Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η conergy κλεινει εργοστασιο στη Γερμανια - Η REC σταματα παραγωγη στη Νορβηγία

Μα τι γινεται;
Το κλείσιμο της αρκούδας! 
Μα τι γίνεται;; Το κλεισιμο της αρκούδας....
 Ήταν να μην γίνει η αρχή  ...(βλ. πτώχευση solyndra και αντίδραση από solarworld ).

Σύμφωνα με το Pv magazine.com


1) η εταιρία Conergy AG στην προσπάθεια της να αντέξει την πτώση των τιμών στα φ/β πάνελ, θα σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου της (για solar wafer και κελιά) στη Γερμανία σταδιακά έως το τέλος του χρόνου. Απολύονται 100 άτομα.

Η πτώση των τιμών, έχει επιφέρει μείωση 20% στα πανελ τους . Πλέον η εταιρία θα προμηθεύεται τα wafer και τα κελια από άλλες γνωστές εταιρίες που είναι κυρίως από την Ασία.


2. H εταιρία REC επίσης ανακοίνωσε οτι τελικά η παραγωγή κελιών και wafer στην Ολλανδία θα σταματήσει ώς το τέλος του 2011. Το γεγονός αυτό επηρεάζει γύρω στους 600 υπαλλήλους.  Το ενδιαφέρον είναι οτι τον Σεπτέμβριο του  2010 ενα χρονο πριν, είχε κλείσει την παραγωγή στην Σουηδία και είχαν απολυθεί 300 υπάλληλοι. Τι να πω???

Αρχίστε να κρατάτε σημειώσεις......

Οι εταιρίες βέβαια καλά κάνουν. Πρεπει να δούν όλες οι εταιρίες τα κόστη τους. Είναι εμφανές οτι έτσι θα επιβιώσουν στον πόλεμο των τιμών.

Εμείς τί να κάνουμε; Ρε μήπως να δούμε ποιες εταιρίες  κάνουν κελιά στην Ασία να είμαστε σίγουροι οτι η εταιρία θα υπάρχει και αύριο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ