Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ Μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής σε φωτοβολταικά κελιά στον κόσμο

Εχουμε δεί και σε προηγούμενη ανάρτηση οτι θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής κελιών. Αυτές οι εταιρίες έχουν και περισσότερες πιθανότητες να υπάρχουν και τα επόμενα χρόνια...
Να λοιπόν εδώ ορισμένες πληροφορίες όπως παρουσιάζονται από το photon international σε παρουσίαση που έγινε τον Μάρτιο του 2011


Εξέλιξη παραγωγής ανα έτος

Καταρχήν να πουμε οτι η παραγωγή κελιών ουσιαστικά ξεκίνησε τα τελευταία χρόνία, αφού μόλις το 1999 ήταν 202 GW. Από εκεί και πέρα έχουμε μια ιλιγγιώδη αύξηση κάθε χρόνο, φτάνοντας παραγωγή το 2010 27000 GW! 



Ανα περιοχή
Το υψηλότερο μερίδιο αγοράς στην παραγωγή φωτοβολταικών κελιών για το 2010 κατέχει η κίνα με 48%, και ακολουθεί η Ταιβάν με 12,7%, η Γερμανία με 9,8% και Ιαπωνία 8,5% .

Η κίνα και η Ταιβάν διατηρούν τη θέση τους το 2011 ώς 1η και 2η μεγαλύτερη παραγωγική χώρα. Η τρίτη θέση όμως καταλαμβάνεται από την Ιαπωνία και ακολουθεί η Γερμανία.  Υποθέτω οτι τουλάχιστον για την Γερμανία και τις υπόλοιπες Ευρωπαικές και Αμερικάνικες εταιρίες θα π΄΄εσουν ακόμα περισσότερο λογω της οικονομικής χρήσης και της ανάγκης των εταιριών να γίνουν πιο ανταγωνιστίκές.



Ανά τεχνολογία
Η πολυκρισταλλική τεχνολογία έχει τη μερίδα του λέοντος με 53% περίπου το 2010, που συνεχώς αυξάνει  (+25% σε σχέση με το 1999). Ακολουθούν τα μονο κρυσταλλικά κλειά με 30% μερίδιο αγοράς μειούμενο κατά 26% σε σχέση με το 1999. Οι υπόλοιπες τεχνολογίες (cdte, a-si, cis, ribbon c-si) έχουν σύνολο 14,3% το 2010 από 17% το 1999.








Ανα εταιρία
Η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής φωτοβολταικών κελιών ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είναι η Sunteh. Πιό αναλυτικά οι 5 μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στην παραγωγή φωτοβολταικών κελιών είναι οι ακόλουθες:
1. SUNTECH
2. JA SOLAR
3. FIRST SOLAR
4. TRINA
5. MOTECH

Όπως βλέπουμε για να μπεί κάποιος στη λίστα με τις 5 μεγαλύτερους κατασκευστές χρειαζεται 1.5GW + παραγωγή!
Μιλάμε για μεγάααλα νούμερα.
Οι εταιρίες που παραγουν τα φωτοβολταικά κελιά (240 περίπου) προμηθεύουν και ΌΟΟΛΕς τις υπόλοιπες εταιρίες (περίπου 1000 ανα τον κόσμο!) για να φτιάξουν τα φωτοβολταικά πάνελ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιασε , πες τη γνωμη σου, τι περιμενεις;;
Ισως ολοι μαθουμε κατι ...

Οποια σχόλια ειναι υβριστικά θα κοβονται, όπως επίσης οσα σχόλια δεν συμβάλουν στην συζήτηση και ενημέρωση. Ευχαριστώ