra να βρεθεί αγοραστής, και ο αγοραστής να αποδεχθεί τις εγγυήσεις του παρελθόντος.
Στην χειρότερη περίπτωση άν δεν βρεθεί αγοραστής και κάποιο από τα φωτοβολταικά πανελ που εχει ήδη αγοραστεί χρειαστεί αντικατάσταση υποθέτω οτι αυτό δεν θα είναι δυνατόν.

Για να δούμε πώς θα γραφούν οι τιτλοι τέλους......


1 σχόλιο:

  1. ΝΕΟΤΕΡΑ: Στις 26 Σεπτεμβρίου αρνήθηκαν τα στελέχη της εταιρία solyndra να απαντήσουν στις ερωτήσεις της επιτροπής που εξετάζη πώς πτώχευσε η εταιρία και ζημιώθηκε το Αμερικάνικο δημόσιο. Επικαλέστηκαν το αρθρο 5 του συνταγματος.

    Ο προεδρος της επιτροπής δήλωσε σύμφωνα με το pv magazine Οτι η αποτυχία της solyndra μοιάζει με ληστεία τραίνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ