Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Ερώτηση κατατέθηκε στη βολή από τον βουλευτή Ταλιαδούρο για την απαλλαγή των νέων αγροτών με φ/β από την ασφάλιση σε δυο ταμεία κατα την 5ετία.


Σύμφωνα με την energypress.gr :
«Σύμφωνα με το Ν. 3846/2010 ( ΦΕΚ Α66 11.5.2010) « Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια κι άλλες διατάξεις» σχετικά με θέματα ασφάλισης επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια και συγκεκριμένα σύμφωνα με τη διάταξη της παραγρ 9 του άρθρου 25: «Στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. υπάγονται τα φυσικά πρόσωπα ή τα μέλη εταιρειών οποιασδήποτε μορφής, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Α.Ε. με ποσοστό τουλάχιστον 3%, που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος πάνω από 20 kw είτε σε κτιριακή εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για κατοικία ή στέγη επιχείρησης είτε σε αγροτεμάχια ή οικόπεδα, σε όλη την επικράτεια. Εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. και ασφαλίζονται στην 7η ασφαλιστική κατηγορία του Ο.Γ.Α. οι κατά κύριο επάγγελμα, τουλάχιστον για μία πενταετία, αγρότες, όπως ορίζονται από το Μητρώο Αγροτών, που εγκαθιστούν φωτοβολταικό σύστημα ισχύος μέχρι 100 kw.».

Η ασφαλιστική αυτή αντιμετώπιση των νέων αγροτών που επενδύουν σε φωτοβολταικά συστήματα έως 100 kw θεωρείται άδικη αφού αναγκάζει πολλούς απ’ αυτούς που βρίσκονται ήδη αυτή την περίοδο στη διαδικασία έγκρισης των όρων διασύνδεσης με το Δίκτυο της ΔΕΗ να ασφαλιστούν για μια πενταετία και στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ.

Η άνιση αυτή ασφαλιστική μεταχείριση των νέων αγροτών έχει προκαλέσει σύγχυση και απογοήτευση στον αγροτικό κόσμο αφού αντί να διευκολύνεται και να ενισχύεται, από την πλευρά της κυβέρνησης, η κάθε προσπάθεια αξιοποίησης των φυσικών πόρων της χώρας μας, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της ανάπτυξης αυτή αυξάνει τα εμπόδια που δυσχεραίνουν την έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας από νέους ανθρώπους.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να αποκαταστήσουν την αδικία εις βάρος των νέων αγροτών και να τους απαλλάξουν από την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει από την ασφάλιση τους επί πενταετίας σε δύο ασφαλιστικά ταμεία;»

HLIOS: Γιατί ομως να ισχύει αυτό μονο για τους νεους αγρότες; ειναι ηθικά σωστό να είναι ασφαλισμένοι σε 2 ταμεία οι παλαιοί αγρότες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ