Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μεγαλύτερα φωτοβολταικα παρκα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το energypress τα μεγαλύτερα εργα απο πλευρας ισχύος στην Ελλαδα είναι τα  εξείς:





  1. στη Λάρισα  έργο ισχύος 10 MWp
  2. στο Ελευθέριος Βενιζέλος (8 MWp) 
  3. στη Βοιωτία (7,5 ΜWp),
  4. στη Πελοπόννησο (6 ΜWp)
  5. στη Θήβα των 5 ΜWp
  6. στη Δράμα των 5 ΜWp

Το έργο στο Ελευθέριος Βενιζέλος που εγκαινίασε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Γ.Παπακωσταντίνου, ολοκληρώθηκε σε περίοδο έξι μηνών, έχει ισχύ , και μπορεί να παράγει ετησίως ενέργεια 11 εκατ. κιλοβατωρών, τόση όση χρειάζονται για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους 3.000 άνθρωποι. Επίσης, η λειτουργία του είναι σε θέση να μειώσει τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 10.000 τόνους, με ορίζοντα 25ετίας και άνω, κάτι που για να επιτευχθεί θα χρειάζονταν 1,5 εκατομμύριο δέντρα.

Τα φωτοβολταικά στα αεροδρόμια άρχισαν να εμφανίζονται σε μικρή κλίμακα, στις αρχές του 2000, ενώ τα μεγαλύτερης έκτασης εγκαταστάθηκαν την τελευταία πενταετία, κυρίως στις ΗΠΑ. Εκτός όμως ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία φωτοβολταική εγκατάσταση σε αεροδρόμιο διεθνώς, το συγκεκριμένο έργο είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο επί ελληνικού εδάφους. Το μεγαλύτερο, αυτή τη στιγμή,

Συν 300 νέα μεγαβάτ ΑΠΕ...
Σε μια περίοδο πάντως, όπου ακόμη και αξιόλογες επενδύσεις δυσκολεύονται να βρουν χρηματοδότη, εντούτοις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 προστέθηκαν 300 νέα MW κάθε είδους έργων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με αποτέλεσμα σήμερα το εγκατεστημένο δυναμικό να έχει ξεπεράσει τα 2.000 MW, όπως ανέφερε στα εγκαίνια ο κ. Παπακωσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ