Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Αγρότες υπογράφουν τη Σύμβαση Πώλησης για το παρκο-- Με τι χρηματοδότηση τι θα γίνει;;;

Αν υποθέσουμε οτι οι αγροτικές αιτήσεις είναι εν συνόλω 6000, μαθαίνουμε οτι οι 100 πηραν χρηματοδότηση για το παρκο απο ΑΤΕ με τα υψηλά επιτόκια που δίνει η τράπεζα.  


Για να δούμε, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 5,900;;;;


Θα γίνει κατι με την χρηματοδότηση; Θα μπουν στο τραπέζι σοβαρα και οι προτάσεις του ΣΕΒΕ ή του ΠΑΣΥΦ (Πανελληνιου Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών) για δημιουργία τράπεζας και χρηματοδότησης;  
Πότε σκοπεύουν να κάνουν κατι; Πρεπει να δοθούν απαντήσεις άμεσα...

Πρεπει οι αγρότες να πιέσουν τους οργανώσεις τους και τους συλλόγους τους ΤΩΡΑ

Αν οχι ΤΩΡΑ, ποτε; σε κανα δυο χρόνια αφού παρει η ate τα "ληστρικά" επιτόκια ;;;;


«Σάρκα και οστά» παίρνουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι συνεταιριστικές μονάδες φωτοβολταϊκών, καθώς ολοκληρώνονται και οι τελευταίες διαδικασίες, που απαιτούνται, ώστε οι συνεταιρισμένοι αγρότες, να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα. Η διαδικασία κυλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο με οριστική απένταξη των έργων τους, απειλεί η ΔΕΗ όσους αγρότες δεν προσκόμισαν εγκαίρως εγγυητικές επιστολές.

Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής των Συμβάσεων Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος μέχρι 100 kW από φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των κατ’ επάγγελμα αγροτών που έχουν υποβάλλει αιτήσεις στο ΔΕΣΜΗΕ από 01.02.2011 και μέχρι 31.08.2011.
Σε γενικές γραμμές η όλη διαδικασία κυλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση καταγγελίες αγροτών από ορισμένες περιοχές της χώρας εναντίον της ΔΕΗ. Σύμφωνα με αυτές όσοι, για διάφορους λόγους ο καθένας καθυστέρησαν να προσκομίσουν την εγγυητική επιστολή των 15.000 ευρώ, απειλούνται από τη ΔΕΗ με οριστική απένταξη των φακέλων τους. Κάποιοι άλλοι, πάντως, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τρίμηνη παράταση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά και συνεταιριστικών οργανώσεων, μιλώντας στο paseges.gr εκτιμούν ότι οι πρώτες μονάδες φωτοβολταϊκών από αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων (ξεπερνούν τους 1.100 οι παραγωγοί που υπέβαλαν αιτήσεις θυμίζουμε) θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Συνεπώς, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο χρόνος που απαιτείται για την οριστική κατασκευή και λειτουργία ενός πάρκου δεν ξεπερνά τον ενάμιση μήνα, συμπεραίνει ότι η παραγωγή συνεταιριστικού ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά είναι πλέον… προ των πυλών.

Η χρηματοδότηση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προχωρά το θέμα της χρηματοδότησης σημαντικού αριθμού αγροτών – παραγωγών ενέργειας.

Με βάση την ενημέρωση της ΠΑΣΕΓΕΣ, μέχρι την περασμένη τουλάχιστον εβδομάδα, είχαν εισέλθει σε φάση υλοποίησης της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης από την ΑΤΕ Leasing κοντά στους 100 παραγωγούς, εκ των οποίων όπως ανέφερε στο paseges.gr ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, περί τις 50 αφορούν αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.

Μετά το οριστικό ΟΚ για τη χρηματοδότηση και την υπογραφή συμβολαίου με τον ΔΕΣΜΗΕ, οι παραγωγοί καλούνται να επιλέξουν τον κατασκευαστή της μονάδας φωτοβολταϊκών.

Γραφει ο Αλέξανδρος Μπίκας στο σαιτ της paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ